Αυθεντικός και virtual, σίγουρα πάντως τα χιλιόμετρα όσων τρέχουν/τρέχουμε είναι αυθεντικότατα, έστω κι αν φέρουν τη νέα ονομασία που καθιερώθηκε παγκοσμίως για αυτούς τους αγώνες το 2020 και ελπίζουμε μόνο για φέτος, τη λέξη "virtual". Νέες εμπειρίες αποκτήσαμε τις δύο προηγούμενες βδομάδες, τόσο τρέχοντας τον δικό μας Μαραθώνιο, όσο και ακολουθώντας φίλους δρομείς στη δική τους προσπάθεια. Η περιγραφή όσων προηγήθηκαν, εδώ:
Virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: η 21η συμμετοχή στον ΑΜΑ προσέφερε ξεχωριστές εμπειρίες
Τέσσερις ακόμη αθλητές του Συλλόγου μας Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν τον δικό τους virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο το Σαββατοκύριακο, και γίναμε 14 όσοι έχουμε κάνει τα 42.195 μέτρα, συν δεκάδες άλλοι από τον σύλλογο στις μικρότερες αποστάσεις. Από τους 4 του διημέρου, είχα τη χαρά να συνοδεύσω για μερικά χιλιόμετρα τους 3 από αυτούς με ποδήλατο, ως τον τερματισμό τους. Για τον Αντώνη Νικολόπουλο θα ήταν αδύνατο να κάνω το ίδιο, καθώς αγωνίστηκε στην Ξάνθη, όπου πέτυχε επίδοση 3 ώρες και 32 λεπτά.
Το ξεκίνημα έγινε το Σάββατο με τον Νίκο Μόσιο ο οποίος κάνοντας 3 ώρες και 17 λεπτά, βελτίωσε κατά δύο λεπτά το ρεκόρ του. Με κανονικές αγωνιστικές συνθήκες, θα είχε κατέβει ακόμη περισσότερο. Είναι 57 ετών! Την ίδια ώρα έτρεχε ο Γιώργος Γκανάτσιος, και το ποδήλατο κατόπιν συνέχισε προς αυτόν. Σε 3 ώρες και 50 λεπτά, εκπλήρωσε τον στόχο του.
Βίντεο Ο Virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος του Γιώργου Γκανάτσιου στον Βόλο, 3 ώρες και 50 λεπτά.Την Κυριακή σειρά πήρε ο Μάριος Μιχαλόπουλος. Η προετοιμασία ελλιπής λόγω των lockdown, των ακυρώσεων αγώνων και την έλλειψη αγωνιστικών στόχων. Δεν δίστασε όμως να γραφτεί στον virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο μόλις ανακοινώθηκε, και να ξεκινήσει από τον Βόλο για τη Νέα Αγχίαλο, με επιστροφή. Ο μόνος από τους 14 που επέλεξε αυτή τη διαδρομή. Πολύτιμος συνοδός του με το ποδήλατο ο Κώστας Κοτρώνης, σε όλα, και στα 42 χλμ της πορείας. Κάπου προς τα τελευταία χιλιόμετρα, στις Αλυκές, εμφανίστηκα και ο ίδιος. Τα χιλιόμετρα συνεχίζονταν σε σταθερό ρυθμό. Σε ανύποπτο χρόνο ο Μάριος είπε δύο λέξεις: «Πονάω παντού»
"Πολύς πόνος". Αυτός ακριβώς είναι ο Μαραθώνιος. Ως τώρα γνωρίζαμε τον πόνο στην Αυθεντική μας πορεία, των κανονικών αγώνων. Πλέον τον αντιμετωπίσαμε και στην virtual πορεία, που είναι εξίσου αυθεντική. Όπως και να έχει, τα χιλιόμετρα που απέμεναν πέρασαν από τον Μάριο και αυτά εύκολα ή δύσκολα, αρκετά δύσκολα μάλλον, ο τερματισμός έγινε σε 4 ώρες και 11 λεπτά, και ακολούθησε αυτό που βιώνουμε σε κάθε μας αγώνα: ο πόνος αντικαταστάθηκε από τη χαρά και την ικανοποίηση της επίτευξης του Στόχου.
Στις πλέον δύσκολες στιγμές που βιώνει η ανθρωπότητα, ο Αθλητισμός πάντα θα είναι το στήριγμα για όποιον τον ακολουθεί. Αρκεί να το πραγματοποιεί με απόλυτη ασφάλεια και προφύλαξη, όπως κάνουν και όλοι οι δρομείς που τρέχουν ατομικά τις virtual διαδρομές τους.