Athens Marathon Vrtual
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
Metron Group
X-treme Stores

11 Ιαν 19 ← πίσω

Η Λευχαιμία δεν εμπόδισε έναν 8χρονο να τερματίσει σε 3:32 έναν μαραθώνιο!...

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος


Για να είμαι ειλικρινής όταν αρχικά διάβασα αυτήν την είδηση σκέφτηκα ότι θα αφορούσε κάποιον που τερμάτισε ίσως σε κάποιο καροτσάκι που τον έσπρωχναν ή κάτι παρόμοιο. Εξάλλου η είδηση ήταν ότι έτρεχε με τον πατέρα του, οπότε λογικό νομίζω το μυαλό να πάει εκεί.

 

Σίγουρα αυτό θα ήταν εξίσου συγκινητικό, όμως αυστηρά δρομικά και αθλητικά δεν θα ήταν το ίδιο.

 

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο 8χρονος Nate Viands τερμάτισε σε 3:32, και όταν λέμε τερμάτισε εννοούμε τερμάτισε κανονικά: Τρέχοντας όπως όλοι οι υπόλοιποι και ακόμα καλύτερα!

 

Αρχικά το σχέδιο ήταν να τρέξει μαζί με τον πατέρα του. Ο πατέρας του ο Scott, ήταν χρόνια δρομέας με αρκετή εμπειρία και πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του.

 Όμως ξεκίνησαν πολύ δυνατά και παρασύρθηκαν σε γρήγορο ρυθμό. Έφυγαν με ρυθμό λίγο πολύ στο 4:40 και κάπου στο 13ο χιλιόμετρο ο μπαμπάς κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει για πολύ έτσι, έπρεπε να κόψει.

 

Ο μικρούλης δεν καταλάβαινε τίποτα! Ένιωθε δυνατός, το βήμα του αέρινο, το βλέμμα του προσηλωμένο στον στόχο του…

 

Ο πατέρας βλέποντας ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό του γιού του, άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αφήσει να φύγει μπροστά.

 

Όμως είχε ένα ακόμα πρόβλημα: Αν η μητέρα του μάθει ότι άφησε μόνο του το παιδί δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου χαρούμενη!

 

Τελικά η απόφαση ελήφθη: Φύγε, θα τα καταφέρεις φώναξε ο πατέρας στον στον γιο του… Και εκεί ο 8χρόνος όχι απλά συνέχισε αλλά άνοιξε ρυθμό και χάθηκε στον κόσμο.

 

Στους σταθμούς ανεφοδιασμού ο πατέρας ρώταγε αν πέρασε από εδώ ένας 8χρονός, και η απάντηση που έπαιρνε ήταν κάπως έτσι «Τώρα…; Εδώ και κανά 10λεπτό!»

 

Όλα ξεκίνησαν πριν 3,5χρόνια. Όταν κατά την διάρκεια διακοπών, ο 4χρόνος τότε Nate είχε κάποια παρατεταμένα ήπια αλλά ανησυχητικά συμπτώματα, όπως χαμηλό πυρετό, εύκολα μελανιάσματα, μαύρους κύκλους στα μάτια, εξάντληση, κτλ.

Κάπου εκεί ξεκίνησε ο πραγματικός μαραθώνιος.

 

 Μετά από σειρά εξετάσεων και διαγνώσεων τους κάλεσαν στο γραφείου του Γιατρού να συζητήσουν. Εκεί πρακτικά πάγωσε ο χρόνος, και ενώ τους ανέλυαν την κατάσταση υγείας του μικρού με διάφορους όρους και έννοιες τις οποίες ποτέ δεν είχαν ξανακούσει και δεν πολυκαταλάβαιναν υπήρξε μία μόνο λέξη που συγκράτησαν από όλα αυτά και ήταν αρκετή από μόνη της : Λευχαιμία.

 

Ο μικρός, όσο οι γονείς ενημερώνονταν, περίμενε έξω, αμέριμνος, χωρίς καμιά αίσθηση της κατάστασης του παίζοντας με τα παιχνίδια του.

Ο Scott και η γυναίκα του αποφάσισαν σε αυτόν τον αγώνα που θα ξεκινήσουν να μην αλλάξουν ιδιαίτερα την καθημερινότητά τους. Να μην νιώθει ό μικρός ότι κάτι πάει στραβά ή ότι είναι άρρωστος ή διαφορετικός.  Προσπάθησαν να κρατήσουν όσο είναι δυνατό την ίδια ρουτίνα που είχαν και πριν. Βέβαια αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο.

 

Μετά από κάθε χημειοθεραπεία, ο μικρός ήταν τόσο εξαντλημένος που δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει. Λόγω του εξαντλημένου ανοσοποιητικού συστήματος ήταν αναγκασμένος να μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Αυτή η δύσκολη περίοδος κράτησε περίπου 9 μήνες, και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Σταμάτησε τις πολύ δυνατές χημειοθεραπείες και συνέχισε με πιο ήπιες, λιγότερο συχνές σε συνδυασμό με διάφορα φάρμακα μεταξύ των οποίων και στεροειδή. Σιγά σιγά ο Nate ξαναβρήκε τις δυνάμεις του, παρά τις συνεχείς επισκέψεις στο νοσοκομείο για παρακεντήσεις και διάφορες άλλες εξετάσεις, σιγά σιγά ξαναβρήκε την ζωντάνια του.
 
Οι γονείς του φυσικά, δρομείς και οι δύο, ήξεραν πoιο είναι το επόμενο στάδιο. Να βγει έξω από το σπίτι. Να παίξει έξω από το σπίτι, να χαρεί την φύση. Όχι φυσικά να τρέξει ή να προπονηθεί, δεν είχαν τέτοιες προσδοκίες. Απλά να παίξει, όπως ένα παιδί 6-7 χρονών.


 «Το αύριο δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει» λέει ο πατέρας του. Με το που τέλειωσαν οι βαριές χημειοθεραπείες οι γονείς του ήθελαν να χαρούν κάθε μέρα που ερχόταν στο μέγιστο, να μην πουν όχι σε τίποτα να μην αναβάλλουν τίποτα.

 

Αρχικά ο 6χρονος τότε Nate δεν έτρεξε. Έκανε Skateboard. Μετά έκανε λίγο ποδήλατο. Βασικά οι γονείς του του αγόρασαν ένα ωραίο ποδήλατο με 16ίντσες ζάντες για να μπορεί ο Nate να ακολουθάει τον πατέρα του καθώς έκανε προπόνηση. Αρχικά ακόμα και με το ποδήλατο, δυσκολευόταν να τον ακολουθάει ενώ έτρεχε. Σταδιακά η αντοχή αυξήθηκε και έφτασε σε σημείο να του κάνει τον λαγό με το ποδήλατο για 10-15χλμ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν άργησε η στιγμή που κάποια στιγμή το ποδήλατο δεν ήταν εύκαιρο. Οπότε πατέρας και γιος αποφάσισαν να κάνουν μαζί ένα μικρό τρέξιμο.
«Δεν ήξερα πόσο μπορεί να αντέξει, Οπότε είπα ξεκινάμε και ότι βγει. Έστω 500μέτρα έστω 2χλμ. Όσο είναι. Θα κάνουμε και μικρά διαλλείματα»
Έμεινε άφωνος. Έκαναν σχεδόν 5χλμ, σε καλές ανηφόρες, το βήμα του ήταν τόσο φυσικό, τόσο αέρινο και ανοιχτό.

Από εκεί και πέρα όλα βρήκαν τον δρόμο τους. Η αντοχή σταδιακά αυξήθηκε, τα χλμ αυξήθηκα και ο Nate γράφτηκε σε κάποιον αθλητικό σύλλογο κυρίως για να έχει παρέα καινα μην τρέχει μόνος. Μάλιστα στο σύντομο αυτό διάστημα είχε και μερικές διακρίσεις.

 

Ο Nate τερμάτισε σε 3:32 τον πρώτο του μαραθώνιο.

«Με όλο το ιστορικό του και την περιπέτεια της υγείας του, δεν θέλω να πω ότι το άξιζε». Λέει ο πατέρας του. «Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αξίζουν πολλά πράγματα, αλλά η ζωή καμιά φορά είναι σκληρή και περνάμε δύσκολα. Δεν σημαίνει ότι όποιος δεν τα κατάφερε δεν το άξιζε. Όμως είναι πολύ σημαντικό ότι τον βλέπουμε να προσπαθεί σκληρά, να μην πτοείται και ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς του γονείς να τον βλέπουμε να τερματίζει τον πρώτο του μαραθώνιο.»

 

Η περιπέτεια υγείας του μικρού Nate  δεν έχει ακόμα τελειώσει. Αν και οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες, εδώ και ένα 1 χρόνο δεν έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, δεν θα ξέρουμε αν είναι 100% καλά ως τον Ιούνιο του 2019, όπου συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αρχική διάγνωση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μόνο τότε θα μπορέσουν ο ίδιος και οι γονείς του να ξενοιάσουν.

Πηγή : Runnersworld
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Άγχος & Πονοκέφαλος Τάσης Τρέξιμο στο κρύο: Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι είναι ένας Virtual Aγώνας και πως θα γίνει ο Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020; Προπονώντας τους αθλητές της γενιάς «Generation Z»
Virtual Μαραθώνιος Αθήνας: Η μεγάλη βόλτα της Αγγελικής (και του μπαμπά της) Διατάσεις στο γραφείο: 12 εύκολες ασκήσεις stretching
Nutrition NewsRunster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse