Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Atlas Trail Running

X-treme Stores
14 Οκτ 18 ← πίσω

Διογένεια 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ‘ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2018’

 
*δείτε επίσης: Πλούσια φιλοξενία ετοιμάζουν οι Κορίνθιοι στα «Διογένεια»!


Διογένεια: ο ημιμαραθώνιος της χρονιάς στην Κόρινθο!

O Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 1ο ημιμαραθώνιο αγώνα Δρόμου και παράλληλα δύο αγώνες 5km και 1500m τα Διογένεια, αφιερωμένα στον φιλόσοφο Διογένη που έζησε τον 4ο αιώνα Π.Χ. στην πόλη της Κορίνθου. Ήταν μαθητής του Αντισθένη και του Σωκράτη όπου ξεπέρασε σε φήμη τους δασκάλους του. Ο Διογένης πίστευε πως ο άνθρωπος είναι από τη Φύση εφοδιασμένος με όλα όσα χρειάζεται και δεν έχει ανάγκη από περιττά πράγματα. Για τον Διογένη μόνο η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών οδηγεί στην ευτυχία και καμία σωματική ανάγκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη, αφού η φύση τις δημιουργεί όλες


ΤΡΕΧΟΥΜΕ    ΜΕ    ΤΗΝ    ΡΗΤΟΡΙΚΗ    ΑΠΑΝΤΗΣΗ    ΤΟΥ    ΔΙΟΓΕΝΗ    ΣΤΟΝ    Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. «ΑΠΟΣΚΟΤΗΣΩΝ ΜΕ»


Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.


 

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τέρμα Γ. Παπανδρέου – άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 09:00πμ

 

Απόσταση αγώνα: 21km.

 

Χάρτης διαδρομής: Για το χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε Ε ΔΩ

 

Για την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 21km θα υπάρχουν επτά (7) σταθμοί υποστήριξης (στο 2.5, 5, 7.5, 10, 12.5, 15 και 17.5 km) με εμφιαλωμένο νερό ενώ στο 5, 10 και 15km εκτός από το νερό θα υπάρχει ποτό τύπου Cola και ισοτονικό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

 

 

  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5km

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τέρμα Γ. Παπανδρέου – άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09:30πμ

 

Χάρτης διαδρομής: Για το χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε Ε ΔΩ


 

Για την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 5 km θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης στο 2.5km με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα διατεθούν νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

 

 

 

 

  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1500m

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

 

Εκκίνηση –Τερματισμός: Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ: 1500m

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09:35πμ

 

Χάρτης διαδρομής: Για το χάρτη της διαδρομής του αγώνα των 1000m πατήστε ΕΔΩ

 

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

 

Συμμετοχές ημιμαραθωνίου 21km: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 21.1 km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥16 ετών). Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες (οι διοργανωτές θα δεχθούν 300 εγγραφές). Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 21.1km, τίθεται χρονικός περιορισμός 3h:00min, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες

- Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 21.1 km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο και Τεχνικό T-Shirt (μπλουζάκι).


Συμμετοχές στον αγώνα δρόμου 5km: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 5km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 ή και νωρίτερα (≥15 ετών). Οι διοργανωτές μπορούν να υποστηρίξουν έως 400 συμμετοχές στα 5km ενώ όταν θα συμπληρωθούν θα κατεβεί από το διαδίκτυο και η φόρμα εγγραφής. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.

 

 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 5km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:00min, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

 

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 5 km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο.

 

 

Συμμετοχές στον αγώνα δρόμου 1500m: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Στο δρόμο αυτό μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα ΑΜΕΑ. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 1500m πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 ή και αργότερα (≤15 ετών). Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες στις 500 εγγραφές. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

 

 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 1500m, τίθεται χρονικός περιορισμός 12 λεπτών, για την ολοκλήρωση του.

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους (κορίτσια και αγόρια), Δημοτικό (6-12 ετών) και Γυμνάσιο (13-15 ετών)

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 1500m, θα παραλάβουν Για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Βραβεύσεις ΑΜΕΑ: όσοι αθλητές ΑΜΕΑ τερματίσουν θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Τροχαία Κορίνθου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

Τα έξοδα των αγώνων είναι ευγενική χορηγία του Δήμου ΚορινθίωνΔηλώσεις Συμμετοχής:

 

Για να δηλώσεις συμμετοχή στα δρομικά αγωνίσματα πάτησε ΕΔΩ

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 22:00.

Στους συλλόγους από άλλους νομούς, θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά τους εφόσον θα συγκεντρωθεί αριθμός >40 δρομείς ανά λεωφορείο.

 

Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει Beach Party στην παραλία Καλάμια.

 

Εκπρόσωπος Δήμου για την διοργάνωση: Παρτσινέβελος Κώστας 6943076065

 

Για τεχνικές πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στα τηλ: 6946499418 Πιπίνη Γιώτα

Ώρες από 11:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κυριακή: 14-10-2018

07:00-8:45. Παραλαβή αριθμών από την εκκίνηση

 

09:00. Εκκίνηση δρόμου 21km 09:30. Εκκίνηση δρόμου 5km 09:35. Εκκίνηση δρόμου 1500m 11:30-12:00. Απονομή επάθλων

12:30. Λήξη αγώνων
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Κοίταξα το παιδί μου και είπα στον εαυτό μου θα τα καταφέρεις!» Παναγιώτης Μπουρίκας: Το ανερχόμενο αστέρι του Μαραθωνίου μιλάει στο RunningNews.gr για όλα

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Θλάση προσαγωγού: Αντιμετώπιση και ασκήσεις για αποκατάσταση 6 συνήθειες που βάζουν σε κίνδυνο τα νεφρά μας
Γιατί να κάνω προθέρμανση; Αθώα και ένοχα λάθη στην προπόνηση
FitnessPulse

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
22 Οκτ 21
Δοκιμάζουμε τα νέα μοντέλα Reebok: Floatride Energy GROW & Floatride Energy 3
RunningNews.gr Shoe reviews
Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Δαφνής και η personal trainer Κάτια Στρατουδάκη δοκιμάζουν για το RunningNews.gr τα τα νέα μοντέλα παπουτσιών της Reebok. το Floatride Energy 3 και το Floatride Energy GROW αντίστοιχα, είναι δυο μοντέλα υψηλής ποιότητας , σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, ιδανικά για απαιτητικούς δρομείς
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse