Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Mizuno

Saucony

Castle Run

X-treme Stores
Herbalife
24 Νοέ 21 ← πίσω

Ο Σίλβα, από την Ουρουγουάη

Δημήτρης Κασκούτης
Ο ΣΙΛΒΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ...

του Δημήτρη Ι. Κασκούτη

Τερματίζοντας τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, η σκέψη μου αμέσως πήγε στον επόμενο αγώνα στον οποίο θα βρισκόμουν, έναν αγώνα 490 χιλιομέτρων, ναι καλά διαβάσατε, ο Φειδιππίδης τόσα χιλιόμετρα διάνυσε για να πάει το μήνυμα στη Σπάρτη, και να επιστρέψει αμέσως την απάντηση στους Αθηναίους, και προς τιμή του διοργανώνεται αυτός ο αγώνας υπεραπόστασης που φέρει το όνομα του, με όριο τερματισμού 104 ώρες.


Επειδή έχω τρέξει σε αγώνα 215 χιλιομέτρων, και γνωρίζω τι θα πει να τρέχεις μόνος μέρα και νύχτα, διασχίζοντας τα βουνά και τα λαγκάδια της πατρίδας μας, έχω τάξει στον εαυτό μου, να προσφέρω από τη θέση του εθελοντή σε όποιο αγώνα υπεραπόστασης μπορώ , και στον Φειδιππίδειο είχα την τιμή να στελεχώνω τον σταθμό της Σελλασίας στο 229,5 χιλιόμετρο της μετάβασης και το 260 χιλιόμετρο της επιστροφής του αγώνα, έναν σταθμό μέσα στο δάσος του Πάρνωνα, σε μία ιστορική τοποθεσία όπου στην αρχαιότητα υπήρχε φυλάκιο των Σπαρτιατών για να ελέγχει τη διάβαση προς τη Λακωνία, και το 222 π.Χ. έγινε εκεί μία μάχη που έκλεισε το κεφάλαιο πόλις-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα.


(Ο Αντίγονος Γ΄ Δώσων, αντιβασιλιάς της Μακεδονίας και η Αχαϊκή Συμπολιτεία πολέμησαν με τους Σπαρτιάτες του μεταρρυθμιστή βασιλιά Κλεομένη Γ'. Η Σπάρτη ήταν η τελευταία πόλη-κράτος της παλαιότερης εποχής που συνέχιζε να αντιστέκεται, τόσο στην εξουσία των Μακεδόνων όσο και στην Αχαϊκή Συμπολιτεία. Τελικά οι δυνάμεις των συμμάχων νίκησαν τους Σπαρτιάτες και ενέταξαν τη νικημένη πόλη στην Αχαϊκή Συμπολιτεία.).

Όταν παρέλαβα τον σταθμό ήταν μία το μεσημέρι, το κρύο ξύριζε, η Ελληνική σημαία με την οποία συνήθως τερματίζω, είχε απλωθεί στο καπό του αυτοκινήτου, το τραπεζάκι με τα εφόδια μπροστά, και μετά αναμονή για τον πρώτο δρομέα του αγώνα, που επέστρεφε.

Πέρασαν αρκετοί δρομείς, όταν εμφανίστηκε στο βάθος του δρόμου ένας δρομέας, με κουρασμένο βήμα, βράδυ πια, να πλησιάζει τον σταθμό, πηγαίνοντας.
Έβαλα την καρέκλα δίπλα στο τραπεζάκι.

- Κάτσε να ξεκουραστείς, όλα καλά;

Ήτον ξένος, κούνησε το κεφάλι, σαν να έλεγε είμαι καλά.

Ύστερα σήκωσε το κεφάλι με κοίταξε καλά.

- Ντιμίτρις; Ντιμίτρις;

Ξαφνιάστηκα, ποιος είναι αυτός που ξέρει το όνομα μου;

- Γιες, ντιμιτρις, γιου;

- Σιλβα, Σίλβα, ουρουγκουαη, φέισμπουκ.

Πήρα το κινητό στο χέρι, άνοιξα τη σελίδα μου, και πληκτρολόγησα silva.

Μα, ναι, αυτός είναι ο Silva Dutra Pedro Paul , ένας φίλος στο ΦΒ, από την Ουρουγουάη, ξέρεις, ένας από εκείνους τους δρομείς που σου κάνουν αίτημα και το αποδέχεσαι, χωρίς να τους ξέρεις καν.

- Σιλβα, χάου αρ γιου;

Ο Σίλβα δεν καταλάβαινε γρι Αγγλικά, και εγώ ήξερα ελάχιστες λέξεις από Ισπανικά, κόντεψε να μας ενώσει το ποδόσφαιρο όταν είπα παναθηναϊκός, και εκείνος απάντησε Πενιαρόλ, αλλά θάλεγε κανείς ότι η επικοινωνία θα σταματούσε εκεί, όμως όχι, η επικοινωνία, σε μια τέτοια στιγμή, με τον Σίλβα να έχει διανύσει 230 χιλιόμετρα, εκεί στην ορεινή Σελλασία στις εννιά και είκοσι πέντε το βράδυ , δεν χρειαζόταν λέξεις, αγκαλιαστήκαμε σαν παλιοί φίλοι, τον σκέπασα με κουβέρτες και ότι άλλο μπορούσε εκείνη τη στιγμή να τον συνεφέρει από το κρύο, κοιταχτήκαμε για λίγο στα μάτια.

Του είπα στα Ελληνικά, θα σε περιμένω τα ξημερώματα στην επιστροφή, και είχα τη βεβαιότητα ότι το κατάλαβε, οκ, οκ, μου είπε, και έφυγε.

Περασμένες τέσσερεις τα ξημερώματα ο Σίλβα δεν είχε έρθει ακόμα, φοβήθηκα ότι είχε εγκαταλείψει, όμως όχι, στις τέσσερεις και τέταρτο τον είδα να έρχεται πολύ θυμωμένος, και να φωνάζει στα ισπανικά, μέσα στα οποία μπερδεύονταν και λέξεις όπως σαπορτ, και σλιπ. Όσο μπόρεσα να καταλάβω, φαίνεται ότι ο συνοδός του είχε κοιμηθεί ή τέλος πάντων δεν είχε εμφανιστεί και ο Σίλβα ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Προσπάθησα να τον ησυχάσω, και επιστράτευσα διαδικτυακούς φίλους, και μέλη της οργανωτικής επιτροπής να βρούμε τι συμβαίνει με τον συνοδό του, ενώ παράλληλα έλεγα στον Σίλβα, να φύγει περπατώντας, και θα τον έβρισκαν στο δρόμο οι συνοδοί, όμως αυτός δεν έφευγε από το σταθμό, επέμενε να παραμένει εκεί, και να είναι ανήσυχος, προφανώς για τον υποστηρικτή του.

Έμεινε εκεί μισή περίπου ώρα, παρά την προσπάθεια όλων μας, να τον πείσουμε να συνεχίσει. Τελικά μετά από μισή ώρα, ηρέμησε κάπως και αποφάσισε να συνεχίσει έστω και χωρίς συνοδό, το δρόμο του ονείρου του.

Περιμένοντας τον επόμενο δρομέα, μέσα στη νύχτα, σ ένα απόμακρο μα και φιλικό τοπίο, συλλογιζόμουν τα πραγματικά δεδομένα.

Ο Σίλβα ένας Ουρουγουανός από το Μοντεβιδέο που το μόνο που ήξερε από Ελλάδα ήταν τον Παναθηναϊκό, ήρθε στην Ελλάδα για να τρέξει έναν αγώνα 490 χιλιομέτρων, που μάλλον θα ήταν ένα μοναδικό επίτευγμα γι αυτόν, αν τερμάτιζε.


Ο Σίλβα όμως δεν τερμάτισε, λόγω υπέρβασης χρόνου στον σταθμό CP371 χλμ., έχοντας διανύσει κανονικά τα 320 χιλιόμετρα.

Αν ήμουν στη θέση του θα συνέχιζα, έστω και χωρίς αριθμό, θα συνέχιζα, γιατί ο Σίλβα τον αγώνα αυτόν τον έδινε, όπως όλοι οι δρομείς υπεραποστάσεων, για τον εαυτό του, για να νικήσει τα δικά του όρια, τους δικούς του δαίμονες, δεν τον ενδιέφερε η πρωτιά, δεν τον ενδιέφερε ή νίκη, τον ενδιέφερε να νικήσει το μυαλό του, να το τιθασεύσει, να το βάλλει να δουλεύει με βάση τα θέλω του και όχι με βάση τα πρέπει του.

Ο Σίλβα θα γυρίσει στην Ουρουγουάη χωρίς μετάλλιο τερματισμού, ποιος μπορεί όμως να πει ότι η προσπάθεια του πήγε χαμένη.

Αν ήμουν στη θέση του, και μόνο η στιγμή της γνωριμίας μας στη Σελλασία, θα ήταν αρκετή, για να θεωρήσω το ταξίδι μου πετυχημένο.

Φίλε Σίλβα, σ ευχαριστώ για τη στιγμή που μου χάρισες.

Τώρα ξέρω ότι έχω έναν κανονικό φίλο στο Μοντεβιδέο.

Υ.Γ. Ο PEDRO SILVA έχει τρία παιδιά, και δεν ξέρω πως τα βγάζει πέρα στην πατρίδα του, ίσως να δανείστηκε για να έρθει να τρέξει εδώ, στην Ελλάδα, Αθήνα-Σπάρτη- Αθήνα.

Τιμή μας η παρουσία σου, PEDRO SILVA.

Υ.Γ. Δεκαεννέα δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα, όμως υπήρξαν και άλλοι ΕΙΚΟΣΙ δρομείς, που ξεκίνησαν, αλλά δεν τερμάτισαν. Ο πρώτος σταμάτησε μετά το 87 χιλιόμετρο και ο τελευταίος DNF σταμάτησε μετά το 403 χιλιόμετρο.

Τα συγχαρητήρια μας, και σε αυτούς τους είκοσι DNF δρομείς,

που δεν τερμάτισαν τον αγώνα,

έχουν τερματίσει όμως στις καρδιές μας.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
38ος ΑΜΑ: 50 σχόλια, για πρωταθλητές κι αθλούμενους Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης και Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος: Η απόλυτη ανάλυση

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Tapering ή αλλιώς Φορμάρισμα πριν από τον αγώνα Αγγελική και Γρηγόρης στο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων: Η πιο όμορφη βόλτα
Ασκήσεις με το βάρος του σώματος για ένα ουσιαστικό καλοκαίρι! Φέτος το καλοκαίρι κάνουμε προπόνηση στην άμμο
FitnessPulse

CYBEX AVI

Brooks

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
22 Οκτ 21
Δοκιμάζουμε τα νέα μοντέλα Reebok: Floatride Energy GROW & Floatride Energy 3
RunningNews.gr Shoe reviews
Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Δαφνής και η personal trainer Κάτια Στρατουδάκη δοκιμάζουν για το RunningNews.gr τα τα νέα μοντέλα παπουτσιών της Reebok. το Floatride Energy 3 και το Floatride Energy GROW αντίστοιχα, είναι δυο μοντέλα υψηλής ποιότητας , σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, ιδανικά για απαιτητικούς δρομείς
10 Οκτ 21
Emelia: Μελάσα ανώτερης ποιότητας – μοναδικής γεύσης
Ως μία από τις 9 θρεπτικότερες τροφές του πλανήτη, η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι μια Yπερτροφή, που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να παραμένει υγιής. Όμως κάθε μελάσα διαφέρει από την ποιότητα των ζαχαροκάλαμων, τον τρόπο συγκομιδής τους και τη μέθοδο παραγωγής της. Η Emelia είναι μελάσα ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, διότι δεν είναι προϊόν σύνθλιψης και απόσταξης
30 Σεπ 21
Mizuno Running. Συλλεκτική Έκδοση Wave Skyrise 2 Amsterdam
Τιμώντας την Ιαπωνική της κληρονομιά, η Mizuno συνεργάζεται ξανά με το Rijksmuseum για να σχεδιάσει αυτή την συλλεκτική έκδοση για τον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ 2021 του οποίου είναι επίσημος χορηγός. Η έμπνευση του σχεδίου προέρχεται από τα διάφορα εκθέματα του Ασιατικού Περιπτέρου
16 Σεπ 21
UA HOVR™ Mega 2 Clone: Τεχνολογικά Εξελιγμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε Δρομέα!
Η τεχνολογία στο επάνω μέρος του Mega 2 Clone, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse