Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

X-treme Stores
05 Ιουν 22 ← πίσω

72ος Βενιζέλειος Δρόμος – Δρόμος της πόλης «Ίκαρος 2022»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

«72ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

Κλασική διαδρομή 10.000 μ. και ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2022»

Διαδρομή 2.300 μ.

Αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του εθνάρχη Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου

 

Διοργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ»

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» – ΕΑΚ Χανίων – Τμήμα Τροχαίας Χανίων – Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. – Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων

Με την στήριξη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της Γ.Γ.Α.

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 05 Ιουνίου 2022

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Εθνικό Στάδιο Χανίων

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

  • 09.00 72ος Βενιζέλειος Δρόμος
  • 10.15 Δρόμος της πόλης «ΙΚΑΡΟΣ 2022»


ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Εθνικό Στάδιο Χανίων

-ΔΙΑΔΡΟΜΗ 71ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου –Ακρωτηρίου – Τάφοι Βενιζέλων – Ακρωτηρίου – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (10.000 μ.). ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό: στον Κατσαμπά, στο μνημείο του σμηναγού Κ. Ηλιάκη και στους Τάφους των Βενιζέλων.

-ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2022»: Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου – Μνημείο πεσόντων ΙΚΑΡΩΝ (βίλα Κούνδουρου) – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων (2.300μ.).

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά και χυμοί για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Το παράβολο συμμετοχής για τον Βενιζέλειο Δρόμο είναι 5€. Για τον δρόμο πόλης «Ίκαρος» η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Οι 300 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στην κλασσική διαδρομή των 10.000 μ. θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.
  • Τροφοδοσία με νερά κατά την διαδρομή.
  • Υγειονομική κάλυψη αγώνα
  • Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους της γενικής κατάταξης, καθώς και οι 3 πρώτοι της κάθε κατηγορίας.
  • Μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες του Βενιζέλειου δρόμου καθώς και στους συμμετέχοντες στην κατηγορία του Ίκαριου δρόμου.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, γίνονται μέχρι τις 14.00 της Παρασκευής 03/06/2022, συμπληρώνοντας την Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητών και αποστέλλοντας την στο email του Συλλόγου aokydon@otenet.gr . Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 04/06 στα γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ από τις 12.00 – 18.00, χωρίς όμως υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης για τα 10.000μ. ΜΟΝΟ για την διαδρομή των 2.300 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 05/06 έως τις 08.30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 στο email του Συλλόγου aokydon@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω για τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η παραλαβή όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 04 Ιουνίου στα γραφεία του Α.Ο. Κύδων στο Εθνικό Στάδιο από γραφεία του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ από τις 12.00 – 18.00 όπου θα καταβάλλεται και το ποσό των 5€ για την παραλαβή του αριθμού. ΜΟΝΟ οι συμμετέχοντες εκτός Νομού Χανίων θα παραλάβουν την συμμετοχή τους από τα γραφεία του Α.Ο. Κύδων, την ημέρα του αγώνα, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από τις 8.00-8.30.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Οι αθλητές και αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί πριν από τους αγώνες από ιατρό, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αγωνισθούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.

Οι δρομείς και οι γονείς των παιδιών, εάν πρόκειται για ανήλικο, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση, ότι οι συμμετέχοντες έχουν εξεταστεί ιατρικώς και αναλαμβάνουν επίσης την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον δρομέα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του αγώνα και έχει σχέση με θέματα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για τα θέματα υγείας αυτών των αθλητών – τριών, αλλά και για ότι συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικού ελέγχου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά και ο νόμιμος εκπρόσωπος τους (για τους ανηλίκους) και σε καμιά περίπτωση οι οργανωτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 72ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες καθώς επίσης και στους πρώτους άνδρες και γυναίκες των ηλικιακών κατηγοριών -30, -40, -50, -60, και >60 θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικό πήλινο μετάλλιο συμμετοχής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ αγώνα ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ «ΙΚΑΡΟΣ 2022»: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες, μετάλλια και διπλώματα.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Γυμναστική για νέες Μαμάδες Υπεραποστάσεις «Η Στροφή στην Εσωτερικότητα του Εαυτού». Μια Φαινομενολογική Εμπειρική Έρευνα

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Κυκλική προπόνηση με την Πωλίνα Τριγωνίδου Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022
16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Πίνακας 67 περασμάτων υπομονής και γνώσης, και αγωνιστική τακτική ΑΦΙΕΡΩΜΑ.10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
FitnessPulseRunster.gr

HOKA One One

Πρέπει να διαβάσετε
20 Απρ 22
Η άσκηση στο επόμενο επίπεδο με το νέο myathlete hub
Η φετινή άνοιξη είναι ακόμα πιο ανθηρή για τους λάτρεις της άσκησης, αλλά και όλους εκείνους που προσεγγίζουν την ευεξία και την καλή υγεία μέσω της γυμναστικής και της σωστής διατροφής. Το myathleteάνοιξε ξανά τις πόρτες του στο νέο δικό του χώρο και τα σχόλια όσων έσπευσαν ήδη να το επισκεφτούν, είναι διθυραμβικά!
13 Απρ 22
HUAWEI WATCH GT Runner: Το απόλυτο smartwatch που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό δρομέα
Η HUAWEI κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στον χώρο των smartwatches, παρουσιάζοντας το εμβληματικό HUAWEI GT Runner, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην απόδοση των δρομέων.
11 Απρ 22
DESA Green Homes: Η εναλλακτική πρόταση διαμονής για διακοπές στην Αργολίδα
Το νεόδμητο ξενοδοχειακό συγκρότημα DESA Green Homes στην Επίδαυρο σας προσκαλεί να γνωρίσετε μια εναλλακτική πρόταση διαμονής για τις διακοπές σας στην Αργολίδα.
24 Μάρ 22
New Balance 880 v12: Ο καλύτερος σύμμαχος στα χιλιόμετρα σου
Το να τρέχεις μεγάλες αποστάσεις δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλεις ένα καλό σύμμαχο στα χιλιόμετρα που διανύεις και δεν υπάρχει καλύτερος από το νέο 880v 12. Συνδυάζοντας δύο πρωτοποριακές τεχνολογίες αφρών, προσφέρει το πιο μαλακό πάτημα της κατηγορίας του, ιδανικό για τις απαιτήσεις των πολλών χιλιομέτρων.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse