Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Quantum Nicosia Marathon

Saucony

Think FitHeday Road

Kiriakideia Filothei

Vouliagmeni Lake Run

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cetilar
09 Απρ 22 ← πίσω

Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

«Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)»

 

 

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βάδην 20 km και 1000m. που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία του Λεβιδίου, με την επωνυμία ‘Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)’.


Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην πρώτη νικητήρια μάχη εναντίον των Τούρκων κατακτητών που έγινε στο Λεβίδι πριν από 201 χρόνια (14-Απριλίου-1821) και θα πραγματοποιηθούν με τους παρακάτω όρους:

 

 

  1. 1.      Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο 09/04/2022

 

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Λεβιδίου

 

Χάρτες και υψομετρικά διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες και τα υψομετρικά των διαδρομών πατήστε ΕΔΩ

 

 

2.      Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 

15.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία για παράδοση αγωνιστικού πακέτου (αριθμός και chip χρονομέτρησης).

17.00: Εκκίνηση δρόμου 20 km. 17.30: Εκκίνηση δρόμου 1000m. 19.30: Λήξη τερματισμών 20 km.

19.40: Απονομές στους νικητέςΗ εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική πλατεία Λεβιδίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή των αγώνων είναι ασφάλτινη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός ο εορτασμός και η αναγνώριση της Ιστορικής νικηφόρας μάχης που έδωσαν μόνο 70 Έλληνες ενάντια στους πολυάριθμους 3000 Τούρκους και ήταν εφαλτήριο, καθότι προηγήθηκε, της επιτυχούς κατάληψης της Τρίπολης, αλλά και της συμμετοχής αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής.

 

 

3.      Έπαθλα-Δώρα

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μεταγωνιστικά σνακ αποκατάστασης.

Κύπελλοθα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 20k

και των 1000m. Στους 2ους και 3ους νικητές θα δοθεί μετάλλιο.

Επίσης, κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια και αναμνηστικά μετάλλια στους 2ους και 3ους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών για το δρόμο των20km ανδρών/γυναικών, 18-29, 30-44, 45-59 και 60+

 

 

4.      Συμμετοχή:

 

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 20kmέχει χρονικό όριο τερματισμού 150 λεπτά (μέχρι τις 19.30). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Αρκαδίας.

 

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα

αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

 

Κόστος συμμετοχής:

20km: 5ευρώ

1000m.:δωρεάν

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής θα πρέπει να καταβάλλεται το κόστος της συμμετοχής μέσω e-banking ή τράπεζας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

Eurobank: GR59 0260 1260 0002 2020 0538 505

Πειραιώς: GR58 0171 3130 0063 1314 8687 889

Εθνική: GR18 0110 4780 0000 4780 0769 029

Alpha: GR70 0140 5100 5100 0200 2016 275Δικαιούχος: Δήμος Τρίπολης

και στην αιτιολογία θα αναγράφεται οπωσδήποτε το όνομα του δρομέα που θα συμμετάσχει στο δρόμο των 20km. Για τη συμμετοχή στα 1000μ. απαιτείται επίσης εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα. Τα χρήματα από τις συμμετοχές θα διατεθούνστο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης.

 

 

5.      Δικαίωμα συμμετοχής:

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 20kmέχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 16 ετών (γεννημένοι 2006 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Στο δρόμο των 1000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μόνο μαθητών Δημοτικού 6-12 ετών και θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στον δρόμο των 1000μ. σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν για τους ενήλικες εκείνη την περίοδο. Οι συνοδοί δεν εγγράφονται και δεν χρονομετρούνται.

 

 

6.      Ιατρικές Εξετάσεις:

 

Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

 

 

7.      Συμμετοχές – Πληροφορίες:

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

 

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως την Τρίτη 05-Απριλίου- 2022, 23:59 ή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 300 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία τουλάχιστον 60΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.ΤΕST Covid-19

 

Στους αγώνες θα εφαρμοστούν τα ισχύοντα για εκείνη την περίοδο πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά της Covid-19 της ΓΓΑ. H συμμετοχή θα επιτρέπετε στους πλήρως εμβολιασμένους καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει από τονCOVID 19, με ισχύον πιστοποιητικό νόσησης. Επίσης για τους αθλητές που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου PCRtest 72 ωρών ή Rapidtest 48 ωρών. Η συμμετοχή των αθλητών κάτω των 18 ετών θα επιτραπεί με αρνητικού self-test της ημέρας διεξαγωγής των αγώνων ή της προηγούμενης μέρας.

Από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητή/αθλούμενο αν δεν προσκομίσει στην παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου στη γραμματεία κάποιο από τα παραπάνω αποδεικτικά.

Ο παραπάνω κανόνας θα ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους με την διοργάνωση: κριτές, προσωπικό, εθελοντές αλλά και τους συνοδούς των αθλητών.Επίσης και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάσει τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης,για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

 

8.      Σταθμοί Ανεφοδιασμού:

 

Στο δρόμο των 20km οι σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στο 3, 6, 10, 14 και 17km. Οι σταθμοί ανεφοδιασμού των αγώνων, θα είναι εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες. Έτσι οι εθελοντές που θα στελεχώνουν τους σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό(μάσκες γάντια, ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές(νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους.Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και φρούτα.

Στο χώρο του τερματισμού που είναι κοινός με την εκκίνηση του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή θα φροντίσει την αποφυγή συνωστισμού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

 

κ. Μακαρούνη Δημήτριο (κ. Φ.Α, Αντιδήμαρχος Δ. Τρίπολης) 6978894704,

 

κ.Τριανταφυλλόπουλο Σπύρο (κ. Φ.Α. τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ, ΣΕΓΑΣ)6973335709.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2023 Υγεία: Η άσκηση φάρμακο κατά πνευμονίας και γρίπης

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Μεταξία Μπερτζελέα – Η πρώτη νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Καλλισθενική προπόνηση : Απλό trend ή κάτι περισσότερο;
Το χιουμοριστικό βίντεο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο : «Τι θέση βγήκες;» LIVE STREAMING 40ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός | Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου
Nutrition News

Brooks

Drink Ready

fitness awardsSpirulina Supreme

Πρέπει να διαβάσετε
17 Νοέ 23
Τρέξιμο: Η προπονητική προετοιμασία για τη νέα χρονιά ξεκινάει στο RUNAWAY
Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία και έτσι κλείνει για τους περισσότερους δρομείς ένας μεγάλος αγωνιστικός και προπονητικός κύκλος, ενώ όπως κάθε χρονιά η διοργάνωση συγκεντρώνει νέους φίλους του τρεξίματος που πλέον θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
13 Νοέ 23
Οι adidas Runners Athens δίνουν μοναδικό boost ενέργειας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Οι adidas Runners Athens εκτόξευσαν και φέτος την ενέργεια των δρομέων στα ύψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με πάρα πολλές δράσεις και περισσότερα από 600 μέλη του community να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη δρομική γιορτή, αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
27 Οκτ 23
Μια νέα σελίδα δημιουργείται στο Αγωνιστικό Running – με τα FAST-FWD NITRO ELITE & FAST-R NITRO ELITE!
Η εταιρεία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία Nitro και δημιουργεί δύο ξεχωριστά μοντέλα το κάθε ένα σχεδιασμένο ειδικά έτσι ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
24 Οκτ 23
Cryosauna Therapy: Προσφορά Θεραπεία Κρυοσάουνας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 15 ευρώ!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων που ενισχύουν την θεραπευτική δράση και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων με ταχύτερα αποτελέσματα.
13 Οκτ 23
Εάν θες ένα μόνο παπούτσι για τρέξιμο, αυτό είναι το NB Fresh Foam X 1080
Για τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών, το 1080 είναι το καλύτερο παπούτσι που κατασκευάζει, όπως περήφανα αναφέρει η New Balance, τοποθετώντας το στο μοναδικό σημείο που τέμνονται η επαυξημένη άνεση, οι επιδόσεις του υψηλότερου επιπέδου και η καθημερινή, έντονη χρήση.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse