Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
06 Φεβ 22 ← πίσω

Αγώνες Αγχαίου Όρους (νέα ημερομηνία)

Ανακοίνωση 29/1/2022 :

Μετά την σημερινή αυτοψία του χώρου που θα γίνει ο Αγχαίος Δρόμος είδαμε ότι δυστυχώς υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα σε αρκετά σημεία της διαδρομής κατι που κάνει επικίνδυνο το τρέξιμο και σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύαμε την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων, την οριστική απάντηση θα την έχουμε το Σάββατο για την αναβολή η μη του αγώνα. Σε περίπτωση αναβολής του, θα γίνει την επόμενη Κυριακή 6/2 .

---
Η αρχική προκήρυξη :


Στον πανέμορφο ορεινό όγκο της Δυτικής Αττικής που περιγράφεται από την μυθολογία σαν Αγχαίο Όρος για το άγχος και την στενοχώρια της μάνας Δήμητρας που έψαχνε την μονάκριβη κόρη της Περσεφόνη, όταν αυτή είχε χαθεί στον κάτω κόσμο, ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ αποφάσισε να διοργανώσει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 10π.μ. τον 6ο αγώνα ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ απόστασης 21,400μ. και παράλληλο αγώνα 10,700μ. Και οι 2αγωνες θα ξεκινήσουν μαζί.

Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι την περιοχή η διαδρομή δεν θα είναι η ίδια με τις περασμένες φόρες που φτάναμε μέχρι το εκκλησάκι της Θεοτόκου και επιστρέφαμε αλλά θα φτάσουμε μέχρι τα 5350μ. που θα βρίσκετε 1 σταθμός κεντρικός.

α) ΑΓΩΝΑΣ

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 21,400μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας. Θα ακολουθήσουν τη διαδρομή μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού στα 5,350μ. και θα επιστρέψουν στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση, επι 2 φορές.

β) ΑΓΩΝΑΣ

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 10,700μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας. Θα ακολουθήσουν την διαδρομή μέχρι τον 1ο Σταθμό απόστασης 5,350μ. και θα επιστρέψουν για τερματισμό στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση.

Συνολικά αναμένονται περίπου 150 αθλητές και οι άνθρωποι της διοργάνωσης θα είναι 15 άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών. Βlock εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ. προς κάθε κατεύθυνση.

 • Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
 • Ανήλικοι αθλούμενοι (έως και 17 ετών): self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα)


Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται:

 • Το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.
 • Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.
  Εξαιρούνται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησης.
 • Χρήση γαντιών μιας χρήσης μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας.
  Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.
 • Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.
  Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.


Πως θα έρθετε:

Το σημείο εκκίνησης είναι καθώς κινούμαστε στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο κάνουμε δεξιά προς Μάνδρα παίρνοντας την παλαιά εθνική προς Θήβα και ακολουθώντας την διαδρομή Αγ, Σωτήρα – Παλαιοκούντουρα. Μόλις περάσουμε και τα Παλαιοκούντουρα σε 1,5χλμ βρίσκουμε επί του δρόμου τα εκκλησιαστικά είδη Δεναξας-Μηλιας.

Θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αθλούμενους – αθλούμενες από την πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω (κοντά στον σταθμό Αγ. Μαρίνα) στις 08.00 το πρωί για την διασταύρωση του οικισμού ΤΙΤΑΝ με την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Θήβας όπου και θα βρίσκεται η γραμματεία, για να πάρουν τα νούμερα τους. Αναχώρηση περίπου στις 14.30μμ από τον ίδιο χώρο για την Πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής.
Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του κάθε αγώνα θα τιμηθούν με αναμνηστικό κύπελλο.

Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

Τα νούμερα συμμετοχής θα δοθούν από την γραμματεία που θα βρίσκετε κοντά στον χώρο της εκκίνησης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2022, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.apollonrunnersclub.gr/30-1-2022-6os-agonas-dromou-aghaiou-orous/


Τα αντίτιμο συμμετοχής ορίστηκε στα 20 ευρώ για τα 21,4 χλμ και 10 ευρώ για τα 10,700μ.
Ο τρόπος πληρωμής θα γίνεται είτε αυτόματα με πληρωμή μετρητών με κατάθεση στον λογαριασμό του συλλόγου:

ΤΡΑΠΕZA EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT)
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 00260602830200575455
IBAN: GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Είτε με e-banking

ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα έξοδα του εμβάσματος από τράπεζα σε τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη συνάδελφο και ΟΧΙ τον αποδοχεα -σύλλογο- διοργανωτή και στην συνέχεια στο email info@apollonrunnersclub.gr αντίγραφο του καταθετηρίου της τράπεζας.

Πληροφορίες

 • 6974411515 Τσιμακίδης Σταύρος
 • 6976079500 Κων/νος Σάμιος


Θεατές

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες. Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων: https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikonmonadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/


Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf


Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Συνέπεια στην προπόνηση Επιστροφή στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις μετά από διακοπές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιαρμίλα Κρατοτσβίλοβα: Το πιο παλιό παγκόσμιο ρεκόρ έγινε κατά λάθος Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω
Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά» «Πάρτε ένα διάδρομο στο σπίτι σας να κάνετε μόνοι σας τρέξιμο να μην σας βλέπουν και τα αδιάκριτα βλέμματα»
Nutrition News

Rundome.gr

Runster.gr

Thessaloniki Night Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse