Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

SauconySanta Run KEDMA

X-treme Stores
04 Δεκ 22 ← πίσω

23ος Αγώνας Δρόμου Εμ. Παππά

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ 2022     


 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ομώνυμου ήρωα του 1821, προκηρύσσουν τον   23ο αγώνα δρόμου Εμ. Παπά απόστασης 17.000μ.  με παράλληλο αγώνα δρόμου 1.200 μ. για μαθητές Γυμνασίων και 600 μ. για μαθητές Δημοτικών σχολείων,  με τους παρακάτω όρους:.

 1. 1.   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022
 2. 2.   ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.


Α) ΑΠΟΣΤΑΣΗ 17.000 μ  για άνδρες-γυναίκες γεννηθέντες το 2006 και μεγαλύτεροι.

 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:45

 ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Ελευθερίας Σερρών.

 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κοινότητα Εμμανουήλ Παπά.    

 

Β)ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΌΜΟΙ

 α) ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1200μ. για μαθητές Γυμνασίων (γεν. 2008-2009-2010)

 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:20

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Στο 15.800ο χιλ. της διαδρομής  του αγώνα των 17000μ. μετά το Άγιο Πνεύμα προς Εμ. Παππά όπου θα υπάρχει σχετική  ένδειξη.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κοινότητα Εμ. Παπά

β) ΑΠΟΣΤΑΣΗ 600 μ. για μαθητές Δημοτικών σχολείων.

 ΏΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:30

 ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Στο 16.400ο χιλ. της διαδρομής μετά το Αγιο Πνεύμα όπου θα υπάρχει σχετική ένδειξη

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κοινότητα  Εμ. Παπά

 

 1. 3.   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 17.000μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ-ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ – ΟΡΦΕΩΣ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Δ. ΜΑΡΟΥΛΗ - Α.ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ - ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΔΡΑΜΑΣ -Ν. ΣΟΥΛΙ - ΑΓΙΟ  ΠΝΕΥΜΑ – ΕΜ.  ΠΑΠΑΣ
 2. 4.   ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: ΣΕΡΡΕΣ 60μ - Ν.ΣΟΥΛΙ 156μ. - ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑ 314μ - ΕΜ. ΠΑΠΑΣ 252  μ.        
 3. 5.   ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

Στον Αγώνα  των 17.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι  και όσες έχουν γεννηθεί το 2006 και μεγαλύτεροι/ες για τον αγώνα  των 1200 μ οι μαθητές Γυμνασίων και για τα 600 μ. οι μαθητές Δημοτικών σχολείων.

 1. 6.   ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Στους (3) πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια νικητών.  

Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα.

 1. 7.   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 17.000 μ.γ  θα γίνονται την Κυριακή το πρωϊ  και τις ώρες 8:30 έως 10:00 π.μ στη πλατείαΕλευθερίας.

Για τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων  οι εγγραφές  θα γίνονται στους αντίστοιχους χώρους  της εκκίνησης τους μία ώρα νωρίτερα.

 

 1. 8.   ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Οι συμμετέχοντες- δρομείς θα αγωνισθούν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

 

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

                                                                                                            

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική  τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

 1. 9.   ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα παρέχεται εμφιαλωμένο νερό  στους υγειονομικούς σταθμούς  σε κάθε χωριό και στον τερματισμό.

 1. 10.                ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον δρόμο 17000 μ. είναι 2 ώρες (ώρα 12.45). Για τον δρόμο των Δημοτικών και Γυμνασίων  δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

 

 1. 11.                 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ.

Η Χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με χρονόμετρο χειρός

 

 

 1. 12.                ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα με δική τους ευθύνη  ενώ η επιστροφή μετά τον τερματισμό στις Σέρρες θα γίνει  με λεωφορεία του Δήμου

 1. 13.                ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ) μέσα στην Πλατεία Ελευθερίας.

 1. 14.                ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, πρέπει να έχει παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα (δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 10.15 πμ . Η παράδοση γίνεται μόνο στο λεωφορείο στην περιοχή εκκίνησης.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της  τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

 1. 15.                ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 10.30 πμ  όλοι οι δρομείς πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

 1. 16.                ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η Ελλανόδικος επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό.

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με  τους  Κανονισμούς.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής

 1. 17.                 ΓΕΝΙΚΑ

Κάθε αθλητής-τρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

 

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.                                                                                                                                                

 

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό και ο,τι άλλο προσφερθεί  σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

 

18. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΔΟΥ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από τον ΕΟΔΥ/ΓΓΑ, την ημέρα του αγώνα.

 

19.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οργανωτικός Εκπρόσωπος της διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Πάνου Γεώργιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος  Εμ. Παπά.

 

20.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης ορίζεται ο Τεχνικός σύμβουλος  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ κ. Μωυσιάδης Αναστάσιος.

 

                                    Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
«Τρέξε μαζί μου» - Δείτε το συγκινητικό βίντεο Athens Authentic Marathon 2022 – Λίγο πριν την εκκίνηση!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Διατροφικά λάθη και πως να αποφευχθούν Διατροφικές συμβουλές για έναν επιτυχημένο αγώνα 5 ή 10 χιλιομέτρων
Οι 9 πιο συχνοί τραυματισμοί στο τρέξιμο Άσκηση και ιώσεις: πλησιάζοντας προς το χειμώνα
Nutrition News

Brooks

Runster.gr

Fitness Awards

Πρέπει να διαβάσετε
03 Νοέ 22
9-12 Νοεμβρίου η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022 να ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό, να υποδεχτεί το σύνολο των δρομέων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας καθώς θα παραλάβουν από τον εκθεσιακό χώρο το kit της συμμετοχής τους αλλά και τους 180 εκθέτες από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, της ευεξίας, της διατροφής, του αθλητικού τουρισμού και της αποκατάστασης.
06 Οκτ 22
Προπονήσου με τους Rundome Runners και τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο ενόψη του Αυθεντικού Μαραθωνίου
Το Rundome κάνει την εμφάνιση στους δρόμους της Αθήνας από αυτή την Τρίτη 11/10 με το πιο δυναμικό Running Community της πόλης! Τρέξε μαζί μας κάθε βδομάδα στις πιο εμβληματικές διαδρομές, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Running.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.

14 Σεπ 22
Αυτό ειναι το «παράνομο» παπούτσι της New Balance
To FuelCell SuperComp Trainer είναι ασυμβίβαστα γρήγορο. Οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να οριοθετούν ένα παιχνίδι σαν τον φράχτη που οριοθετεί ένα οικόπεδο. Εάν σπάσεις τις τάβλες που το περιβάλουν, όλος ο ορίζοντας ανοίγεται μπροστά σου!


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse