Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

Saucony

Castle Run


Cardio Run

X-treme Stores
Herbalife
17 Οκτ 21 ← πίσω

5ο Sitia Geopark Trail

Προκήρυξη αγώνα

5ου “Sitia Geopark Trail”

Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Διοργάνωση: Γεωπάρκο Σητείας 

Δ.Ο.Κ.Α.Σ. 

Δήμος Σητείας

 

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον αγώνα μας στο παρακάτω link : https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=bbf2a39d13442af7936eababcc460546  .Προκήρυξη αγώνα

5ου  “Sitia Geopark Trail”

Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας 

- Ο Δήμος Σητείας και o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας. ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 5ου “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ. : Πλατεία Ζάκρου. 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 χιλ.: Κάτω Ζάκρος 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ   1.000 μ.  Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων Κάτω Ζάκρος

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ 300μ. ΑμεΑ: Κάτω Ζάκρος

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου 

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

09.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “Sitia Geopark Trail”

10:00 – ΑΓΩΝΑΣ 6  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ  

10:45 – ΑΓΩΝΑΣ 1000μ. Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

11:15 - ΑΓΩΝΑΣ 300μ. ΑμεΑ

09.00 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός χώρος  Κάτω  Ζάκρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  5ου  “Sitia Geopark Trail” Πλατεία Ζάκρου ανηφορική διαδρομή μέσω του μονοπατιού Ε4 Ζάκρος – Κάνεβα, Σίτανος, Σκαλιά και τέλος το μονοπάτι Ε4 Σκαλιά –Κάτω Ζάκρος. 

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 7σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ  ΔΡΟΜΟΥ: Γύρος Κάτω Ζάκρου 

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ.

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι 10 ευρώ και θα γίνετε μέσα από πλατφόρμα της Eurobank όπου θα σας σταλθεί με email.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στους αγώνες.

• Οι συμμετέχοντες στον δρόμο των 24 και 6 χιλιομέτρων θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.

• Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά τη διαδρομή.

• Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικών δώρων του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.

• Υγειονομική κάλυψη αγώνα.

• Τεχνικό μπλουζάκι και τσάντα με το λογότυπου του αγώνα.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΠΟΝΟΜΏΝ 

Δρόμος 24 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2003-1982, 1981-1966, 1965 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 6 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2003-1982, 1981-1966, 1965 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 1000μ.

Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

Δρόμος 300μ.

Για ΑμεΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας και Παλαικάστρου-Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους αθλητές επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στη Σητεία και στη γύρω περιοχή.

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 5ου  “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ. που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας θα μεταφερθούν στη Ζάκρο για την εκκίνηση. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τη μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα . 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 14/10/2021, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στον σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=bbf2a39d13442af7936eababcc460546

Επίσης, και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 28430 23775. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σάββατο 16/10/2021 στo Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας  17:00 – 20.00, χωρίς, όμως, υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.

ΜΟΝΟ  για τη διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 6.000 μ. και των 1.000 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 17/10/2021 έως τις 9:30 το πρωί στη Γραμματεία των αγώνων στην Κάτω Ζάκρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 15/10/2021 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας depotas@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής/μαθήτρια συμμετέχων/συμμετέχουσα. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς τη σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω στο 5ο “Sitia Geopark Trail”». 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στη δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το “Sitia Geopark Trail” 24 χιλ.  από Σητεία για Ζάκρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία από τον σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας στις 7:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό (Κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από  17.00 – 20.00 

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. 

 ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Με ατομική τους ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους και με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή τους, την οποία θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στη Γραμματεία των αγώνων.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας 

- Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

- Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας 

- ΕΔΕΑΚ 

- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών,  τοπικό τμήμα Σητείας 

- Πυροσβεστική Υπηρεσία 

- Running Crete

- Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου, Αδραβάστων 

- Τοπικά συμβούλια Ζάκρου και Κατσιδωνίου 

Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραμματεία ΔΟΚΑΣ 28430 23775

Για κάθε νέα εξέλιξη και πάντα με την πιθανότητα ματαίωσης του αγώνα λόγω του covid -19, ο ΔΟΚΑΣ θα σας ενημερώνει με δελτία Τύπου.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Πόσο δυνατός είσαι; Spider Curls/ Biceps Workout. Η απόλυτη άσκηση των δικεφάλων

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τα emotions του Ημιμαραθωνίου! Πρόγραμμα προπόνησης 5χλμ για ερασιτέχνες δρομείς
Ο Όουεν, ο Γιορκ και ο... αντοχιτζής Ντέιλι (3.06). Οι παίκτες της Premier League που έχουν τερματίσει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου Ημιμαραθώνιος Αθηνών, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Στην τελική ευθεία!
FitnessPulse

CYBEX AVI

Brooks

Athens Marathon EXPO

Thessaloniki Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.
14 Σεπ 21
Τρέξε στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge
Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει»
03 Σεπ 21
New Balance Lerato: Περισσότερα χιλιόμετρα… γρηγορότερη αποκατάσταση…
Επιμέλεια: Γιωργος Σπύρος
Από καινοτομία που εξελίχθηκε σε απαίτηση, η προσθήκη πλάκας ανθρακονημάτων κυριαρχεί πλέον στη σχεδίαση των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών του κόσμου και γράφει το νέο κεφάλαιο στη βίβλο του τρεξίματος σε σελίδες γεμάτες (επιστροφή) ενέργεια(ς).


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse