Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores

07 Ιουλ 20 ← πίσω

Η ΕΑ στηρίζει το ρόλο των γυναικών στις Εθνικές Ομοσπονδίες. Οι συμμετοχές στους αγώνες ρίψεων, Κώστας Σπανίδης

ΣΕΓΑΣ

Το πρώτο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνει η ΕΑ σε συνεργασία με τις εθνικές ομοσπονδίες, με στόχο την ισότητα των φύλων έγινε την Παρασκευή (3/7).

Στόχος της ΕΑ είναι να αγκαλιάσει τις γυναίκες που συμμετέχουν σε διάφορα πόστα σε όλες τις Ομοσπονδίες Μέλη της και να τις παρέχει εργαλεία για να γίνουν θετικά πρότυπα και ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς τους.Ομιλίτρια του σεμιναρίου ήταν η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ξένια Αργειτάκη, που είχε μαζί με την Μαριάννα Χαραλάμπους από την ΚΟΕΑΣ και τον συντονισμό του σεμιναρίου.


Αυτό ήταν το πρώτο σεμινάριο, αφού θα ακολουθήσουν άλλα δύο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.


Το σεμινάριο ήταν διαδραστικό, καθώς οι συμμετέχουσες είχαν ενεργή συμμετοχή, ενώ τα αποτελέσματα του στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για περαιτέρω επεξεργασία.Η ώρα των δυνατών σε Θεσσαλονίκη και Τρίπολη


Αγωνιστική δράση σε δύο μέτωπα θα υπάρξει την Τετάρτη (8/7) με διοργανώσεις ρίψεων σε Θεσσαλονίκη και Τρίπολη.

Δύο μίτινγκ που συνδέονται με δύο σπουδαίες μορφές των ρίψεων, τους Κώστα Σπανίδη και Μανώλη Μανωλόπουλο, κι έχουν παγιωθεί στη συνείδηση αθλητών και αθλητριών, εδώ και πολλά χρόνια και στα οποία αναμένεται να σημειωθούν εξαιρετικές επιδόσεις.

 Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα είναι το μεγαλύτερο όνομα στους αγώνες "Κώστας Σπανίδης", κάτι που θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει και με τα αγωνιστικά της αποτελέσματα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου έχει προλάβει να κάνει έναν αγώνα στη σεζόν, στη διάρκεια της προετοιμασίας της, στη Ν. Αφρική, όπου είχε πετύχει 59,71 μέτρα, επίδοση που θέλει να βελτιώσει, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω η προετοιμασία της, λόγω της καραντινας.

Η Ελίνα Τζένγκο κάνει ντεμπούτο στη σεζόν και σκέφτεται από νωρίς βολές κοντά στα 60 μ., ενώ στη σφυροβολία με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή της Ηλιάνας Κοροσίδου, που φέτος είχε προγραμματίσει να κάνει συστηματικά προπόνηση, ωστόσο η πανδημία της χάλασε τα σχέδια. Το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία Κ18 συνέτριψε πριν λίγες ημέρες η Αναστασία Ντραγκομίροβα, επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στον αυριανό αγώνα.

Με υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στον αγώνα και η κορασίδα Δέσποινα Φιλιππίδου, που προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση κι έχει κάθε λόγο να σκέφτεται και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της, το οποίο είναι 52,42 μέτρα.
Στη σφαιροβολία, οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και Κυριάκος Ζώτος δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα.


Δύο αγωνίσματα, η σφυροβολία και η δισκοβολία Κ18 και Κ20 θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και στις δύο διοργανώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Παυλίδης μετά το 60,90 μ. στο διασυλλογικό Κ18,  θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και με το όργανο των Εφήβων, την ίδια ώρα που στην Τρίπολη, στο φεστιβάλ ρίψεων, "Μανώλης Μανωλόπουλος", ο Κώστας Μπουζάκης θα αγωνίζεται με το όργανο των Παίδων με στόχο επίδοση καλύτερο από το 60,80 μ. του διασυλλογικού. Στους αγώνες της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί ο Γιάννης Κορακίδης (σφυροβολία), ενώ στην Τρίπολη, στο ίδιο αγώνισμα ο Νικόλας Πολυχρονίου θα ψάχνει τις πρώτες βολές της καριέρας του, πάνω από τα 80,00 μέτρα. Το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας είναι 80,15 μ. και είναι στις δυνατότητες του νεαρού αθλητή.


Η σφυροβολία των Ανδρών θα είναι δίχως αμφιβολία το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρίψεων, "Μανώλης Μανωλόπουλος". Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά και μέσα από τον συναγωνισμό να βρουν μεγάλες βολές. Οι δύο αθλητές μπορεί να μην γυμνάστηκαν όπως θα ήθελαν, ωστόσο στη σύντομη σεζόν που έχει προκύψει θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις. Στο ίδιο αγώνισμα Κ20 ξεχωρίζει ο Ορέστης Ντουσάκης.

Πρόγραμμα

Αγώνες ρίψεων "Κώστας Σπανίδης"

Το πρόγραμμα

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

15.15

Σφυροβολία Ανδρών –Κ20 Ανδρών

Προπονητήριο ρίψεων
"ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ"

15.15

Σφαιροβολία  Κ18 Ανδρών

16.15

Σφαιροβολία  Κ18 Γυναικών

16.45

Σφυροβολία Γυναικών

17.15

Σφαιροβολία  Κ20 Ανδρών

17.30

Ακοντισμός Γυναικών

Κεντρικό στάδιο

18.10

Δισκοβολία Ανδρών

Προπονητήριο ρίψεων
"ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ"

18.30

Σφαιροβολία Γυναικών

19.00

Ακοντισμός Ανδρών

Κεντρικό στάδιο

19.20

Δισκοβολία Γυναικών

Προπονητήριο ρίψεων
"ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ"

20.00

Σφαιροβολία Ανδρών

20.30

Δισκοβολία Κ20 Ανδρών

Φεστιβάλ ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπουλος

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΧΩΡΟΣ

12:00

Δισκοβολία Κ16 Κορίτσια

Βοηθητικό

12:45

Δισκοβολία Κ16 Αγόρια

Βοηθητικό

13:30

Σφυροβολία Κ18 Κορίτσια

Βοηθητικό

14:25

Δισκοβολία Κ18 Αγόρια

Βοηθητικό

15:00

Σφαιροβολία Κ20 Ανδρών

Κεντρικό

15:20

Σφυροβολία K18 Αγόρια

Βοηθητικό

16:00

Ακοντισμός Γυναικών

Κεντρικό

16:15

Σφυροβολία Γυναικών

Βοηθητικό

17:00

Σφαιροβολία Γυναικών

Κεντρικό

17:10

Σφυροβολία Ανδρών

Βοηθητικό

18:00

Ακοντισμός Ανδρών

Κεντρικό

18:05

Σφυροβολία K20 Ανδρών

Βοηθητικό

19:00

Δισκοβολία Ανδρών

Βοηθητικό

19:15

Σφαιροβολία Ανδρών

Κεντρικό

19:55

Δισκοβολία Γυναικών

Βοηθητικό


Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι αγώνες ρίψεων, "Κώστας Σπανίδη", οι οποίοι θα διεξαχθούν την Τετάρτη (8/7) στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Οι αγώνες γίνονται στη μνήμη του κορυφαίοι προπονητή των ρίψεων, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2010 και άφησε πίσω του μεγάλο κενό, αλλά και μια σπουδαία κληρονομιά, αποτέλεσμα της σκληρής του δουλειάς.

Σήμερα έγιναν γνωστές οι συμμετοχές ανά κατηγορία και σε αυτές ξεχωρίζουν δυνατά ονόματα των ρίψεων. Ανάμεσα σε αυτούς η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η νεαρή πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο, η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Ηλιάνα Κοροσίδου, αλλά και οι σφαιροβόλοι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και Κυριάκος Ζώτος. Με ενδιαφέρον αναμένεται στη διοργάνωση και η συμμετοχή νεαρών πρωταθλητών όπως η Αναστασία Ντραγκομίροβα με πανελλήνιο ρεκόρ πριν λίγες ημέρες στους διασυλλογικούς αγώνες, οι Γιάννης και Γιώργος Κορακίδης, Δημήτρης Παυλίδης, Σταυρούλα Κοσμίδου και Δέσποινα Φιλιππίδου.

Οι συμμετοχές ανά αγώνισμα


ΝΕΟ Δ.Σ. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Σας γνωρίζουμε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, της 6ης Ιουλίου 2020, και συγκροτήθηκε σε σώμα με την υπ’ αριθμ. 1η/6-7-2020  πράξη του Δ.Σ. της ΕΑΣ, έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΑΔΑΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          ΡΑΠΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   ΝΕΔΕΛΚΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ                                                         ΚΟΥΤΣΑΛΙΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           ΣΜΠΟΝΙΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ                         ΤΖΙΚΑΝΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ                                  ΛΑΜΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Οστεοαρθρίτιδα και η θεραπευτική επίδραση της άσκησης Βιταμίνη D και καλοκαίρι

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
SNF Run. Φέτος σε Virtual μορφή! Συνέντευξη με τον πρ. πρωταθλητή των 5χλμ και 10χλμ Χρήστο Ζαρκάδα
Covid-19: το χιουμοριστικό σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης Όταν ολοκληρώνεις ένα long run 30 χιλιομέτρων και έρχεται η ώρα να βάλεις λίγο πάγο...
FitnessPulse

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
11 Αυγ 20
Τρέξτε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά!
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge έρχεται για 8η συνεχή χρονιά στις 16-18 Οκτωβρίου 2020, στη Μεσσηνία, την Πύλο και την Costa Navarino. Πιστή στο παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», θα συνδέσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων,
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse