Marathon EXPO
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
18 Σεπ 22 ← πίσω

2ος Ημιμαραθώνιος Σερρών ΚΡΙΚΡΙ & 5 χλμ volta run & kids run Παιδικό Κολλέγιο

Οι εγγραφές ανοίγουν στις 1/7/2022 αποκλειστικά στη σελίδα μας www.marathonserres.gr


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

                                      2ος   ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, προκηρύσει και διοργανώνει  Ημιμαραθώνιο δρόμο, με την επωνυμία

 ΄΄ 2ος KRI KRI SUPER SPOON Ημιμαραθωνιος Σερρών ΄΄   με τους παρακάτω όρους:

 

1.ΤΟΠΟΣ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ        Σέρρες      Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

 

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ώρα εκκίνησης 09:00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ

Διαδρομή Πλατεία Κρονίου - Δ. Σολωμού – Μ. Αλεξάνδρου - Αγίας Σοφίας – Δ. Μαρούλη -΄Αγιος Ιωάννης-Επτάμυλοι – Κρι κρι - Σκλαβενίτης - Παράδρομος Εθνικής οδού Σερρών-Δράμας- Νέο Σούλι-Αριστερά στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας – Οινούσα -΄Αγιος Ιωάννης – Δ. Μαρούλη - Αναπαύσεως έως σιδερένια γέφυρα στο ύψος της καφετέρειας Βαλέρια – Εξοχών – Αγίας Σοφίας - Μ. Αλεξάνδρου - Πλατεία Κρονίου.

Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι  157μ. στο 10ο χιλιόμετρο (Ν. Σούλι) και το έλάχιστο 46μ. στην αφετηρία-τερματισμό.

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Α). VOLTA RUN     (ΜΠΕΚΙΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 5000 Μ

Ώρα εκκίνησης:  09:15

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ.

Διαδρομή: Πλατεία Κρονίου - Δ. Σολωμού - Μ. Αλεξάνδρου – Εξοχών - Αναστροφή στον θερινό κινηματογράφο και επιστροφή.

Β). ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ 500 Μ

΄Ωρα εκκίνησης 09:20

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ

 

 

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο  έχουν αθλητές-αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ και ανεξάρτητοι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας τους (οι γεννηθέντες το 2004  και μεγαλύτεροι)

Στον αγώνα των 5000 Μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2006 και μεγαλύτεροι, αθλητές συλλόγων και ανεξάρτητοι.

Στην περίπτωση  συμμετοχής μαθητών  κάτω των 15 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα.

Στον αγώνα των 500Μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2011-2012-2013.  Μπορούν να μετέχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας  με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από γονέα-κηδεμόνα σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται υποχρεωτικά παρουσία γονέα/κηδεμόνα.

 

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  απο 01/07/2022    www. marathonserres.gr

Η υποβολή της δήλωσης όλων των αγώνων θα γίνεται αποκλειστικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί στο sιte των Μαραθονωδρόμων Σερρών.

Το ανώτατο όριο εγγραφών έχει ως εξής:

Για τον ημιμαραθώνιο 300 δρομείς, για τα 5000μ. όριο εγγραφών 500 δρομείς και για τα 500μ. Δημοτικών Σχολείων  στα 300 παιδια.

 

5.ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.  Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του βούληση και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Οι δρομείς  θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ή άλλου είδους επίπτωσης που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν  με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

Όλοι οι αθλητές-τριες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς. Στην περίπτωση ανηλίκου την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο γονέας/κηδεμόνας και συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα.

Οι αθλητές συλλόγων - μελών ΣΕΓΑΣ θα αγωνισθούν προσκομίζοντας το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας θεωρημένη όπως ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με την 24/12/18 κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο. Υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων.

6. ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες του ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν έπαθλα.

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες της  γενικής κατάταξης του ημιμαραθωνίου δρόμου.

Επιπλέον στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες κάθε κατηγορίες

1ηκατηγορία 18-30 ετών

2ηκατηγορία 31-40 ετών

3ηκατηγορία 41-50 ετών

4η κατηγορία 51-60 ετών

5η κατηγορία 60 και άνω

 

Παρατήρηση :Για να υπάρξουν κατηγορίες θα πρέπει να τερματίσουν σε κάθε κατηγορία τουλάχιστον 5 δρομείς

Στον δρόμο των 5000μ. θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές-τριες.

Επίσης έπαθλο θα δοθεί στον μεγαλύτερο ηλικιακά δρομέα του ημιμαραθωνίου δρόμου .

Έπαθλο θα δοθεί στην πολυπληθέστερη ομάδα.

Αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι σε όσους τερματίσουν σε όλες τις κατηγορίες.

 

Στον Ημιμαραθώνιο θα δοθούν χρηματικά έπαθλα.

Συγκεκριμένα  Αντρες                         1ος νικητής        200€

                                                                 2ος νικητής        100€

                                                                 3ος νικητής          50€

Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους αθλητές με χρόνο κάτω από   1,20.

 

                              Γυναίκες                    1η  νικήτρια        200€

                                                                  2η  νικήτρια        100€

                                                                  3η  νικήτρια           50€

Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στις αθλήτριες με χρόνο  κάτω από 1,40.

 

    

 

7.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Tο αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τους  σάκους, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή .

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες αναζήτησης και διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σε κάθε σημείο ελέγχου και στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές – Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της  I.A.A.F. έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ ( Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιο   είναι μετρημένη και πιστοποιημένη απο την I.A.A.F από τις 18/08/2019 ).

Οι κριτές και η Ελλανόδικος επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής

 

10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1 Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί είναι προσωπικοί και η χρήση του αριθμού θα γίνει μόνο στο αγώνισμα για το οποίο έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και την γραμμή τερματισμού.

2 Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η εποπτεία - επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει η διακομιδή των αθλητών σε ιατρικές μονάδες.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

3 Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν στη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

4. Η χρονομέτρηση του ημιμαραθωνίου δρόμου και του Volta Run 5χλμ θα γίνει ηλεκτρονικά με chip εγγραφής ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής.

5.Το χρονικό όριο τερματισμού στον ημιμαραθώνιο είναι 3 ώρες  και για τα 5000μ. δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

6 Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσβατα σημεία. Για την χιλιομετρική ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχουν πινακίδες ένδειξης ανά 1 χιλ.

7. Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν:

Στον ημιμαραθώνιο στο 4οχιλ. νερό

στο 6.5οχιλ. νερό και ισοτονικό,

 στο 10οχιλ. νερό – ισοτονικό – μπανανα, 

στο 12ο  νερό, τζελάκι

στο 15οχιλ. νερό και ισοτονικό

στο 19ο χιλ. νερό-ισοτονικο.

 Σημειώνεται ότι μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. θα υπάρχει κάδος απορριμάτων.

Στον αγώνα των 5000μ.  θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο ήμισυ της διαδρομής με νερό.

8. Παροχές:

Για τους δρομείς του ημιμαραθωνίου.

 Pasta Party στον τερματισμό, στο τέλος της διοργάνωσης

9. Οι απονομές θα γίνουν στις 12:00.

10 . Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με  τους  Κανονισμούς.

11. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής ( ηλεκτρονικά)

 

11.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Θα υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές – τριες που θα αγωνισθούν και ορίζεται σε 15 ευρώ για τον ημιμαραθώνιο,   8 ευρώ για τα 5000μ. και 3 ευρώ για τα 500μ. των Δημοτικών Σχολείων.

Ομαδικές εγγραφές πανω από 10 άτομα, για Ημιμαραθώνιο 12 € και για το 5αρι στα 6€.

Το αντίτιμο συμμετοχής  θα πρεπει να  καταβάλλεται εντός 5 ημερών σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλογου.

Για κάθε συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο θα διατίθεται από ένα (1) ευρώ στο Κ.Ε.Θ.Ι.Σ (κέντρο θεραπευτικής ιππασίας Σερρών).

 

12.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.

Οργανωτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ. Μάντσος Νίκος τηλ. 6977259711

Στην οργανωτική επιτροπή 

Αρχοντακάκη Στελλα  6945870324

Μπέγος Κωνσταντίνος  6946007085

Τσαφαριδου Ζωή    6936693727

 

13.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης ορίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Μωισιάδης Αναστάσιος.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά» «Πάρτε ένα διάδρομο στο σπίτι σας να κάνετε μόνοι σας τρέξιμο να μην σας βλέπουν και τα αδιάκριτα βλέμματα»

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
25 χρόνια από το πανελλήνιο ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή από τη Μαρία Πολύζου! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου - αφιέρωμα. Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές στα 5000 και 1500 μέτρα;
Θέλω κι εγώ από αυτό!! Φυσική Άσκηση: Διαφοροποιούνται τα Οφέλη Ανάλογα με την Ώρα που θα Ασκηθούμε;
Nutrition News

Rundome.gr

Runster.gr

Thessaloniki Night Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse