Athens Marathon Vrtual
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Άρθρα
Saucony
Metron Group
X-treme Stores

26 Νοέ 20
Άγχος & Πονοκέφαλος Τάσης
Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης
Άγχος ... Μία λέξη που σε καταδιώκει καθημερινά αλλά τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου . Κινείσαι διαρκώς ανάμεσα στο lock down και στο go out με ένα μικρό time out . Ένας συνεχής πόλεμος ανεπιθύμητων σκέψεων στο μυαλό σου που καταλήγουν πάντα σε ένα ανυπόφορο πονοκέφαλο τάσης ή αλλιώς, κεφαλαλγία τάσης
25 Νοέ 20
Τρέξιμο στο κρύο: Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές
fmh.gr

Το τρέξιμο αποτελεί για κάποιους μια καθημερινή συνήθεια και λατρεία , για κάποιους απαραίτητο συμπληρωματικό κομμάτι της προπόνησης τους και για ορισμένους μια πρόκληση.

16 Νοέ 20
Ύπνος: Μια ξεχωριστή … δυναμική δραστηριότητα!
Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης
Γνωρίζεις ότι κοιμάσαι το 1/3 της ζωής σου , το οποίο αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 7,5 ώρες την ημέρα , 229 ώρες το μήνα ,15,6 εβδομάδες το χρόνο; Μέχρι τη δεκαετία του 1950, οι περισσότεροι άνθρωποι νόμιζαν ότι ο ύπνος ήταν ένα παθητικό και αδρανές τμήμα της καθημερινής μας ζωής
12 Νοέ 20
Αθλητικές κακώσεις: Ποιες είναι και ποιος ο χρόνος αποκατάστασης
fmh.gr

Ως αθλητικές κακώσεις, ονομάζονται οι τραυματισμοί που συμβαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες και αποτρέπουν τον αθλητή-ασκούμενο από τη συμμετοχή του στην επόμενη προπόνηση.

04 Νοέ 20
Άσκηση ... Φάρμακο θεραπείας ή Φαρμάκι;
Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης

Άσκηση . Μία λέξη που δεν ξεκινάει τυχαία με το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου , αφού αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας υγείας . Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ των ειδικών .

01 Νοέ 20
Άσκηση και ιώσεις: πλησιάζοντας προς το χειμώνα
myathlete.eu
Σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολα διαχειρίσιμη εποχή της πανδημίας και από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία για τον COVID-19, η φυσική δραστηριότητα και η άσκηση φαντάζει ως η μόνη θεραπεία που αποδεδειγμένα προσφέρει τα εξής οφέλη:
20 Οκτ 20
Λιγότεροι καρδιακοί παλμοί, πιο υγιής καρδιά και αγγεία
Με την εξαίρεση του ανθρώπινου είδους, όλα τα άλλα θηλαστικά εμφανίζουν μια ανάστροφη, γραμμική, ημι-λογαριθμική σχέση ανάμεσα στο προσδόκιμο επιβίωσης και στην καρδιακή συχνότητα σε ηρεμία. Δηλαδή, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ζώου, τόσο πιο πολλούς καρδιακούς παλμούς
22 Σεπ 20
Σύνδρομα Υπέρχρησης των Δρομέων
Χιώτης Ν. Ιωάννης

Τα σύνδρομα υπέρχρησης έχουν ταυτιστεί, όπως λέει και η λέξη τους, με υπερβολικά επαναλαμβανόμενη κίνηση μυοσκελετικής ομάδας, η οποία οδηγεί σε καταπόνηση οστών, αρθρώσεων, μυών και συνδέσμων, με κύρια εκδήλωση τον πόνο και την αδυναμία επιτέλεσης περαιτέρω της άσκησης.

18 Σεπ 20
Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton s του πέλματος

Μονόδρομος για την αντιμετώπιση του συνδρόμου νευρινώματος Morton΄s του πέλματος, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι η αφαίρεσημε μικροχειρουργική τεχνική του παθολογικού νεύρου.

10 Σεπ 20
Άρθρωση του ώμου: Στροφικό πέταλο (παθήσεις και ενδυνάμωση)
fmh.gr
Μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές για την προξένηση τραυματισμού (και ίσως την δημιουργία κάποιας πάθησης / χρόνιας ή μη) είναι εκείνη του ώμου. Τα κύρια οστά που απαρτίζουν την ωμική ζώνη είναι η κλείδα μπροστά και η ωμοπλάτη από πίσω, οι οποίες συνδέονται με την άνω κεφαλή του βραχιόνιου οστού. Τα δύο αυτά οστά περιβάλουν το θώρακα
28 Αυγ 20
Φυσική δραστηριότητα, άσκηση, προπόνηση
myathlete.eu
Είστε φυσικά δραστήριοι, ασκείστε ή προπονείστε? Παρόλο που και οι τρεις όροι, (φυσική δραστηριότητα, άσκηση, προπόνηση) αναφέρονται στην ανθρώπινη κίνηση και στην πραγματικότητα έχουν πολλά κοινά στοιχεία, εν τούτοις αποτελούν διαφορετικές έννοιες και δεν πρέπει να συγχέονται.
26 Αυγ 20
Τι να προσέξω πριν τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας για μην τραυματιστώ
Αναστάσιος Ψαρογιάννης
Ο τελευταίος μήνας πριν τον σημαντικό αγώνα που περιμέναμε όλοι οι δρομείς έφτασε. Η προπόνηση έχει φτάσει στο πιο έντονο σημείο της και τα χιλιόμετρα θα αρχίσουν να μειώνονται τις τελευταίες 2 εβδομάδες.  Γεγονός είναι όμως ότι οι τραυματισμοί καραδοκούν και χτυπούν τον καιρό
21 Αυγ 20
Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι μας δείχνει
fmh.gr
Τη δεκαετία του 1980, γεννήθηκε από τοv Jenkins η έννοια του γλυκαιμικού δείκτη και δημιουργήθηκε για να συγκρίνονται οι φυσιολογικές επιδράσεις των υδατανθράκων στη γλυκόζη. Συγκεκριμένα, ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πόσο θα αυξηθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
03 Αυγ 20
Οστεοαρθρίτιδα και η θεραπευτική επίδραση της άσκησης
fmh.gr

Η συμμετοχή σε στοχευμένα προγράμματα άσκησης, όπως είναι γνωστό, προσφέρει πάρα πολλά οφέλη στην υγεία, την λειτουργική ικανότητά μας, την αθλητική απόδοση, καθώς και την ψυχολογία μας. Τα συνδυαστικά προγράμματα δύναμης, αντοχής και κινητικών δεξιοτήτων σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, βοηθάν στην απόκτηση των πλεονεκτημάτων.

07 Ιουλ 20
Βιταμίνη D και καλοκαίρι
Αναστασία Μοσχοβάκη
Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία προάγει την απορρόφηση ασβεστίου στο έντερο, συντελεί στη σωστή ασβέστωση και αναδιαμόρφωση του οστού και διατηρεί επαρκείς συγκεντρώσεις ασβεστίου και φωσφόρου ώστε να γίνεται ομαλά η ανάπτυξη του σκελετού στα παιδιά και να διατηρείται υγιές το οστό στον ενήλικα.
βλέπετε 1 έως 15 από 264
Σελίδα:  1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  τελευταία σελίδα


Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse