Thessaloniki Virtual Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Atromitos Ultra
X-treme Stores

20 Σεπ 20 ← πίσω

14ο Hercules Mountain Marathon

Έναρξη εγγραφών για τον 14ο Hercules Mountain Marathon !

 

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, πιστός στο ραντεβού του, φέτος διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά.

Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές, που τιμούν με την παρουσία τους το πανέμορφο βουνό της Οίτης. Ένα Ορεινό σύμπλεγμα, σπάνιας βιοποικιλότητας που απειλείται  από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.


Φέτος, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας  covid-19, οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, θα είναι προσαρμοσμένες, στην υπάρχουσα κατάσταση και θα διέπονται από το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο, θα εξασφαλίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την ασφάλεια των συμμετεχόντων και συντελεστών .


Για τη 14η διοργάνωση οι εγγραφές ανοίγουν  την Πέμπτη 16/7/2020. Μπορείτε  να μεταβείτε στη σελίδα της διοργάνωσης:  http://herculesmarathon.gr/  όπου εκτός από την εγγραφή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις διαδρομές, το πρόγραμμα κλπ.


Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την Οίτη, εκτός του Μαραθωνίου, διεξάγονται για 9η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες  διαδρομές. Ο Ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος»  (Helleborus  Half Marathon) 16,2χλμ. Και θετικής υψομετρικής 1180μ,  καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων» (FarmakidesTrail) 6,5χλμ, με 360μ θετικής υψομετρικής. Προσκαλούμε όλους τους δρομείς ορεινού τρεξίματος να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και να απολαύσουν τα μονοπάτια της Οίτης!

Ραντεβού στις 19 & 20 του Σεπτέμβρη στην Υπάτη Φθιώτιδας.


 

Πρωτόκολλο τέλεσης αγώνων Hercules Mountain  Trail Race  λόγω covid-19


 

Η οργανωτική επιτροπή του Hercules Mountain Trail Race, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών που αυτή είχε, προσαρμόζει όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της τέλεσης των αγώνων, σε ένα πρωτόκολλο που θα εγγυάται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την υγιεινή και ασφάλεια όλων των συντελεστών.


Οι τρεις διαδρομές της δέσμης Ορεινών  αγώνων της Οίτης, Hercules Trail Race 42.3 klm, Ellevoros Trail Race 16.2 klm και Farmakides Trail Race 6.4 klm, εκτείνονται στις πλαγιές του μυθικού βουνού του Ηρακλή, με διαφορά μισής ώρας στην εκκίνηση η μία διαδρομή από την άλλη, αλλά και τμηματικές εκκινήσεις για κάθε αγώνα, για την αποφυγή συνωστισμού.


Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει συγχρωτισμός στον χώρο που τελούνται οι αγώνες, εστιάζουμε σε όλα τα υπόλοιπα στάδια, προετοιμασίας και διεκπεραίωσης της διοργάνωσης, όπου απαιτείται η κατ΄ ελάχιστον δια ζώσης επαφή, των συντελεστών των αγώνων με τους αθλητές .


Αναφέρονται παρακάτω, όλα τα στάδια κατά τα οποία, απαιτείται η λήψη ειδικών μέτρων προστασίας, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τα μέλη της διοργάνωσης, τους εθελοντές και το κοινό.


Αριθμός συμμετεχόντων:
Ο μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων, για τη φετινή διοργάνωση και   για τον κάθε ένα από τους τρεις αγώνες, ορίζεται στους 150 αθλητές-τριες.


Εγγραφές :
Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η λήξη τους ορίζεται στη μία ( 1 ) εβδομάδα πριν τους αγώνες, για την ομαλή και έγκαιρη παράδοση στους συμμετέχοντες. Εγγραφές την ημέρα των αγώνων, ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές, για την αποφυγή συνωστισμού.Παράδοση αριθμών συμμετοχής:
Η παράδοση των  αριθμών συμμετοχής, θα γίνεται τμηματικά κατά την περίοδο των εγγραφών από αυτόματο μηχάνημα παράδοσης, για την αποφυγή συνωστισμού στη γραμματεία την ημέρα των αγώνων. Για όσες και όσους, δεν είναι εφικτή η παραλαβή από το αυτόματο μηχάνημα, θα υπάρχει η δυνατότητα, να γίνεται από τη γραμματεία, σε ένα διευρυμένο ωράριο,  το Σάββατο παραμονή των αγώνων και την Κυριακή το πρωί, τηρώντας πάντα τους κανόνες ( αποστάσεις και χρήση μάσκας η οποία θα διατίθεται από τη διοργάνωση, δωρεάν ).


Τεχνική ενημέρωση :
Η τεχνική ενημέρωση για το σύνολο των αγώνων, θα γίνει με έντυπο υλικό που θα παρέχεται στους συμμετέχοντες, κατά την προσέλευση, από ειδικά σημεία στον χώρο της γραμματείας. Επίσης, θα σταλούν στα e-mail όλων των συμμετεχόντων, σχετικές οδηγίες και πληροφορίες, με τη λήξη των εγγραφών, μια εβδομάδα πριν τους αγώνες.

Προαγωνιστικό γεύμα αθλητών : Το προαγωνιστικό γεύμα των αθλητών, θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, στην Πλατεία της Υπάτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το γεύμα που θα δοθεί στους φιλοξενούμενους, θα είναι τυποποιημένο σε συσκευασία μιας χρήσης, το οποίο θα παίρνει ο καθένας μόνος του. Οι εθελοντές της διοργάνωσης, θα βρίσκονται εκεί, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικά για τη φετινή διοργάνωση και για την αποφυγή συνωστισμού, στο προαγωνιστικό γεύμα, θα συμμετάσχουν μόνο οι φιλοξενούμενοι από άλλες περιοχές, που θα προσέλθουν από την παραμονή των αγώνων.

Εκκίνηση αγώνων : Ο Χώρος της εκκίνησης θα είναι οριοθετημένος, για την αποφυγή εισόδου σε οποιονδήποτε, πλην των αθλητών και των ανθρώπων της διοργάνωσης. Η εκκίνηση των αγώνων θα είναι τμηματική, με διαφορά 30 λεπτών ο καθένας. Για κάθε αγώνα, θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις, των 10 ατόμων, με διαφορά 1 λεπτού η κάθε μια. Το αργότερο σε 15 λεπτά, θα έχει ολοκληρωθεί η εκκίνηση κάθε αγώνα.

Σταθμοί τροφοδοσίας : Τα παρεχόμενα τρόφιμα και  νερά  στους σταθμούς τροφοδοσίας όλων των αγώνων, θα είναι τυποποιημένα και θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους αθλητές, χωρίς τη μεσολάβηση εθελοντών. Για οποιοδήποτε τρόφιμο, μη συσκευασμένο, το σερβίρισμα θα γίνεται  από τον εθελοντή του σταθμού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ( γάντια και μάσκα ).               Οι εθελοντές θα βρίσκονται εκεί, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Τερματισμός : Ο χώρος του τερματισμού είναι ό ίδιος με την εκκίνηση, οριοθετημένος με ειδική σήμανση για τη ασφάλεια των αθλητών. Κατά τον τερματισμό, δικαίωμα εισόδου στον χώρο, θα έχουν μέχρι δύο άτομα, συνοδοί των αθλητών και μέχρι δύο άτομα από τη διοργάνωση για την παράδοση του μεταλλίου.

Τελετές απονομών : Οι τελετές απονομών, θα γίνουν ξεχωριστά για κάθε αγώνα, σε ανοιχτό χώρο και  τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Θεατές - συνοδοί αθλητών : Η εκκίνηση και ο τερματισμός, γίνονται στην πλατεία της Υπάτης, με άνετο χώρο, ενώ η τμηματική εκκίνηση, σε συνδυασμό με το εύρος των αγώνων, αποκλείουν τον συνωστισμό πολλών ατόμων, την ίδια στιγμή.  Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων , ( 150 ανά αγώνα )  που έχει οριστεί για τη φετινή διοργάνωση, μοιράζεται σε ένα διάστημα οκτώ ωρών, ( από τις 10:00, για τη μικρότερη διαδρομή έως τις 18:00 για τον Μαραθώνιο) για έναν ασφαλή τερματισμό.

Υπεύθυνη δήλωση - συγκατάθεση αθλητή-τριας : Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, έχουν όσες και όσοι, έχουν αποδεχτεί τους όρους της διοργάνωσης, όπως αυτοί προβλέπονται από την προκήρυξη αλλά και τους ειδικούς όρους, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πριν την εκκίνηση, του Δελτίου Καταγραφής Αθλούμενου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι αγώνες, διοργανώνονται  με την υποστήριξη του δήμου Λαμιέων, για 14η συνεχόμενη χρονιά και πάντα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αθλητές, εθελοντές αλλά και  τοπική κοινωνία. Δέσμευσή μας, είναι να κάνουμε το ίδιο και φέτος, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της διοργάνωσης, στην ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε αλλαγή κριθεί απαραίτητη, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Για τη φετινή διοργάνωση και λόγω των ειδικών συνθηκών που ενδέχεται να υπάρξουν την περίοδο των αγώνων, σας ενημερώνουμε σε περίπτωση αδυναμίας να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, λόγω υγειονομικών περιορισμών, δεν θα υπάρξει αναβολή αλλά ματαίωση για τη φετινή χρονιά.

Σε περίπτωση ματαίωσης  του αγώνα, θα υπάρξει επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής, πλην των τραπεζικών εξόδων ( συνολικό κόστος, κατάθεσης και επιστροφής 1,5 ευρώ περίπου ). Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της συμμετοχής, στην επόμενη διοργάνωση, για όποιον και όποια το επιθυμεί.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

http://herculesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/mountain.oiti/

https://www.facebook.com/groups/235755276473840/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
4 βασικές ασκήσεις για να βελτιώσεις την τεχνική σου στο τρέξιμο Κυκλικό πρόγραμμα με λάστιχα για ολο το σώμα

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
12 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο τρέξιμο τον χειμώνα Ορθοσωμική Γυμναστική
Στην εντατική ο ερασιτεχνικός ατομικός αθλητισμός και στην Κύπρο Επανέναρξη των αγώνων δρόμου και των ατομικών αθλημάτων: χωρίς φως στον ορίζοντα, και χωρίς καν ορίζοντα
FitnessPulse

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.
09 Οκτ 20
Οι adidas Runners Athens δοκίμασαν το νέο adidas Supernova και μοιράζονται την εμπειρία τους!
Τα μέλη των adidas Runners Athens, της μεγαλύτερης δρομικής κοινότητας της Αθήνας, είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο adidas Supernova στις προπονήσεις τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους.
08 Οκτ 20
Δοκιμάσαμε τα νέα Reebok Forever Floatride Energy 2
Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος
Όταν έπιασα με τα χέρια μου το νέο μοντέλο της Reebok, τα Forever Floatride Energy 2, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν «ωχ και αυτά ψήλωσαν!».


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse