Athens Authentic Marathon
Run Greece
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Άρθρα
Runner Store Saucony

Vasilikos Nitecore

Imperial Feet

ASAP GRD Imittos

X-treme Stores
Cetilar
27 Μαϊ 23
Κατάγματα κόπωσης στο τρέξιμο – Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε
Όταν μιλάμε για κάταγμα κοπώσεως εννοούμε μία μικρή ρωγμή ή ένα οστικό οίδημα σε ένα οστό το οποίο προκαλείται συνήθως από υπέρχρηση και επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα.
26 Μαϊ 23
Μύκητες νυχιών ή Ονυχομυκητίαση – ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δρομείς
Οι μύκητες στα νύχια είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί δρομείς. Η κύρια αιτία είναι ο ιδρώτας, οι μη ενδεδειγμένες κάλτσες και ο κακός αερισμός των παπουτσιών.
18 Μαϊ 23
Ασκηθείτε αποτελεσματικά με τον κατάλληλο σύμμαχο!
Φυσικά πλησιάζει και το καλοκαίρι και για πολλούς είναι μια καλή περίοδος για να χαθούν και κάποια κιλά που συσσωρεύθηκαν και επιμελώς καλύπτονταν κάτω από τα βαριά και ριχτά ρούχα του χειμώνα.
12 Μαϊ 23
Ο καλοκαιρινός φόβος του δρομέα - ηλίαση και προπόνηση στη ζέστη
Πετσόπουλος Ζήσης
Η ηλίαση, γνωστή και ως θερμοπληξία, συμβαίνει όταν το σώμα μας υπερθερμαίνεται λόγω της παρατεταμένης έκθεσής του σε υψηλές θερμοκρασίες ή σωματικής άσκησης σε ζεστές και υγρές καιρικές συνθήκες και αποτελεί επείγον ιατρικό περιστατικό. Το τρέξιμο σε θερμές θερμοκρασίες
05 Μαϊ 23
Τρέξιμο και ενοχλήσεις στο ισχίο – Με ποιες παθήσεις συνδέονται
Οι ενοχλήσεις και ο πόνος στο ισχίο για τα άτομα που τρέχουν, μπορούν να προκαλούνται από αρκετά προβλήματα και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
03 Μαϊ 23
Επίσκεψη σε ορθοπεδικό: Οι πιο συχνοί λόγοι για τους ενήλικες
fmh.gr
Οι μυοσκελετικές παθήσεις αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς λόγους που κάποιος μπορεί να επισκεφτεί ένα ορθοπαιδικό ιατρείο. Ο έντονος τρόπος ζωής, η ολοένα και αυξανόμενη αθλητική δραστηριότητα στους ενήλικες και η πολύωρη εργασία αποτελούν βασικά αίτια των παθήσεων αυτών.
28 Απρ 23
Ζεστό ή κρύο; Τι βάζουμε στους τραυματισμούς;
fmh.gr
Η εφαρμογή θερμότητας ή κρυοθεραπείας αποτελεί ένα συχνό και σημαντικό μέρος της αποκατάστασης ενός τραυματισμένου ιστού. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη σύγχυση πολλές φορές ως προς το ποια μορφή είναι πιο αποτελεσματική ανά περίπτωση κατα την αποκατάσταση.
22 Απρ 23
Κάταγμα κοπώσεως και οστικό οίδημα
Αναστάσιος Ψαρογιάννης PT - Physiowellness Kifisia
Πρόκειται για δύο γνωστούς τραυματισμούς στον δρομικό κόσμο που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετούς δρομείς.  Το οστικό οίδημα και το κάταγμα κοπώσεως είναι δύο τραυματισμοί που συμβαίνουν με παρόμοιο μηχανισμό. Ουσιαστικά το κάταγμα κοπώσεως είναι η δυσάρεστη εξέλιξη του οστικού οιδήματος
13 Απρ 23
Υπονατριαιμία – ένας σιωπηλός αλλά μεγάλος κίνδυνος στα αγωνίσματα αντοχής
Ζήσης Πετσόπουλος
Η υπονατριαιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα επίπεδα νατρίου στο αίμα είναι χαμηλότερα από το φυσιολογικό και μερικές φορές προκαλείται από υπερβολική κατανάλωση νερού. Τα περιστατικά συνήθως παρατηρούνται σε αθλήματα που επικεντρώνονται στην προσπάθεια αντοχής
30 Μάρ 23
Πελματιαία απονευρωσίτιδα ή πτέρνα του δρομέα – Μια συχνή πάθηση
Πελματιαία απονευρωσίτιδα ή αλλιώς «πτέρνα του δρομέα», είναι μια επώδυνη φλεγμονώδης κατάσταση, από υπερχρησιμοποίηση (overuse) που αφορά την πελματιαία περιτονία.
14 Μάρ 23
Πώς σχετίζεται το τρέξιμο με την πρόωρη εκσπερμάτιση
Στην πιο πρόσφατη σχετική δημοσίευση, οι επιστήμονες αναθεώρησαν 54 μελέτες (με δείγμα 3.485 ανδρών), οι οποίες έγιναν τα τελευταία 49 χρόνια. Σημείωσαν πως "λόγω της έλλειψης σαφούς ορισμού και κατανόησης της δυνητικά πολυπαραγοντικής παθοφυσιολογίας, η θεραπεία παραμένει της πρόωρης εκσπερμάτισης παραμένει πρόκληση.
23 Φεβ 23
Πόνος στην Κνήμη: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στους νεοεισαχθέντες στο τρέξιμο, να εμφανίζεται πόνος στην κνήμη, συνήθως στο μεσαίο τμήμα της.
13 Φεβ 23
Τα ιατρεία Post Covid γεμάτα απο αθλητές
Γιάννης Καρυπίδης
Αν νομίζετε πως είστε άτρωτοι κάνετε λάθος. Η οξεία φάση της νόσησης απο κορονοιό είναι για τους περισσότερους απο εμάς μια απλή υπόθεση. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου ιού είναι το μετά την νόσηση τα ποσοστά να σου αφήσει μεταιικο σύνδρομο είναι τεράστια σε σχέση με αλλους ιούς.
07 Φεβ 23
Ρήξη Αχίλλειου τένοντα : απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή όχι;
Physiomart.gr / Νίκος Βερώνης PT
Η πιο συχνή και δύσκολη περίπτωση ρήξης τένοντα στο ανθρώπινο σώμα, εμφανίζεται κυρίως σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί στον οποιονδήποτε. Το ερώτημα είναι εάν θα επιλεγεί εγχειρητική ή μη επεμβατική αποκατάσταση
03 Φεβ 23
Το Γόνατο του Δρομέα (Runner s Knee) και Τρόποι Πρόληψης
Ως «γόνατο του δρομέα» (runner's knee) εννοούμε έναν αμβλύ συνήθως αλλά όχι πάντα, διάχυτο πόνο στην πρόσθια ή έξω επιφάνεια του γόνατος και περιγράφει μια ευρεία ομάδα παθολογικών καταστάσεων που αφορούν την επιγονατιδομηριαία άρθρωση ή την λαγονοκνημιαία ταινία.
βλέπετε 1 έως 15 από 347
Σελίδα:  1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  τελευταία σελίδα
Run for the Kids

Salomon

Osteoflex

VO Store

Πρέπει να διαβάσετε
29 Μαϊ 23
Αυτό το Super Shoe της Under Armour θα το λατρέψεις
Η μοναδική επιδίωξη της Under Armour είναι να κάνει τους δρομείς γρηγορότερους. Θέτει ως βασικό στόχο τη δημιουργία τεχνολογιών σε ρούχα και παπούτσια που θα βοηθούν τους αθλητές να αποδίδουν τα μέγιστα στην προπόνηση και τον αγώνα
17 Μαϊ 23
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία», Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρα 18:00 στη Βούλα
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρα 18:00 στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.B. - πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities - Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».
11 Μαϊ 23
Κυριακή 28 Μαΐου στη Λιβαδειά ο 2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 28 Μαΐου 2023 στην πόλη της Λιβαδειάς τον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι».
05 Απρ 23
SALT BOOSTER CAPS: O Ρυθμιστής ηλεκτρολυτών
Είναι ένα συμπλήρωμα ρύθμισης ηλεκτρολυτών, που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητών κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, ορειβατική πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση ποδόσφαιρο, μπάσκετ.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse