Athens Marathon Vrtual
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
X-treme Stores

22 Φεβ 20 ← πίσω

194η Επέτειος της Μάχης του Ντολμά

Προκήρυξη οργάνωσης αγώνων δρόμου στο Αιτωλικό στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 194ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά

Στις 22 Φεβρουαρίου 2020 το Αιτωλικό γιορτάζει 194 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά. Μία μάχη ενάντια στους Τούρκους που προσπαθούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι. Το Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό.  Αυτήν την αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμούμε κάθε χρόνο ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές του τόπου μας. 

O Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Αιτωλικού διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 7km και 1000m. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Αιτωλικό.

 

Δρόμος Θυσίας 7 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Αιτωλικού (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 11:00

Απόσταση αγώνα: 7 km.

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 7km θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης (στο σημείο αναστροφής μνημείο Λιακατά 3,5 km) καθώς και στον τερματισμό με εμφιαλωμένο νερό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας 7km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2012 ή και νωρίτερα (≥12 ετών). 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 7 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρας και 10 λεπτά, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις - Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό (dry fit) t-shirt (t-shirt θα παραλάβουν μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 14-Φεβρουαρίου-2020).

Ασφάλεια αγωνιζομένων–Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αγώνας 1 km: Παράλληλα με τον δρόμο Θυσίας 7km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 1 km. Στο δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Δημοτικού. Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Αιτωλικού στις 11:05 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής EΔΩ). Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και t-shirt (t-shirt θα παραλάβουν μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 14-Φεβρουαρίου-2020). Για τον αγώνα 1000m θα απονεμηθούν μετάλλια στον πρώτο/τη, δεύτερο/η και τρίτο/η νικητή της γενικής κατάταξης (ηλικίας 7-12 ετών).

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) ή με φυσική παρουσία στον κ. Σαραντάρα (6977532960) η την κ. Δήμητρα Τρικαλινού (6946790830)

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο Θυσίας των 7km και 1000m, λήγει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 24:00. Τεχνικό T-Shirt ωστόσο θα δικαιούνται μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 14-Φεβρουαρίου-2020. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σάββατο 22-02-2018) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες (10-20) δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή στους δρόμους 7km και 1000m είναι δωρεάν καθότι όλα τα έξοδα του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Σαραντάρα Μάκη τηλ. 6977532960 ή Δήμητρα Τρικαλινού τηλ. 6946790830

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρασκευή: 21-02-2020 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού 12:00-17:00

Σάββατο: 22-02-2020

09.00-10.30: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού 

11.00: Εκκίνηση  δρόμου Θυσίας 7km 

11.05:  Εκκίνηση δρόμου 1000m

12.00-12.30: Απονομή επάθλων

13:00: Λήξη αγώνων

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Άγχος & Πονοκέφαλος Τάσης Τρέξιμο στο κρύο: Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Σαλάτα του Σεφ: Η υγιεινή εκδοχή Τα μεγάλα διατροφικά οφέλη της γλυκοπατάτας
Virtual Μαραθώνιος Αθήνας: Η μεγάλη βόλτα της Αγγελικής (και του μπαμπά της) Η Ψυχή στο Μαραθώνα, έτοιμη για την εκκίνηση...
Nutrition NewsRunster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse