Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
X-treme Stores

01 Μάρ 21 ← πίσω

Αλλαγή από τη ΓΓΑ για προπονήσεις δρομέων ή/και πεζοπορίες: Επιτρέπονται μέχρι 7 άτομα υπό προϋποθέσεις

Δεν ξέρουμε αν έπαιξαν ρόλο περιστατικά και δημοσιεύσεις όπως το: " Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Κ.Παλάντζα για πεζοπορία ", και " Καθηγητής πνευμονολογίας Κ.Γουργουλιάννης: Ο περίπατος στην ύπαιθρο επιβάλλεται, δεν πρέπει να τιμωρείται ", ήρθε η ώρα πάντως που η ΓΓΑ ασχολήθηκε έστω ελάχιστα με αθλήματα όπως τα: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ.Ήταν 2 Νοεμβρίου 2020 όταν η ΓΓΑ ανακοίνωνε (http://runningnews.gr/item.php?id=46950): "Οι περιορισμοί που προβλέπονται για τον αθλητισμό, στα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας...Κανονικά Super League 1, Βasket League, εφόσον γίνονται εβδομαδιαία τεστ, προπονήσεις για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξαιρέσεις για αθλήματα ανοικτών χώρων". Πέρασαν ακριβώς 4 μήνες για να αλλάξει το "3 άτομα στην άσκηση" για όλα τα άλλα αθλήματα, και σήμερα η ΓΓΑ εξέδωσε "ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ", όπου αναφέρει τα εξής για την 11η περίπτωση εξαίρεσης από το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων:

"11) Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις : Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 6 αθλητές/αθλούμενους. Οι μετακινήσεις των αθλητών/αθλούμενων προς και από τον χώρο προπόνησης να πραγματοποιούνται βάσει όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές. Οι αθλητές να διαθέτουν βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας για την μετακίνησή τους που θα αναγράφει: α. ονοματεπώνυμο αθλητή, β. άθλημα γ. αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία δ. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα) ε. τόπο κατοικίας του αθλητή στ. τόπο προπόνησης. Επιπλέον θα διαθέτουν φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την οικεία ομοσπονδία. Οι αθλούμενοι μπορούν να μετακινηθούν για ατομική άσκηση εντός της Π.Ε. ή κατ’εξαίρεση για την Αττική, εντός της Περιφέρειας Αττικής. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης. ".

Η γραφειοκρατία βέβαια παραμένει, καθώς δεν διευκρινίζεται τι ισχύει πχ για τους αρχάριους, ερασιτέχνες κλπ δρομείς, πεζοπόρους κλπ που δεν τυγχάνει να διαθέτουν δελτίο πχ στον ΣΕΓΑΣ ή σε άλλες Ομοσπονδίες και αθλούνται για τη χαρά της δραστηριότητας και όχι (αντ)αγωνιστικά.

Οι διευκρινιστικές οδηγίες έχουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία και τροποποιήσεις, και παρακάτω μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο: https://gga.gov.gr/images/odigies_athlitsmos_lockdown_01_03_2021.pdf


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
01/03/2021

ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIAΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Εκ μέρουςτης ΓενικήςΓραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται ταεξής σε σχέσημε τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 01/03/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 27/02/2021 με τίτλο:

«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ 793Β’/27-02-2021).

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1)Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

στίβος (έως 80 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).

αντισφαίριση (έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).

επιτραπέζια αντισφαίριση, σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση (έως 2 αθλητές ή αθλούμενοι ανά τραπέζι. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους)

υαλοσφαίριση, σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση (έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).

σκοποβολή

τοξοβολία

ιστιοπλοΐα (έως διμελή πληρώματα, συμπεριλαμβανομένων και των σκαφών double handed ανοικτής θαλάσσης που ανήκουν σε ομίλους, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των σκαφών, αρκεί να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο από το νερό)

κωπηλασία (έως διμελή πληρώματα)

κανόε καγιάκ (περιλαμβανομένων όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP) και κυματολίσθησης με σανίδα (SURF), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των σκαφών, αρκεί να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο από το νερό)

θαλάσσιο σκι

ποδηλασία

γκολφ

ιππασία (1 ζεύγος ιππέα/ίππου ανά 50 τμ)

μηχανοκίνητος αθλητισμός

αναρρίχηση

αεραθλητισμός (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο με αρ. πρωτ. Δ1/Δ/38077/09-11-20 έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με θέμα «Υγειονομικά Πρωτόκολλα»)

ξιφασκία (σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση)

άρση βαρών (σε ανοικτή αθλητική εγκατάσταση)

αθλητική αλιεία

Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως μία (1)ώρα.

Οι αθλούμενοι πολίτες και οι αθλητές σωματείων μπορούν να μετακινούνται εντός μιας περιφερειακής ενότητας (ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας), από την κατοικία τους στον χώρο άθλησης. Συστήνεται οι αθλητές σωματείων να φέρουν:

1.Βεβαίωση του σωματείου τους που θα αναγράφει:

α.ονοματεπώνυμο αθλητή,

β. άθλημα

γ.αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία δ. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα) ε. τόπο κατοικίας του αθλητή στ. τόπο προπόνησης

2.Φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία

Στις περιπτώσεις αθλημάτων που απαιτείται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας ή εκτός της Περιφέρειας Αττικής για προπονήσεις, οι αθλητές σωματείων πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά εκτός από την φωτοτυπία δελτίου αθλητή και Βεβαίωση της Ομοσπονδίας που θα αναγράφει :

α.ονοματεπώνυμο αθλητή β. άθλημα

γ. αριθμό δελτίου αθλητή από την ομοσπονδία

δ.μέρες και ώρες προπόνησης ε. τόπο κατοικίας του αθλητή στ. τόπο προπόνησης

2)Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν:

στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (SuperLeague),

στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (Basket League),

στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (SuperLeague 2), με τους αγώνες να επιτρέπονται από 16/1/2021

στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (Volley league), με τους αγώνες να επιτρέπονται από 16/1/2021.

στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών (Volley league γυναικών), με τους αγώνες να επιτρέπονται από 01/2/2021.

στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.

εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, ομαδικών αθλημάτων που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών, με τους αγώνες να επιτρέπονται από 27/2/2021.

στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών και γυναικών, με τους αγώνες να επιτρέπονται από 27/2/2021.

στο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών και γυναικών, με τους αγώνες να επιτρέπονται από 27/2/2021.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες/αθλητές ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.*

Μετά από πρόσφατη σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι στην αγωνιστική περίοδο το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για COVID-19 συστήνεται να διενεργείται 24-48 ώρες πριν από τον αγώνα. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες την εβδομάδα, το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου πρέπει να διενεργείται πριν από τον πρώτο αγώνα. Δεύτερο τεστ διενεργείται υποχρεωτικά πριν τον δεύτερο αγώνα από τις ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς 10ήμερης αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης, λόγω κρούσματος και σύμφωνα με τις «Οδηγίες για διαχείριση κρούσματος COVID 19 και επανέναρξη αθλητικής δραστηριότητας μετά από κρούσμα» της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και τότε πρόκειται υποχρεωτικά για μοριακό τεστ (RT-PCR).

Για τους συντελεστές των αγώνων και τις ομάδες που πρέπει να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας, βεβαιώσεις μετακίνησης για τις ομάδες και τους συντελεστές αγώνα εκδίδει η οικεία

Ομοσπονδία ή Διοργανώτρια Αρχή.

3)Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν:

στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Football League

στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ εθνικής γυναικών

στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας Α’ εθνικής ανδρών

στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής ανδρών

στο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 εθνικής ανδρών

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.*

Για την επανέναρξη των προπονήσεων από τις ομάδες της Α’ εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, Α’ εθνικής ποδοσφαίρου σάλας ανδρών, Α2 εθνικής καλαθοσφαίρισης ανδρών, έχουν αποσταλεί από τη Γ.Γ.Α. οδηγίες στις Oμοσπονδίες (Ε.Π.Ο. και Ε.Ο.Κ.) με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Οι Ομοσπονδίες με βάση τις οδηγίες, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αποστολή του ενημερωτικού υλικού (οδηγίες και έντυπα) στους συλλόγους/ομάδες.

4)Λειτουργίας έως τριών (3) χιονοδρομικών κέντρων [δύο (2) στη Βόρεια και ένα (1) στη Νότια/Κεντρική Ελλάδα], κατόπιν υπόδειξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων, για χρήση αποκλειστικά από αθλητές σωματείων χιονοδρομίας, με ονομαστικούς καταλόγους επικυρωμένους από την οικεία Ομοσπονδία τις οποίες θα κοινοποιεί και στη γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση sgoffice@gga.gov.gr. Κατά τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων τα σαλέ παραμένουν κλειστά, οι ανελκυστήρες χιονοδρόμων (lift) χρησιμοποιούνται ατομικά και η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Συστήνεται οι μετακινήσεις των αθλητών χιονοδρομίας και των προπονητικών επιτελείων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα να πραγματοποιούνται αυθημερόν, με επιστροφή στην έδρα του σωματείου.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας είναι δυνατή μόνο εφόσον οι αθλητές ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.*

5)Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους παραπάνω αθλητές γίνεται κατά προτεραιότητα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλούμενους ή άλλους αθλητές και ισχύουν περιορισμοί χωρητικότητας.

Σε μέλη της Προολυμπιακής ομάδας συστήνεται η διενέργεια εβδομαδιαίου ελέγχου με test αντιγόνου για COVID-19, ειδικά αν προπονούνται σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

6)Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις των ομοσπονδιών κατόπιν έγκρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών ατομικών αθλημάτων για τις διεθνείς διοργανώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2021. Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους παραπάνω αθλητές γίνεται κατά προτεραιότητα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλούμενους ή άλλους αθλητές και ισχύουν περιορισμοί χωρητικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας είναι δυνατή μόνο εφόσον οι εθνικές ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια.*

7)Χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) για τους αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) σε πρώτη φάση, καθώς και για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1.

Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές των αγωνιστικών ομάδων (13 και 14 ετών), θα ενταχθούν στο αμέσως επόμενο στάδιο και τα σωματεία θα πρέπει ήδη να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ώστε να τηρούνται οι περιορισμοί χωρητικότητας με όλα τα αγωνιστικά τμήματα ενεργά.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ, από αθλητές και αθλούμενους.

Ομάδες υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι, σε πρώτη φάση.

Ομοίως αθλητές του τρίαθλου και μοντέρνου πένταθλου μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αθλητές σωματείων.

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wp- content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).

Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Τα σωματεία θα πρέπει:

Α) να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας

Β) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Γ) Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.Δ) Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή : Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

Α) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης - Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.

Β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

8)Λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών/κλειστών) για θεραπευτική άσκηση, από αθλούμενους καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον:

έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από άτομα με αναπηρίες μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων.

9)Για τις προπονήσεις των παραπάνω κατηγοριών τηρούνται οι μέγιστες χωρητικότητες του παρακάτω πίνακα ανά είδος αθλητικής εγκατάστασης.

Πίνακας 1: Μέγιστες χωρητικότητες αθλητικών εγκαταστάσεων

ΣΤΑΔΙΑ – ΓΗΠΕΔΑ

 

 

Στάδια

80 άτομα κατ’ ανώτατο όριο εντός του σταδίου

Γήπεδα ποδοσφαίρου 11x11

50 άτομα κατ’ ανώτατο όριο εντός αγωνιστικού χώρου

Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις

1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ. και

 

1 άτομο ανά 25 τ.μ. για τα επιπλέον των 600 τ.μ.

Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια

1 άτομο ανά 25 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ. και

 

1 άτομο ανά 30 τ.μ. για τα επιπλέον των 400 τ.μ.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

 

 

Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 25μ

Έως 5

άτομα ανά διαδρομή ή 50 άτομα συνολικά

Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 20μ

Έως 5

άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά

Διαστάσεις δεξαμενής 33μ Χ 25μ ή 33μ Χ 21μ

Έως 3

άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ.

 

Έως 4

άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ.

 

ή 35 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές

Διαστάσεις δεξαμενής 25μ Χ 15μ ή 25μ Χ 12μ

Έως 3

άτομα ανά διαδρομή ή 15 άτομα συνολικά χωρίς

 

διαδρομές

Μικρότερες διαστάσεις

1 άτομο ανά 25 τ.μ. επιφάνειας νερού

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

 

 

Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 25μ

Έως 4

άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά

Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 20μ

Έως 4

άτομα ανά διαδρομή ή 32 άτομα συνολικά

Διαστάσεις δεξαμενής 33μ Χ 25μ ή 33μ Χ 21μ

Έως 2

άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ.

 

Έως 3

άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ.

 

ή 28 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές

Διαστάσεις δεξαμενής 25μ Χ 15μ ή 25μ Χ 12μ

Έως 2

άτομα ανά διαδρομή ή 12 άτομα συνολικά χωρίς

 

διαδρομές

 

6

 

Μικρότερες διαστάσεις

1 άτομο ανά 30 τ.μ. επιφάνειας νερού


10)
Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε επικείμενες διεθνείς διοργανώσεις (όπως π.χ. Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προολυμπιακά τουρνουά). Στους αγώνες αυτούς μπορούν να συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες ΚΥΑ. Για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων είναι υποχρεωτική η έγκριση σχετικού αιτήματος από την ΓΓΑ και η έγκριση του επικαιροποιημένου αγωνιστικού πρωτοκόλλου που καταθέτει η Ομοσπονδία από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας είναι δυνατή μόνο εφόσον οι αθλητές/ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια, πριν τους αγώνες.*

11)Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.

Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 6 αθλητές/αθλούμενους.

Οι μετακινήσεις των αθλητών/αθλούμενων προς και από τον χώρο προπόνησης να πραγματοποιούνται βάσει όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

Οι αθλητές να διαθέτουν βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας για την μετακίνησή τους που θα αναγράφει:

α. ονοματεπώνυμο αθλητή,

β. άθλημα

γ. αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία δ. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα) ε. τόπο κατοικίας του αθλητή στ. τόπο προπόνησης

Επιπλέον θα διαθέτουν φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την οικεία ομοσπονδία.

Οι αθλούμενοι μπορούν να μετακινηθούν για ατομική άσκηση εντός της Π.Ε. ή κατ’εξαίρεση για την Αττική, εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports


Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Στα πλαίσια της διαδικασίας επανέναρξης του αθλητισμού, κρίνεται σκόπιμο στην παρούσα φάση από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. να υποβληθούν άμεσα επικαιροποιημένα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα από τις ομοσπονδίες που δεν έχουν μεριμνήσει για την ανανέωσή τους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις νεότερες οδηγίες της Γ.Γ.Α. και προκειμένου να εγκριθούν. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για τα αθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις ή αγώνες, καθώς ενδέχεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες/Διοργανώτριες Αρχές των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο COVID-19 έχουν την υποχρέωση να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

*Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή συστήνεται, όταν υπάρχει η δυνατότητα, να διενεργείται μοριακό τεστ (PCR test) αντιγόνου COVID-19, καθώς έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με τo τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test).

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
6 προπονήσεις ταχύτητας για να τρέξεις το γρηγορότερο 5άρι σου 4 προπονήσεις trail running για κάθε τύπο δρομέα

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Προπόνηση με ελβετική μπάλα 12 λεπτά γυμναστικής για 2 εβδομάδες είναι μια καλή αρχή !
Virtual Μαραθώνιος Αθήνας: Η μεγάλη βόλτα της Αγγελικής (και του μπαμπά της) Η Ψυχή στο Μαραθώνα, έτοιμη για την εκκίνηση...
FitnessPulse

Runster

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.

©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse