Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores
Lenshop.gr
07 Ιουλ 20 ← πίσω

Οι αγώνες ξαναρχίζουν και οι δρομείς τους τιμούν με την εγγραφή τους! Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει από την 4η ημέρα ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει σε συμμετοχές ο 5ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου, που θα γίνει το Σάββατο 1 Αυγούστου το απόγευμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 4 ημέρες, από τότε δηλαδή που άνοιξαν οι εγγραφές, γράφτηκαν ήδη 62 trail runners στον αγώνα, και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί. Πολλά σωματεία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας Ζευς που θα πραγματοποιήσει αποστολή στα Χάνια με λεωφορείο.

Εκτός από τους δρομείς από τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία, ήδη έχουν κάνει εγγραφή στον αγώνα αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα από τους εξής συλλόγους και περιοχές:

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας (4)
ΑΚΟ Λιβαδειάς (3)
Running Team Φάρσαλα (3)
ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς
Απόλλων Δυτικής Αττικής
ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς
Θεσσαλονίκη
Τριανδρία
ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων
Μεσημέρι Έδεσσας
Αρχέλαος Κατερίνης
Παλαιό Φάληρο
Πετρούπολη
Αθήνα

Ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου επιστρέφει λοιπόν πλήρως ανανεωμένος, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς και στους trail runners που για σχεδόν μισό χρόνο στερήθηκαν κάθε αγωνιστική δράση λόγω του covid, να επανέλθουν στους μέχρι πρότινος ρυθμούς. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελεί ένα προπονητικό τεστ για όσους θα αγωνιστούν μία βδομάδα μετά στον Faethon Olympus Marathon!


Ο αγώνας θα γίνει με την σφραγίδα και την εγγύηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα, και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).


Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά στην υποστήριξη της διοργάνωσης, η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Τόπος διεξαγωγής  Καταφύγιο Φυσιολατρικού Ομίλου ο « ΠΑΝ» στα Χάνια Πηλίου


Πως θα μας βρείτε:
Ανηφορίζοντας τον κεντρικό οδικό άξονα προς τα Χάνια Πηλίου και αφού περάσετε το Χάνι του Ζαφείρη στα Χάνια στρίβετε αριστερά (υπάρχει πινακίδα στο αριστερό μέρος του δρόμου), μετά από περίπου 200μ στην πρώτη δεξιά  στροφή βρίσκεται το καταφύγιο. Παρκάρετε και ανηφορίζετε για 50μ το  καλντερίμι ως το καταφύγιο.
Φυσικά ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid. Έτσι στην εκκίνηση οι δρομείς θα ξεκινούν ανά 30, με απόσταση ενάμισυ μέτρου μεταξύ τους εμπρός-πίσω-αριστερά-δεξιά, και χρονική απόσταση 5 λεπτών για την εκκίνηση του κάθε γκρουπ. Ο δρομέας κάθε γκρουπ θα ξεκινά ανά 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή η εκκίνηση κάθε γκρουπ θα διαρκεί δυόμισι λεπτά. Στο έδαφος θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα με την ανάλογη απόσταση, στα οποία θα παίρνει θέση κάθε αθλητής. Αυτά κατόπιν θα αφαιρεθούν, με συνέπεια να μην υπάρξει κανενός είδους ρύπανση ή βάψιμο του οδοστρώματος. Στους σταθμούς λόγω του covid θα δίνεται μόνο σφραγισμένο νερό, και οι δρομείς οφείλουν να φέρουν μαζί τους ό,τι άλλο χρειάζονται.

Οι αγώνες θα είναι απόστασης 16.200 μέτρων (ώρα έναρξης 17.00) και 4.500 μέτρων (ώρα έναρξης 18.05). Θα έχουν ποσό συμμετοχής έκαστος, 5 ευρώ. Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους δύο αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 300 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 300 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 300 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 27 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από το Σανατόριο Καραμάνη. T-shirts δεν θα δοθούν, για τη μείωση του κόστους συμμετοχής και του κόστους διεξαγωγής του αγώνα.

εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c7793002358bb8cf8e66a16da11d7265&l=GR&g=0"


Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.Η τελική κατάταξη - αποτελέσματα από κάθε απόσταση θα γίνουν γνωστά μόλις τερματίσουν όλοι οι δρομείς επειδή θα ληφθεί υπόψη ο καθαρός χρόνος κάθε δρομέα καθώς όλοι θα ξεκινήσουν σε διαφορετική ώρα. Δηλαδή αυτός που θα τερματίσει χρονικά πρώτος ενδέχεται να μην είναι ο νικητής του αγώνα, αν ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από άλλους δρομείς. Για αυτόν τον λόγο, κανένας αθλητής δεν χρειάζεται να βιαστεί να ξεκινήσει. Ο κανονισμός αυτός υπάρχει όπως και σε κάθε αγώνα, λόγω του covid.

Σηματοδότηση:

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 μπορούν να συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων (σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στον χώρο της γραμματείας), μόνο στον αγώνα των 4.200 μέτρων.

Γραμματεία


Αντί της παραδοσιακής γραμματείας, κάθε δρομέας θα παραλαμβάνει ατομικά τον αριθμό του όταν θα τον φωνάζουν, ενώ θα συμπληρώνει και το ανάλογο έντυπο για τον covid.


Πεζοπορία


Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 17.00 με εκκίνηση από χώρο σε απόσταση 500 μέτρων μετά το Καταφύγιο του Πανός προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός με τους δρομείς. Η πεζοπορία κατευθυνθεί προς το Σανατόριο Καραμάνη και θα επιστρέψει κυκλικά ενώ θα έχει χρονική διάρκεια το ανώτερο 2 ωρών. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής.

Παιδικοί αγώνες

Τα παιδιά των αθλητών και της περιοχής θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικούς αγώνες.

Απονομές

Στους αγώνες των 16.200 μέτρων και 4.500 μέτρων θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες, σε άτυπο βάθρο και σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους έκαστος.

Άλλα δρώμενα

Μετά το τέλος του αγώνα θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σε εξωτερικό χώρο στο Καταφύγιο του Πανός, για το Σανατόριο Καραμάνη. Θα υπάρξουν και άλλα δρώμενα, επίσης αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από τον αφηγητή Γιάννη Προκοπίου. Τόσο για την προβολή του ντοκιμαντέρ όσο και για τα άλλα δρώμενα θα ακολουθούνται οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν για τον covid όπως τους ορίζει η Πολιτεία, και αν οι όροι θα έχουν τότε αυστηροποιηθεί, δεν θα γίνουν.

Διαμονή

Οι δρομείς από άλλες πόλεις μπορούν να διανυκτερεύσουν μετά τον αγώνα στο Καταφύγιο του Πανός, με κόστος 5 ευρώ (τα παιδιά δωρεάν). Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο Πήλιο και να απολαύσουν και την Κυριακή τις ομορφιές του βουνού, πχ το τρέξιμο κάτω από τις οξιές με μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωματίων, πρέπει να γίνει κράτηση στο τηλ. 6974791886.

Επίσης όσοι θέλουν αντί του παραπάνω, θα στήσουν δωρεάν τη σκηνή τους στον προαύλιο χώρο του Καταφυγίου αρκεί επίσης να κάνουν τηλεφωνική κράτηση.


Έξτρα κανονισμοί για τον covid

Σε περίπτωση που η Πολιτεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (1 Αυγούστου 2020) θα έχει διαφοροποιήσει ή προσθέσει νέους κανόνες για τον covid που δεν ίσχυαν κατά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα υπάρξουν οι ανάλογες απαιτούμενες προσαρμογές στη διεξαγωγή του.

Ο αγώνας έχει τη βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι δεν εμπίπτει στον νόμο που αφορά επίσημες αποστάσεις δικαιοδοσίας του ΣΕΓΑΣ. Επίσης κατόπιν επικοινωνίας με τη ΓΓΑ η διοργανωση έλαβε τις διατάξεις και το πρωτόκολλο βάση των οποίων πρέπει να διεξαχθεί, και φυσικά τα πάντα θα τηρηθούν ρητά.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου το απόγευμα, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα θα πραγματοποιήσουν προπόνηση-χάραξη στη διαδρομή. Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει.

Χορηγός επικοινωνίας: RunningNews.grΣου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Μαραθώνιος, Σπάρταθλο και άλλοι αγώνες, και οι ενστάσεις σχετικά με τις αποστάσεις και τις διαδρομές τους SNF Run. Φέτος σε Virtual μορφή!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οστεοαρθρίτιδα και η θεραπευτική επίδραση της άσκησης Βιταμίνη D και καλοκαίρι
Προπόνηση Στις Διακοπές; Ή Μήπως Όχι; Τι πρέπει να κάνετε αν… συναντηθείτε με αρκούδα στο τρέξιμο – Οδηγίες για το πώς να αντιδράσετε
Nutrition News

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
11 Αυγ 20
Τρέξτε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά!
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge έρχεται για 8η συνεχή χρονιά στις 16-18 Οκτωβρίου 2020, στη Μεσσηνία, την Πύλο και την Costa Navarino. Πιστή στο παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», θα συνδέσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων,
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse