Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Duathlon Karpenissi Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Corfu Half Marathon
Kallithea Half Marathon
Andros Trail Race
X-treme Stores
ERGO Marathon EXPO
16 Δεκ 18 ← πίσω

Run the Lake 2018

Run the Lake

16 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγώνας «Run the Lake» «τρέχει» για 7η  συνεχή χρονιά στη μοναδική Βουλιαγμένη.

Η διοργάνωση που αποτελεί πλέον αθλητικό θεσμό σας προσκαλεί και σας προκαλεί να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα με βασικό κριτήριο τη διάθεσή σας για προσφορά.


Συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), τη λίμνη Βουλιαγμένης και τον Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής (ΕΥΚΛΗΣ).

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Το Run the Lake, που απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλώς άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκοπός του αγώνα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

1.     Στοιχεία Αγώνα

Αφετηρία  και τερματισμός: Λίμνη Βουλιαγμένης

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Έναρξη αγώνων:

 • 09:15 αγώνας 2.000μ. κατηγορία 8-12 ετών & κατηγορία 13-14 ετών
 • 09:50 αγώνας 5.000 μ. κατηγορία 15-17 ετών & κατηγορία 18 ετών και άνω
 • 10:00 αγώνας 10.000 μ. κατηγορία 18 ετών και άνω

 

2.     Πληροφορίες διαδρομών

Οι διαδρομές έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

 1. Διαδρομή 2.000 μέτρων. Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης της Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, αναστροφή αριστερά στην Απόλλωνος και επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.
 2. Διαδρομή 5.000 μέτρων. Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή αριστερά στην οδό Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στη 2η πύλη του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, επιστροφή από την οδό Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.
 3. Διαδρομή 10.000 μέτρων. Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή δεξιά στην Αθηνάς (πρώην Λεωφόρος Καραμανλή), αριστερά στη λεωφόρο Καβουρίου, δεξιά στην Δημ. Λαμπράκη, αριστερά στον πεζόδρομο του Καβουρίου (παράλληλα με τη θάλασσα), αριστερά στην Λ. Καβουρίου, δεξιά στη Λητούς, δεξιά στην Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στο τέρμα του δρόμου, επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Οι τερματίσαντες μπορούν, αν επιθυμούν, να κολυμπήσουν ‘δωρεάν’ στη λίμνη. Θα πρέπει δε να γνωρίζουν ότι η θερμοκρασία του ιαματικού νερού της λίμνης κυμαίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

3.     Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη ενώ ασθενοφόρο συνοδεύει τους δρομείς στη διαδρομή του αγώνα.

 

4.     Υδροδοσία

Σταθμοί με νερό:

 • Για τον αγώνα των 5.000 μέτρων
  • Στα 2,5 χλμ
  • Στον τερματισμό
 • Για τον αγώνα των 10.000 μέτρων
  • Στα 5 χλμ
  • Στον τερματισμό

 

5.     Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Στις εγκαταστάσεις της λίμνης Βουλιαγμένης θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας το αυτοκόλλητο νούμερο που θα βρείτε στο φάκελο συμμετοχής μπορείτε με ασφάλεια να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο φύλαξης. Οι δρομείς που θα παραλάβουν τα υλικά χρονομέτρησης από το chrono Κiosk (μηχάνημα παράδοσης υλικών χρονομέτρησης) θα παραλάβουν αυτοκόλλητο την ημέρα του αγώνα από τον χώρο της γραμματείας του αγώνα.

 

 

6.    Εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσης www.runthelake.gr, από 29 Οκτωβρίου μέχρι  10 Δεκεμβρίου.

 

ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 • 2.000 μέτρων

Δωρεάν: περιλαμβάνει μετάλλιο, υδροδοσία

 

 • 5.000 μέτρων

Πλήρες πακέτο 10,00 ευρώ: περιλαμβάνει chip χρονομέτρησης, μετάλλιο, υδροδοσία, φρούτο, μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένης και τεχνικό μπλουζάκι (το μπλουζάκι μπορείτε να το δείτε στο site της διοργάνωσης www.runthelake.gr)

 

 • 10.000 μέτρων

Πλήρες πακέτο 13,00 ευρώ/ περιλαμβάνει chip χρονομέτρησης, μετάλλιο, υδροδοσία, φρούτο, μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένης και τεχνικό μπλουζάκι (το μπλουζάκι μπορείτε να δείτε στο site της διοργάνωσης www.runthelake.gr)

Όσοι συμμετέχοντες πραγματοποιήσουν εγγραφή μετά τις 6 Δεκεμβρίου θα παραλάβουν το τεχνικό μπλουζάκι από τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων «ΕΥΚΛΗΣ», Αργυρουπόλεως 96 (1ος όροφος), Αργυρούπολη, από Τρίτη 8 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη (ώρες 18:00-20:00). Τηλ. 2114133602

 

 

Το ποσό   συμμετοχής  κατατίθεται   στον  τραπεζικό  λογαριασμό  του  

Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής “ΕΥΚΛΗΣ” στην  Τράπεζα  Πειραιώς:  GR33  0172  0810  0050  8106  2736  052

Έγκυρη και ολοκληρωμένη θεωρείται μια συμμετοχή όταν έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής. Στο καταθετήριο, στο πεδίο “αιτιολογία κατάθεσης”, θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στον αγώνα αναγραφόμενο με τον ίδιο τρόπο (Ελληνικά) όπως και στην ηλεκτρονική εγγραφή του.

7.      Δωρεάν συμμετοχές

Ο παιδικός αγώνας των 2.000 μέτρων δεν έχει κόστος συμμετοχής. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά.

Χωρίς κόστος μπορούν να συμμετάσχουν οι αθλητές που εντάσσονται στην κατηγορία Α.ΜΕ.Α., οι οποίοι θα λάβουν όλες τις παροχές και τα προνόμια της διοργάνωσης. Στο πεδίο ομάδα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να αναγράψει ¨ΑΜΕΑ¨

 

8.     Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής των αγώνων 10.000μ και 5.000μ. (chip χρονομέτρησης, αριθμοί συμμετοχής και πακέτο προνομίων του αγώνα) θα γίνεται:

Α.   Από τη Λίμνη Βουλιαγμένης:

 • Παρασκευή 14/12, από 10:00-18:00
 • Σάββατο 15/12, από 10:00-18:00

Β.   Από το Alpamayo Pro:

Χαριλάου Τρικούπη 6-10 Αθήνα, Εμπορικό Κέντρο ATRIUM

 • Από Τρίτη 5/12 και στις ώρες λειτουργίας του καταστήματος

Όσοι λάβουν το πακέτο συμμετοχής από το Alpamayo Pro θα παραλάβουν το τεχνικό μπλουζάκι την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία.

 

Για τον αγώνα των 2.000 μέτρων κατηγορία 8-12 ετών & 13-14 ετών η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται μόνο από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

 

9.  Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 10.000 μ. έχουν δρομείς 18 ετών και άνω.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5.000 μ. έχουν δρομείς 15 ετών και άνω.

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα των 2.000 μ. έχουν τα παιδιά της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, γεννημένα μέχρι και το 2007 (κατηγορία 8-12 ετών) και τα παιδιά της Πρώτης και Δευτέρας Γυμνασίου (κατηγορία 13-14 ετών).

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα,  παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών του αγώνα, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη  συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.

 

10.  Έπαθλα

 • Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
 • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές της γενικής κατάταξης (3 άνδρες & 3 γυναίκες)
 • Μετάλλια κατάταξης θα δοθούν στους πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας ανδρών και γυναικών ως ακολούθως: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, +70. Οι νικητές της γενικής κατάταξης δεν θα βραβευθούν στην ηλικιακή κατηγορία.
 • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές του εφηβικού αγώνα (3 αγόρια και 3 κορίτσια)
 • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές του παιδικού αγώνα (3 αγόρια και 3 κορίτσια)
 • Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές του αγώνα ΑΜΕΑ (3 άνδρες και 3 γυναίκες)
 • Τιμητική διάκριση θα δοθεί στους αθλητές ΑΜΕΑ


Αναγκαία προϋπόθεση για την απονομή κυπέλλων σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 αγωνιζομένων.  

12.  Αναβολή-ακύρωση αγώνα

Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωση αυτού λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω του επίσημου website της διοργάνωσης.

Αναλυτικές  πληροφορίες  για τον αγώνα, τον χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site www.runthelake.gr.Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Barnabas Kipkoech: ο Κενυάτης δρομέας που έτρεξε 3 αγώνες σε 15 μέρες και το πλήρωσε με τη ζωή του Ο 28χρονος ελίτ δρομέας που κατέρρευσε και έχασε τη ζωή του στο 10ο χιλιόμετρο του Μαραθωνίου των trials των ΗΠΑ

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι είναι το «καλό» και «κακό» λίπος: Οι καλύτερες τροφές για καύσεις [λίστα] Πότε πρέπει να βγάλετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας
Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα, Vol 5: ασκήσεις κορμού 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την άσκηση
FitnessPulse

ELEPAP Marathon
Garmin FR family
Salomon
Runster
FitnessPulse.gr
Πρέπει να διαβάσετε
27 Ιουλ 19
Βάζουμε χρώμα στο τρέξιμο μας με τις νέες εκδόσεις του adidas ULTRABOOST 19
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Τρέχουμε με τα νέα χρώματα του ULTRABOOST 19 που είναι πλέον διαθέσιμα! Μαζί με την καμπάνια 'FEEL THE BOOST', που είναι αφιερωμένη στην εμβληματική καινοτομία της adidas
15 Ιουλ 19
Δοκιμάσαμε το νέο PULSEBOOST HD της adidas
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Οι adidas Runners Athens, το μεγαλύτερο running community της πόλης, και η INTERSPORT, η μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών, σου προσφέρουν κάθε εβδομάδα μοναδικές running προπονήσεις στα βόρεια και νότια προάστια.
11 Ιουλ 19
28 Ιουλίου τρέξε στο Καρπενήσι και απόλαυσε μια αυθεντική εμπειρία
Την Κυριακή 28 Ιουλίου o Δήμος Καρπενησίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος- Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας συνδιοργανώνουν το “Energy Duathlon Karpenissi 2019”, την πιο κλασική διοργάνωση με τρέξιμο και ποδηλασία στην Ελλάδα. Παράλληλα θα διοργανωθεί και το “Energy Run Karpenissi 2019”.
09 Ιουλ 19
Τρέξε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην θρυλική Βοϊδοκοιλιά!
Οι εγγραφές για την πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα

©2005-2019 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse