Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony
X-treme Stores

02 Απρ 21 ← πίσω

Κραυγή αγωνίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ


Στο πλαίσιο των δράσεων, ενεργειών και κινητοποιήσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων για την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του κλάδου και της διεκδίκησης για επιπλέον μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων, εκτός από τα όποια οριζόντια μέτρα λαμβάνει η Πολιτεία για την επιχειρηματικότητα, ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ αποστέλλει την παρακάτω ανοικτή επιστολή:


Προς:
Tην Ελληνική Κυβέρνηση
Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Την Ελληνική Κοινωνία

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων αποστέλλει αυτή την ενημερωτική ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να κοινοποιήσει την αγωνία και την απόγνωση η οποία διακατέχει τον κλάδο, αλλά και να επισημάνει τον κίνδυνο αφανισμού των γυμναστηρίων.

Τα γυμναστήρια συμπλήρωσαν ήδη ένα 8μηνο διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους, με απόφαση της κυβέρνησης, αυτό όμως μεταφράζεται στην απώλεια δυο χαμένων περιόδων, αφού συμπίπτει και τις δύο φορές με το διάστημα αιχμής προσέλευσης των πολιτών στα γυμναστήρια τους μήνες της Άνοιξης.


Ο κλάδος μας δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Πολιτεία συμπεριέλαβε τα γυμναστήρια στους ιδιαίτερα πληγέντες κλάδους, μαζί με τον τουρισμό, την εστίαση και τις μεταφορές.


Ο πρώτος κύκλος υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων κράτησε από τις 15 Μαρτίου 2020 έως τις 15 Ιουνίου 2020 και η επαναλειτουργία τους συνοδεύθηκε από πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία προέβλεπαν την προσέλευση των μελών τους μόνο ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού, τον περιορισμένο αριθμό ατόμων, την απαγόρευση χρήσης των αποδυτηρίων και άλλα δυσλειτουργικά μέτρα.


Σοβαρή ένδειξη του πλήγματος αποτελεί και το γεγονός ότι με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ο κόσμος ήταν διστακτικός και επιφυλακτικός και για τον λόγο αυτό η προσέλευση των εγγεγραμμένων μελών δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 40%.
Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι τα περισσότερα γυμναστήρια έκαναν στα μέλη τους χρονική επέκταση στα προπληρωμένα προγράμματα και αυτό οδήγησε στην ανάλογη οικονομική απώλεια.


Προς το τέλος Οκτωβρίου 2020, όταν τα γυμναστήρια πήγαιναν να βρουν ένα σχετικό βηματισμό, ήρθε ο δεύτερος κύκλος υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους, στις 2 Νοεμβρίου 2020, η οποία παρατείνεται μέχρι και σήμερα.
Στη χώρα μας λειτουργούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σωματικής άσκησης και απασχολούν περίπου 42.000 εργαζομένους, γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.


Γύρω από τα γυμναστήρια δραστηριοποιούνται περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, οι οποίες προμηθεύουν συναφές υλικό.


Τα γυμναστήρια αποτελούν σχεδόν την μοναδική λύση για άθληση των πολιτών.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η σωματική άσκηση ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ στα γυμναστήρια δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα του covid-19.


Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ελλοχεύει κίνδυνος ενός δυσάρεστου ενδεχόμενου, μετά το καταστροφικό πλήγμα το οποίο δέχτηκαν τα γυμναστήρια, κάποιο συνάδελφοι να διακόψουν οριστικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Κάποιες σχετικές εκτιμήσεις αναφέρουν ποσοστό το οποίο θα ξεπεράσει το 20% των γυμναστηρίων κι εάν μπουν τόσα λουκέτα θα είναι τραγικό και θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.


Από τους δύο κύκλους υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων οι συνέπειες είναι καταστροφικές και οδηγούν τα γυμναστήρια σε πλήρες επιχειρηματικό αδιέξοδο, ενώ ένας αριθμός γυμναστών εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη χιλιάδων συμπολιτών μας για σωματική άσκηση πραγματοποιώντας προγράμματα προσωπικής προπόνησης (personal training) σε διάφορους χώρους, όπως: πάρκα, πλατείες, πιλοτές και κατ’ οίκον, με μορφή μαύρης οικονομικής συναλλαγής, αφού δεν εκδίδουν κανένα σχετικό παραστατικό.


Με το κλείσιμο των γυμναστηρίων υπάρχει άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν στα γυμναστήρια, ύστερα από υπόδειξη θεράποντα ιατρού, ένα ειδικό προπονητικό πρόγραμμα, επειδή πάσχουν από διάφορες παθήσεις.


Ήδη στα γυμναστήρια έχει συγκεντρωθεί ένα πελώριο χρηματικό ποσόν από οφειλές: α) εισφορών στον ασφαλιστικό φορέα των ιδιοκτητών, β) ενοίκια με μη επιδοτούμενο ποσοστό 60%, γ) λογαριασμοί οργανισμών κοινής ωφελείας και δ) αποπληρωμή τραπεζικών επιταγών και συναλλαγματικών.


Είναι τρομερό το μέγεθος της δυσφήμισης και της ζημιάς που προκλήθηκε στον κλάδο μας από δηλώσεις λοιμωξιολόγων και όχι μόνο, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα γυμναστήρια είναι πολύ επικίνδυνοι χώροι για τη διασπορά του covid-19.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, σαν θεσμικό κλαδικό όργανο των γυμναστηρίων, αναγνωρισμένο από την Πολιτεία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στο πλαίσιο της αποστολής του, κατέθεσε με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020 υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα.


Με την κατάθεση των υπομνημάτων ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ εξήγησε αναλυτικά τις καταστροφικές συνέπειες και το πλήρες επιχειρηματικό αδιέξοδο του κλάδου και ζητά, πέρα από τα οριζόντια μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, να ληφθούν επιπλέον ειδικά μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων από την Πολιτεία.
Ωστόσο, επειδή από την ημερομηνία κατάθεσης των υπομνημάτων έχουν επιδεινωθεί οι καταστροφικές συνέπειες και έχουν διαμορφωθεί νέα οικονομικά δεδομένα, θα προχωρήσουμε σύντομα σε συμπληρωματικές διεκδικήσεις ειδικών μέτρων στήριξης των γυμναστηρίων από την Πολιτεία.


Ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ δέχεται ασφυκτική, και όχι αδικαιολόγητα, πίεση από εκατοντάδες ιδιοκτήτες γυμναστηρίων μελών του, για μεθοδευμένες και στοχευμένες ενέργειες, δράσεις και κινητοποιήσεις.

Με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης του κλαδικού οργάνου έχει προγραμματισθεί η υλοποίηση ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κλιμακωτή εφαρμογή των ακόλουθων βημάτων:

- Τη δημοσίευση της παρούσας ενημερωτικής ανοικτής επιστολής διαμαρτυρίας
Συμβολικά, να τοποθετήσουν τα γυμναστήρια στις προσόψεις των εγκαταστάσεών τους μεσίστιες σημαίες και μαύρα πανό

- Εκπρόσωποι του κλάδου να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα πορείες διαμαρτυρίας σε μεγάλες πόλεις της χώρας με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για αποφυγή διασποράς του covid-19

- Συμβολικά, να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων τις άδεις λειτουργίας των επιχειρήσεών τους στις Περιφέρειες της επικράτειας

- 5λεπτες διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες μεγάλων πόλεων της χώρας, ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Τροχαίας


Εκπρόσωποι του κλάδου να πραγματοποιήσουν συμβολικά αλυσόδεσή τους έξω από κεντρικά κυβερνητικά κτίρια στην Αθήνα, έξω από γραφεία των Περιφερειών και έξω από Δημοτικά Μέγαρα σε μεγάλες πόλεις της χώρας


Εάν, παρά τις προαναφερόμενες συμβολικές ενέργειες και δράσεις μας, βρεθούμε σε αδιέξοδο. τότε θα προχωρήσουμε σε μια εκρηκτική κινητοποίηση, η οποία δεν είναι ανακοινώσιμη επί του παρόντος, είναι όμως βέβαιο ότι θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία


Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία δεν θα αφήσει να αφανιστεί ο κλάδος μας και δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στην εκρηκτική και ακραία κινητοποίησή μας. Αν δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή, θα αποδειχθεί ότι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε πλέον αποφασισμένοι, ενωμένοι, συντονισμένοι, αγανακτισμένοι, χρεωμένοι και αφού δεν έχουμε κάτι άλλο να χάσουμε θα δράσουμε!!! Πάντα πολιτισμένα αλλά έντονα και κραυγαλέα.


Με εκτίμηση,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Virtual Μαραθώνιος Αθήνας: Η μεγάλη βόλτα της Αγγελικής (και του μπαμπά της) Η Ψυχή στο Μαραθώνα, έτοιμη για την εκκίνηση...

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Κώστας Παναγόπουλος: Φίλαθλος ήρθε, φίλαθλος φεύγει 15 χρόνια πόνου (Ανώνυμος)
5+1 ταινίες αφιερωμένες στο τρέξιμο με πρωταγωνιστές δρομείς «Στη 2η μεταμόσχευση όχι μόνο κατέρρευσα, είχα φύγει και δεν το ήξερα» - Μάριος Μαρκόπουλος
FitnessPulse

Runster

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse