Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

Runner Saucony

Crete Marathon

Volos Half Marathon

Epidavrios Dromos

Arafinios Dromos

Bike Marathon

Messini Marathon

Kapodistrian Run

Efklis Marathon

Kallithea Run

Poseidon's Half Marathon

X-treme Stores
Nitecore UT27
09 Απρ 23 ← πίσω

7oς Εύκλειος Αγώνας Βουνού

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

7ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ (Οργανισμός Νεολαίας κ Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, της Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ (Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας), της Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων) και του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “7ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ” με δύο διαδρομές:

 

1η διαδρομή:  8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ

2η διαδρομή:   15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ

 

Σκοπός του Αγώνα

Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Καλύπτει μία περιοχή με πολύ όμορφη θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας, πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Βύρωνα.

 

Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

 

Εγγραφές

Οι εγγραφές ξεκινάνε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και θα κλείσουν την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

 

Φόρμα Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο:  http://bit.ly/imittosMarathon2023

 

 

Αντίτιμο συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής θα πληρώνεται ηλεκτρονικά  με κάρτα στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ της Τράπεζας Πειραιώς και δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο, παρά μόνο την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή.

Ολοκληρωμένη θεωρείται η εγγραφή με πληρωμένο το αντίτιμο συμμετοχής. Μετά και την πληρωμή θα λαμβάνετε επιβεβαιωτικό mail ότι η εγγραφή σας είναι έγκυρη και έχει ολοκληρωθεί.

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 7ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ αγώνα ΥΜΗΤΤΟΥ

 

1. Διαδρομή 8,5 χλμ με θετική υψομετρική +190 μ

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 10:00 εκκίνηση

Κόστος συμμετοχής:  7€ βασικό πακέτο/ 14€ ενισχυμένο πακέτο

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και περνάμε από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ όπου κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν ένας σταθμός τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών στην αναστροφή 4,2 χλμ. Επισημαίνεται ότι για περιβαλλοντικούς λόγους η τροφοδοσία θα γίνεται ΜΟΝΟ με ποτήρια μίας χρήσης.

 

2. Διαδρομή 15 χλμ με θετική υψομετρική +270 μ

Εκκίνηση-τερματισμός: Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης

Ώρα εκκίνησης: 9:00 εκκίνηση - Χρονικό όριο τερματισμού 3 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 10€ βασικό πακέτο/ 17€ ενισχυμένο πακέτο

Περιγραφή διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης. Τα πρώτα 200μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, μέσω χαλικόδρομου και χωμάτινου δρόμου (2,5χλμ) φτάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης, στο 3ο χλμ στρίβουμε αριστερά προς Αστυνομικά Ηλιούπολης και ανηφορίζουμε μέχρι το 4,2 χλμ.. Συνεχίζουμε τον επίπεδο χωμάτινο δρόμο ακολουθεί ανηφορικό κομμάτι με ήπια κλίση με κατεύθυνση την μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα.  Η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο σε μια κατηφορική διαδρομή μέχρι τον τερματισμό πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής/ σημείο εκκίνησης.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν ένας σταθμός τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών στα 4,2 χλμ και ένας σταθμός στο σημείο αναστροφής. Επισημαίνεται ότι για περιβαλλοντικούς λόγους η τροφοδοσία θα γίνεται ΜΟΝΟ με ποτήρια μίας χρήσης.

 

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), απεικόνιση της θέσης των δρομέων σε πραγματικό χρόνο, αριθμό δρομέα και επιπλέον:

 

Αγώνας 8,5 χλμ

Βασικό πακέτο

7 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Ενισχυμένο πακέτο

14 €

αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνική μπλούζα, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

 

Αγώνας 15 χλμ

Βασικό πακέτο

10 €

αναμνηστικό μετάλλιο, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

Ενισχυμένο πακέτο

17 €

αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνική μπλούζα, πορτοκαλάδα, χυμός, μπαλάκι ενεργειακό, νερό

 

 

 

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό και παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

 

Έναρξη και πέρας διανομής των πακέτων συμμετοχής

Η  διανομή των αριθμών θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Συμμετοχές ή και νέες εγγραφές δύναται να γίνονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

 

Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον ο μεγαλύτερος και μεγαλύτερη ηλικιακά

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

 

Σημεία Ελέγχου - Αποκλεισμός

Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας λειτουργούν και σαν Σημεία Ελέγχου της διαδρομής.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της διαδρομής με τις ευκρινείς σημάνσεις καταγράφεται και ακυρώνεται.

 

Ιατρική Εξέταση

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με mail στους συμμετέχοντες δρομείς ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα  συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.   

   

Χορηγοί

Η εταιρεία χυμών ΒΙΚΟΣ τα νερά και αναψυκτικά, η εταιρεία ΒΙΟΧΥΜ παρέχει τους χυμούς, η εταιρεία φρούτων DOLE παρέχει τις μπανάνες, η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα σνακ.

 

 

Εθελοντική προσφορά

Ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας κ Πυρόσβεσης Γλυφάδας (Ε.ΔΑ.ΠΥ.Γ), Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης και η Ομάδα Διαχείρισης κρίσεων(Ο.ΔΙ.Κ.).

Κοινωνική προσφορά

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής σε συνεργασία με την πολύπειρη εθελοντική ομάδα ‘Πλησίον’

(https://www.facebook.com/Plision.Streetwork ) που από το 2005 συνδράμει άστεγους και οικογένειες σε οικονομική ανέχεια και όχι μόνο. Την ημέρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής μπορείτε να φέρετε κάποια από τα παρακάτω είδη:

Γάντια μίας χρήσης, Αντισηπτικά, Μωρομάντηλα, Κρέμες - γάλα για μωρά, Κρουασάν, Χυμούς, Μπισκότα, Μπάρες δημητριακών, Σοκολάτες, Τσουρέκια, Κουβέρτες, Sleeping bag's.

Θα ανακοινωθούν μέσω των Social Media οι ημέρες παράδοσης των ειδών που θα συγκεντρωθούν και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε και στη διαδικασία αυτή.

 

 

Χάρτες διαδρομών

Πιστοποιημένη διαδρομή/ ανατρέξτε στο  site της διεθνούς Ομοσπονδίας αγώνων βουνού  I.TR.A. (International Trail Running Association) ΕΥΚΛΕΙΟΣ I.T.R.A.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  7ου ΕΥΚΛΕΙΟΥ  8,5 χλμ  κ 15 χλμ

 

 

Το Δ.Σ. του “ΕΥΚΛΗ”

www.efklis.gr

https://www.facebook.com/efklis/

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Είναι εύκολο ή δύσκολο να κάνει κάποιος έναν χρόνο 50% πάνω από ένα παγκόσμιο ρεκόρ; (14'' τα 100 μέτρα, 3 ώρες Μαραθώνιος) Καμιά ελπίδα… βουλευτής χαρακτηρίζει τους αγώνες δρόμου «ψεκδηλώσεις» και «αντικοινωνική συμπεριφορά»

Poseidonios
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
12ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθηνών : πίνακες περασμάτων και το απόλυτο αφιέρωμα από τον Στέφανο Αντωνάκη 11ος Διεθνής ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας. ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ο δρομέας που πληρώνεται για να εγκαταλείπει τις κούρσες Οι δίδυμοι απατεώνες υπερμαραθωνοδρόμοι, που αντικαθιστούσαν ο ένας τον άλλο στον Comrades Marathon
Nutrition News

Rundome Runners

Πρέπει να διαβάσετε
19 Φεβ 23
Στις 7 Μαΐου, τρέχουμε στην Επίδαυρο με το RunningNews.gr - Γραφτείτε τώρα με έκπτωση!
Το RunningNews.gr εξασφάλισε για τον Επιδαύριο Δρόμο 2023 που θα γίνει την Κυριακή 7 Μαϊου περιορισμένο αριθμό συμμετοχών σε προνομιακή τιμή και σας προσκαλεί να γραφτείτε με την ομάδα μας.


12 Φεβ 23
Στις 2 Απριλίου τρέχουμε Αραφήνειο Δρόμο με RunningNews.gr - Τελευταία εβδομάδα εγγραφών!
Το RunningNews.gr εξασφάλισε για τον Αραφήνειο Δρόμο 2023 που θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου περιορισμένο αριθμό συμμετοχών σε προνομιακή τιμή και σας προσκαλεί να γραφτείτε με την ομάδα μας.
01 Φεβ 23
Το γρηγορότερο αγωνιστικό της New Balance
Ο λόγος γίνεται ασφαλώς για το νέο FuelCell SuperComp Elite v3 της New Balance. Το νεότερο μέλος της οικογένειας των Carbon Plated παπουτσιών, ξεχωρίζει για την εκρηκτική του ταχύτητα στις μεγάλες αποστάσεις.
26 Ιαν 23
Job alert! Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές
RunningNews.gr
Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές για πλήρη ή μερική απασχόληση για τη στελέχωση νέου γυμναστηρίου στα Βόρεια Προάστια.
25 Ιαν 23
ATHENS HALF MARATHON EXPO - Μία μοναδική εμπορική έκθεση Αθλητικής Ένδυσης-Υπόδησης Αθλητικής Διατροφής και Υγείας 16-18 Μαρτίου 2023

Η ATHENS HALF MARATHON EXPO 2023, η εμπορική έκθεση που συνοδεύει ετησίως τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου 2023 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.  Η έκθεση αποτελεί ορόσημο για όσους αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να γίνουν μέρος μίας εμπορικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου με αθλητικό πρόσημο.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse