Advertisement
Thessaloniki Protergia Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Parmakis Training NSCoaching My Athlete Triathlon News Energy Races Kasimis Training
Εξοπλισμός
Mizuno
Saucony

Outrun
Military Marathon
Pedion Areos
X-treme Stores

29 Μάρ 17 ← πίσω

Garmin Forerunner 935 – Το προηγμένο ρολόι με GPS για το τρέξιμο και το τρίαθλο - Το δοκιμάσαμε πρώτοι σε αποκλειστικότητα!

Garmin Forerunner 935

Το προηγμένο ρολόι με GPS για το τρέξιμο και το τρίαθλο

 

Το Forerunner 935, είναι το ολοκαίνουριο ρολόι της Garmin με GPS για το τρέξιμο και το τρίαθλο, εξοπλισμένο με εξελιγμένα εργαλεία καταγραφής επιδόσεων και τεχνολογία Elevateä για παλμούς από τον καρπό[i]. Εκτός από το να καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς σας όλο το 24ωρο, το Forerunner 935 έχει νέες λειτουργίες για την προπόνηση που επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόζει την άσκηση και την αποκατάστασή του ώστε να επιτυγχάνει το μέγιστο των ικανοτήτων του. Συνδέεται εύκολα με το νέο Running Dynamics Pod[ii], ώστε οι χρήστες του Forerunner 935 να βλέπουν όλα τα δεδομένα δυναμικής τρεξίματος χωρίς να απαιτείται αισθητήριο στέρνου. Με βάρος μόλις 49 γραμμάρια και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια της άνετης κατασκευής του, σχεδιάστηκε έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες του αθλητή.

 

 

Οι νέες λειτουργίες προπόνησης, με τεχνολογία που παρέχεται από την Firstbeat, δίνουν στους χρήστες του Forerunner 935 τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους και να προετοιμάζονται καλύτερα για τον αγώνα και τον κύκλο προπονήσεων τους. Η κατάσταση προπόνησης αναλύει αυτόματα το προηγούμενο επίπεδο άσκησης και φυσικής κατάστασης του χρήστη για να παρέχει μία ένδειξη του τρόπου που ανταποκρίνεται το σώμα του αθλητή ώστε να γνωρίζει αν προπονείται παραγωγικά, αν έχει φτάσει στο μέγιστο των ικανοτήτων του ή αν υπερπροπονείται. Ο φόρτος προπόνησης δίνει στους χρήστες μία ολοκληρωμένη εικόνα της εβδομαδιαίας δραστηριότητας και τους βοηθάει να καθορίζουν αν προπονούνται στη σωστή ζώνη ή αν οι προπονήσεις τους είναι υπερβολικά εύκολες ή δύσκολες. Επιπρόσθετα, οι νέες μετρήσεις Training Effect, καταγράφουν και παρακολουθούν το αερόβιο και αναερόβιο όφελος κάθε άσκησης, επιτρέποντας στους αθλητές να γνωρίζουν πώς η προπόνηση ενισχύει την ικανότητα να ξεπερνάνε τα όριά τους.  Με όλα αυτά τα δεδομένα στις άκρες των δακτύλων τους οι αθλητές μπορούν να κάνουν τις προσαρμογές και βελτιώσεις που χρειάζονται στην προπόνησή τους για να γίνουν καλύτεροι, ταχύτεροι και πιο αποτελεσματικοί την ημέρα του αγώνα.

 

Το Forerunner 935 επιτρέπει στους χρήστες να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση του τρεξίματος τους με νέα δεδομένα. Το νέο, εύχρηστο Running Dynamics Pod προσαρμόζεται στη μέση επιτρέποντας στους αθλητές να παρακολουθούν έξη μετρήσεις δυναμικής τρεξίματος – όπως συχνότητα βημάτων, χρόνο επαφής με το έδαφος, μήκος διασκελισμού και πολλά άλλα – σε συμβατή συσκευή3 χωρίς να απαιτείται πρόσθετο αισθητήριο στέρνου. Το Forerunner 935 υποστηρίζει επιπλέον εξελιγμένα δεδομένα δυναμικής για την ποδηλασία και την κολύμβηση3. Όταν κάνετε ποδήλατο (και έχετε συνδέσει μετρητή ισχύος Vector), θα καταγράψει δεδομένα δυναμικής ποδηλασίας όπως ζώνες ισχύος, χρόνος σε καθιστή και όρθια θέση, φάση ισχύος και εκτόπισμα πλατφόρμας. Στο νερό3, το Forerunner 935 θα καταγράψει απόσταση, απλωτές, ρυθμό και πολλά άλλα.

 

Με την τεχνολογία Elevate για παλμούς από τον καρπό, οι χρήστες του Forerunner 935 έχουν πληροφορίες καρδιακής συχνότητας όλο το 24ωρο χωρίς να χρειάζονται πρόσθετο αισθητήριο στέρνου. Με κάλυψη GPS και GLONASS οι αθλητές μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους σε απαιτητικά υπαίθρια περιβάλλοντα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι με χρήση μόνο GPS. Επιπρόσθετα, το Forerunner 935 διαθέτει αισθητήρια αλτιμέτρου, βαρομέτρου και πυξίδας. Το αλτίμετρο παρέχει ακριβείς πληροφορίες υψομέτρου σε πραγματικό χρόνο ενώ το βαρόμετρο μπορεί να προβλέψει καιρικές μεταβολές εμφανίζοντας τις βραχυπρόθεσμες τάσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης. Η πυξίδα βοηθάει τους χρήστες να γνωρίζουν διαρκώς τον προσανατολισμό τους.  

 

Οι αθλητές μπορούν να αλλάζουν εύκολα άθλημα με το πάτημα ενός κουμπιού χρησιμοποιώντας την αυτόματη ή τη μη αυτόματη λειτουργία multisport. Τα επιπλέον προφίλ δραστηριότητας που είναι προεγκατεστημένα στο ρολόι περιλαμβάνουν πεζοπορία, ορεινό τρέξιμο, σκι, αθλήματα με κουπί, γκολφ και άλλα. Το Forerunner 935 είναι επίσης συμβατό με όλα τα αξεσουάρ επίγνωσης αναβάτη Variaä και το μετρητή ισχύος Vectorä. Επιπλέον, με τη ζυγαριά Garmin Index, οι χρήστες μαζί με τα δεδομένα των επιδόσεων τους, μπορούν να παρακολουθούν στο λογαριασμό τους στο Garmin Connect™ δεδομένα σύστασης σώματος όπως βάρος, δείκτη μάζας σώματος, ποσοστό νερού και λίπους.

 

Με τη λειτουργία, Strava Live Segments οι χρήστες Forerunner 935 μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματά τους στο τρέξιμο ή την ποδηλασία, τη θέση τους στον πίνακα κατάταξης και να συγκρίνουν την επίδοσή τους με το ατομικό τους ρεκόρ. Τα τμήματα διαδρομών Strava συγχρονίζονται αυτόματα με το Forerunner 935 για άμεση πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Με την αγορά του Forerunner 935 λαμβάνετε δωρεάν μία δοκιμαστική συνδρομή 60 ημερών στην υπηρεσία Strava Premium.

 

Στο Forerunner 935, είναι προεγκατεστημένη η νέα εφαρμογή της TrainingPeaks που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν δωρεάν ασκήσεις απευθείας στο ρολόι τους, να βλέπουν την άσκηση σε πραγματικό χρόνο μαζί με στόχους έντασης και χρονική διάρκεια για κάθε διάστημα. Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, οι αθλητές μπορούν να συγχρονίζουν αυτόματα την άσκησή τους στην εφαρμογή TrainingPeaks για λεπτομερή ανάλυση της επίδοσής τους και για να μετρήσουν την πρόοδό τους προς την επίτευξη των στόχων τους. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να προσαρμόζουν το ρολόι τους με πεδία δεδομένων, εμφανίσεις ώρας, widgets και εφαρμογές από το κατάστημα Connect IQ.

 

Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone[iii], το Forerunner 935 μεταφέρει αυτόματα τις δραστηριότητες στο Garmin Connect, την online κοινότητα της Garmin, όπου οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν τις ασκήσεις τους, τις καθημερινές δραστηριότητές τους, να συμμετέχουν σε προκλήσεις και να ανταγωνίζονται τους φίλους τους. Με τη λειτουργία GroupTrack οι χρήστες Forerunner 935 μπορούν να παρακολουθούν που βρίσκονται οι συναθλητές τους, ενώ με τη λειτουργία LiveTrack επιτρέπουν σε φίλους να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

 

Η αυτονομία της μπαταρίας του Forerunner 935 φτάνει τις 24 ώρες σε λειτουργία GPS, τις 60 ώρες σε λειτουργία εξοικονόμησης UltraTracä χωρίς Elevate και μέχρι 2 εβδομάδες σε λειτουργία ρολογιού Η μαύρη έκδοση του Forerunner 935 θα διατίθεται στα €549.99, ενώ θα υπάρχει και έκδοση tri-bundle – που περιλαμβάνει μαύρο ρολόι με κίτρινο λουράκι αισθητήρια καρδιακών παλμών HRM-Tri και HRM-Swim, βάση Quick Release Kit και επιπλέον μαύρο λουράκι στα €699.99. Είναι συμβατό με τα προαιρετικά λουράκια Garmin QuickFitä σε δέρμα, σιλικόνη ή μεταλλικό μπρασελέ για να αλλάζετε στυλ χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα εργαλεία.

 

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Οι χρήστες, είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε απλά θέλουν να παραμένουν δραστήριοι όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν θέσει.

 


[i] Δείτε Garmin.com/ataccuracy

[ii] Πωλείται χωριστά

[iii] Δείτε Garmin.com/ble για μία λίστα συμβατών τηλεφώνων


* Δοκιμάσαμε πρώτοι το νέο τριαθλητικό ρολόι της Garmin, το Forerunner 935
Σε αποκλειστικότητα για το trinews.gr, ο πρωταθλητής των multisports και Director του RunningNews.gr Γρηγόρης Σκουλαρίκης δοκίμασε πρώτος στην Ελλάδα το νέο τριαθλητικό ρολόι της Garmin, το Forerunner 935. Διαβάστε το κείμενο του εδω: http://www.trinews.gr/item.php?id=1674

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3497.jpg

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/CK1W3635.jpg

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2017_03_29_FR935_Grigoris/IMG_5398.jpg

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Peter Norman: o Αυστραλός συμμέτοχος στο χαιρετισμό των Black Power Τριβουλίδης: ο ...ξεχασμένος νικητής του μαραθωνίου της Βοστώνης

Runster.gr
Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
 
Photo Photo Photo
 
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιατί όταν έχει πάνω από 30°C «σκάμε», ενώ η εσωτερική μας θερμοκρασία είναι 36,6°C Oι αθλητικές κακώσεις και η αντιμετώπισή τους
Τι είναι η ντοπαμίνη και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα επίπεδά της στον εγκέφαλό μας 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την άσκηση
Nutrition News

Garmin FR family
Brooks
Runster
FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
22 Ιουν 18
Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις»
Το βιβλίο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» του Δημήτρη Τζεφαλή αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους νεοεισερχόμενους δρομείς στον μαγικό κόσμο των μεγάλων αποστάσεων
21 Ιουν 18
Τα νέα μοντέλα της σειράς Garmin® fēnix® 5 Plus, έχουν χάρτες, μουσική, είναι Garmin Pay™ Ready και διαθέτουν παλμικό οξύμετρο από τον καρπό
Η νέα γενιά smartwatch με GPS, fēnix 5 Plus διαθέτει τοπογραφικούς χάρτες, έχει δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές Garmin Pay™. Όπως και η προηγούμενη σειρά fēnix 5, διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη για να ταιριάζει σε κάθε καρπό. Το fenix 5s Plus διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη Garmin Chroma από τον προκάτοχό του ενώ η διάμετρός του παραμένει στα 42 χιλιοστά, το fenix 5 Plus έχει διάμετρο 47 χιλιοστά και το fenix 5X Plus είναι στα 51 χιλιοστά.
20 Ιουν 18
Το Καρπενήσι θα είναι ο ιδανικός προορισμός για έναν καλοκαιρινό αγώνα δρόμου 10χλμ
Ο Δήμος Καρπενησίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 τους αγώνες KARPENISSI Energy RUN 10k & Energy Duathlon 2018 Kids edition στην πόλη του Καρπενησίου.
12 Ιουν 18
Τρεις γρήγορες προπονήσεις με τo νέο Reebok Floatride Run
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος

Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή, που έχει την δυνατότητα να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στα ερεθίσματα που του δίνουμε, ώστε την επόμενη φορά να αποδώσει καλύτερα στην δοκιμασία που το υποβάλλουμε.


©2005-2018 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse