Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Εξοπλισμός
Saucony

Lamia Night Run

Aktios Half Marathon

Marathon Half Marathon

Cardio Run

X-treme Stores
Herbal Life
19 Αυγ 21 ← πίσω

Ξεκίνησε ο Άγης την προσπάθεια του «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» (UPDATE 10/9)

Την μεγάλη πορεία που για την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου από την Αθήνα ο Άγης Εμμανουήλ με στόχο να τρέξει ως τη Γλασκώβη

Διαβάστε τα τελευταία νέα:


10.09.2021

Έχει σχεδόν διασχίσει την Ιταλία ο Άγης Εμμανουήλ, κατευθύνεται στα σύνορα για Γαλλία!


18.08.2021

Στο δρόμο από την Αθήνα για Γλασκώβη τρέχοντας ο Άγης Εμμανούηλ

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/08/2021_08_18_Agis.jpgΑκολουθείστε την προσπάθεια του Άγη live στα social media

στη σελίδα της δράσης εδω:
https://www.facebook.com/2421-km-for-Climate-Change-2421ClimateRun-109317518090277/


και στους προσωπικούς του λογαριασμούς

https://twitter.com/Agis_Emmanouil

https://www.facebook.com/agis.emmanouil

https://www.instagram.com/agisemmanouil
Παρακάτω μερικές ακόμα πληροφορίεγια τη δράση: «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή»


Γεια σας,

 

Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ, είμαι ηθοποιός, αλλά  τα τελευταία 7 χρόνια η ενασχόληση μου με την υπεραπόσταση έχει κερδίσει μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου από ότι το θέατρο.

Τρέχω μαραθώνιο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1996 (σύνολο 25) και τον Ιούλιο του  2014 διοργάνωσα κι εκτέλεσα μία ακτιβιστική, ανεξάρτητη και περιβαλλοντική δράση για την προστασία του αιγιαλού, την  "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"

 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πενθήμερο της δράσης  γεννήθηκε η επόμενη δράση, το "Run & Act". Ένα θηριώδες πρότζεκτ 2000 χιλιομέτρων που συνδύαζε τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό- υπερμαραθώνιο και θέατρο- στον τόπο που γεννήθηκαν.

 

Δεν έπαψα να το προσπαθώ από εκείνη την ημέρα (11/8/2014) μέχρι και πριν την πανδημία για  να κατορθώσω την παραγωγή, Ταυτόχρονα εντατικοποιήθηκαν οι προπονήσεις και αυξήθηκαν οι συμμετοχές μου σε αγώνες υπεραποστάσεων.

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news21a/07/2021_07_04_agis.jpg

 

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε κι ενώ ήμουν στην αποκατάσταση μετά από ενα δωδεκάμηνο με  4 υπερμαραθώνιους και 2 μαραθωνίους, παρακολουθούσα στο Νέτφλιξ το "A life on our planet" του  95 χρονου  Σερ Ντέιβιντ Αττένμπορο. Πρόκειται για έναν φυσιοδίφη δημοσιογράφο ο οποίος όλη του τη ζωή, καταγράφει τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη στα υπέροχα ντοκιμαντέρ του, τα οποία μας ταξιδεύουν σε μέρη που όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε. Ο άνθρωπος αυτός, εθνικό πια κεφάλαιο της Βρετανίας και του κόσμου ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι ενεργός και μπροστάρης του οικολογικού κινήματος.

 

Στο "A life on our planet" περιγράφει ένα δυσοίωνο και δυστοπικό  μέλλον που είναι το πιο  πιθανό να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ευαισθητοποιήθηκα τόσο από αυτά που είδα ώστε μέσα σε μια στιγμή αποφάσισα πως έχω καθήκον να κάνω κάτι ...

 

Έτσι γεννήθηκε η δράση "2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή".Πρόκειται για έναν Υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων σε 80 μέρες ο οποίος θα περάσει μέσα από 7 χώρες και θα διανυκτερεύσει σε 60 πόλεις. Θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 11/8 για να καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοέμβρη. Εκεί, από την 1/11 μέχρι και τη 12//11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη (Cop 26) για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για πολλούς η πιο κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 

Η δράση αυτή αποσκοπεί στην άμεση ενημέρωση, ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση των πολιτών μιας και τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης της ανθρωπότητας έχουν περιοριστεί τρομακτικά.

 

Καθένας μας ξέρει πως η κλιματική αλλαγή είναι κάτι κακό και  ίσως κάποιοι γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος το ζήτημα. Τελευταία είδα ένα ακόμα ντοκιμαντέρ του Αττένμπορο, το "Breaking Boundaries". Σε αυτό ένας Σουηδός επιστήμονας ο Γιόχαν Ρόκστρεμ κατέληξε πως 9 είναι τα συστήματα που επηρεάζουν τη σταθερότητα του πλανήτη, την "Υγεία" του δηλαδή. Τέσσερα από αυτά έχουν φύγει από την ασφαλή ζώνη, βρίσκονται στην επικίνδυνη και οδεύουν προς την άκρως επικίνδυνη όπου εκεί οι καταστάσεις και οι αλληλεπιδράσεις θα είναι με συντηρητικές προβλέψεις,  ανεπίστροφες. Η βιοπικοιλότητα, το διοξείδιο του άνθρακα, η αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 2 Κελσίου, η οξίνιση των ωκεανών, η ρύπανση από τα 100000 νέα υλικά που έχουμε δημιουργήσει, η αποψίλωση των δασών,  χάρη στον Ρόκστρεμ και τους συνεργάτες του  είναι πια μετρήσιμα και μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια που βαδίζουμε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να αντιδράσουμε σα να πρόκειται να πέσει αστεροειδής στη γη. Όπως σε μια τέτοια περίπτωση θα αφήναμε τα πάντα για να βρούμε τρόπο να σωθούμε έτσι πρέπει να πράξουμε και τώρα. Με λίγα λόγια ... τώρα τρέχουμε...

 

Πιστεύω πως εμείς ο δρομείς οφείλουμε περισσότερο από όλους να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και ο δικός μας και όλων. Ανήκουμε στους ανθεκτικούς, υγιείς, προσαρμοστικούς και οικονομικούς ανθρώπους. Είμαστε αγωνιστές για ιδίον όφελος, παράλληλα όμως έχουμε αναπτύξει μια κοινωνική συνείδηση και κάποιοι και προσφορά. Αναγνωρίζουμε μάλλον περισσότερο από όλους την αναγκαιότητα  καθαρού αέρα και νερού. Ζούμε σε έναν πλανήτη που η πανδημία έχει σκοτώσει σε 1,5 χρόνο περίπου 4 εκατομύρια ανθρώπους, ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 7,5 εκατομύρια  άνθρωποι από αναπνευστικά νοσήματα. Το σύστημα του γλυκού  νερού οδεύει προς την επικίνδυνη ζώνη και η δυστοπική πραγματικότητα του Mad Max έρχεται όλο και πιο κοντά.

 

Οι ανάγκες της δράσης δεν καλύφθηκαν μέχρι σήμερα από την πολιτεία ή από την  ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δράση όμως θα ξεκινήσει όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα στις 11/8 από την Αθήνα. Πλέον δεν είναι στο χέρι μου ή μάλλον στο ... πόδι μου αν θα φτάσει στη Γλασκώβη. Στη Γλασκώβη πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε το παρόν κυρίως για τα παιδιά μας και τις αξίες που θέλουμε να τους εμφυσήσουμε. Θα είναι μια νίκη όλων και όχι ενός. Άλλωστε μόνος μου ίσως πάω πιο γρήγορα, μαζί όμως θα πάμε σίγουρα πιο μακρυά.

 

Συμπράξετε ώστε να φτάσω στην αφετηρία κι εγώ θα σας πάω στον τερματισμό 

 

Διεύθυνση Crowdfunding: https://makeachamp.com/agis/37843

 

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Γιαρμίλα Κρατοτσβίλοβα: Το πιο παλιό παγκόσμιο ρεκόρ έγινε κατά λάθος Ο Νίκος Αργυρόπουλος και το ρεκόρ της μίας ώρας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τι είναι τελικά ο υδάτινος διάδρομος και σε τι χρησιμεύει πέραν της αποθεραπείας; Μπορεί η συστηματική άσκηση να με κάνει καλύτερο στη δουλειά μου;
Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντική η εκγύμναση των γλουτών μας
FitnessPulse

Athens Company Run

Marathon Half Marathon

Mykonos Running Festival

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
21 Σεπ 22
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Σ.Ε.Φ το Athens Company Run 2022 - Δήλωσε συμμετοχή με την ομάδα του RunningNews.gr
Παράλληλα με τους 10ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, διοργανώνει το δρομικό γεγονός Athens Company Run, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 2 διαδρομές αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.

15 Σεπ 22
Mykonos Running Festival: Ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και προνομιακές τιμές διαμονής για όλους τους συμμετέχοντες
Ραντεβού στη Μύκονο για μία ασύγκριτη δρομική εμπειρία, με ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με προνομιακές τιμές διαμονής, δίνουν δρομείς και οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα λάβουν μέρος στο 1ο Mykonos Running Festival!
14 Σεπ 22
Αυτό ειναι το «παράνομο» παπούτσι της New Balance
To FuelCell SuperComp Trainer είναι ασυμβίβαστα γρήγορο. Οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να οριοθετούν ένα παιχνίδι σαν τον φράχτη που οριοθετεί ένα οικόπεδο. Εάν σπάσεις τις τάβλες που το περιβάλουν, όλος ο ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου!


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse