Marathon EXPO
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
06 Αυγ 22 ← πίσω

Sarantaporo Mountain Run 2022

5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ SARANTAPORO MOUNTAIN RUN

 

Το ταξίδι στο SARANTAPORO MOUNTAIN RUN 2022 πλησιάζει!!
Εγγραφές στο παρακάτω link:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=1e6f63de86...

 

Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα  ΄΄SARANTAPORO MOUNTAIN RUN’’ λαμβάνοντας υπόψιν την επιτυχία και το αντίκτυπο του αγώνα στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε την διεξαγωγή του την Σάββατο 6 Αυγούστου 2022.

Ο αγώνας των 16 χλμ που είχε αρχικά ανακοινωθεί δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους (πρόσφατες κακοκαιρίες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των μονοπατιών).

Σκοπός του αγώνα άλλωστε είναι η ανάδειξη της περιοχής και όλης της Θεσσαλίας καθώς και η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη συμπεριφορών που αναδεικνύουν  την πολιτιστική διάσταση του αθλητισμού και την συνεισφορά του στη διαμόρφωση έντιμου και ηθικού χαρακτήρα.

 

Αγώνας 11km 6/8/2021 ΩΡΑ 18:10

Όριο συμμετοχών: 200 άτομα

κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ

Αγώνας  4km 6/8/2022 ΩΡΑ 18:00

Όριο συμμετοχών: 200 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Παιδικός αγώνας 6/8/2021 ΩΡΑ 17:30

Όριο συμμετοχών: 100

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Τρόπος εγράφης- Δηλώσεις συμμέτοχης

Στον Ορεινό αγώνα των 11 χλμ. και 4χλμ  μπορούν να συμμετάσχουν και ανήλικοι άνω των 16 ετών (γεννημένοι έως το 2006) με ευθύνη γονέων συμπληρώνοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης που θα υπάρχει στη γραμματεία πριν από τον αγώνα και αφού ήδη έχουν εγγραφεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στον παιδικό αγώνα οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, σε παιδιά δημοτικού (γεννηθέντες εως 2010) και γυμνασίου (γεννηθέντες 2007,2008,2009) με ευθύνη γονέων συμπληρώνοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης που θα υπάρχει στη γραμματεία πριν από τον αγώνα και αφού ήδη έχουν εγγραφεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59

Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εγγραφές:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=1e6f63de868e45702ae1627000dfdff8&l=GR

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΚ 40200


Για το πώς θα μας βρείτε ακολουθήστε το παρακάτω link:

 https://www.google.com/maps/dir//40.0674601,22.0516066/@40.0671964,22.0513195,17.75z

 

COVID 19

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής:

1)Εκτός σταδίου διοργανώσεις: επιτρέπεται η διεξαγωγή αγωνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων και χωρίς να υφίστανται περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας.

2)Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες και προπονήσεις, ατομικών κα ομαδικών , επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων, στις εξέδρες σε ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα 100% της χωρητικότητας.

3) Σύσταση για χρήση μάσκας οπου υπάρχει συνωστισμός.

Πληροφορίες – Διαδρομή αγώνα

Η εκκίνηση για τον αγώνα των 11χλμ θα δοθεί στις 18:10 ενώ για
τον αγώνα των 4χλμ στις 18:00, τέλος για τον παιδικό αγώνα η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 με διαφορά 5 λεπτών του γυμνασίου με του δημοτικού. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην Πλατεία του Σαρανταπόρου για να παραλάβουν το φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το ηλεκτρονικό τσιπ της χρονομέτρησης..

Χώροι στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία θα μεταβούν οι αθλητές και συνοδοί τους στο Σαραντάπορο, ορίζονται οι δρόμοι και οι χώροι που βρίσκονται νότια της πλατείας, όπου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σαρανταπόρου.

Οι αθλητές του SARANTAPORO MOYNTAIN RUN 11km διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν νοτιοανατολικά, προς την πλευρά του γηπέδου του χωριού (υψόμετρο 780 μ.). Θα συνεχίσουν βορειοανατολικά και θα διέλθουν κάτωθεν του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στις 19-1-1944 στη θέση «Μελίσσι».

Από το «Μελίσσι» κατευθύνονται δυτικά προς τις θέσεις «Μέγας», και από εκεί θα κατευθυνθούν βόρεια προς την θέση «Σκάλα» όπου και θα εισέλθουν σε μονοπάτι όπου και θα κινηθούν δυτικά προς την θέση   «Παλιομανάστερο» και «Αρκουδοτρυπα» και από εκεί δυτικά από μονοπάτι προς την θέση «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.).

Από «Παλιοκκλήσι» συνεχίζουμε για το μνημείο πτώσης του ελικοπτέρου που θα υπάρχει σταντ με νερό, μετα το μνημείο πτώσης του ελικοπτέρου μπαίνουμε σε μονοπάτι για να επιστέψουμε στο χωριό για τα τελευταία μέτρα σε άσφαλτο και τον τερματισμό στην πλατεία.

Η διαδρομή από την εκκίνηση μέχρι το γήπεδο είναι σε άσφαλτο και κατηφορική, όπως και τα τελευταία μέτρα όταν βγαίνουμε από το μονοπάτι μέχρι τον τερματισμό. Η υπόλοιπη διαδρομή είναι χωμάτινη σε ορεινό δρόμο, θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές, όπως επίσης και σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στη θέση «Μελίσσι», στη θέση «Παλιομανάστερο», και στο μνημείο πτώσης του ελικοπτέρου.

Το σύνολο της διαδρομής αποτελείτε από 10% άσφαλτο, 55% χωματόδρομο και 35% μονοπάτι.

Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 2 ώρες και 20 λεπτα. Πέραν του χρονικού ορίου των 2 ωρών και 20 λεπτών , ο κάθε δρομέας θα  τρέχει με δική του ευθύνη.          

 

Οι αθλητές του SARANTAPORO MOYNTAIN RUN 4km διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν ανατολικά προς την θέση «Μέγας» και από εκεί θα κατευθυνθούν βόρεια προς την θέση «Σκάλα» όπου και θα εισέλθουν σε μονοπάτι όπου και θα κινηθούν δυτικά προς την θέση  «Παλιομανάστερο» από εκεί δυτικά από μονοπάτι προς την θέση «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.) και επιστροφή νότια προς «Μπιαδάκι» απ’ όπου θα επιστέψουν στην πλατεία για τον τερματισμό.

Χρονικό όριο του Αγώνα είναι η 1 ώρα . Πέραν του χρονικού ορίου της 1 ώρας ο κάθε δρομέας θα  τρέχει με δική του ευθύνη.       

   Στον τερματισμό, και για τους δυο αγώνες, θα υπάρχουν σταντ  με νερό, φρούτα και διάφορα εδέσματα.

 

Ηλικιακές κατηγορίες

Οι ηλικιακές κατηγορίες θα ισχύουν και για τους δυο αγώνες (11χλμ & 4χλμ)

Άνδρες: Έως 34 ετών, 35-49, 50-59, 60+

Γυναίκες: Έως 29 ετών, 30-49, 50+    

Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.

 

Υγειονομική κάλυψη

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Χρονομέτρηση αγώνα

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τον αγώνα των 11χλμ και 4χλμ, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα chip της χρονομέτρησης μετά το τέλος του αγώνα θα παραδοθούν στη γραμματεία του αγώνα.

Τα αποτελέσματα και φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.

Γενικές πληροφορίες για το Σαραντάπορο της Ελασσόνας.

Το Σαραντάπορο είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου, ενώ τώρα ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας. Βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, 27 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και 55 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Είναι ευρύτερα γνωστό για την Ιστορική Μάχη του Σαρανταπόρου τον Οκτώβριο του 1912, η νικηφόρα έκβαση της οποίας οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στο διπλασιασμό της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες και φίλοι μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο της μάχης Σαρανταπόρου που βρίσκεται στη θέση ΄΄Χάνη χατζηγώγου΄΄. Ανατολικά του χωριού δεσπόζει ο Όλυμπος και η θέα του από το Σαραντάπορο είναι εκπληκτική.

Πιστεύουμε πως οι δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα θα χαρούν αυτή τη συμμετοχή, αλλά και οι συνοδοί τους και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σαραντάπορο, να επισκεφθούν τα γραφικά εξωκλήσια βόρεια του χωριού και να απολαύσουν τη δροσιά της βρύσης με το νερό που πηγάζει μέσα από το βουνό, στη θέση «Παλιομανάστερο». Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία το βράδυ, μετά τον αγώνα θα είναι το επιστέγασμα της ημέρας.

Για πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες μπορείτε να απευθύνεστε στους:

ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΦΩΤΗΣ τηλ. 6981896275

ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ τηλ. 6974356969

Όπως επίσης και στο σελίδα facebook του αγώνα ‘’Sarantaporo Mountain Run’’.

Ο αγώνας είναι σε συνδιοργάνωση των συλλόγων ΄΄ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ΄΄ και ΄΄ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ΄΄ με την ευγενική χορηγία και συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Σουσάμι: 11 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας Αβγό: Ολόκληρο, τον κρόκο ή μόνο το ασπράδι; Τι να προτιμήσω;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022
Ποια οφέλη παίρνουμε από την συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος? Βουλευτής ζητά να απαγορευτούν οι αγώνες δρόμου αποκαλώντας τους αθλούμενους «οπαδούς»!
Nutrition News

Rundome.gr

Runster.gr

Thessaloniki Night Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse