Marathon EXPO
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
16 Ιουλ 22 ← πίσω

1ος Ημιορεινός Δρόμος Νέας Φιγαλείας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ (Δήμος

Ζαχάρως, Ηλείας)

 

 

O Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Φιγαλείας διοργανώνει τον 1ο ημιορεινό δρόμο Νέας Φιγαλείας το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

 

Αγώνες δρόμου

 

Δρόμος 10 km

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 Εκκίνηση/Τερματισμός:Κεντρική πλατεία Νέας Φιγαλείας Ώρα εκκίνησης: 18:30

Για το χάρτη των διαδρομών πατήστε ΕΔΩ

 

Για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της Εθνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ) και της ΕΟΣΛΜΑΥ.

 

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 10km θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης (στο 2.5, 5 και 7.5km) με εμφιαλωμένο νερό καθώς και στον τερματισμό. Στον τερματισμό θα χορηγηθούν επίσης τοπικά προϊόντα νερό και χυμός για την ενεργειακή επαναφορά των δρομέων.

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

 

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 10km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2006 ή και νωρίτερα (≥16 ετών).

 

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής των 10km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρα και 40 λεπτάγια την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της περιοχής.

 

Βραβεύσεις - Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο και t-shirtτου αγώνα.Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις διαδρομές της διοργάνωσης, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Ζαχάρως και η ΔΕΟΦ (Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας), ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων θα πραγματοποιηθεί από ιατρό της διοργάνωσης σε συνεργασία με το Κέντρο υγείας Ζαχάρως. Κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχο υν απο κλειστικά με δική το υς ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Αγώνας 5km και 1000m: Παράλληλα με τον δρόμο 10km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 5km και 1000m, για όσους δρομείς και αθλούμενους είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια μικρότερης διάρκειας. Στον δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, αλλά και ενήλικοι/κες δρομείς. Στο δρόμο/δυναμικό βάδην των 5km οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γεννημένοι από το 2010 και νωρίτερα (≥12 ετών). Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία της Νέας Φιγαλείας στις 18:45 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ). Η εκκίνηση του δρόμου των 5km θα δοθεί στις 18:40.

 

Βραβεύσεις, έπαθλα 1000m και 5km

 

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000 και 5km, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και t-shirt του αγώνα. Για τον αγώνα 1000m θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρείς πρώτους/τες της ηλικίας 4-6 ετών, μαθητή/τρια Δημοτικού (7-9 και 10-12 ετών), στον μαθητή/τρια γυμνασίου (13-15 ετών) και στην ηλικιακή κατηγορία 16+. Στο δρόμο 5km θα απονεμηθεί κύπελλο στους 3 πρώτους/τες ηλικιακής κατηγορίας 12-18 ετών και 19+.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής για τους ανήλικους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

Δηλώσεις
Συμμετοχής:

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται

 

Α) ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ


Β) τηλεφωνικά στον κ. Καστρινό Φώτη, στο τηλ: 6945546641 και κ. Βάγια Παναγιώτη τηλ: 6947902452 ώρες 18:00-20:00 καθημερινά.

 

 

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής, λήγει την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σαββάτο 16-07-2022) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συμμετοχών τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από την εκκίνηση των αγώνων.

 

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

  1. 1.  Δρόμος 10km: 8 €

 

2.  Δρόμος 5km: 7 €

 

  1. 3.  Δρόμος 1000 m: 5 €

 

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή στον αγώνα πρέπει να κατατεθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, GR59 0171 3250 0063 2516 2793 720

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σάββατο: 16-07-2022

 

16.00-18.15: Παραλαβή αριθμών ( από κεντρική Πλατεία Νέας Φιγαλείας)

 

18:30, Εκκίνηση δρόμου 10km 18:40, Εκκίνηση δρόμου 5km 18:45, Εκκίνηση δρόμου 1000m 20:15-20:30, Απονομή επάθλων

21:00: Λήξη αγώνων

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Θέλω κι εγώ από αυτό!! Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά»

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Συνέπεια στην προπόνηση Αθλητής με προβλήματα όρασης τρέχει σε αγώνες δρόμου και παραδίδει απλόχερα μαθήματα ζωής
Σουσάμι: 11 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας Αβγό: Ολόκληρο, τον κρόκο ή μόνο το ασπράδι; Τι να προτιμήσω;
FitnessPulse

Rundome.gr

Runster.gr

Mykonos Running Festival

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse