| Συγγραφέας |
Θέμα  |
|
|
valelis
Newbie Forum Runner
Greece
2 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύτηκε - 29/07/2010 : 12:51:19
|
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ ΔΥΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ (3.59 ΚΑΙ 4.02) ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΟ 2009. ΕΙΜΑΙ 35 ΕΤΩΝ, 1.85 ΚΑΙ 88 ΚΙΛΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ, ΟΙ ΓΑΜΠΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΜΥΣ ΑΥΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΜΠΑΣ, ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΝ". ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΟΝΟ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΙΣΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ) ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 31-10-2010. |
|
|
sabbas1
Forum-Runner

Greece
131 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 29/07/2010 : 20:28:05
|
Φίλε μου καλώς ήρθες στο χώρο της ενδοσκόπησης και της αυτογνωσίας! Το σύμπτωμα που περιγράφεις είναι αρκετά συχνό σε ultra-runners , σε δρομείς που ασκούνται έντονα κι επιδιώκουν ταχύτητες και φυσικά σε μαραθωνοδρόμους όπου κατά την προετοιμασία τους "υπερβάλλουν λίγο ευατούς" ακολουθώντας απαρέκλειτα κάποιο πρόγραμμα προπόνησης με αποτέλεσμα να "χρεώνουν" τον οργανισμό τους και να μην ακούν τα προειδοποιητικά σήματα που τους στέλνει. Σήματα υπερ προπόνησης. Αυτό το οποίο περιγράφεις , πρόκειται μάλλον για τετανικές συσπάσεις των γαστροκνημιών, του οποίου η αιτιολογία πραμένει αδιευκρίνιστη ακόμη αλλά φαίνεται να είναι ενεργειακό πρόβλημα. Εξαντληση δηλαδή, τριφωσφωρικών ενώσεων(η τροφή των μυικών κυττάρων) και κάποια ηλεκτρολυτική διαταραχή με κυρίαρχη την μείωση του μαγνησίου. Πρόσεξε όμως, υπάρχει περίπτωση να κάνεις εξέταση μαγνησίου και αυτή να είναι καθ'όλα φυσιολογική αλλά αυτό να εξαντλείται μετά από μισή ή μία ώρα τρέξιμο! Επομένως, προληπτικά λαμβάνοντας κάποιο σκεύασμα μαγνησίου ή καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε αυτό όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά σε συνδυασμό με ΕΛΛΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΟΥ, όχι όμως αποχή, θα βελτιώσουν σταδιακά τον "χορό" των γαμπών σου μέχρι που θα εξαλειφθεί. Εύχομαι όλα να πάνε καλά
Υ.Γ:Θεώρησέ το ως προειδοποιητικό σήμα που ανα πάσα στιγμή σε μία γρήγορη προπόνηση ή σ'ένα long μπορεί να σου δημιουργήσει θλαστικό τραύμα.....
ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! |
 |
|
| |
Θέμα  |
|
|
|