Runster
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Tolo Energy Triathlon Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Drama Run
Decathlon recruitment
SNFRUN_2020FR
X-treme Stores

24 Αυγ 19 ← πίσω

2nd Lepanto Evening Run 2019

http://lepantorun.lepantorunners.gr/prokirixi.php

Αθλητική Δρομική Εκδήλωση Ναυπάκτου

"2nd Lepanto Evening Run 2019"

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 , ώρα 19:15

Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Δρομέων “Lepanto” προκηρύσσουν το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 την αθλητική δρομική εκδήλωση

"2 nd Lepanto Evening Run 2019 "

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 • Έναν αγώνα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 9 χλμ.
 • Έναν αγώνα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 5,2 χλμ.

Οι λαϊκοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, στη Ναύπακτο.

Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στους δρομικούς αγώνες και κυρίως των γυναικών.

Σας περιμένουμε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Ναύπακτο, μια πόλη με πλούσια ιστορία, μοναδικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) .

1. Αφετηρία – Τερματισμός:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην αρχή της παραλίας Ψανής, μετά το λιμάνι Ναυπάκτου, ακριβώς μπροστά από την παλιά πλαζ Ναυπάκτου.

2. Αποστάσεις Αγώνων

 • 9 χλμ
 • 5,2 χλμ

3. Περιγραφή διαδρομών

Οι αγωνιστικές διαδρομές και των δύο αγώνων είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινες, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, με μηδενική υψομετρική διαφορά.

Συγκεκριμένα:

Για τον αγώνα των 9 χλμ., η διαδρομή θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει μέχρι το πλάτωμα της Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 4,5 χλμ. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι δρομείς για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα τον αγώνα τους, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.

Όσον αφορά τον λαϊκό αγώνα των 5,2 χλμ., η διαδρομή θα ξεκινήσει και αυτή ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει στην παραλία Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 2,55 χλμ. Στο σημείο των 2,6 χλμ. Στο σημείο των 2,6χλμ. θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι δρομείς για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα τον αγώνα τους, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.

Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ είναι και φέτος αφιερωμένος στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στους δρομικούς αγώνες και κυρίως των γυναικών. Το μικρό ποσοστό γυναικών σε δρομικούς αγώνες, οφείλεται στο γεγονός ότι το τρέξιμο και γενικότερα ο αθλητισμός, δεν έχει ακόμα εισέλθει στην Ελληνική πραγματικότητα του γυναικείου φύλου. Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι εργαζόμενες, επιχειρηματικοί εταίροι, σύζυγοι, νοικοκυρές, αλλά όχι απαραίτητα αθλήτριες. Η περσυνή μας προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς το 37% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες. Το ποσοστό αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής γυναικών στην Ελλάδα.

Στόχος μας φέτος είναι οι μισοί συμμετέχοντες να είναι γυναίκες, κάτι που αν το καταφέρουμε θα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές στο site του αγώνα .

Στις διαδρομές των αγώνων, θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση σε κάθε χιλιόμετρο.

4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού

Στον αγώνα των 9 χλμ.: θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ., στα 4,5 χλμ. και στα 6,5 χλμ. Στα 4,5 χλμ. θα παρέχονται και ηλεκτρολύτες.

Στον αγώνα των 5,2 χλμ.: θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στα 2,6 χλμ.

Επίσης, θα προσφερθεί χυμός, μπανάνα και μπάρα δημητριακών στο σημείο του τερματισμού.

5. Υγειονομική Κάλυψη

Θα υπάρχει γιατρός του αγώνα καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος της διαδρομής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και ο ι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εκδήλωση.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με ηλεκτρονικό τάπητα στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού και με επιπλέον ηλεκτρονικό τάπητα στα σημεία αναστροφής και των δύο αγώνων.

7. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους.

Τα ανήλικα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες μόνο με τη γραπτή συναίνεση του γονέα ή του κηδεμόνα τους. Η σχετική βεβαίωση μπορεί να κατεβεί από το site του αγώνα, να συμπληρωθεί και να προσκομιστεί υπογεγραμμένη στη γραμματεία, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

8. Ηλικιακές κατηγορίες

Και για τους δύο αγώνες του 2nd Lepanto Evening Run, για άντρες και γυναίκες, οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ / ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 • Έως 34 ετών
 • 35 έως 49 ετών
 • 50 ετών και άνω


9. Βραβεύσεις

Θα απονεμηθούν:

 • Μετάλλια σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.
 • Κύπελλα στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες και των δύο αγώνων (γενική κατηγορία).
 • Ειδικά μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των 2 αγώνων . Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
 • Κύπελλα στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα και των 2 διαδρομών
 • Ένα αθλητικό backpack (σακίδιο πλάτης) Ocean Pacific με τυπωμένο το logo του Lepanto , θα δοθεί στους συμμετέχοντες και των δύο αγώνων, εφόσον επιλέξουν κατά την εγγραφή τους το συγκεκριμένο πακέτο. To σακίδιο θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα (Navy, Blue Sky, Royal, Orange)


10. Αντίτιμο Συμμετοχής

Τα αντίτιμα συμμετοχής είναι:

 • Απλό Πακέτο (χωρίς backpack)
  • Διαδρομή 9 χλμ. : 7€
  • Διαδρομή 5,2 χλμ. : 5€
 • Πακέτο με backpack (με δυνατότητα επιλογής 4 χρωμάτων)
  • Αγώνας 9 χλμ. : 14€
  • Αγώνας 5,2 χλμ. : 12€
 • Α.Μ.Ε.Α ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

11. Εγγραφές

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά στο site της εκδήλωσης: http://lepantorun.lepantorunners.gr , στο κουμπί Δήλωσε συμμετοχή.
 • Με την εγγραφή του στον αγώνα, ο αθλητής ή η αθλήτρια, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
 • Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59.
 • Όσοι αθλούμενοι και αθλούμενες πραγματοποιήσουν και ολοκληρώσουν την εγγραφή τους (δηλ. πληρώσουν και το αντίτιμο συμμετοχής) έως και την Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 23.59, τότε στα αθλητικά τους νούμερα θα τυπωθούν και τα ονοματεπώνυμα τους.
 • Μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εγγραφών, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59, καμία επιπλέον εγγραφή δεν θα είναι δυνατή!
 • Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει ο αθλούμενος ή η αθλούμενη να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο συμμετοχής. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:


1.
Κατά την εγγραφή στο site του αγώνα, με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας


2.
Με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό, έως και την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:59Λογαριασμός κατάθεσης:

 • Τράπεζα Eurobank
 • ΙΒΑΝ: GR4302606640000050101279053
 • Δικαιούχοι: LEPANDO ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥ/ΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ!
 • Τα χρήματα θα καταβάλλονται αποκλειστικά στην τράπεζα Eurobank, έτσι ώστε να μην υπάρξει προμήθεια από άλλη τράπεζα.
 • Σε περίπτωση κατάθεσης του αντιτίμου του αθλητή μέσω άλλης τράπεζας, τυχόν έξοδα προμήθειας βαραίνουν τον αθλητή!
 • Μικρότερο κατατεθειμένο αντίτιμο λόγω τραπεζικής προμήθειας,δεν αποτελεί έγκυρη εγγραφή και δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή του αθλούμενου/νης στον αγώνα!
 • Παρακαλούνται οι αθλούμενοι/νες να εγγράφονται χρησιμοποιώντας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες.
 • Μόνο οι αλλοδαποί αθλούμενοι/νες μπορούν να εγγράφονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ Λατινικούς χαρακτήρες.
 • Παρακαλούνται οι αθλούμενοι/νες να συμπληρώνουν το e-mail τους ώστε να ειδοποιηθούν για την επιτυχή εγγραφή τους καθώς και για τον τερματισμό τους.
 • Οι σύλλογοι με πάνω από 8 συμμετέχοντες μπορούν να εγγράφονται ομαδικά συμπληρώνοντας τα συνημμένο αρχείο Excel και στέλνοντας το στο email του συλλόγουlepantorunners@gmail.com, μέχρι την Κυριακή 18/8/2019. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των συλλόγων να συμπληρώνουν το ατομικό email του κάθε αθλούμενου/νης, ώστε ο αθλούμενος/νη να ειδοποιηθεί με email κατά τον τερματισμό του. Η ομαδική εγγραφή εξασφαλίζει καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλούμενων των συλλόγων (π.χ. κατά την παραλαβή των αριθμών).12 . Παραλαβή αριθμών – Χρονικά όρια τερματισμού

Tα αθλητικά νούμερα της εκδήλωσης θα δοθούν από την Γραμματεία, που θα λειτουργήσει την ημέρα της εκδήλωσης, Σάββατο 24 Αυγούστου από 11:00-13:00 και από 16:30-18:30. Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού, στην παραλία της Ψανής, στην πλαζ Ναυπάκτου. Δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων θα υπάρχει στα ειδικά διαμορφωμένα πάρκινγκ του δήμου Ναυπακτίας.

Για την ολοκλήρωση των αγώνων έχουν καθοριστεί τα παρακάτω χρονικά όρια:

 • για τη διαδρομή των 9 χλμ.: 1 ώρα και 15 λεπτά
 • για τη διαδρομή των 5,2 χλμ.: 1 ώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στον αγώνα των 5,2 χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι δεν ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και θέλουν να περπατήσουν το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και ολόκληρο τον αγώνα.
 • Εάν κάποιος αθλούμενος/νη δεν ολοκληρώσει τη διαδρομή μέσα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.


13. Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

 • 11:00-13:00 και 16:30-18:30 παραλαβή αριθμών αθλούμενων
 • 18:30-19:00 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλούμενων
 • 19:00 Ενημέρωση αθλούμενων
 • 19:15 Εκκίνηση διαδρομής 9 χλμ.
 • 19:20 Εκκίνηση διαδρομής 5,2 χλμ.
 • 20:30 Απονομές


14. Επικοινωνία
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τον αγώνα στο site :

http://lepantorun.lepantorunners.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Nafpaktia News

Npress

EmprosNews

NafsWeek

Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Πως γίνεσαι δρομέας: όλα όσα νιώθεις από τη πρώτη μέρα που έτρεξες, μέχρι να φτάσεις στον 10ο χρόνο Τρέξε τώρα που ΜΠΟΡΕΙΣ

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Η ιστορία του 1ου ΚΜΑ «Γρ Λαμπράκης» της 8ης Οκτωβρίου 1983 28η Οκτωβρίου. Αθλητές του στίβου στο Μέτωπο
Πρώτη φορά έφτασα τρεις μήνες γυμναστήριο... Όταν κάθε βδομάδα τρέχεις αγώνα, ξέρεις με τι θα στολίσεις το έλατο...
Nutrition News

Garmin FR family
Hoka
FitnessPulse.gr';
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
06 Δεκ 19
adidas Ultraboost 20: Τεχνολογία από το διάστημα για ...«διαστημικές» επιδόσεις!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Δοκιμάσαμε το «διαστημικό» adidas Ultraboost 20 και είμαστε έτοιμοι για απογείωση στο ...διάστημα!
01 Νοέ 19
Τρέχεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο; Πέτυχε τον χρόνο-στόχο σου και μπορεί να είσαι εσύ μαζί με δύο υποστηρικτές σου που θα πετάξεις με την AEGEAN για να τρέξεις τον επόμενο σου Μαραθώνιο Δρόμο!
Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά ένα αγώνισμα, είναι ένα ταξίδι εμπειριών, συναισθημάτων και βιωμάτων πάνω στη διαδρομή του αγώνα των 42,2χλμ και όλων αυτών των διαδρομών και των χιλιομέτρων που έτρεξες και σε έφεραν μέχρι τη γραμμή της εκκίνησης.
30 Οκτ 19
Θα τρέξεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας; Φέτος θα σπάσουμε μαζί τον «τοίχο» στα 31χλμ της διαδρομής
Με την ενεργοποίηση του AVRA Wave, για πρώτη φορά οι υποστηρικτές ενώνουν τη δύναμή τους και βρίσκονται στο πλευρό των μαραθωνοδρόμων, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα
23 Οκτ 19
Wave Ultima 11 Amsterdam edition. Το επίσημο παπούτσι του Μαραθώνιου Άμστερνταμ 2019
Η Mizuno, σε συνεργασία με το μουσείο Rembrandt στην Ολλανδία, παρουσιάζει τη συλλεκτική έκδοση του Wave Ultima 11 το οποίο θα είναι για φέτος το επίσημο παπούτσι του μαραθωνίου του Amsterdam. Ο πίνακας του Rembrandt ¨Νυχτερινή περίπολος¨


©2005-2019 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse