Athens Marathon Vrtual
Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
X-treme Stores

29 Αυγ 20 ← πίσω

Ultra Ursa Trail 2020

* δείτε επίσης: Έναρξη εγγραφών - Ultra Ursa Trail 2020


Αγαπητοί φίλοι,

Ζήσαμε δύσκολες και ασυνήθιστες καταστάσεις. Ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο έπαψε να ισχύει.  Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν ακυρώσεις ή αλλαγές ημερομηνίας διεξαγωγής αγώνων. Σταδιακά αφήσαμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες και προσπαθούμε  να βρούμε τους ρυθμούς μας και να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα που απαιτεί αυξημένη προσοχή και μέτρα προστασίας  με στόχο την ασφάλεια και την συνέχιση της αντιμετώπισης του COVID 19.  

Με βάση τα  παραπάνω δεδομένα η διοργάνωση των αγώνων ULTRA TRAIL ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών τη  Δευτέρα  15 Ιουνίου. Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν  στις 29-30 Αυγούστου στο Μέτσοβο όπως έχει ήδη προκηρυχθεί είναι:

-Ultra Ursa Trail 100km το Σάββατο 29 Αυγούστου με εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Μετσόβου στις 6:00π.μ. Ο αγώνας είναι ατομικός έχει μήκος 100χλμ. με  5.500μ. υψομετρική διαφορά, κινείται σε ορεινά μονοπάτια, η διαδρομή είναι ίδια με τις προηγούμενες χρονιές με κάποιες μικρές αλλαγές κυρίως στην περιοχή του Ζυγού από το 82ο χλμ. μέχρι το 84ο χλμ., μεγάλο μέρος της  περνά μέσα από την Εθνικό Δρυμό της Βάλιας Κάλντα. Όριο συμμετοχών: 150 αθλητές

-Team Race 100km το Σάββατο 29 Αυγούστου κοινή εκκίνηση με τον ατομικό αγώνα των 100km. O αγώνας είναι ομαδικός. Τρεις αθλητές θα μοιραστούν την απόσταση των 100χλμ. Ο πρώτος αθλητής θα ξεκινήσει στις 6:00π.μ. μαζί με τους αθλητές του ατομικού. Θα καλύψει την απόσταση Μέτσοβο-Βοβούσα μήκους 38χλμ. με θετική υψομετρική 1660μ. και 1810μ. αρνητική υψομετρική, ο δεύτερος αθλητής την απόσταση Βοβούσα-Μηλιά μήκους 30χλμ.  με  1720μ. θετική υψομετρική και 1525μ. αρνητική και ο τρίτος αθλητής την απόσταση Μηλιά-Μέτσοβο μήκους 32χλμ. με 2220μ. θετική υψομετρική και 2270μ. αρνητική.  Όριο συμμετοχών: 30 ομάδες

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες Ultra Ursa 100χλμ. και Team Race 100χλμ. δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Κυριακής καθώς η συμμετοχή  σε δεύτερο αγώνα αμέσως μετά από Ultra επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του αθλητή.

-Ursa Trail 21χλμ. την Κυριακή 30 Αυγούστου με εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Μετσόβου στις 9:00π.μ. Ο αγώνας έχει μήκος 21χλμ. και 1150μ. υψομετρική. Όριο συμμετοχών: 200 αθλητές. Είναι η γνωστή διαδρομή που ίσχυε για τον Ursa Trail του Μαΐου όπως διεξήχθη την προηγούμενη χρονιά.

-Ursa Trail 11χλμ. την Κυριακή 30 Αυγούστου με εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Μετσόβου στις 10:15π.μ. Ο αγώνας έχει μήκος 11χλμ. και 665μ. υψομετρική. Και αυτή είναι η γνωστή διαδρομή που ίσχυε για τον Ursa Trail του Μαΐου όπως διεξήχθη την προηγούμενη χρονιά.

Όριο συμμετοχών: 150 αθλητές.

Οι ειδικές συνθήκες που έχουν προκύψει μετά την πανδημία του COVID 19 επιβάλλουν την λήψη ειδικών μέτρων.

-Μειωμένος αριθμός συμμετεχόντων αθλητών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

-Εγγραφές και πληρωμές μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.ursatrail.gr

-Υποχρεωτική συμπλήρωση ηλεκτρονικού ειδικού ερωτηματολογίου 2-3 μέρες πριν τον αγώνα όπου ο αθλητής  θα αναλαμβάνει  την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και την προστασία των συναθλητών του. Επίσης θα σταλεί λίγες μέρες μετά τη λήξη του αγώνα αντίστοιχο ερωτηματολόγιο με στόχο την επιβεβαίωση της καλής υγείας των αθλητών και την εύκολη ιχνηλάτηση τυχόν προβλημάτων.

-Διανομή του πακέτου συμμετοχής (νούμερο, τσιπάκι κλπ.)  τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις τόσο από τη γραμματεία όσο και από τους αθλητές (μάσκες, γάντια κλπ.).

-Ειδική μέριμνα θα ληφθεί ώστε το pasta party να μην χάσει τις ποιοτικές παροχές των προηγούμενων χρόνων αλλά παράλληλα θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς.

-Οι εκκινήσεις των αθλητών θα γίνουν τμηματικά (π.χ.  δεκάδα ανά 30 δευτερόλεπτα) και θα τις ορίσει ανάλογα με τη βαθμολογία τους στην ITRA ή τις επιδόσεις στον αντίστοιχο αγώνα  τα προηγούμενα έτη. Για την κατάταξη θα μετρήσει ο καθαρός χρόνος του αθλητή που θα καταγραφεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας αφού κάθε αθλητής θα φέρει ατομικό τσιπάκι χρονομέτρησης. Επίσης η κατάταξη θα παρουσιάζεται online άμεσα και θα αλλάζει ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν πετύχει οι δρομείς, βάση του καθαρού χρόνου τους.

-Σταθμοί τροφοδοσίας. Θα υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε τα υλικά να είναι συσκευασμένα και προστατευμένα σε μικρά σακουλάκια κι όχι όλα μαζί όπως γινόταν έως τώρα.

-Ενδιάμεσα περάσματα καταγραφής ώστε να γνωρίζουμε κάθε αθλητής που βρίσκεται στη διάρκεια του αγώνα και με ποιους άλλους ήταν κοντά. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε σαν διοργάνωση σε τυχόν πρόβλημα.

-Οι εγγραφές και πληρωμές θα διαρκέσουν από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 ή με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, εφ’ όσον η ακύρωση γίνει μέχρι τέλος Ιουλίου θα επιστραφεί το σύνολο του ποσού πλην των τραπεζικών εξόδων. Όσο πλησιάζουμε προς τον αγώνα η επιστροφή θα είναι αντίστοιχη με τα έξοδα που έχουν γίνει (μετάλλια, μπλουζάκια, τροφοδοσία κλπ) χωρίς η παρακράτηση να υπερβαίνει το 30-40% του ποσού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες στη σελίδα μας: www.ursatrail.grC:\Users\Admin\Desktop\DSC07476.JPG

C:\Users\Admin\Desktop\351.jpg

C:\Users\Admin\Downloads\TELIKOS RACE MAP (1) (1).jpg

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Τι είναι ένας Virtual Aγώνας και πως θα γίνει ο Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020; Όλοι οι δρομείς, οφείλουμε να προστατεύσουμε τον ΑΜΑ και τους αγώνες δρόμου στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πόσο γρήγορα χάνεται η φυσική μας κατάσταση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Ο Στέφανος Αντωνάκης αναλύει και σχολιάζει τους 42 άνδρες και 16 γυναίκες που συμμετείχαν
Έτσι είσαι πριν, και έτσι είσαι μετά από ένα δυνατό αγώνα! Μεγάλη έρευνα για τον Μαραθώνιο και τους αγώνες κατατάσσει τους Έλληνες στην 38η θέση
Nutrition News

Alexander the Great Marathon

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».
18 Σεπ 20
Δοκιμάσαμε το νέο adidas Supernova στα COSMOS SPORT και νιώθουμε πιο έτοιμοι για προπόνηση!
Το ολοκαίνουριο adidas Supernova «έφτασε» στο cosmossport.gr, συνεχίζοντας την παράδοση αξιοπιστίας και σταθερότητας της σειράς Supernova που έχει καθιερώσει η adidas τα τελευταία χρόνια.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse