Marathon EXPO
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Poikilo Nigth Trail

Marathon Half Marathon

X-treme Stores
25 Ιουν 22 ← πίσω

2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης»

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου και ο Ορειβατικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου διοργανώνουν και προκηρύσσουν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στην Τοπική Κοινότητα Πρωτοχωρίου Κοζάνης τον «2ο Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» 12 χλμ., αφιερωμένο στα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», με ώρα εκκίνησης 18:00.

Παράλληλα με τον «2ο Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» θα διεξαχθεί και «Περιπατητικός Αγώνας» 4 χλμ. μη αγωνιστικού χαρακτήρα με ώρα εκκίνησης 18:05. Ο «Περιπατητικός Αγώνας» θα έχει κοινή αφετηρία με τον «Ημιορεινό Αγώνα Μνήμης» και θα χωρίζονται στην πορεία της διαδρομής.

Τέλος θα διεξαχθεί και «Παιδικός Αγώνας» μη αγωνιστικού χαρακτήρα 1 χλμ. με ώρα εκκίνησης 18:30 εντός του χωριού. Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Μετά το τέλος του Παιδικού Αγώνα θα ακολουθήσουν παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά στην Πλατεία.

2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης

Περιγραφή

Αφετηρία και Τερματισμός του «2ου Ημιορεινού Αγώνα Μνήμης» ορίζεται η Κεντρική Πλατεία του Πρωτοχωρίου. Πρόκειται για ένα αγώνα μέτριας δυσκολίας ο οποίος ακολουθεί στη μισή διαδρομή του δασικό δρόμο και στην υπόλοιπη μισή του ορειβατικό μονοπάτι. Το φυσικό τοπίο της διαδρομής σε συνδυασμό με την εποχή της διεξαγωγής θα ικανοποιήσει τους δρομείς.

 

Δικαίωμα και κόστος συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες άνω των 18 ετών καθώς και οι ελεύθερα ασκούμενοι δρομείς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Προαιρετικά, όποιος-α ενδιαφέρεται μπορεί να καταβάλει το συμβολικό ποσό των 2 € στη γραμματεία του αγώνα για την κάλυψη μέρους των εξόδων του αγώνα.

Ασφάλεια Αγώνα

 Όλοι όσοι θα τρέξουν, άνω των 18 ετών, συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο κάθε αγωνιζόμενος υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση που απαλλάσσει τη διοργανώτρια αρχή από την ευθύνη. Κατά μήκος όλης της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κοζάνης. Για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός καθώς και κάλυψη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τροφοδοσία

Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στα 3,5 χλμ. (νερό), στα 7 χλμ. (νερό και ισοτονικά), στα 10 χλμ. (νερό και ισοτονικά), καθώς και ο τελικός σταθμός τροφοδοσίας στον τερματισμό. Στο χώρο του τερματισμού θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα στους δρομείς από τους κατοίκους του χωριού.

Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει χρονομέτρηση στον αγώνα αλλά δεν θα είναι ηλεκτρονική. Το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις δύομισι ώρες, με ώρα τερματισμού 20:30.

Κατηγορίες

Οι Κατηγορίες προκύπτουν ημερολογιακά, με βάση την 01/01 του έτους γέννησης των συμμετεχόντων, ως εξής:

 • Γενική Ανδρών
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 18 έως 29,
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 30 έως 39,
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 40 έως 49,
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 50 έως 59,
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 60+.
 • Γενική Γυναικών
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 18 έως 40,
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 41+. 

 
Έπαθλα

Για τους τρεις πρώτους της γενικής Ανδρών και της γενικής Γυναικών καθώς και για τους τρεις πρώτους της κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα υπάρξει βράβευση με κύπελλα. Οι νικητές και οι νικήτριες της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες. Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή θα δοθούν μετάλλια συμμετοχής.

Βράβευση

Η απονομή των κυπέλλων θα αρχίσει αμέσως μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι ενδιαφερόμενοι του «2ου Ημιορεινού Αγώνα Μνήμης» να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή έως τις 20 Ιουνίου 2022, για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Για τον «Περιπατητικό Αγώνα» δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω link:  https://event.athletopia.com/agonasmnimis?step=1


Δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών εγγραφών. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαδρομή και τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ως εξής:

 • Εγγραφές: plsprotochorioukozanis@gmail.com (E-mail Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου)          
 • Διαδρομή:  6932916270 (Κοκκινίδης Γεώργιος Ορειβατικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου)


Με την αίτηση συμμετοχής τους, οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των συμμετεχόντων που προβλέπονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν στο χώρο της εκκίνησης για να παραλάβουν εγκαίρως τους αριθμούς συμμετοχής και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην έναρξη του αγώνα. Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης.

Μετά το τέλος του αγώνα, θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πρωτοχωρίου Κοζάνης.

 

Με εκτίμηση,

Εκ του Δ.Σ. Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου

                Εκ του Δ.Σ. Ορειβατικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Έλκηθρο: Προπόνηση με έλκηθρο για όλους! Επιστροφή στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις μετά από διακοπές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά» Αθλητής με προβλήματα όρασης τρέχει σε αγώνες δρόμου και παραδίδει απλόχερα μαθήματα ζωής
Αβγό: Ολόκληρο, τον κρόκο ή μόνο το ασπράδι; Τι να προτιμήσω; Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντική η εκγύμναση των γλουτών μας
FitnessPulse

Rundome.gr

Salomon

Thessaloniki Night Half Marathon

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.
25 Μαϊ 22
Το Run σου γίνεται πλέον Aκόμη Γρηγορότερο με το Νέο Δρομικό Παπούτσι της Under Armour HOVR™ MACHINA 3!
Η Under Armour μας εκπλήσσει ευχάριστα για ακόμη μια φορά δημιουργώντας ένα νέο και τεχνολογικά εξελιγμένο Running παπούτσι το οποίο θα ικανοποιήσει πλήρως και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του τρεξίματος.
20 Απρ 22
Η άσκηση στο επόμενο επίπεδο με το νέο myathlete hub
Η φετινή άνοιξη είναι ακόμα πιο ανθηρή για τους λάτρεις της άσκησης, αλλά και όλους εκείνους που προσεγγίζουν την ευεξία και την καλή υγεία μέσω της γυμναστικής και της σωστής διατροφής. Το myathleteάνοιξε ξανά τις πόρτες του στο νέο δικό του χώρο και τα σχόλια όσων έσπευσαν ήδη να το επισκεφτούν, είναι διθυραμβικά!
13 Απρ 22
HUAWEI WATCH GT Runner: Το απόλυτο smartwatch που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό δρομέα
Η HUAWEI κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στον χώρο των smartwatches, παρουσιάζοντας το εμβληματικό HUAWEI GT Runner, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην απόδοση των δρομέων.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse