Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Varidoc Relaxing Gel

X-treme Stores
24 Οκτ 21 ← πίσω

3ος αγώνας δρόμου βουνού «Δρόμος Καρυδιού 2021»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ 2021»

 

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γιορτή Καρυδιού», την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00 πμ θα πραγματοποιηθεί ο 3ος αγώνας δρόμου βουνού 15 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση το 2019 απέσπασε τα θετικότερα και ευμενή σχόλια του συνόλου των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτή ενώ το 2020 η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.


Φέτος ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου με την υποστήριξη της ερασιτεχνικής ομάδας Nevrokopi Runners και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, διοργανώνει τους τρίτους αγώνες δρόμου βουνού 15 χιλιομέτρων με d+450μ σε χωμάτινο έδαφος σε ένα πανέμορφο περιβάλλον κοντά στις όχθες του ποταμού Νέστου.

 

Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α.

 

Οι αθλητές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ενημερωθούν για τον κανονισμό στον παρακάτω σύνδεσμο

Ηλεκτρονική Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής Δρόμος ΚαρυδιούΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ 2021

 

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γιορτή Καρυδιού», την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00πμ διοργανώνει αγώνα δρόμου βουνού 15 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση το 2019 απέσπασε τα θετικότερα και ευμενή σχόλια του συνόλου των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτή ενώ το 2020 η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.


Φέτος ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου στα πλαίσια των Πολιτιστικών & Αθλητικών εκδηλώσεων «Γιορτή Καρυδιού» με την υποστήριξη της ερασιτεχνικής ομάδας Nevrokopi Runners και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, διοργανώνει τους τρίτους αγώνες δρόμου βουνού 15 χιλιομέτρων με d+450μ σε χωμάτινο έδαφος σε ένα πανέμορφο περιβάλλον κοντά στις όχθες του ποταμού Νέστου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 08:30πμ - 09:30πμ Κεντρική Πλατεία

Ώρα εκκίνησης 10:00 πμ Κεντρική Πλατεία

Εκκίνηση & τερματισμός: Κεντρική πλατεία Παγονερίου

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 15χλμ: Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του Παγονερίου και μετά από πορεία 700μ μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του Παγονερίου ακολουθεί διαδρομή σε χωματόδρομο χωρίς πολλά υψομετρικά και φτάνουμε στον 1ο σταθμό περίπου στο  7,5 χλμ. Η διαδρομή γίνεται ανηφορική έως το 12 χλμ και ακολουθεί κατηφορική διαδρομή έως τον τερματισμό. Απόσταση 15χλμ με υψομετρική διαφορά d+450μ


ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: 1ος σταθμός 7,5 χλμ με νερό, κόκα κόλα, μπανάνα και  2ος σταθμός στο 12χλμ με νερό κόκα κόλα. Εκτός από τους σταθμούς εφοδιασμού θα υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία της διαδρομής για την διευκόλυνση και προστασία των αθλητών.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:

Άνδρες: 1ος 18 – 39, 1ος 40 - 49, 1ος 50 – 59, 1ος 60+

Γυναίκες: 1η 18 – 39, 1η 40 - 49, 1η 50 – 59, 1η 60+

 

Οι τρεις πρώτοι της Γενικής Κατηγορίας θα ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της ηλικιακής

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν:

-Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας.

-Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

-Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια

-Επίσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα (T-SHIRT).

Η κάθε κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 συμμετοχές.

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις 3 ώρες.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 15χλμ.


Το ποσό θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παγονερίου IBAN GR8901711970006197147608284 Τράπεζα Πειραιώς

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τους αθλητές θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2021. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, η οικονομική ενίσχυση προς τον σύλλογο πρέπει να καταβληθεί μέχρι 18 Οκτωβρίου 2021 με ονομαστική κατάθεση στον λογαριασμό τραπέζης και με αιτιολογία Δρόμος Καρυδιού.


ΠΑΡΟΧΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση δεν θα είναι ηλεκτρονική

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδίδουν - παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, σε διαμορφωμένο χώρο στην αφετηρίας. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Παναγιώτης Γκρόζος τηλ 6976524995

 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ covid

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία κάθε αγώνα θα λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο (Κεντρική Πλατεία) και σε 3 διαφορετικά σημεία. Οι γραμματείες των αγώνων θα λειτουργούν για την παράδοση του πακέτου συμμετοχής του αθλητή και έλεγχο των προσωπικών εγγράφων καθώς και των αποδεικτικών του Test Covid-19.

• Θα υπάρχει σήμανση (αποστάσεις 1,5 μέτρου) στο δάπεδο του διαμορφωμένου διαδρόμου από κάγκελα της κάθε γραμματείας και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά.

• Αντισηπτικά θα υπάρχουν στην αρχή της “ουράς” του διαδρόμου της κάθε γραμματείας.

• Για την παραλαβή του πακέτου του αθλητή απαραίτητη θα είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίζουν PCR test, ή rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρατηρήσεις:

α.       Το PCR test να γίνεται εντός 72 ωρών πριν τον αγώνα και το rapid test εντός 48 ωρών πριν τον αγώνα.

β.       Η χρήση γαντιών δεν συστήνεται εκτός από την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Προτιμάται η συχνή απολύμανση των χεριών.

γ.        Σε περίπτωση κρούσματος covid19 σε προσωπικό της διοργάνωσης ή αθλούμενο εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό : https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

δ.       Το πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να είναι σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

ε.       Η μάσκα των συμμετεχόντων θα αφαιρείται λίγο πριν την εκκίνηση, ενώ θα επανατοποθετείται αμέσως μετά τον τερματισμό.

 

• Υπεύθυνη δήλωση με τους όρους της φετινής διοργάνωσης ειδικά διαμορφωμένη λόγω της κατάστασης με την πανδημία του Κορωνιού covid-19 όπου θα αναγράφονται (αποδοχή αστικής ευθύνης σε περίπτωση που είναι φορέας του Κορωνοϊού συμπτωματικός ή μη, αποδοχή αποποίησης ευθύνης των διοργανωτών για πιθανή μετάδοση του Κορωνιού, αποδοχή των όρων της προκήρυξης , αποδοχή αποποίησης των διοργανωτών σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου). Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της υγείας του και γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί στον παρόν αγώνα. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει από τους δρομείς να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση.

Χωρίς τα παραπάνω δεν θα μπορεί να παραλάβει τον αριθμό bib και φυσικά δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΟΣΙΑΣ:  1. Όλοι οι εθελοντές θα έχουν κάνει self-test με ευθύνη της διοργάνωσης.

2. Οι Εθελοντές του σταθμού υποχρεωτικά θα φοράνε μάσκα.

3. Η διανομή των αγαθών του σταθμού, τα οποία θα είναι ατομικές συσκευασίες, θα γίνεται αποκλειστικά από τους εθελοντές.

4. Οι αθλητές θα είναι 1,5 μέτρο πίσω από τον πάγκο (θα υπάρχει σήμανση) με τα αγαθά και δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε αυτά.

5. Κάθε φορά που ο εθελοντής θα τροφοδοτεί τον αθλητή, θα απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό.

6. Ο κάθε αθλητής θα υποχρεούται να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό που θα υπάρχει στην είσοδο κάθε σταθμού.

 

 

ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ: Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί με τμηματικές εκκινήσεις σε δύο γκρουπ των 50 ατόμων (ανά 10 λεπτά) και από τους 50, τμηματικές εκκινήσεις ανά 5 αθλητές (L1 μετά από 5”, L2 … κ.ο.κ.). Θα υπάρχουν Ειδικές σημάνσεις που θα υποδεικνύουν την θέση του κάθε αθλητή στην 50αδα. Αυτές θα έχουν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους από όλες τις πλευρές (αριστερά, δεξιά, μπρος και πίσω). Ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει από πριν σε ποιο γκρουπ (50άδα), και σε ποια σειρά της 50αδας (L1, L2 κλπ) θα βρίσκεται.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 100 (εκατό) άτομα.

Η μάσκα των συμμετεχόντων θα αφαιρείται λίγο πριν την εκκίνηση.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ: 1. Η μάσκα των συμμετεχόντων θα επανατοποθετείται αμέσως μετά τον τερματισμό.

2. Μετά τον τερματισμό του αθλητή, θα του δίνεται, ελαφρύ γεύμα σε ειδική συσκευασία και φυσικά το μετάλλιο του αθλητή. Εθελοντές με όλα τα μέτρα προστασίας (γάντια και μάσκα), θα τα παραδίδουν στους τερματίσαντες.

3. Ο αριθμός των εθελοντών μέσα στον χώρο των τερματισμών θα είναι ο απολύτως απαραίτητος.

4. Ο κάθε αθλητής δεν θα μπορεί να παραμένει στον χώρο του τερματισμού πάνω από 10 λεπτά.

5. Δεν θα επιτρέπεται κανείς εκτός των διαπιστευμένων ατόμων της διοργάνωσης να βρίσκονται μέσα στον χώρο του τερματισμού.

6. Αντισηπτικά θα υπάρχουν στον χώρο του τερματισμού. Ο κάθε αθλητής θα υποχρεούται να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό κατά τον τερματισμό του.

 

ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ: Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό. Απαγορεύεται η παρουσία θεατών & συνοδών

 

 

Με τιμή

 

η Οργανωτική Επιτροπή

Δρόμος Καρυδιού 2021

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Πίνακας 67 περασμάτων υπομονής και γνώσης, και αγωνιστική τακτική Γυμναστική για νέες Μαμάδες

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Μια συζήτηση με τον Luka Kovacic για το ορεινό τρέξιμο Στον Παναγιώτη Καραϊσκο: Νίκη όπου έχω νικηθεί, ή Από το Σκοτάδι στο Φως
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022
Nutrition NewsRunster.gr

SUUNTO 5 PEAK

Πρέπει να διαβάσετε
20 Απρ 22
Η άσκηση στο επόμενο επίπεδο με το νέο myathlete hub
Η φετινή άνοιξη είναι ακόμα πιο ανθηρή για τους λάτρεις της άσκησης, αλλά και όλους εκείνους που προσεγγίζουν την ευεξία και την καλή υγεία μέσω της γυμναστικής και της σωστής διατροφής. Το myathleteάνοιξε ξανά τις πόρτες του στο νέο δικό του χώρο και τα σχόλια όσων έσπευσαν ήδη να το επισκεφτούν, είναι διθυραμβικά!
13 Απρ 22
HUAWEI WATCH GT Runner: Το απόλυτο smartwatch που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό δρομέα
Η HUAWEI κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στον χώρο των smartwatches, παρουσιάζοντας το εμβληματικό HUAWEI GT Runner, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην απόδοση των δρομέων.
11 Απρ 22
DESA Green Homes: Η εναλλακτική πρόταση διαμονής για διακοπές στην Αργολίδα
Το νεόδμητο ξενοδοχειακό συγκρότημα DESA Green Homes στην Επίδαυρο σας προσκαλεί να γνωρίσετε μια εναλλακτική πρόταση διαμονής για τις διακοπές σας στην Αργολίδα.
24 Μάρ 22
New Balance 880 v12: Ο καλύτερος σύμμαχος στα χιλιόμετρα σου
Το να τρέχεις μεγάλες αποστάσεις δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλεις ένα καλό σύμμαχο στα χιλιόμετρα που διανύεις και δεν υπάρχει καλύτερος από το νέο 880v 12. Συνδυάζοντας δύο πρωτοποριακές τεχνολογίες αφρών, προσφέρει το πιο μαλακό πάτημα της κατηγορίας του, ιδανικό για τις απαιτήσεις των πολλών χιλιομέτρων.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse