RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Συμβουλές please....
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

brave
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 25/07/2010 :  11:36:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ την παρέα. Είμαι νέος στο σάιτ αλλά και στο τρέξιμο. Έχω αρχίσει να τρέχω κανα δίμηνο αλλά ενώ στην αρχή, αδαής ων, (νόμιζα ότι)όλα πήγαιναν καλά, τελευταία που έχω αρχίσει να το ψάχνω περισσότερο το θέμα διαβάζοντας (κυρίως σε αυτό το σούπερ βοηθητικό σάιτ)έχω αρχίσει επίσης και να μπερδεύομαι. Είμαι λοιπόν 34, 1,70 και 77 κιλά. Το δίμηνο που τρέχω έχω σαφώς βελτιώσει την αντοχή μου (ενώ στην αρχή έβγαζα με το ζόρι 3χλμ τώρα φτάνω και τα 8 στο τσακίρ κέφι), αλλά στην ταχύτητα δε βλέπω ιδιαίτερη προκοπή (γύρω στα 5'15'' το χλμ, και αυτό στο peek του τρεξίματός μου καθώς δε μπορώ να κρατήσω αυτό το ρυθμό για όλη την αποσταση). Και πάνω που έλεγα να αρχίσω ένα πρόγραμμα απο το runner's world μπας και δω προκοπή (καθώς μέχρι τώρα απλώς πήγαινα στο γήπεδο και προσπαθούσα να τρέξω χωρίς σύστημα), μέτρησα τους παλμούς μου. Και βλέπω οτι τρέχοντας με 5'30'' το χλμ φθάνω άνετα τους 190 (και μάλιστα απο τα πρώτα χλμ της αποστασης). Στο χιλιομετρο της προθέρμανσης έφτασα τους 150. Ετσι και ζοριστώ λοιπόν λίγο περισσότερο χαλαρά θα περάσω πιστεύω τους 200. Οπότε μήπως να αφήσω τα προγράμματα και να προσπαθήσω πρώτα να χασω κανα κιλό τρέχοντας με 60-70% των παλμών? Βέβαια έτσι εύκολα που ανεβάζω παλμούς, τους 125 θα τους πιάνω περπατώντας και δε με ενθουσιάζει αυτή η προοπτική, η άθλησή μου δηλ. να είναι ένα απλό περπάτημα. Θα σταματήσω εδώ μη σας κουράσω και άλλο και προσδοκώ σε κατευθυντήριες γραμμές απο τους πιο έμπειρους....

sablee
Newbie Forum Runner

Greece

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2010 :  12:39:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φιλε brave να σε ενημερωσω οτι ειμαι 185 kαι 100kg τρεχω απο το 1989 και εχω τερματισει 5φορες την κλασσικη σε 4.15 καιμε 5,15 το km στην αρχη και μετα με 6.25.Γιατι σου το αναφερω αυτο?Στο τρεξιμο θα βαζεις στοχο τους χρονους εαν εχεις καλυψει την αποσταση που εχεις κανει αρκετες φορες.Μια καλη βελτιωση της ταχυτητας ειναι η προπονηση σε καποιες μικρες ανηφορες η με αντιστασεις.Αλλα αυτο που θα σου πω ειναι μην ξεκινας με αυτο το σκεφτικο.ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ και ολα τα αλλα θα ερθουν με το καιρο

savvinio67
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Carol
Senior Forum-Runner

Greece

555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2010 :  13:35:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη βιάζεσαι να μπεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Μην κάνεις την ίδια προπόνηση κάθε μέρα. Έχε το πόλαρ σύμβουλο, γιατί ο σκοπός δεν είναι να μένεις στους 190 σφυγμούς! Και το να χάσεις κάποια κιλά καλή ιδέα είναι. Μην κάνεις όμως δίαιτα. Βελτίωσε τη διατροφή σου με πολλά και μικρά γεύματα και με το τρέξιμο θα χάσεις με το ρυθμό που ορίζει το σώμα σου. Δε χρειάζεται για αρχή να χάσεις πολύ. Θα φανεί στο μέλλον με την εξέλιξή σου η ισορροπία στα κιλά. Να κάνεις και κανένα ιατρικό τσεκ απ. Και φυσικά να προσέχεις τον εξοπλισμό σου και ιδιαιτέρως τα παπούτσια. Καλή τύχη!

"Δε θυμόμουν ποτέ να ένιωσα μετά το τρέξιμο χειρότερα απ' όσο πριν από το τρέξιμο."

gargadua
Elite Forum-Runner

Belgium

1106 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/07/2010 :  07:48:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφού νοιώθεις καλά τι τα θέλεις αυτά τα διαολογκατζετάκια;;;;;;;;;; Φτιάξε βάση χλμ και όλα θα έρθουν πιό εύκολα απ΄όσο νομίζεις.
Στην αρχή πάντα θα είναι αυξημένοι οι παλμοί σου. Αν δεν θέλεις να τους βλέπεις αυξημένους............................δεν τρέχεις. :)

Αβε ΔΝΤ, οι χαμηλόμισθοι σε χαιρετούν!!!!!!

brave
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/07/2010 :  23:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.

quote:
Originally posted by sablee

Στο τρεξιμο θα βαζεις στοχο τους χρονους εαν εχεις καλυψει την αποσταση που εχεις κανει αρκετες φορες..ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ και ολα τα αλλα θα ερθουν με το καιρο

savvinio67

Δε μπορώ να πω οτι έχω στο μυαλό μου τα ρεκόρ και έχεις δίκιο βέβαια σχετικά με την απόλαυση του τρεξίματος. Ωστόσο η βελτίωση σε αυτό (είτε σε αντοχή είτε και σε χρόνο) πιστεύω ότι δίνει μια έξτρα ικανοποίηση ως ανταμοιβή.

quote:
Originally posted by gargadua

Αφού νοιώθεις καλά τι τα θέλεις αυτά τα διαολογκατζετάκια;;;;;;;;;; Φτιάξε βάση χλμ και όλα θα έρθουν πιό εύκολα απ΄όσο νομίζεις.
Στην αρχή πάντα θα είναι αυξημένοι οι παλμοί σου. Αν δεν θέλεις να τους βλέπεις αυξημένους............................δεν τρέχεις. :)

Έμα για τα γκατζετάκια τρέχουμε... Το θέμα μου είναι την βάση να την φτιάξω με τί ρυθμό? Τρέχοντας χαλαρά και κάνοντας ίσως λίγα παραπάνω χλμ ή πιέζοντας τον εαυτό μου? Όσο για τους παλμούς προσωπικά δε με πειράζει να τους βλέπω, αυτό που με απασχολεί είναι μήπως με δούν αυτοί και πνεύσω τα λοίσθια σε κανα γύρο. Αν ανέβουν δηλ λίγο πιο πάνω απο το όριο δεν θα έχω κανα πρόβλημα?

quote:
Originally posted by Carol

Μην κάνεις την ίδια προπόνηση κάθε μέρα.

Δηλ. Carol εννοείς να ακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα με διαλλειματική προπόνηση, long runs, easy runs κ.λ.π.? Θα το ήθελα αλλά μήπως είναι ψιλονωρίς για κάτι τέτοιο?

zoyfio
Forum-Runner

Greece

150 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/07/2010 :  12:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit zoyfio Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλώς ήρθες brave.
Σαφώς και δεν πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου.
Γνώμη μου είναι επειδή είσαι αρχάριος και δεν έχεις στόχο κάποιον αγώνα, να μείνεις για κάμποσο καιρό σε μια απόσταση που την "εχεις", εναλλάσσοντας την ταχύτητά σου π.χ. λέω εγώ τώρα 5 ή 6 χλμ και να καταγράφεις το μέσο όρο των παλμών σου. Μόλις νιώσεις ότι τη βγάζεις άνετα και δεις έστω και μια μικρή βελτίωση στους παλμούς σου τότε μπορείς να αυξήσεις την απόσταση περίπου κατά 10-15% κ.ο.κ
Νομίζω ότι 5,5 min/km είναι σχετικά γρήγορος ρυθμός. Μπορείς όμως να παίζεις στην ίδια απόσταση με το ρυθμό σου. Όμως μην ανεβάζεις και ρυθμό και απόσταση.
Κι εγώ στην προθέρμανση έχω 150 παλμούς και μέγιστη καρδιακή συχνότητα 198. Όμως το ξέρω επειδή έχω κάνει εργομετρικό. Επίσης ξέρω ότι στα χαλαρά κομμάτια (easy & long run) δεν πρέπει να ξεπερνώ τους 172 παλμούς. Εάν τους ξεπεράσω απλά πρέπει να ελαττώσω ταχύτητα, ακόμα και να περπατήσω ιδιώς στις ανηφόρες. Δεν είναι "ντροπή" το να περπατήσει ένας δρομέας...
Πάντως εάν "ψήνεσαι" για εργομετρικό να ξέρεις ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, είναι απαιτητικό.
Έχει δίκιο η Carol για το ιατρικό τσεκ απ, εάν δεν έχεις κάνει, κάνε τουλάχιστον έναν υπέρηχο καρδιάς και ένα καρδιογράφημα, έτσι προληπτικά.
Και προσοχή στη ζέστη! Αυξάνει τους παλμούς...
Καλές προπονήσεις!

Edited by - zoyfio on 27/07/2010 13:02:07

Carol
Senior Forum-Runner

Greece

555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/07/2010 :  12:56:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δε χρειάζεται να το εξειδικεύσεις τόσο από τώρα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το βρίσκω λάθος π.χ. το μόνο μέτρο να είναι να τρέξεις όσο μπορείς περισσότερο σε κάθε προπόνηση. Μπορείς να κάνεις κάποια ανοίγματα, να τρέξεις λίγο πιο γρήγορα για συγκεκριμένη διάρκεια, αν βαριέσαι να έχεις ένα μίνιμουμ διάρκειας, τέτοια πράγματα...

Καλημέρα.

"Δε θυμόμουν ποτέ να ένιωσα μετά το τρέξιμο χειρότερα απ' όσο πριν από το τρέξιμο."

Carol
Senior Forum-Runner

Greece

555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/07/2010 :  12:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by zoyfio

Καλώς ήρθες brave.
Σαφώς και δεν πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου.
Γνώμη μου είναι επειδή είσαι αρχάριος και δεν έχεις στόχο κάποιον αγώνα, να μείνεις για κάμποσο καιρό σε μια απόσταση που την "εχεις", εναλλάσσοντας την ταχύτητά σου π.χ. λέω εγώ τώρα 5 ή 6 χλμ και να καταγράφεις το μέσο όρο των παλμών σου. Μόλις νιώσεις ότι τη βγάζεις άνετα και δεις έστω και μια μικρή βελτίωση στους παλμούς σου τότε μπορείς να αυξήσεις την απόσταση περίπου κατά 10% κ.ο.κ
Νομίζω ότι 5,5 min/km είναι σχετικά γρήγορος ρυθμός. Μπορείς όμως να παίζεις στην ίδια απόσταση με το ρυθμό σου. Όμως μην ανεβάζεις και ρυθμό και απόσταση.
Κι εγώ στην προθέρμανση έχω 150 παλμούς και μέγιστη καρδιακή συχνότητα 198. Όμως το ξέρω επειδή έχω κάνει εργομετρικό. Επίσης ξέρω ότι στα χαλαρά κομμάτια (easy & long run) δεν πρέπει να ξεπερνώ τους 172 παλμούς. Εάν τους ξεπεράσω απλά πρέπει να ελαττώσω ταχύτητα, ακόμα και να περπατήσω ιδιώς στις ανηφόρες. Δεν είναι "ντροπή" το να περπατήσει ένας δρομέας...
Πάντως εάν "ψήνεσαι" για εργομετρικό να ξέρεις ότι δεν είναι και το πιο αύκολο πράγμα, είναι απαιτητικό.
Έχει δίκιο η Carol για το ιατρικό τσεκ απ, εάν δεν έχεις κάνει, κάνε τουλάχιστον έναν υπέρηχο καρδιάς και ένα καρδιογράφημα, έτσι προληπτικά.
Και προσοχή στη ζέστη! Αυξάνει τους παλμούς...
Καλές προπονήσεις!

Ναι, είναι απαιτητικός ο εργομετρικός έλεγχος. Θα ήθελα όμως να βλέπω πιο πολλά άτομα να ακολουθούν τα αποτελέσματα!!!! Εσύ είσαι από τις εξαιρέσεις μάλλον!

konkarien
Newbie Forum Runner

37 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/07/2010 :  22:03:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Αβε ΔΝΤ, οι χαμηλόμισθοι σε χαιρετούν!!!!!!

Συγνώμη που μπαίνω σφήνα,αλλά διαβάζω το νήμα και έχω απορία.
Βασίλη

brave
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/07/2010 :  20:47:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Thanks παιδια. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας πηγαίνοντας χαλαρά για
κάμποσο ακόμα καιρό και "ανεβάζοντας" σταδιακά....

paradisos
Newbie Forum Runner

Greece

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2010 :  10:23:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακόμα ένας νέος στο φορουμ...καλώς σας βρήκα λοιπόν

Είμαι 33 1,70 80 κιλά μετά από ας πούμε προσεκτική διατροφή με πολλά μικρά γεύματα (έχασα 4 κιλά) είπα να αρχίσω το τρέξιμο πριν την προετοιμασία που κάνω με την ομάδα για να χάσω παραπάνω κιλά...

το ίδιο "πρόβλημα" έχω και εγώ ...Έχω Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα: 187 άρα 60-70% που δουλεύω είναι 112-130 που πάει να πει ότι τρέχω 1-2 λεπτά στο 5 περίπου ....και αμέσως φτάνω στους 130 σφυγμούς...εκεί περπατάω για άλλα 2-3 λεπτά πέφτουν οι σφυγμοί μου και μετά πάλι τα ίδια...

Πρέπει να αλλάξω κάτι ??

Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000