Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Lamia Night Run

Aktios Half Marathon

Marathon Half Marathon

Cardio Run

X-treme Stores
Cetilar
21 Σεπ 22 ← πίσω

Ο πρώτος νυχτερινός trail αγώνας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, επέστρεψε με τη νέα του μορφή στο Πήλιο

Ένας αγώνας που πήρε σάρκα και οστά στο Πήλιο τον Αύγουστο του 2010 ως “Νυχτερινή Υπνοβασία”, επέστρεψε 12 χρόνια μετά, το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου με τη νέα του μορφή, ως “1ο Pelion Night Trail”, σε ένα απαιτητικό εγχείρημα που χρόνο με τον χρόνο και με τον ζήλο διοργανωτών και αθλητών, θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Η “Νυχτερινή Υπνοβασία” είχε αποτελέσει τον πρώτο νυχτερινό αγώνα trail που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τον πρώτο νυχτερινό δρόμου ή βουνού όλων των εποχών που έγινε ποτέ στη Μαγνησία. Πραγματοποιήθηκε τότε από την ομάδα του Νίκου Μαγγίτση, ο οποίος έδωσε τιμητικά το παρόν στην εκκίνηση του νέου αγώνα.

Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες. Διοργανωτές του 1ου Pelion Night Trail ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure.


Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Pelion Night Trail δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύψει, αντίθετα πρέπει να αναφέρει όπως οφείλει να κάνει κάθε διοργάνωση και κάθε σύλλογος που σέβεται το έργο του, το γεγονός που παρουσιάστηκε μετά το 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα στη διαδρομή προς τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου μέρος δρομέων πήρε λάθος κατεύθυνση. Μερικοί από τους δρομείς έτρεξαν έτσι επιπλέον χιλιόμετρα, ενώ άλλοι επέστρεψαν στην αφετηρία. Για την κατάταξη εφαρμόστηκαν όσα προβλέπουν οι κανονισμοί των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, από τους οποίους κανονισμούς διέπεται ο αγώνας βάσει και της προκήρυξης. Σε κάθε ορεινό αγώνα και ιδιαίτερα περιπέτειας όπως είναι ένας νυχτερινός, απαιτείται προσοχή στην τεχνική ενημέρωση που προηγείται της εκκίνησης, και σχολαστική προσοχή στα σημάδια. Αντί δικαιολογιών, η διοργάνωση υπόσχεται για τον αγώνα του 2023 ότι θα φροντίσει για τη διόρθωση σε κάθε τομέα που χρειάζεται βελτίωση, και παρακαλεί τους αθλητές που μετείχαν στις διαδρομές των αγώνων να στείλουν τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους ώστε ο αγώνας του νέου έτους να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω στο δύσκολο εγχείρημα που επιτελεί.
Ο αγώνας συγκέντρωσε την προτίμηση 160 trail runners και παιδιών από όλη την Ελλάδα, που ήρθαν ακόμη και από πολύ μακρινές περιοχές. Ενδεικτικά : Φλώρινα, Φάρσαλα, Πύλη, Αγιά, Κατερίνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αιγάλεω, Αθήνα, Πούρλια, Γιάννουλη, Λιβαδειά, Αλμωπία, Πίνοβο, Μέτσοβο. Από τη Μαγνησία έτρεξαν δρομείς των Νίκη Βόλου, Άτλας, ΓΣ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Δημητριάς, ΕΟΣ Ν. Αγχιάλου, Great, Kontogiannis Running Team, Anthema Running Team, Αχμή, UPT, ΣΔΥ Βόλου.

Τα παιδιά έδωσαν την έναρξη του 1ου Pelion Night Trail τρέχοντας χωρίς ανταγωνισμό στον δικό τους, τον Παιδικό Αγώνα. Ακολούθησε λίγο πριν δύσει ο ήλιος, η εκκίνηση των 17 χιλιομέτρων, και ύστερα των 4,8χλμ. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης αναδείχθηκε νικητής στη μεγάλη απόσταση με χρόνο 1:30:42. Χέρι-χέρι τερμάτισαν μαζί δεύτεροι ο Φιλάρετος Κυριακάκης και ο Απόστολος Νικολάου με 1:44:22. Η Νατάσα Μιχαήλ με 2:32:29 ήταν η νικήτρια στην κατάταξη των γυναικών, με την Κωνσταντία Σκορδά να ακολουθεί 2η με 2:41:44, και την Κλαίρη Βασιλείου 3η με 3:20:54. Οι τερματισμοί ολοκληρώθηκαν μετά τις 23.00 το βράδυ.

Με γρήγορη κούρσα στα 4,8 χιλιόμετρα ο Νίκος Δήμτσας κατέλαβε την 1η θέση με 23:33. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης ο Στέλιος Μόλικο 24:06, και ο Σπαρταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος 24:24. Στις γυναίκες πρώτευσε η Ματίνα Λίντζου (33:13), ενώ η 2η θέση πήγε στην Σοφία Αρχοντή 33:22, και η 3η στην Ηλιάνα Βουνοτρυπίδου 36:05.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή του Νίκου Χαυτούρα, γιατρού -νευροχειρουργού και δρομέα μέλος του ΣΔΥ Βόλου, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που του έδωσε το έναυσμα 3 χρόνια πριν να ενταχθεί στον αθλητισμό αποκομίζοντας τεράστια οφέλη στον τρόπο ζωής του.

Οι εκδηλώσεις τέλεσαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη ήταν για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι δρομείς με την παραλαβή του αριθμού τους πήραν το δώρο της διοργάνωσης, έναν φακό κεφαλής που έκανε τη “νύχτα μέρα” στον αγώνα τους. Επίσης παρέλαβαν το τεχνικό t-shirt του 1ου Pelion Night Trail, ενώ με τον τερματισμό και το ειδικό μετάλλιο. Το Souvlaki Party που ακολούθησε σε συνδυασμό με την προσφορά από μπύρες άνευ αλκοόλ όπως προβλεπόταν από τις παροχές της διοργάνωσης, έκλεψε επίσης την παράσταση. Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν live από το πρώτο δευτερόλεπτο της εκκίνησης, όπως έχει καθιερώσει ο ΣΔΥ Βόλου σε κάθε αγώνα του. Φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου και βίντεο, ακόμη και από drone, προσέφερε η διοργάνωση μέσω του Στάθη Καραδημητρίου.

Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το Pharmnet. Χορηγοί προϊόντων οι ΕΨΑ, FIX άνευ, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το RunningNews.gr.

Η σήμανση έγινε με αφαιρούμενα υλικά που δεν άφησαν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Μάλιστα οι Δημήτρης Ρούσης, Ζήνωνας Λουλούδης κινούμενοι ως συνοδοί του τελευταίου δρομέα στα 17 και στα 4,8χλμ, μάζεψαν κατευθείαν με το πέρασμά τους τα σκουπίδια, ενώ όσα απέμειναν αφαίρεσε ο Γιώργος Ράιος την επόμενη ημέρα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν την ημέρα του αγώνα, και τις προηγούμενες. Η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας με πάρα πολλά μέλη και αυτοκίνητα, και επικεφαλής τον Βασίλη Ηλιόπουλο, ήταν κάτι παραπάνω από κομβική στη διεξαγωγή του αγώνα.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ο Pelion Night TrailΣου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Εγκάρσιος κοιλιακός: Γιατί και πως να τον γυμνάσω Μάθε γιατί είναι πολύ σημαντική η εκγύμναση των γλουτών μας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Το νέο χιουμοριστικό βίντεο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης! Οι τροφές με άπαχη πρωτεΐνη που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στην αύξηση της μυϊκής μάζας
Έλκηθρο: Προπόνηση με έλκηθρο για όλους! Κυκλική προπόνηση με την Πωλίνα Τριγωνίδου
FitnessPulse

Athens Company Run

Marathon Half Marathon

Mykonos Running Festival

Runster.gr

Πρέπει να διαβάσετε
21 Σεπ 22
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Σ.Ε.Φ το Athens Company Run 2022 - Δήλωσε συμμετοχή με την ομάδα του RunningNews.gr
Παράλληλα με τους 10ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, διοργανώνει το δρομικό γεγονός Athens Company Run, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 2 διαδρομές αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.

15 Σεπ 22
Mykonos Running Festival: Ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και προνομιακές τιμές διαμονής για όλους τους συμμετέχοντες
Ραντεβού στη Μύκονο για μία ασύγκριτη δρομική εμπειρία, με ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με προνομιακές τιμές διαμονής, δίνουν δρομείς και οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα λάβουν μέρος στο 1ο Mykonos Running Festival!
14 Σεπ 22
Αυτό ειναι το «παράνομο» παπούτσι της New Balance
To FuelCell SuperComp Trainer είναι ασυμβίβαστα γρήγορο. Οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να οριοθετούν ένα παιχνίδι σαν τον φράχτη που οριοθετεί ένα οικόπεδο. Εάν σπάσεις τις τάβλες που το περιβάλουν, όλος ο ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου!


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse