Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Nafplio Marathon
Atromitos Sifnos
Stis geitonies tis Athinas
X-treme Stores
Lenshop.gr
20 Ιουν 20 ← πίσω

Εύαθλος 2020 (ΜΑΤΑΙΩΣΗ)

Δυστυχώς ο ΕΥΑΘΛΟΣ 2020 ακυρώνεται.

Η άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε, προκαλεί και προβλήματα με τις συστάσεις της "πολιτικής προστασίας" αλλά και άλλα πολλά προβλήματα (χορηγίες, χώρος φιλοξενίας κλπ).

Λυπούμαστε πολύ. Ευχόμαστε του χρόνου να είναι όλα καλά.


---
Η αρχική προκήρυξη, για λόγους αρχείου:


ΕΥΑΘΛΟΣ 2020

Ανακοίνωση αγώνων
Ορεινό τρέξιμο - Αλεξίπτωτο πλαγιάς - Ποδηλασία - Rafting
Ημερομηνία: 20-21 Ιουνίου.

1. Αλεξίπτωτο πλαγιάς:

Πρόκειται για πανελλήνια φιλική συνάντηση δύο ημερών , 20 και 21 Ιουνίου.
Η απογείωση θα είναι απο τον προφήτη Ηλία της Κόνιτσας.
Την περισυλλογή των αθλητών θα αναλάβει η διοργάνωση.
Θα παρασχεθούν στους αθλητές 30 κρεβάτια για τις 2 διανυκτερεύσεις τους, στην Μαθητική Εστία Κόνιτσας, καθώς και χώρος για κατασκήνωση στη βάση της No Limits στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας (12 χιλιόμετρα απόσταση απο την Κόνιτσα). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής γι αυτή τη συνάντηση είναι 50 € συνολικά.
Περιλαμβάνει :
- περισυλλογή
- διαμονή σε δωμάτια στη μαθητική εστία ή στην κατασκήνωση
- αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
Δηλώσεις συμμετοχής ως 30 Μαϊου, στο inbox της σελίδας
https://web.facebook.com/evathloskonitsa


2. Αγώνας ορεινού τρεξίματος "Ηλίας Καλαϊτζής":

Περιγραφή
Ξεκινάμε από την πλατεία της Κόνιτσας και φτάνουμε στο πέτρινο γεφύρι μετά από 2km όπου και εισερχόμαστε στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, κινούμαστε σε δασικό δρόμο για 1km και στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στην ιερά μονή Στομίου.
Σε αυτό το σημείο όπου θα υπάρχει και ανεφοδιασμός οι αθλητές που θα κάνουν το μικρό αγώνα θα πρέπει να γυρίσουν πίσω από το δασικό δρόμο που ενώνει την μονή με την Κόνιτσα.
Η απόσταση ως εδώ είναι 7 km με 400 m υψομετρικής διαφοράς.

Οι μετέχοντες στον μεγάλο αγώνα μετά από 1500m τρακτεροδρομου θα μπουν στο μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Κερασιά και στη συνέχεια στην τοποθεσία Αμάραντος όπου θα υπάρχει ανεφοδιασμός 1450 υψόμετρο.
Κινούμαστε προς Νταβαλιστα και αφού περάσουμε την αρκετά επίπονη ανηφόρα της φτάνουμε σε σημείο όπου μπροστά μας ξεδιπλώνεται το οροπέδιο της Αστρακας (λακκα Τσουμανη) 1800m υψόμετρο. Στην τοποθεσία αυτή θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού.
Αφήνουμε πίσω μας το οροπέδιο και συνεχίζουμε δεξιά - δυτικά προς την βάση της κορυφής Λαπατος, ως εδώ έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της υψομετρικής του αγώνα 1550m.

Από αυτό το σημείο το μονοπάτι πότε ανηφορικά και πότε κατηφορικά τέμνει την οροσειρά του Λάπατου και αφού περάσει από τις τοποθεσίες Αρκούδι, Σβυστη φτάνει στη θέση Λαπατα. Εδώ θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού. Κάτω μας απλώνεται όλη η περιοχή της Κόνιτσας (Αωος -Νεμερτσκα -Γράμμος) και η θέα είναι ασύλληπτη (1500m υψόμετρο).
Στη συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει κατηφορικα έως το πεδίο βολής Κόνιτσας όπου απο μονοπάτι δίπλα απο τον δρόμο της Εθνικής οδού, οδηγούμαστε στο πέτρινο γεφύρι Κόνιτσας(τερματισμός).
Ο αγώνας είναι 24000m απόσταση, έχει 1900m υψομετρικής διαφοράς και έχει αρκετά τεχνικά κομμάτια

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 25 χιλιομέτρων είναι 25 ευρώ.
Περιλαμβάνει:
- αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι "ΕΥΑΘΛΟΣ 2020"
- σταθμούς ανεφοδιασμού με ισοτονικά, νερά κλπ
- αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
- Στους αθλητές του αγώνα των 25 χιλιομέτρων θα δοθούν για φιλοξενία 20 κρεβάτια σε δωμάτια της μαθητικής Εστίας Κόνιτσας (με προτεραιότητα βάσει ημερομηνίας κατάθεσης αίτησης συμμετοχής), καθώς και χώρος για κατασκήνωση στη βάση της No Limits στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας, όπου υπάρχουν τουαλέτες και ντους.

- Για τον μικρό αγώνα των 11 χιλιομέτρων, το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται, αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι "ΕΥΑΘΛΟΣ 2020", αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, καθώς και σταθμός με νερά, ισοτονικά κλπ στη Μονή Στομίου.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου
Δηλώσεις συμμετοχής ως 30 Μαϊου, στο ibox της σελίδας
https://web.facebook.com/evathloskonitsa


3. Αγώνας ποδηλάτου δρόμου.

Ο αγώνας θα έχει αφετηρία την κεντρική πλατεία της Κόνιτσας και θα συνεχίζει προς Κλειδωνιά, κορυφή Βίγλας, Μπουραζάνι, Μάζι και τερματισμός στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Η διαδρομή είναι 48 χιλιόμετρα και πολύ όμορφη, μιας και κινείται δίπλα στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη, με θέα στον Σμόλικα, την Τύμφη, το Γράμμο και τη Νεμέρτσικα.

Το κόστος συμμετοχής σ΄αυτόν τον αγώνα είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει:
- αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι ΕΥΑΘΛΟΣ 2020
- σταθμοί εξυπηρέτησης με ισοτονικά, νερά κλπ
- αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
Στους αθλητές θα παραχωρηθεί χώρος για κατασκήνωση στη βάση της No Limits, στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας (12 χλμ απο την Κόνιτσα)
Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 20 Ιουνίου
Δηλώσεις συμμετοχής ως 30 Μαϊου, στο ibox της σελίδας
https://web.facebook.com/evathloskonitsa


4. Αγώνας rafting

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή 6 χιλιομέτρων, στον Αώο ποταμό, στην περιοχή Μπουραζανίου Κόνιτσας. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι χαμηλός (2ου βαθμού).
Τα πληρώματα θα είναι των 6 ατομων συν τον οδηγό. Η εκκίνηση θα γίνεται ταυτόχρονα για όλες τις βάρκες. Θα γίνουν προκριμματικά το πρωί στις 11.00 και ο τελικός το απόγευμα στις 2 μμ . Απο κάθε σειρά προκριμματικών, θα προκριθούν τα 2 πρώτα πληρώματα απο κάθε σειρά στον τελικό.
Οι βάρκες του ραφτ, οι οδηγοί και ο εξοπλισμός , θα παρασχεθεί απο την No Limits. Όποιο πλήρωμα όμως το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα με δικό του οδηγό και βάρκα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ ανα άτομο.
Περιλαμβάνει:
- το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
- ένα τεχνικό μπλουζάκι ΕΥΑΘΛΟΣ 2020
- εξοπλισμός
- Στους συμμετέχοντες στον αγώνα θα δοθούν 30 κρεβάτια δωρεάν στη Μαθητική εστία Κόνιτσας, καθώς και χώρος για κατασκήνωση στη βάση της No Limits στο Μπουραζάνι, δίπλα στο ποτάμι και δίπλα στη διαδρομή του αγώνα. Υπάρχουν τουαλέτες και ντους για τους κατασκηνωτές.


5. X - ΕΥΑΘΛΟΣ

Στη διάρκεια και της φετινής διοργάνωσης, θα υπάρχει και συνολική ατομική βαθμολόγηση για τη συμμετοχή στους αγώνες: Αλεξιπτώτου πλαγιάς, ποδηλάτου και ορεινού τρεξίματος.
Στην βαθμολόγηση θα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές οι οποίοι θα "τρέξουν" σε 2 ή 3 απο τα παραπάνω αθλήματα.
Για να βαθμολογηθεί ο αθλητής που συμμετέχει στον Χ-ΕΥΑΘΛΟ, θα πρέπει να έχει τερματίσει στις εξής θέσεις:
- στην 1η εικοσάδα του ορεινού τρεξίματος 25 χλμ
- στην 1η δεκάδα των αγώνων ποδηλάτου και αλεξιπτώτου πλαγιάς.
Στη συνέχεια, ο καλύτερος μεταξύ των αθλητών του Χ-ΕΥΑΘΛΟΥ, παίρνει από κάθε άθλημα 25 βαθμούς, ο 2ος 18, ο τρίτος 15 και μείον έναν βαθμό σε κάθε επόμενη θέση.


Ο αθλητής ή η αθλήτρια που θα κερδίσει στην συνολική βαθμολόγηση, θα αναδειχθεί ως ο "Κορυφαίος Αθλητής" της διοργάνωσης ΕΥΑΘΛΟΣ 2020.
Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την συμμετοχή στον Χ - ΕΥΑΘΛΟ.


Στη διάρκεια των αγώνων ΕΥΑΘΛΟΣ 2020 θα πραγματοποιηθούν μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Λάβετε θέσεις !

ΕΥΑΘΛΟΣ 2020 - Θέλει Ψυχή !

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
«Παγκόσμιο ρεκόρ» σε μίλι με ... σκύλο για λαγό, δρομέας έτρεξε με ρυθμό 2.29 ανά χιλιόμετρο Σαλάτα: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο Chris Nikic θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος με Σύνδρομο Down που θα ολοκληρώσει Ironman RUN/WALK: Μία δοκιμασμένη μέθοδος προπόνησης αλλά και στρατηγική αγώνα για το Μαραθώνιο
1984 : Τα πρώτα smartshoes με activity tracking! Κώστας Ρέππος. Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος που έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Σπάρταθλο 1997 και 1998
FitnessPulse

MyElements Sports

Half Marathon EXPO

Garmin FR family
Fitness Awards
FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
25 Ιουν 20
Η Camelbak μειώνει τα πλαστικά μιας χρήσης
Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης
Η Camelbak έχει μια αποστολή, να μειώσει τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Αυτό ξεκινάει αρχικά με την απόρριψη των μπουκαλιών μιας χρήσης. Αποφάσισε να ξαναχρησιμοποιείς.
15 Μάρ 20
Διαβάστε το νέο βιβλίο «Νενικήκαμεν» - Η ιστορία του πρώτου Μαραθωνοδρόμου (+Διαγωνισμός)
Αυτές τις μέρες, που εξαιτίας των δυσχερών καταστάσεων με τον κοροναϊο μένουμε περισσότερο στο σπίτι και είναι ευκαιρία να διαβάσουμε και κάποιο βιβλίο. Γι' αυτό σας έχουμε μια πολύ καλή πρόταση που έφτασε πρόσφατα τα χέρια μας.
05 Μάρ 20
Το ολοκαίνουριο adidas SL20 είναι εδώ και σε προκαλεί να γίνεις πιο γρήγορος από αυτά που σε κρατούν πίσω!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas λανσάρει το νέο πανάλαφρο παπούτσι για τρέξιμο adidas SL20 καινοτομώντας για άλλη μια φορά, όχι μόνο με τα υλικά του παπουτσιού, αλλά και με το τρόπο που αυτό θέλει να εμπνεύσει μέσα από την καμπάνια FASTER THAN.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse