Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores

13 Οκτ 19 ← πίσω

Διογένεια 2019 (ΜΑΤΑΙΩΣΗ)

Ματαιώνεται ο αγώνας «Διογένεια 2019» καθώς απέσυρε το ενδιαφέρον του ο δήμος Κορινθίων και την υποστήριξή του ο τοπικός σύλλογος (ΑΣ Σίσυφος).


 

                                      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΄΄ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2019΄΄

 

O Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 2ο  αγώνα Δρόμου 21,1km (Ημιμαραθώνιος) και παράλληλα δύο ¨αγώνες¨ 5000m και 1000m τα Διογένεια, αφιερωμένα στον φιλόσοφο Διογένη που έζησε τον 4ο αιώνα Π.Χ. στην πόλη της Κορίνθου. Ήταν μαθητής του Αντισθένη και του Σωκράτη όπου ξεπέρασε σε φήμη τους δασκάλους του. Ο Διογένης πίστευε πως ο άνθρωπος είναι από τη Φύση εφοδιασμένος με όλα όσα χρειάζεται και δεν έχει ανάγκη από περιττά πράγματα. Για τον Διογένη μόνο η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών οδηγεί στην ευτυχία και καμία σωματική ανάγκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη, αφού η φύση τις δημιουργεί όλες

 

ΣΚΟΠΟΣ: Είναι η ανάδειξη της πόλης μας, τα παραδοσιακά χωριά,  μοναδικά τοπία  και αρχαιολογικούς χώρους πανελλήνιας σημασίας.

 

Ο ¨αγώνας¨ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

  Στην κυνική φιλοσοφία και στο πνεύμα του  ΔΙΟΓΕΝΗ θα μας μυήσει ο ομιλητής ΑΝΕΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ –ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ πρόεδρος- ιδρυτής του παγκόσμιου δικτύου ¨κοινών Ελλήνων¨.

 

  • Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21,1 km                                                                                

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Τέρμα Γ. Παπανδρέου–άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 10:00πμ

 

Απόσταση αγώνα:21,1km.

 

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα

 

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 21,1 km θα υπάρχουν επτά (7) σταθμοί υποστήριξης (στο 2.5, 5,7.5, 10, 12.5, 15 και 17.5 km) με εμφιαλωμένο νερό ενώ στο 5, 10 και 15km εκτός από το νερό θα υπάρχει ποτό τύπου Cola και ισοτονικό,μπάρες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των ¨αγώνων¨  θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια  του   τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

 

Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ 21,1 km: Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές .Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 21,1km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥16ετών).Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες (οι διοργανωτές θα δεχθούν 450 εγγραφές). Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του ¨αγώνα¨.

 

Για τους ανήλικους <18 b="">

 

Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 21,1km, τίθεται  χρονικός περιορισμός 3h:00min,για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες

- Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 21,1km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα , αναμνηστικό μετάλλιο και ΤεχνικόT-Shirt (μπλουζάκι).


Οι τρείς πρώτοι γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες)  δεν θα συμμετέχουν στα έπαθλα των κατηγοριών .

 

 

  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5000m

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ

παραλία Καλάμια.

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ

 

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα

 

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 5000m  θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης στο 2.5km με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα διατεθούν νερό, χυμοί, ποτό τύπου Cola, μπανάνες και επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

 

 

Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ δρόμου 5000m: Στον ¨αγώνα¨ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά  κ αι αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι ¨αγωνιζόμενοι ¨στο δρόμο των 5000m πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα (≥15ετών). Οι διοργανωτές μπορούν να υποστηρίξουν έως 350 συμμετοχές στα 5000m.

 Για τους ανήλικους <18 b="">

 

Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 5000m, τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:00min,για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Κορίνθου.

 

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες

- Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 5000m, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα και αναμνηστικό μετάλλιο..


Οι τρείς πρώτοι γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες)  δεν θα συμμετέχουν στα έπαθλα των κατηγοριών .

 

 

  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1000m

 

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

 

Εκκίνηση –Τερματισμός: Τέρμα Γ. Παπανδρέου –άγαλμα ΔΙΟΓΕΝΗ παραλία Καλάμια.

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ:1000m

 

ΩΡΑΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:35 πμ

 

Χάρτης διαδρομής: Θα ανακοινωθεί σύντομα

 

 

Συμμετοχές στον ¨αγώνα¨ δρόμου 1000m: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Στο δρόμο αυτό μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα ΑΜΕΑ. Οι  αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 1000m πpρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή και αργότερα (≤15ετών).Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες στις 200 εγγραφές. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

 

Για τους ανήλικους <18 b="">

 

 

Χρονικό όριο ¨αγώνα¨: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 1100m, τίθεται χρονικός περιορισμός 12λεπτών, για την ολοκλήρωση του.

 

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους (κορίτσια και αγόρια),

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 1000m, θα παραλάβουν

Για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό  μετάλλιο.

 

Βραβεύσεις ΑΜΕΑ: όσοι αθλητές ΑΜΕΑ τερματίσουν θα λάβουν μετάλλιο καθώς και το πρώτος (άνδρας και γυναίκα)  κύπελλα.

 

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Τροχαία Κορίνθου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους ¨αγώνες¨.

 

Τα έξοδα των ¨αγώνων¨ είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Κορινθίων

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

 

Για να δηλώσεις συμμετοχή στα δρομικά αγωνίσματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdu_0QGF6TejJwek2tLvb5QEOAWyqf7qQNAQMIX6HH-W_1Zew/viewform

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 στις 22:00.

Στους συλλόγους από άλλους νομούς, θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά τους εφόσον θα συγκεντρωθεί αριθμός >40 δρομείς ανά λεωφορείο.

 

Τα ‘’Διογένεια 2019’’ έχουν την σχετική έγκριση-άδεια του ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

 

Τεχνικός Υπέυθυνος: Δέδες Μελέτιος τηλ.6977614588

 

Για   πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στο τηλ:6987863918  Πιπίνη Γιώτα

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κυριακή: 13-10-2019

08:00-9:45. Παραλαβή αριθμών από την εκκίνηση

 

10:00. Εκκίνηση δρόμου 21,1km

 

10:30. Εκκίνηση δρόμου 5000m

 

10:35. Εκκίνηση δρόμου 1000m

 

12:30-13:00. Απονομή επάθλων

 

13:30. Λήξη αγώνων


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Όταν μετά από ένα κουραστικό long run διαπιστώνεις ότι έχει πέσει το garmin connect... Άστα. Απροπόνητος είμαι. Ίσα για τη συμμετοχή ήρθα...

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
2/8/1913 : Η κατάκτηση του Ολύμπου – Επιχείρηση «Μύτικας» 1984 : Τα πρώτα smartshoes με activity tracking!
Η σημασία του σωστού ρυθμού στις Υπεραποστάσεις Απλοί κανόνες για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου (και οι εξαιρέσεις τους)
FitnessPulse

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.
25 Ιουν 20
Η Camelbak μειώνει τα πλαστικά μιας χρήσης
Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Η Camelbak έχει μια αποστολή, να μειώσει τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Αυτό ξεκινάει αρχικά με την απόρριψη των μπουκαλιών μιας χρήσης. Αποφάσισε να ξαναχρησιμοποιείς.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse