Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

SauconySanta Run KEDMA

X-treme Stores
17 Σεπ 22 ← πίσω

1ο Pelion Night Trail

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

και εδώ
https://kentavrostrail.gr/1os-nychterinos-agonas-piliou/

* δείτε επίσης : Παρουσίαση διαδρομών, μεταλλίου, t-shirt, και ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ 1ου Pelion Night Trail

Χάνια Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ, σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, ανακοινώνει την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος “1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου”, 17 χλμ., και 4,8 χλμ, γύρω από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022. 

Η γραμματεία θα λειτουργεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στα Χάνια Πηλίου, από τις 16:00 έως 18:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.

Χρονικό όριο για την διαδρομή των 17 χλμ. είναι οι 3 ώρες και 45 λεπτά, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

Έγκυροι θεωρούνται οι αθλητές που τρέξουν μέσα στα πιο πάνω χρονικά όρια.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και η εκκίνηση θα δοθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισε την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς η εκκίνηση θα δοθεί για τον αγώνα της μεγάλης απόστασης στις 19.00, ενώ τα 4.800 μέτρα θα ξεκινήσουν στις 19.15. Όλοι οι αθλητές θα λάβουν δώρο μαζί με το πακέτο συμμετοχής φακό κεφαλής για να τον χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους. Εναλλακτικά μπορούν να τρέξουν με δικό τους φακό της προτίμησής τους, ενώ θα κρατήσουν και το φακό – δώρο της διοργάνωσης. Όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και εφεδρικό φακό για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  


Δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο νυχτερινό νυχτερινό αγώνα Πηλίου 17 χλμ και 5 χλμ έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού.

Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή μία αίτηση παρά το γεγονός ότι αυτή πληρεί τα τυπικά κριτήρια , για λόγους που δεν υποχρεούται να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο. 

Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, που έχει εναρμονίσει τους κανονισμούς του με τους διεθνείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 


Οι κατηγορίες του κάθε αγώνα είναι δύο,
• Κατηγορία ανδρών
• Κατηγορία γυναικών


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 


Υποχρεωτικός εξοπλισμός ορίζεται ως 2 φακοί κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές εκτός των φακών κεφαλής, τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και ανεφοδιάζονται από τη διοργάνωση στα σημεία ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 5 χλμ, 20 ευρώ για τους αγώνες τον αγώνα των 17 χλμ,  το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου. 
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit


Οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά των δρομέων, τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο, θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα απόστασης 300 μέτρων, με ώρα εκκίνησης στις 18.30. Η εγγραφή για τα παιδιά φυσικά είναι δωρεάν, θα γίνει επιτόπου την ημέρα του αγώνα, ενώ με τον τερματισμό τους θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα, καθώς επίσης με την εγγραφή θα πάρουν και το τεχνικό t-shirt.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στα Χάνια. Η διαδρομή του 2022 έχει κατά 85% μονοπάτι και 15% δασικό δρόμο. Τα δύσκολα μονοπάτια του Πηλίου σε συνάρτηση με το «βαθύ» σκοτάδι στο πυκνό δάσος καθιστούν απαιτητική και σοβαρή τη διαδρομή του αγώνα.

Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα : Τα gps κατέγραψαν απόσταση 16,5 ως 17 χιλιόμετρα. Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή στο strava εδώ https://www.strava.com/activities/7591395627 , και στο garminconnect εδώ : https://connect.garmin.com/modern/activity/9348084104… .


Δείτε εδώ τη διαδρομή του μικρού αγώνα (4,8χλμ) : https://connect.garmin.com/modern/activity/9537586957

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού ανά 5 χιλιόμετρα περίπου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΟΜΑΔΩΝ

Με την αίτηση, οι συμμετέχοντες αναφέρουν το ονοματεπώνυμο τους, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, μέγεθος μπλούζας, τον αγώνα που θα θέλανε να συμμετάσχουν όπως και την ομάδα ή σύλλογο που εκπροσωπούν.

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ακύρωση συμμετοχής (με επιστροφή χρημάτων) μετά τις 10 Σεπτεμβρίου δεν γίνεται δεκτή.

Κύπελλα, μετάλλια

Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελλα. Αναμνηστικά μετάλλια θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους.

Τροποποίηση κανονισμών
Η διοργάνωση δύναται να κάνει τροποποίηση των κανονισμών και να την ανακοινώσει στους ενδιαφερόμενους το αργότερα μέχρι και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Λίγα λόγια για την πρώτη νυχτερινή υπνοβασία του Πηλίου του Νίκου Μαγγίτση.

Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010. Χάνια


Καλοκαίρι βράδυ στο Πήλιο.
Στα 1.200 μ. στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, η αναζωογονητική αύρα διαχέει τα μεθυστικά αρώματα του δάσους.
Ο ουρανός καθαρός, έναστρος, καλοκαιρινός. Ένα μαγευτικό σκηνικό, ιδανικό και ταιριαστό για έναν αγώνα με το όνομα “νυχτερινή υπνοβασία”…
Η ώρα πλησιάζει 21.00μ.μ και στην αφετηρία αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αδημονούν για την έναρξη του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που διεξάγεται αποκλειστικά τη νύχτα. Με ένα φακό κεφαλής στον υποχρεωτικό τους εξοπλισμό, θα τρέξουν για 18 χιλιόμετρα στα ορεινά μονοπάτια κάτω από το φως του λαμπερού αυγουστιάτικου φεγγαριού.
Η ώρα περνά και ο αφέτης δίνει την εκκίνηση. Σε 3 ώρες δηλαδή τα μεσάνυκτα, οι πιο αργοί θα πρέπει να έχουν τερματίσει.
Η διαδρομή είναι απολαυστική και κρατά σε εγρήγορση τις αισθήσεις των αθλητών που κινούνται στο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση του αγώνα. Σε λίγο συναντούν τον 1ο από τους 3 σταθμούς τροφοδοσίας στο 5ο χιλιόμετρο. Νερό και ισοτονικά, αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί δίνουν ενέργεια στους δρομείς.
Η διαδρομή αναπτύσσεται κυρίως σε μονοπάτι και εναλλάσσεται με σύντομα τμήματα δασικών δρόμων. Γύρω σκοτάδι. Κάπου-κάπου τη νυχτερινή σιωπή διακόπτει το νυχτοπούλι με το διαπεραστικό του τραγούδι.
Περνώντας και τον τελευταίο σταθμό, οι δρομείς πλησιάζουν πια στον τερματισμό, στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια απ’ όπου ξεκίνησαν. Σε λίγη ώρα, τα μεσάνυκτα θα γίνουν οι απονομές των νικητών.
Συγχαρητήρια σε όλους! Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ίσως και να ήταν το όνειρο ενός… υπνοβάτη που εμπνεύστηκε και “σκηνοθέτησε” ο Νίκος Μαγγίτσης για εσάς.


Χορηγός επικοινωνίας : RunningNews.grΣου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
39ος ΑΜΑ, 12 - 13 Νοεμβρίου 2022 - το απόλυτο αφιέρωμα (1ο ΜΕΡΟΣ) 39ος ΑΜΑ, 12 - 13 Νοεμβρίου 2022 - το απόλυτο αφιέρωμα (2ο ΜΕΡΟΣ)

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντική η εκγύμναση των γλουτών μας
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022
Nutrition News

Salomon

Runster.gr

Fitness Awards

Πρέπει να διαβάσετε
03 Νοέ 22
9-12 Νοεμβρίου η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022 να ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό, να υποδεχτεί το σύνολο των δρομέων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας καθώς θα παραλάβουν από τον εκθεσιακό χώρο το kit της συμμετοχής τους αλλά και τους 180 εκθέτες από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, της ευεξίας, της διατροφής, του αθλητικού τουρισμού και της αποκατάστασης.
06 Οκτ 22
Προπονήσου με τους Rundome Runners και τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο ενόψη του Αυθεντικού Μαραθωνίου
Το Rundome κάνει την εμφάνιση στους δρόμους της Αθήνας από αυτή την Τρίτη 11/10 με το πιο δυναμικό Running Community της πόλης! Τρέξε μαζί μας κάθε βδομάδα στις πιο εμβληματικές διαδρομές, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Running.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.

14 Σεπ 22
Αυτό ειναι το «παράνομο» παπούτσι της New Balance
To FuelCell SuperComp Trainer είναι ασυμβίβαστα γρήγορο. Οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να οριοθετούν ένα παιχνίδι σαν τον φράχτη που οριοθετεί ένα οικόπεδο. Εάν σπάσεις τις τάβλες που το περιβάλουν, όλος ο ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου!

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse