Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
09 Ιουλ 22 ← πίσω

Atromitos Sifnos Ultra Trail 24H 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ 8,9 ΚΑΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 Atromitos Sifnos OPEN WATER SWIM 7K & Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H

 

Στο νησί της Σίφνου, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί μια τριήμερη αθλητική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει μια ομαδική κολυμβητική εξόρμηση (υπέρ) απόστασης 7000 μέτρων και έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 ωρών αντίστροφης μέτρησης σε εννέα (9) επιλεγμένες διαδρομές από το δίκτυο μονοπατιών του νησιού. Αναλυτικά:

Η εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου από την παραλία του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου* και τροφοδοσίας στα 3350μ. Ο τερματισμός θα γίνει στον όρμο Φυκιάδα στα 7000μ. Η διαδρομή αυτή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων** (4) μποφόρ. Σε περίπτωση που η ένταση του ανέμου είναι μεγαλύτερη από τέσσερα (4) και έως έξι (6) μποφόρ, θα χρησιμοποιηθεί η εναλλακτική διαδρομή από Καμάρες έως Βρουλίδια με δυνατότητα παραίτησης στον πρώτο σταθμό ελέγχου* και τροφοδοσίας στα 3830μ και τερματισμό στα 6600μ. Σε περίπτωση μεγαλύτερης έντασης ανέμου από τα 6 μποφόρ η εκδρομή θα αναβληθεί για την επόμενη μέρα την ίδια ώρα και αντίστοιχα για την μεθεπόμενη. Αν δεν σταθεί δυνατό να πραγματοποιηθεί θα γίνει ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ. Υπάρχει οριοθέτηση σχετικά με τον αριθμό συμμετοχών για το 2022 στις 50 θέσεις. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε γκρούπ ανάλογα με την ταχύτητα που θέλουν / μπορούν να κολυμπήσουν. Στον τερματισμό θα προσφέρεται γεύμα. Μετά το γεύμα πλωτά της διοργάνωσης θα μεταφέρουν σε ομάδες τους κολυμβητές πίσω στην αφετηρία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόκειται για μια απαιτητική κολυμβητική εξόρμηση και όχι για αγώνα. Συνεπώς δεν θα υπάρχει εταιρεία χρονομέτρησης. Παρόλαυτα οι χρόνοι θα καταγραφούν από την διοργάνωση και θα είναι διαθέσιμοι. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν επίσης αναμνηστικά μετάλλια που θα αναγράφουν το σύνολο των χιλιομέτρων που επιτεύχθηκαν. * Σε κάθε σταθμό ελέγχου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ζητήσουν το ειδικό χρωματιστό βραχιόλι που πιστοποιεί το πέρασμα από το σημείο. Η ευθύνη απόκτησης του βραχιολιού βαραίνει τον κολυμβητή. ** Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου.

Στις 19:00μ.μ της ίδιας μέρας 8/7/2022 θα δοθεί εκκίνηση για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος υπεραπόστασης με την επωνυμία Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Α. Συνολικό μήκος διαδρομών περίπου 160km και θετική υψομετρική διαφορά 8000m(+) .

B.  Χρονικός περιορισμός ολοκλήρωσης της κάθε διαδρομής σύμφωνα με τα παρακάτω:

 

1.Φυρόγια-Προφήτης Ηλίας - Φυρόγια (Χάλκινο Αγριοκάτσικο) 6,2km-470m(+)-Κλείσιμο 10:00μ.μ

 

2.Φυρόγια- Παναγιά Τόσο Νερό - Φυρόγια (Αργυρό Αγριοκάτσικο) 13km-700m(+)-Κλείσιμο 01:00π.μ

 

3.Φυρόγια-Παναγιά Τόσο Νερό- Καμάρες –Παναγιά Τόσο Νερό- Φυρόγια (Χρυσό Αγριοκάτσικο) 22,4km-1400m(+)-Κλείσιμο 04:00 π.μ

 

4.Φυρόγια-Βαθύ - Φυρόγια (Χάλκινη Πέρδικα) 13,6km-720m(+)-Κλείσιμο 07:00π.μ

 

5.Φυρόγια – Βαθύ - Φυκιάδα - Πλατύ Γυαλό – Φυκιάδα –Βαθύ- Φυρόγια (Αργυρή Πέρδικα) 30,1km-1320m(+) – Κλείσιμο 10:00π.μ

 

6.Φυρόγια –Βαθύ-Πλατύ Γυαλό -Παναγιά Χρυσοπηγή –Πλατύ Γυαλό-Βαθύ- Φυρόγια (Χρυσή Πέρδικα) 36,3km-1690m(+)- Κλείσιμο 13:00μ.μ

 

7.Φυρόγια-Άγιος Ανδρέας - Φυρόγια (Χάλκινη Οχιά) 3km-165m(+)-Κλείσιμο 16:00μ.μ

 

8.Φυρόγια – Κάστρο - Παναγιά Πουλάτη - Κάστρο - Φυρόγια (Αργυρή Οχιά) 15.9km-755m(+)-Κλείσιμο19:00μ.μ

 

9.Φυρόγια- Άγιο Σώστη - Φυρόγια (Χρυσή Οχιά)16,3km-664m(+)-Κλείσιμο 22:00μ.μ

Γ. Δικαίωμα εκκίνησης της τελευταίας διαδρομής έχουν όσοι ολοκληρώσουν τις 8 πρώτες σε λιγότερο από 24 ώρες. Τερματίσαντες θεωρούνται όσοι από τους παραπάνω ολοκληρώσουν τη διαδρομή 9 σε λιγότερο από 3 ώρες.

Δ. Οι αθλητές που θα ολοκληρώσουν και τις 9 διαδρομές θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

 

Επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του αγώνα:

https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-race


Συνοπτική περιγραφή του αγώνα:

Οι αθλητές εκκινούν 19:00μ.μ το απόγευμα της Παρασκευής 8-7-2022 για την πρώτη διαδρομή, με το που φτάνουν Προφήτη Ηλία παίρνουν ένα βραχιολάκι το οποίο πιστοποιεί ότι έφτασαν στον σημείο ελέγχου και αναστροφής και επιστρέφουν Φυρόγια όπου είναι εγκατεστημένος και ο μοναδικός σταθμός του αγώνα. Εκεί χτυπούν ένα καμπανάκι και παραλαμβάνουν δεύτερο βραχιολάκι πιστοποιώντας έτσι την ολοκλήρωση της διαδρομής 1 και την εκκίνηση από μέρους τους της διαδρομής 2. Ανεφοδιάζονται από το σταθμό κατά την κρίση τους και εκκινούν τη διαδρομή 2 με το ίδιο σκεπτικό. Όλες οι διαδρομές θεωρούνται ολοκληρωμένες με την επιστροφή του αθλητή στα Φυρόγια και το χτύπημα στο καμπανάκι. Ατομική χρονομέτρηση δεν υπάρχει παρά μόνο ένα ρολόι που με την εκκίνηση του αγώνα ξεκινά αντίστροφη μέτρηση 24 ωρών . Ο Αθλητής που θα ολοκληρώσει και τις 9 διαδρομές θεωρείται ότι τερμάτισε τον αγώνα. Οι υπόλοιποι ναι μεν δεν συγκαταλέγονται στους τερματίσαντες αλλά ανάλογα με το ποια είναι η τελευταία διαδρομή που ολοκλήρωσαν παραλαμβάνουν μετάλλιο του αγώνα στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός της τελευταίας διαδρομής που ολοκλήρωσαν και απεικονίζεται ο αντίστοιχος θυρεός. Π.χ 7-Χάλκινη Οχιά.

Για τον αγώνα Atromitos Sifnos ULTRA TRAIL 24H το όριο των συμμετοχών για το 2022 ορίζεται στους 50 (πενήντα) αθλητές. Εγγραφές και επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-race

 


Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2004 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες). ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αθλητές συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων από πλευράς φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που θα σταλεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως μέτρα προστασίας για τον COVID19.  Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο. Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς  πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Race Sifnos είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€)

Τους αγώνες είναι πιθανό να πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού ή αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων θα βρίσκεται αναρτημένο στο website της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Ποια οφέλη παίρνουμε από την συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος? Σουσάμι: 11 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Φυσική Άσκηση: Διαφοροποιούνται τα Οφέλη Ανάλογα με την Ώρα που θα Ασκηθούμε; Ασκήσεις και συμβουλές διατροφής που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ψηλώσουν πιο γρήγορα
Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά»
Nutrition News

Rundome.gr

Runster.gr

Thessaloniki Night Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse