Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony
X-treme Stores

06 Απρ 21 ← πίσω

Στις 3 Οκτωβρίου θα γίνει ο 1ος Υμηττός Marathon 44χλμ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

1ος Υμηττός Marathon


 

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΣΠΑΥ(Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας και Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “1ος  ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” 46 χλμ στο Νότιο Υμηττό με θετική υψομετρική +2200μ και βαθμό δυσκολίας 2 ITRA points.

 

Σκοπός Αγώνα: Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

 

Ο αγώνας ακολουθεί κυκλική διαδρομή έχει 50% trail και 50% δρόμο βουνού, είναι απαιτητικός(πολλά τεχνικά μονοπάτια) και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού.

 

Διεξάγεται στο Νότιο Υμηττό και καλύπτει μία περιοχή φυσικού κάλους στο βουνό πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης–Γλυφάδας– Βούλας,Βάρης,Βουλιαγμένης–Κορωπίου-Ηλιούπολης-Βύρωνα.

 

Εκκίνηση-τερματισμός:  Αργυρούπολη

Ώρα εκκίνησης: 8:00 εκκίνηση- Χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες

 

Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών:

Για τη συμμετοχή στον αγώνα υπάρχει αγωνιστικό κριτήριο: τερματισμός μέχρι 4 ώρες σε ένα τουλάχιστον αγώνα βουνού 25 χλμ και άνω, με υψομετρική άνω των 1000 μ(π.χ. ΕΥΚΛΕΙΟΣ 27 χλμ) κατά τα έτη 2018 κ 2019.

Θα τηρηθεί αυστηρά όριο 250 συμμετοχών.

 

Περιγραφή διαδρομής:

 

Η διαδρομή είναι μετρημένη 46 χλμ και πιστοποιημένη από την ITRA με βαθμό δυσκολίας 2 Points με θετική υψομετρική 2200 μέτρα.

Εκτός από 300μ στην εκκίνηση και 300μ στον τερματισμό, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται κατά 50% σε τεχνικά και δύσκολα μονοπάτια και το υπόλοιπο 50% σε χωμάτινο δρόμο βουνού.

 

Τα πρώτα 400μ διανύουμε σε άσφαλτο και μετά μπαίνουμε σε χαλικόδρομο και δασικό χωματόδρομο μέχρι το 2,5 χλμ, από εκεί ξεκινάει μονοπάτι χωμάτινο ανηφορικό μέχρι το 4 χλμ, κορυφή Ταξιάρχης. Μετά μπαίνουμε σε μονοπάτι στην αρχή κατηφορικό και μετά με πολλά ανεβοκατεβάσματα φθάνουμε στο 6χλμ περίπου και μπαίνουμε στο αρχαίο πευκόφυτο μονοπάτι, την αρχαία Σφηττία οδό, το οποίο μας οδηγεί στο διάσελο του Σταυρού 7 χλμ (1ος Σταθμός Τροφοδοσίας). Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 620 μ.

Στη συνέχεια ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που περνά από την Τρύπια Σπηλιά και τις Τρεις Πέτρες (πανέμορφα γεωλογικά τοπία), που σε μεγάλο μήκος του είναι πευκόφυτο και περνώντας πάνω από το γήπεδο Τερψιθέας Γλυφάδας και την περιοχή Ανάληψη Γλυφάδας(Άνω Γλυφάδα) μπαίνουμε στο ρέμα Βαρελά 13 χλμ (2ος Σταθμός Τροφοδοσίας-1η Πόρτα με χρονικό όριο 3 ώρες).

Από εδώ αρχίζει η ανάβαση για την κορυφή Στρώμα.Η ανάβαση διασχίζει μία ρεματιά με πυκνά μικρά πεύκα και στη συνέχεια πευκοσκέπαστο μονοπάτι που οδηγεί στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Μαυροβούνι και Στρώμα.

Η θέα από την κορυφή 17χλμ, φτάνει μέχρι την Εύβοια και Άνδρο προς τα Ανατολικά και μέχρι την Αίγινα και Ύδρα προς τα Νότια. Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 1200 μ.

Από την κορυφή Στρώμα παίρνουμε τον δασικό κατηφορικό χωματόδρομο και στη πρώτη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε την κατάβαση φτάνοντας στο 23χλμ, περιοχή Βελλάς Κορωπίου (3ος Σταθμός Τροφοδοσίας).

Η κατάβαση συνεχίζεται σε δασικό χωματόδρομο, μέχρι τη ρεματιά της Ντούκας που είναι η προέκταση της αρχαίας Σφηττίας οδού προς τη πλευρά του Κορωπίου.

Από εδώ θα μπούμε σε μονοπάτι για να ανέβουμε ξανά στο διάσελο του Σταυρού, βλέποντας αριστερά το αρχαίο πηγάδι της Ντούκας, που έχει και σήμερα νερό.

Φτάνοντας στο Σταυρό, στρίβουμε στη συνέχεια δεξιά και ανεβαίνουμε προς το Προφήτη Ηλία Κορωπίου(εδώ στην αρχαιότητα υπήρχε ο βωμός του Ομβρίου Διός και Προοψίου Απόλλωνος). Είμαστε στο 28 χλμ και έχουμε θέα προς το Κορωπί και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.(Εδώ υπάρχει πομόνα πόσιμου νερού για την τροφοδοσία μας).

Συνεχίζουμε αριστερά το μονοπάτι, με σήμανση ΣΕΣΙ, που οδηγεί στη κορυφή πάνω από τον Προφήτη Ηλία.

Περνάμε λίγα μέτρα μακρυά από τη θέση όπου βρίσκεται αρχαίο λατομείο με εντυπωσιακή ημιτελή κολόνα και κατεβαίνουμε προς το Κυνηγετικό περίπτερο Κορωπίου-ΣΕΣΙ 31χλμ (4ος Σταθμός Τροφοδοσίας - 2η Πόρτα με χρονικό όριο 7 ώρες). Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 1650 μ.

Από εδώ ανεβαίνουμε το πολύ δύσκολο(σχεδόν κάθετο) Μονοπάτι 10(έχει σήμανση με τον αριθμό 10) για να φτάσουμε στη κορυφή που βρίσκονται οι κεραίες κινητής, διανύοντας σε περίπου 2 χλμ 350 μέτρα θετικής υψομετρικής. Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 2000 μ.

Περνάμε δίπλα από τις κεραίες και μπαίνουμε στο δασικό χωματόδρομο με κατεύθυνση προς τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Καρέα. Μετά από 2 χλμ μπαίνουμε σε κατηφορικό μονοπάτι, όπου στο τέλος του βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός Καρέας 37 χλμ(5ος Σταθμός Τροφοδοσίας).

Εδώ αρχίζει μία ανάβαση για 500 μ σε μονοπάτι τεχνικό και κερδίζουμε σχεδόν 200 μ θετική υψομετρική.

Συνεχίζοντας στο μονοπάτι κατηφορίζουμε περνώντας από το Καταφύγιο Ηλιούπολης και οδηγούμαστε σε δασικό χωματόδρομο.

Από εκεί κινούμαστε σε κατηφορικό δασικό χωματόδρομο για 8 χλμ και περνάμε πάνω από την περιοχή Αστυνομικά Ηλιούπολης, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και μπαίνουμε στον χαλικόδρομο, που περάσαμε στο 1 χλμ και μετά σε ασφάλτινο δρόμο για 250μ, για να φθάνουμε στον τερματισμό.

 


Θα υπάρχουν πέντε σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

 

1.  7 χλμ   “Σταυρός” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών)

2. 13 χλμ “Βαρελάς”(1η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)

3. 23 χλμ “Βελλάς”(Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)

4. 31 χλμ “Σέσι”(2η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)

5. 37 χλμ “Καρέας”(Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, Coca Cola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)

 

Στο 28ο χλμ και 42ο χλμ θα υπάρχει μόνο νερό.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Στο www.efklis.gr και  https://www.facebook.com/efklis/, επιπλέον στην Ιστοσελίδα της I.T.R.A.(International Trail Running Association) στο link

https://itra.run/race/28565-ymittos-marathon-2021-2021-ymittos-marathon&2021.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ψυχική υγεία και σωματική άσκηση Το τρέξιμο πηγή ενδυνάμωσης χαρακτήρα και ψυχολογίας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Προπόνηση με ελβετική μπάλα 12 λεπτά γυμναστικής για 2 εβδομάδες είναι μια καλή αρχή !
Μουσική στην προπόνηση; Όταν κολλάς, μη σταματάς
Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Φεβ 21
Δοκιμάζουμε το νέο adidas ULTRABOOST 21 - Μια HI ENERGY εμπειρία running
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η adidas παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο ULTRABOOST 21, την ανανεωμένη έκδοση του πιο επιτυχημένου running παπουτσιού της εταιρείας και μας υπόσχεται πως αυτό το running μοντέλο θα μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε διασκελισμό.
27 Ιαν 21
Cryosauna Therapy: Κλείσε θέση στην Ολόσωμη Κρυοθεραπεία που θα απογειώσει τις επιδόσεις σου!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων. Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζονται στο σώμα μας πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενισχύουν την θεραπευτική δράση
10 Νοέ 20
Τρέχουμε Virtual Marathon σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Διέσχισε τη δική σου γραμμή εκκίνησης
Οι adidas Runners αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ένα community που βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, που ζει για τη στιγμή που θα βρεθεί στους δρόμους για να τρέξει.
16 Οκτ 20
Βελτίωσε την απόδοσή σου με αυτές τις συμβουλές για τη διατροφή σου
 Ανεξάρτητα με το επίπεδο ή το τι τύπος δρομέα είσαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθείς να βελτιωθείς, και το να προπονείσαι πιο σκληρά και πιο έξυπνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.
14 Οκτ 20
Το νέο adidas Adizero Adios Pro θα δώσει φτερά στα πόδια σου από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο μοντέλο adidas Adizero Adios Pro βγήκε στην αγορά πριν λίγες μέρες και έγινε ανάρπαστο σε σημείο εξαντλήσεως από την ιστοσελίδα της www.adidas.gr και όχι άδικα.


©2005-2020 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse