Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Εξοπλισμός
Quantum Nicosia Marathon

Saucony

Think FitHeday Road

Kiriakideia Filothei

Vouliagmeni Lake Run

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cetilar
19 Αυγ 21 ← πίσω

Ξεκίνησε ο Άγης την προσπάθεια του «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» (UPDATE 10/9)

Την μεγάλη πορεία που για την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου από την Αθήνα ο Άγης Εμμανουήλ με στόχο να τρέξει ως τη Γλασκώβη

Διαβάστε τα τελευταία νέα:


10.09.2021

Έχει σχεδόν διασχίσει την Ιταλία ο Άγης Εμμανουήλ, κατευθύνεται στα σύνορα για Γαλλία!


18.08.2021

Στο δρόμο από την Αθήνα για Γλασκώβη τρέχοντας ο Άγης Εμμανούηλ

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/08/2021_08_18_Agis.jpgΑκολουθείστε την προσπάθεια του Άγη live στα social media

στη σελίδα της δράσης εδω:
https://www.facebook.com/2421-km-for-Climate-Change-2421ClimateRun-109317518090277/


και στους προσωπικούς του λογαριασμούς

https://twitter.com/Agis_Emmanouil

https://www.facebook.com/agis.emmanouil

https://www.instagram.com/agisemmanouil
Παρακάτω μερικές ακόμα πληροφορίεγια τη δράση: «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή»


Γεια σας,

 

Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.

Τρέχω μαραθώνιο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1996 (σύνολο 25) και τον Ιούλιο του  2014 διοργάνωσα κι εκτέλεσα μία ακτιβιστική, ανεξάρτητη και περιβαλλοντική δράση για την προστασία του αιγιαλού, την  "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"

 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πενθήμερο της δράσης  γεννήθηκε η επόμενη δράση, το "Run & Act". Ένα θηριώδες πρότζεκτ 2000 χιλιομέτρων που συνδύαζε τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό- υπερμαραθώνιο και θέατρο- στον τόπο που γεννήθηκαν.

 

Δεν έπαψα να το προσπαθώ από εκείνη την ημέρα (11/8/2014) μέχρι και πριν την πανδημία για  να κατορθώσω την παραγωγή, Ταυτόχρονα εντατικοποιήθηκαν οι προπονήσεις και αυξήθηκαν οι συμμετοχές μου σε αγώνες υπεραποστάσεων.

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/07/2021_07_04_agis.jpg

 

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε κι ενώ ήμουν στην αποκατάσταση μετά από ενα δωδεκάμηνο με  4 υπερμαραθώνιους και 2 μαραθωνίους, παρακολουθούσα στο Νέτφλιξ το "A life on our planet" του  95 χρονου  Σερ Ντέιβιντ Αττένμπορο. Πρόκειται για έναν φυσιοδίφη δημοσιογράφο ο οποίος όλη του τη ζωή, καταγράφει τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη στα υπέροχα ντοκιμαντέρ του, τα οποία μας ταξιδεύουν σε μέρη που όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε. Ο άνθρωπος αυτός, εθνικό πια κεφάλαιο της Βρετανίας και του κόσμου ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι ενεργός και μπροστάρης του οικολογικού κινήματος.

 

Στο "A life on our planet" περιγράφει ένα δυσοίωνο και δυστοπικό  μέλλον που είναι το πιο  πιθανό να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ευαισθητοποιήθηκα τόσο από αυτά που είδα ώστε μέσα σε μια στιγμή αποφάσισα πως έχω καθήκον να κάνω κάτι ...

 

Έτσι γεννήθηκε η δράση "2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή".Πρόκειται για έναν Υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων σε 80 μέρες ο οποίος θα περάσει μέσα από 7 χώρες και θα διανυκτερεύσει σε 60 πόλεις. Θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 11/8 για να καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοέμβρη. Εκεί, από την 1/11 μέχρι και τη 12//11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη (Cop 26) για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για πολλούς η πιο κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην άμεση ενημέρωση, ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση των πολιτών μιας και τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης της ανθρωπότητας έχουν περιοριστεί τρομακτικά.

 

Καθένας μας ξέρει πως η κλιματική αλλαγή είναι κάτι κακό και  ίσως κάποιοι γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος το ζήτημα. Τελευταία είδα ένα ακόμα ντοκιμαντέρ του Αττένμπορο, το "Breaking Boundaries". Σε αυτό ένας Σουηδός επιστήμονας ο Γιόχαν Ρόκστρεμ κατέληξε πως 9 είναι τα συστήματα που επηρεάζουν τη σταθερότητα του πλανήτη, την "Υγεία" του δηλαδή. Τέσσερα από αυτά έχουν φύγει από την ασφαλή ζώνη, βρίσκονται στην επικίνδυνη και οδεύουν προς την άκρως επικίνδυνη όπου εκεί οι καταστάσεις και οι αλληλεπιδράσεις θα είναι με συντηρητικές προβλέψεις,  ανεπίστροφες. Η βιοπικοιλότητα, το διοξείδιο του άνθρακα, η αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2 Κελσίου, η οξίνιση των ωκεανών, η ρύπανση από τα 100000 νέα υλικά που έχουμε δημιουργήσει, η αποψίλωση των δασών,  χάρη στον Ρόκστρεμ και τους συνεργάτες του  είναι πια μετρήσιμα και μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια που βαδίζουμε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να αντιδράσουμε σα να πρόκειται να πέσει αστεροειδής στη γη. Όπως σε μια τέτοια περίπτωση θα αφήναμε τα πάντα για να βρούμε τρόπο να σωθούμε έτσι πρέπει να πράξουμε και τώρα. Με λίγα λόγια ... τώρα τρέχουμε...

 

Πιστεύω πως εμείς ο δρομείς οφείλουμε περισσότερο από όλους να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και ο δικός μας και όλων. Ανήκουμε στους ανθεκτικούς, υγιείς, προσαρμοστικούς και οικονομικούς ανθρώπους. Είμαστε αγωνιστές για ιδίον όφελος, παράλληλα όμως έχουμε αναπτύξει μια κοινωνική συνείδηση και κάποιοι και προσφορά. Αναγνωρίζουμε μάλλον περισσότερο από όλους την αναγκαιότητα  καθαρού αέρα και νερού. Ζούμε σε έναν πλανήτη που η πανδημία έχει σκοτώσει σε 1,5 χρόνο περίπου 4 εκατομύρια ανθρώπους, ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 7,5 εκατομύρια  άνθρωποι από αναπνευστικά νοσήματα. Το σύστημα του γλυκού  νερού οδεύει προς την επικίνδυνη ζώνη και η δυστοπική πραγματικότητα του Mad Max έρχεται όλο και πιο κοντά.

 

Οι ανάγκες της δράσης δεν καλύφθηκαν μέχρι σήμερα από την πολιτεία ή από την  ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δράση όμως θα ξεκινήσει όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα στις 11/8 από την Αθήνα. Πλέον δεν είναι στο χέρι μου ή μάλλον στο ... πόδι μου αν θα φτάσει στη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε το παρόν κυρίως για τα παιδιά μας και τις αξίες που θέλουμε να τους εμφυσήσουμε. Θα είναι μια νίκη όλων και όχι ενός. Άλλωστε μόνος μου ίσως πάω πιο γρήγορα, μαζί όμως θα πάμε σίγουρα πιο μακρυά.

 

Συμπράξετε ώστε να φτάσω στην αφετηρία κι εγώ θα σας πάω στον τερματισμό 

 

Διεύθυνση Crowdfunding: https://makeachamp.com/agis/37843

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Πόσο γρήγορα πρέπει να τρέχεις; 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Το απόλυτο αφιέρωμα και οι πίνακες από τον Στέφανο Αντωνάκη - ΜΕΡΟΣ 1ο

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2023 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2023
Υγεία: Η άσκηση φάρμακο κατά πνευμονίας και γρίπης Μυϊκό πιάσιμο (DOMS) μετά την προπόνηση – τι είναι και πως αντιμετωπίζεται
Nutrition News

Brooks

Drink Ready

fitness awardsalgotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
17 Νοέ 23
Τρέξιμο: Η προπονητική προετοιμασία για τη νέα χρονιά ξεκινάει στο RUNAWAY
Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία και έτσι κλείνει για τους περισσότερους δρομείς ένας μεγάλος αγωνιστικός και προπονητικός κύκλος, ενώ όπως κάθε χρονιά η διοργάνωση συγκεντρώνει νέους φίλους του τρεξίματος που πλέον θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
13 Νοέ 23
Οι adidas Runners Athens δίνουν μοναδικό boost ενέργειας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Οι adidas Runners Athens εκτόξευσαν και φέτος την ενέργεια των δρομέων στα ύψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με πάρα πολλές δράσεις και περισσότερα από 600 μέλη του community να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη δρομική γιορτή, αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
27 Οκτ 23
Μια νέα σελίδα δημιουργείται στο Αγωνιστικό Running – με τα FAST-FWD NITRO ELITE & FAST-R NITRO ELITE!
Η εταιρεία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία Nitro και δημιουργεί δύο ξεχωριστά μοντέλα το κάθε ένα σχεδιασμένο ειδικά έτσι ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
24 Οκτ 23
Cryosauna Therapy: Προσφορά Θεραπεία Κρυοσάουνας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 15 ευρώ!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων που ενισχύουν την θεραπευτική δράση και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων με ταχύτερα αποτελέσματα.
13 Οκτ 23
Εάν θες ένα μόνο παπούτσι για τρέξιμο, αυτό είναι το NB Fresh Foam X 1080
Για τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών, το 1080 είναι το καλύτερο παπούτσι που κατασκευάζει, όπως περήφανα αναφέρει η New Balance, τοποθετώντας το στο μοναδικό σημείο που τέμνονται η επαυξημένη άνεση, οι επιδόσεις του υψηλότερου επιπέδου και η καθημερινή, έντονη χρήση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse