Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Roly Greece NSCoaching My Athlete Energy Photos Trinews.gr Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony
Metron Group
Volos Run
Kallithea Run
Marathon HalfMarathon
Nafplio Marathon
Life Run
X-treme Stores

22 Αυγ 20 ← πίσω

Αγώνας δρόμου 20km στη Μεσσήνη

Προκήρυξη αγώνα δρόμου 20km στη Μεσσήνη (στα χνάρια της Ιστορίας: Αρχαία Μεσσήνη-Νέα Μεσσήνη, Νησί)

O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.) σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοργανώσουν αγώνα δρόμου 20 km και 5000m τρεξίματος/δυναμικού βάδην. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το απόγευμα 22 Αυγούστου στη Μεσσήνη.

 

Αγώνας δρόμου20km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Εκκίνηση: Αρχαία Μεσσήνη, από κεντρική πλατεία άνω Μαυρομματίου

Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Μεσσήνης (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 18:00-18:10

Απόσταση αγώνα: 20km.

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 20 km θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης (4, 8, 12, και 16km) καθώς και στον τερματισμό με κρύο εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά gel. Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Covid 19 οι διοργανωτές θα φροντίσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων έτσι:

  • η εκκίνηση που έχει πάντα συνωστισμό σε έναν αγώνα τρεξίματος θα γίνει με πολλαπλές τμηματικές εκκινήσειςλαμβάνοντας υπόψιν την ατομική επίδοση στα 10 ή 20 km των δρομέων για να περιοριστούν οι προσπεράσεις στη διαδρομή. Η κάθε εκκίνηση θα περιλαμβάνει 5 αθλητές που θα τηρούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και θα πραγματοποιείται κάθε 10 δευτερόλεπτα.
  • στο χώρο του τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνηςοι δρομείς θα απομακρύνονται από την περιοχή τερματισμού αφού παραλάβουν με ασφαλή τρόπο χωρίς μεσολάβηση εθελοντών το μετάλλιο τερματισμού και τα δώρα της διοργάνωσης ενώ θα απογορευθεί και η παρουσία θεατών στην περιοχή τερματισμού. Τελετή απονομών:
  • Η τελετή απονομών που είναι μόνο για το δρόμο των 20 km θα γίνει για την αποφυγή συνωστισμού για τους 6 άνδρες στις 21:00 και για τις 6 γυναίκες στις 21:10.

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Hτελική κατάταξη θα γίνει με τον καθαρό χρόνο τερματισμού καθότι με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποφυγής συνωστισμού στην εκκίνηση η διάρκεια της εκκίνησης θα είναι περίπου 10 λεπτά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο 20 km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥18 ετών). 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής των 20 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσσηνίας.

Βραβεύσεις - Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους έξη πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο 20 km, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό (dryfit) t-shirt.

Ασφάλεια αγωνιζομένων–Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και η Τροχαία Καλαμάτας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αγώνας 5000m: Παράλληλα με τον δρόμο 20 km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 5000 m. Στο δρόμο των 5000m, καλούνται να πάρουν μέρος αθλούμενοι και αρχάριοι δρομείς. Η εκκίνηση του δρόμου των 5000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης στις 19:00 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ). Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 5000m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) ή με φυσική παρουσία στον κ. Πουλάκο Ιωάννη (6945003291)

 

Κόστος συμμετοχής

Για τα 20km, 10 ευρώ

Για τα 5 km, 3 ευρώ

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο αντίστοιχο αγώνισμα πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίτιμου συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης όπου στο όνομα καταθέτη θα συμπληρωθεί το ονοματεπώνυμο του δρομέα που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο δρομικό αγώνισμα:

Δικαιούχος Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης

Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR 8201 1041 3000 0041 3005 24778

Αρ. Λογ.: 41300524778

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο 20 km και 5000m, λήγει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σάββατο 22-02-2018) οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν νέες δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Πουλάκο Ιωάννη τηλ. 6945003291 ή Ψαλίδα Γεώργιο τηλ. 6974061582

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σάββατο: 22-08-2020

10.00-14.00: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης 10:00-14:00

16.00: αναχώρηση λεωφορείων από κεντρική πλατεία Μεσσήνης για χώρο εκκίνησης αγώνα 20 km (Αρχαία Μεσσήνη, άνω Μαυρομμάτι)

17.15: αναχώρηση τελευταίου λεωφορείου για χώρο εκκίνησης.

18:00-18:10:Εκκίνηση αγώνα 20 km 

19.00:Εκκίνηση δρόμου 5000 m

21.00-21.15:Απονομή επάθλων

21.30: Λήξη αγώνων

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Όταν ολοκληρώνεις ένα long run 30 χιλιομέτρων και έρχεται η ώρα να βάλεις λίγο πάγο... Οστεοαρθρίτιδα και η θεραπευτική επίδραση της άσκησης

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
2/8/1913 : Η κατάκτηση του Ολύμπου – Επιχείρηση «Μύτικας» 1984 : Τα πρώτα smartshoes με activity tracking!
Προπόνηση Στις Διακοπές; Ή Μήπως Όχι; Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Tο τηλεγράφημα του ανταποκριτή των LA Times για τη νίκη του Λούη!
FitnessPulse

Garmin FR family
Fitness Awards

Half Marathon EXPO

FitnessPulse.gr
Runster
Πρέπει να διαβάσετε
11 Αυγ 20
Τρέξτε στον κορυφαίο ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά!
Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge έρχεται για 8η συνεχή χρονιά στις 16-18 Οκτωβρίου 2020, στη Μεσσηνία, την Πύλο και την Costa Navarino. Πιστή στο παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», θα συνδέσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων,
30 Ιουλ 20
«Το θέλω είναι πάνω από το μπορώ»: Ένα βιβλίο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του Μαραθωνίου
Αιμιλία Πλατή
Η Αιμιλία Πλατή γράφει πως έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο και μας εμπνέει στην προετοιμασία μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
29 Ιουλ 20
Τρέξτε στο 6ο Santorini Experience με θέα που κόβει την ανάσα
Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 6η κατά σειρά έκδοση του Santorini Experience που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse