Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Mizuno

Saucony

Castle Run


Cardio Run

X-treme Stores
Herbalife
13 Οκτ 21 ← πίσω

Πεζοπορία : Όλυμπος , Κρεβάτια - Μπαρμπαλάς , ΕΟΣ Βροντούς

Κρεβάτια - Μπαρμπαλάς

 Όλυμπος - Βροντού
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Όλυμπο, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

 στις παρακάτω δύο  διαδρομές:   


Α) διαδρομή : Κρεβάτια (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ ),
Β) Κρέβατια ( 1.00.9μ) – Απανα Ουτζάκια ( 1.587μ ),Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:

τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με ώρα αναχώρησης 8,00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς ( χωματόδρομος σε καλή κατάσταση ) μετά από 8 χιλ στο οροπέδιο Κρεβάτια, αφετηρία της πεζοπορίας μας.

 

Θα πεζοπορήσουμε σε δύο ομάδες:

 

Α ομάδα : Κρεβάτια (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ ).

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 837 μ
Μήκος διαδρομής : 5χιλ + 5 χιλ .

Βαθμός Δυσκολίας: 2 ( με κλίμακα 1-5)

Αρχηγός ανάβασης: Τοπαλίδης Ιωάννης τηλ 6946 328 937

 

 

Β) Κρέβατια ( 1.00.9μ) – Απανα Ουτζάκια ( 1.587μ ),

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 480 μ.

Βαθμός Δυσκολίας: 1-2  ( με κλίμακα 1-5)

Αρχηγός ανάβασης: Πάρης Εμμανουήλ  τηλ 694 40 8522

 

Η πεζοπορία  δεν ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

 

 

Περιγραφή διαδρομής
Το μονοπάτι για τον Μπαρμπαλά, ξεκινάει πίσω από το καταφύγιο και μας δείχνει αμέσως τα δόντια του. Η διαδρομή ακολουθεί πιστά την κόκκινο-κίτρινη σήμανση της διαδρομής, πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες πεζοπορικές αναβάσεις για το Οροπέδιο των Μουσών (πλην όμως επίπονη). Αρχικά η πορεία είναι πολύ ανηφορική μέσα σε δάσος, στη συνέχεια όμως γλυκαίνει κάπως η κλίση και περνάμε δύο δασωμένες κορυφές ( Απανά και Ακατνά Ουτζακια ) . Μέχρι εδώ θα πεζοπορήσει η Β ομάδα…

 

Στην τελική ευθεία πριν την κορυφή Μπαρμπαλά το δάσος αραιώνει και το μονοπάτι καλά σημαδεμένο μας οδηγεί σε γυμνό πατάρι με το κολονάκι της κορυφής (1847μ.). Από την κορυφή έχουμε θέα τόσο προς τα χαμηλά, προς το ρέμα της Αγ. Τριάδας( ρέμα Παπά ), όσο και προς τα ψηλά ,στις ατελείωτες σπασμένες ορθοπλαγίες κάτω από την κορυφή του Προφ. Ηλία .

 

Εξοπλισμός :
Σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 2 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο μπλουζάκια, ζακέτα, κολατσιό, φαρμακείο, αδιάβροχο, μπατόν, φακός κεφαλής.  σφυρίχτρα,  σκουφάκι.

 

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.
Για όποιον επιθυμεί ΤΩΡΑ να γίνει μέλος του συλλόγου, η συνδρομή είναι 15 ευρώ για την ετήσια συνδρομή του 2021, (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης).

Τα μέλη να φέρουν μαζί τους, την  ταυτότητα του συλλόγου.

Για να επιβιώσει ο συλλογές που όλοι αγαπάμε !!!

 

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Β). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Γ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Ε). Σε κάθε ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

ΣΤ) Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:

α. Στην ατομική ευθύνη.
Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή γίνεται σε περιβάλλοντα άγνωστα, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του σε κάθε ανάβαση/πεζοπορία.

β. Στο ομαδικό πνεύμα.
Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ο Όουεν, ο Γιορκ και ο... αντοχιτζής Ντέιλι (3.06). Οι παίκτες της Premier League που έχουν τερματίσει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου Ημιμαραθώνιος Αθηνών, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Στην τελική ευθεία!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
16 Οκτωβρίου & Παγκόσμια ημέρα διατροφής! Τα emotions του Ημιμαραθωνίου!
Οι συμβουλές του Eliud Kipchoge προς τους δρομείς! 9 συμβουλές για το τρέξιμο στον καύσωνα και την καλοκαιρινή ζέστη
FitnessPulse

CYBEX AVI

Suunto

Athens Marathon EXPO

Thessaloniki Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.
14 Σεπ 21
Τρέξε στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο του Navarino Challenge
Το Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει για 9η χρονιά στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, ενώνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει»
03 Σεπ 21
New Balance Lerato: Περισσότερα χιλιόμετρα… γρηγορότερη αποκατάσταση…
Επιμέλεια: Γιωργος Σπύρος
Από καινοτομία που εξελίχθηκε σε απαίτηση, η προσθήκη πλάκας ανθρακονημάτων κυριαρχεί πλέον στη σχεδίαση των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών του κόσμου και γράφει το νέο κεφάλαιο στη βίβλο του τρεξίματος σε σελίδες γεμάτες (επιστροφή) ενέργεια(ς).

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse