Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony

Ioannina Lake Run

Lamia Night Run

Marathon Half Marathon

Chios Half Marathon

X-treme Stores
04 Αυγ 22 ← πίσω

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη - Grammos Alpine Skyrace

                                           Προκήρυξη

         Grammos Alpine Skyrace Marathon 43 km 2.500+

          Grammos Alpine Half Marathon 23 km 1.570 +

 

1.ΑΠΟΔΟΧΗ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρακάτω κανονισμούς τέλεσης των αγώνων           

Grammos Alpine Skyrace Marathon 43 km 2.500+

Grammos Alpine Half Marathon 23 km 1.570 +

και αποφασίζει ποια διαδρομή θα επιλέξει.

Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να σεβαστεί τους κανονισμούς καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής και των κριτών του αγώνα.

Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την ημέρα διεξαγωγής.

 

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 

 

3. ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Οι εγγραφές στον αγώνα ανοίγουν στις 17 Ιουλίου 2022.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα     

Grammos Alpine Skyrace Marathon 43 km 2.500+  είναι 40 ευρώ

ενώ για τον αγώνα

Grammos Alpine Half Marathon 23 km 1.570 +  είναι 25 ευρώ

Για τις ομαδικές εγγραφές (τουλάχιστον 10 αθλητές), οι τιμές εγγραφής

 είναι 30 και 15 ευρώ αντίστοιχα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα                                                                                                                                                               4. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή είναι απαραίτητο να κατατεθεί, εντός τριών ημερών, το αντίτιμο της συμμετοχής στην τράπεζα Eurobank στον λογαριασμό                                                                                                                           ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   0026.0197.81.0200929067
GR4502601970000810200929067

Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και ο αγώνας  που θα συμμετέχετε.

 

5. Ο κάθε αθλητής δικαιούται:

1. τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα

2. τοπικά προϊόντα

3. γεύμα την παραμονή

4. σάντουιτς  μετά τον αγώνα

5. τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα (στους σταθμούς)

6. αναμνηστικό μετάλλιο

7. χρονομέτρηση

8. ιατρική φροντίδα, πρώτες βοήθειες, διάσωση

9. αποθεραπεία από φυσιοθεραπευτές

10. ψηφιακό αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό

6. ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν κατά κύριο λόγο σηματοδοτημένα μονοπάτια. Επιπλέον, πρόσκαιρη σηματοδότηση τοποθετείται την παραμονή του αγώνα, ώστε οι διαδρομές να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφείς. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή του κάθε αγώνα σε άλλη σελίδα του  site της διοργάνωσης

5. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Η χρονομέτρηση σταματά 10 ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα.                                              Θα υπάρχει επίσης, ένα ενδιάμεσο σημείο – όριο χρονικού αποκλεισμού - στον αγώνα που βρίσκεται στον χωματόδρομο που πηγαίνει προς στάνη Λάμπρου και Αετομηλίτσα στο 28ο χιλιόμετρο της διαδρομής και σε υψόμετρο 1.800 μ.                                                                                                                                                                               
Αυτό, ορίστηκε για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών καθώς και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στο χρόνο που αναφέρεται παρακάτω, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη, αφού παραδώσουν πρώτα τον αριθμό και το bib τους στους κριτές του σημείου εκείνου.
Το σημείο χρονικού αποκλεισμού ορίζεται στις 7 ώρες.

Για τον αγώνα Grammos Alpine Half Marathon  δεν υπάρχει όριο χρονικό  αποκλεισμού.

 

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Υπάρχει μία κατηγορία και βραβεύονται οι τρεις πρώτες γυναίκες και οι τρεις πρώτοι άνδρες.

Επίσης τιμητικό έπαθλο θα δοθεί στoν μεγαλύτερo και μικρότερo σε ηλικία αθλήτρια ή αθλητή για την συμμετοχή τους.

 

7.AΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές των αγώνων θα γίνουν μόλις σταματήσει η χρονομέτρηση του αγώνα «Grammos Alpine Skyrace Marathon» .8.ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα θα αναλάβει επίσημη εταιρεία και τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας αυτής.

 

9. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ :

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

 

10. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί τον συναθλητή του.

 

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας στην διαδρομή  των 43 km του αγώνα Grammos Alpine Skyrace Marathon από τους οποίους οι δύο είναι κοινοί με του αγώνα των 23 km του Grammos Alpine Half Marathon ο οποίος θα έχει επιπλέον ακόμα έναν σταθμό* Τα σημεία και οι παροχές των σταθμών τροφοδοσίας εμφανίζονται σε άλλη σελίδα του site της διοργάνωσης.

 

12. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια όπως: γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών.
Η εγκατάλειψη σακιδίου ή άλλου εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

 

13. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:

Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας αποτελούν και σημεία ελέγχου.   Επίσης έλεγχος γίνεται και στα check points. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής έχει αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στον σταθμό ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμός. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

14.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

 

15.ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών, καθώς και φυσιοθεραπευτών για να αποκαταστήσουν τα κουρασμένα μέλη.  Εφόσον ο γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται παραδώσει να τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.

 

 

16. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ:

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.17.EΠΑΘΛΑ:
Έπαθλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες της γενικής κατηγορίας καθώς και σε εκείνον ή εκείνη με την μικρότερη και μεγαλύτερη ηλικία. Αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και των δυο αγώνων.

 

18.ΠΟΙΝΕΣ:

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, αποδοχή εξωτερικής βοήθεια από οποιοδήποτε τροχοκινούμενο, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

19. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:


Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 

20. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:

 
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στην σελίδα facebook και instagram που διατηρεί η διοργάνωση.

 

21. ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:


Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή.
Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Όλοι, αθλήτριες και αθλητές έχουν την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθούν προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην επιτροπή του αγώνα.

 22. ΑΣΦΑΛΙΣΗ:

Η διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές για την περίπτωση ατυχήματος και η συμμετοχή γίνεται με αποκλειστική δική τους ευθύνη υπογράφοντας την αντίστοιχη δήλωση.

 

23. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.


---

Σταθμοί ελέγχου – τροφοδοσίας

            Grammos Alpine Skyrace Marathon  43km  2.500 D +

-         Check point 

στο 2,7 χλμ στον βράχο πριν το Γκούμπελ σε υψόμετρο 1.650 μ.

 

-         1ος σταθμός  

στον χωματόδρομο  4 χλμ μετά την εκκίνηση σε υψόμετρο 1.800μ

 

-         2ος σταθμός

κοινός με αυτόν των 23 χλμ στην λίμνη Γκιστόβα 2.350 μ. στο 12ο χλμ

 

-         Check point

στην κορυφή 2.520 μ. Τσούκα Πέτσικ στο 15ο χλμ

 

-         3ος σταθμός

κοινός με αυτόν των 23 χλμ στο κοφτό εκεί που χωρίζει η διαδρομή του μεγάλου 43 χλμ και του μικρού αγώνα των 23 χλμ

18,6 χλμ από την εκκίνηση σε υψόμετρο 2.270 μ.

 

-         4ος σταθμός

διάσελο Κιάφας στο 22ο χλμ σε υψόμετρο 2.160 μ.

 

5ος σταθμός

Κόφτης στις 7 ώρες, χωματόδρομος, πριν την στάνη Λάμπρου, στο 28ο χλμ στα 1.800 μ.

 

6ος σταθμός

Λιανοτόπι, 38ο χλμ, στα 1.360 μ.

 

 

 

 

       Grammos Alpine Half Marathon  23 km  1.570 D+     

-         1ος σταθμός

χωματόδρομος 2,5 χλμ  μετά την εκκίνηση στα 1.800 μ.

 

-         2ος σταθμός

Λίμνη Γκιστόβα 6χλμ μετά στα 2.350 μ.

 

-         Check point

στην κορυφή 2.520 μ. Τσούκα Πέτσικ στο 9ο χλμ

 

-         3ος σταθμός

κοινός με αυτόν των 23 χλμ στο κοφτό εκεί που χωρίζει η διαδρομή του μεγάλου 43 χλμ και του μικρού αγώνα των 23 χλμ

12 χλμ από την εκκίνηση σε υψόμετρο 2.270 μ.

 

Επιστροφή

Λίμνη Γκιστόβα 2.350 μ. στο 16,5 χλμ

Χωματόδρομος 1.800 μ. στο 20,5 χλμ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Συνέπεια στην προπόνηση Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2022

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Θέλω κι εγώ από αυτό!! Βουλευτής ζητά να απαγορευτούν οι αγώνες δρόμου αποκαλώντας τους αθλούμενους «οπαδούς»!
25 χρόνια από το πανελλήνιο ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή από τη Μαρία Πολύζου! Φυσική Άσκηση: Διαφοροποιούνται τα Οφέλη Ανάλογα με την Ώρα που θα Ασκηθούμε;
FitnessPulse

Rundome.gr

Runster.gr

Thessaloniki Night Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
12 Ιουλ 22
Το Rundome ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 15/07 και θα γίνει το αγαπημένο Running Specialist Store της πόλης
Ένας καινούργιος χώρος για όλους τους δρομείς έρχεται στις 15 Ιουλίου, Μητροπόλεως 76, στο κέντρο της Αθήνας. Το Rundome, ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του τρεξίματος και τους υποδέχεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης για να προσφέρει high end υπηρεσίες.
11 Ιουλ 22
«Αυτό το παπούτσι είναι για σένα»

Είναι πράγματι τόσο απλό. Το νέο 1080v12 της New Balance με τεχνολογία Fresh Foam X είναι σχεδιασμένο για όλους. «Εάν φτιάχναμε μόνο ένα αθλητικό παπούτσι, αυτό θα ήταν το 1080»

06 Ιουλ 22
Ανεβάστε Ταχύτητα με το Κορυφαίο και Πολυαναμενόμενο Puma Deviate Nitro Elite Racer!
Το νέο Deviate Nitro Elite Racer της PUMA θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία κάνοντας τη διαφορά με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άλλου επιπέδου.
11 Ιουν 22
ΟΠΑΠ MARATHON expo 2022 - Εκεί όπου αθλητισμός και πολιτισμός τέμνονται δημιουργικά
Η ΟΠΑΠ MARATHON expo, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στο εκθεσιακό κέντρο Κλειστό Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO) από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2022.

©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse