Athens Authentic Marathon
Run Greece
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia NSCoaching My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Άρθρα
Saucony

Ecolife

NiteCore Vassilikos

Delos Trail Run

Marathon Half Marathon

Lamia Night Run

Kallithea night run

Cardio Run

Parga Race

X-treme Stores
Douni Health
04 Νοέ 20 ← πίσω

Γενική Γραμματεία Super League

Κώστας Παλάντζας

Τίτλος: "Οι περιορισμοί που προβλέπονται για τον αθλητισμό, στα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας".

Yπότιτλος: "Κανονικά Super League 1, Βasket League, εφόσον γίνονται εβδομαδιαία τεστ, προπονήσεις για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξαιρέσεις για αθλήματα ανοικτών χώρων".

Όχι. Ο τίτλος και ο υπότιτλος δεν προέρχονται από κάποιο σάιτ που έκρινε ότι αυτά έπρεπε να επισημάνει στη δημοσίευσή του. Είναι η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που μπορείτε άλλωστε να δείτε εδώ.

Μάσκες παντού πρέπει να φορά ο κόσμος, όμως οι μάσκες έπεσαν. Όχι οι δικές μας, αλλά της ΓΓΑ. Τι να υποθέσει κανείς όταν μπαίνει να ενημερωθεί από το επίσημο σάιτ της Γενικής Γραμματείας … Αθλητισμού για τους νέους κανονισμούς, και βλέπει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους λεγόμενους ειδικούς, είναι να συνεχίζονται οι αγώνες των μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ. Και να το βάζει και στον υπότιτλο, μη δυσαρεστηθεί κάποια ομάδα που δεν θα το προσέξει εξ αρχής. Φυσικά και οι αγώνες των ΠΑΕ και ΚΑΕ θα έπρεπε να απασχολούν τη ΓΓΑ, ισότιμα όμως με όλους μας, τους εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους και τα ερασιτεχνικά σωματεία, που δεν τυγχάνει το άθλημά μας να βρίσκεται στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιριών με συνέπεια να μένουμε οφ.

Σάββατο μεσημέρι ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι θα έχουμε νέα μέτρα σε όλη τη χώρα από χθες Τρίτη, και η ΓΓΑ όπως είναι λογικό, έσπευσε να ετοιμάσει τους περιορισμούς για όσα αφορούν την αρμοδιότητά της. Για Super League 1 και Βasket League τα κατάφερε. Μέσα σε λίγες ώρες βρήκε και κανόνισε τα πάντα για αυτούς. Μπορούν να παίζουν και να προπονούνται όποτε θέλουν. Όλοι οι άλλοι, θα πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα, όσο προβλέπεται να κρατήσουν τα νέα μέτρα. Κι αν δεν μπορούμε να αθλούμαστε με τον κατάλληλο τρόπο, έχουμε όμως το ελεύθερο να παρακαλάμε ο μήνας να είναι όντως μήνας και τίποτα παραπάνω, γιατί τον Μάρτιο ξεκινήσαμε από … δύο βδομάδες, και έχουμε μπει στον 9ο μήνα αναποτελεσματικών μέτρων. 35 βδομάδες πάνω - κάτω.

«Στο ποδόσφαιρο δεν κολλάει» γράφαμε ένα μήνα πριν, δεν χρειάζεται όμως να εμφανιστούμε ως προ Χριστού ή μετά Χριστών προφήτες. Η τότε διαπίστωση ήταν … ευκολάκι. Όλοι και από δεκαετίες γνωρίζουμε την από δεκαετίες απαξίωση της Πολιτείας προς τον Κλασικό Αθλητισμό. Ποτέ δεν ζητήσαμε την αναγνώριση, συνεχίσαμε μόνοι να παράγουμε έργο βλέποντας να δικαιωνόμαστε και να έρχονται στον χώρο λίγοι και εκλεκτοί αρχικά, πολλοί και εκλεκτοί τώρα που το άθλημά μας είναι αναγνωρισμένο και καταξιωμένο στην κοινωνία. Έστω και αν δεν είναι αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ, η οποία κατάφερε ένα ακόμη απίθανο: να μη συμπεριλάβει τον στίβο στα αθλήματα που δικαιούνται πρόσβαση υπό προϋποθέσεις στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρόσβαση που δικαιούνται άλλα σεβαστά πλην όμως απευθυνόμενα κυρίως μόνο σε αρεστούς αθλήματα όπως το γκολφ και η ιππασία! Αν κάποιος πιστεύει ότι τρολάρουμε, ιδού η λίστα: Άφαντος ο στίβος στην επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ για τα νέα μέτρα στον αθλητισμό

Εκτός από την κατάφωρη αδικία που υπόκεινται εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές και αθλούμενοι όλων των σπορ σε όλη την Ελλάδα, μελετώντας τα μέτρα διαπιστώνουμε και διατάξεις που μπορούν να επιφέρουν και άλλου είδους ευθύνες στους συντάκτες τους. Η παράγραφος «Επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)» θέτει σε διαφόρους κινδύνους όποιον αθλητή εξαναγκάζεται να προπονηθεί μόνος του, συμπεριλαμβανομένων και κινδύνους τραυματισμού. Ακόμη χειρότερα για τους ειδικούς, αν είναι ανήλικος.

Είναι να απορεί κανείς τι είδους ειδικοί είναι όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις. Το ξεκίνημα το έκαναν τον Μάρτιο όταν μας είπαν ότι η κολύμβηση δεν είναι άσκηση. Τώρα φτάσαμε στο σημείο άσκηση να είναι μόνο η Super League. Εντάξει, χάρην λόγου, καθώς σε όσους δεν είμαστε ποδοσφαιριστές μας κάνουν τη χάρη να ασκούμαστε μόνοι όπως βλέπουμε στην παραπάνω παράγραφο. Και εδώ είναι το νο 2 τεράστιο λάθος των ειδικών που μπορεί να έχει και άλλου είδους ευθύνες για αυτούς. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο νο 1 κανόνας ασφαλείας σε όσους κάνουν οποιοδήποτε άθλημα, είναι το να ασκούνται ανά δύο τουλάχιστον, ή πέντε και περισσότεροι, ακόμη καλύτερα. Αν κάποιος αντιμετωπίσει ατύχημα ή πρόβλημα πχ στο βουνό, κάποιος θα τον βοηθήσει, κάποιος θα ειδοποιήσει για διάσωση. Αν ακούσει τα μέτρα των ειδικών και πάει μόνος, θα πάει και άκλαυτος.

Αλλά τι να πούμε, που γράφουν ακόμη και το εξής: "ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), και "κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα)". Οι ειδικοί δεν ασχολούνται ακόμη και αν κάποιος πνιγεί στη θάλασσα εφόσον του ζητούν να είναι μόνος. Αρκεί να μην πάει από covid. Όσο για το θαλάσσιο σκι, εκεί το τερμάτισαν. Γύρω στο έτος 2500 αναμένεται να βρεθεί τρόπος για να κάνει κάποιος θαλάσσιο σκι χωρίς 2ο άτομο, τον χειριστή σκάφους. Εκτός κι αν οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το lock down θα συνεχίζεται και ως και εκείνο το έτος, οπότε δεν θα χρειάζεται να κάνουν κόπο οι συνεχιστές τους για να γράψουν νέους κανόνες.

Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τις εισηγήσεις και τις μελέτες ειδικών που καταλήγουν σε κανονισμούς όπως οι παραπάνω. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αποκλείεται να υπάρχουν.

Εκατοντάδες είναι οι δημοσιεύσεις και πλήρης η γενική κατακραυγή για την απαράδεκτη στάση της ΓΓΑ που όχι μόνο δεν προστάτευσε το κάθε άθλημα, τον κάθε αθλητή ή αθλούμενο, το κάθε σωματείο, αλλά έσπευσε να προσθέσει και άλλα εμπόδια. Αντί να υπερασπιστεί αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετεί, εν ανάγκη αντιδρώντας στις τυχόν εισηγήσεις άλλων φορέων, έσπευσε να βάλει λουκέτο στον αθλητισμό, ενώ υπήρχαν χίλιοι ασφαλείς τρόποι για να μη το κάνει.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ρόφημα πρωτεΐνης : Είναι μια απόλαυση όταν ξέρεις τα μυστικά του! Προετοιμασία για τον Κλασικό Μαραθώνιο – Πώς οι Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β, η Καφεΐνη και οι Ηλεκτρολύτες αυξάνουν σημαντικά την αντοχή και την ενέργεια

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο γάμος που έγινε στον Olympus Marathon Η ιστορία ενός ανθρώπου που επέστρεψε στη ζωή
Πώς η πρωινή σωματική δραστηριότητα επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους Ας ξεκινήσουμε με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!
Nutrition News

Athens Company Run

Athens Marathon EXPO

Thessaloniki Night Half Marathon

Ironman Greece

Πρέπει να διαβάσετε
21 Σεπ 23
RUNAWAY στην Κηφισιά: Η καθημερινή σου «διέξοδος» για τρέξιμο (και όχι μόνο)
Run fast. Run far. Run away. Στο νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής!
Αναμονή τέλος. Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
22 Αυγ 23
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου τρέχουμε στο Athens Company Run 2023 - Δήλωσε συμμετοχή στα 5χλμ ή στα 10χλμ!
Το μοναδικό δρομικό γεγονός που έχει τόσο αγαπηθεί, επιστρέφει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στον περιβάλλοντα χώρο του Ο.Α.Κ.Α. με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ.
07 Αυγ 23
Τρέξε στον πρώτο μαραθώνιο του Navarino Challenge 2023
Το Navarino Challenge επιστρέφει για 11η χρονιά, στις 13-15 Οκτωβρίου 2023 στην Costa Navarino και την Πύλο. Φέτος, οι πάνω από 40 αθλητικές δραστηριότητες του τριημέρου, θα πραγματοποιηθούν στα ξενοδοχεία W Costa Navarino και The Westin Resort Costa Navarino.
28 Ιουλ 23
Chiquita «It Peels So Good»: Από το 1870 ένα ταξίδι απόλαυσης από το καλό στο καλύτερο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η δράση και το συναίσθημα, τα σωματικά και ψυχικά οφέλη, το προϊόν και η στάση της εταιρίας: όλα περιέχονται σε τέσσερις λέξεις, με αυτή την πινελιά ειρωνείας και χαλαρότητας που αποτελούσε πάντα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Chiquita.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse