Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Trinews.gr NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Crete Marathon

Volos Half Marathon

Nafplio Marathon

Aigialeia Half Marathon

Taygetos Challenge

X-treme Stores
29 Ιαν 23 ← πίσω

11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Από τον Α.Σ. "Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς" σας ενημερώνουμε ότι η ώρα εκκίνησης του 11ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας έχει αλλάξει και είναι στις 10:00 π.μ.


Με σύνθημα τρέχουμε για "το Χαμόγελο  κάθε Παιδιού", ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας θα διεξαχθεί την Κυριακή 29/1/2023. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην  προκήρυξη του αγώνα.

Tο χαμόγελο του παιδιού  προοιωνίζεται μία ισορροπημένη κι ευτυχισμένη ενήλικη ζωή, απαραίτητη προϋπόθεση για μία  υγιή και «εύφορη» κοινωνία. Το Ν.Π.Δ.Δ Αιγιαλείας και ο  σύλλογός μας  συντασσόμενος με τις αξίες του συλλόγου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αφιερώνει τον 11ο «Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας» στην στήριξη των δράσεων του,  προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα χρήματα που θα καταβάλλουν οι αθλητές (προκειμένου να  εγγραφούν και να συμμετάσχουν τόσο στον ημιμαραθώνιο όσο και στον παράλληλο αγώνα των 5χλμ), απευθείας στο  “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.

                     Ο “Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας” συνδιοργανώνεται από το σωματείο μας Α.Σ “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς”  και  το  Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας,και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό. Συμβολίζει μάλιστα τη διαδρομή  του Ανδρέα Λόντου και των πολεμιστών του από το  Διακοπτό στο Αίγιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία της επανάστασης.

                    Είναι ιδιαίτερη ευλογία να υπηρετούμε μέσα από τη συλλογική δράση κοινούς στόχους που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Ευχαριστούμε όσους συμπερεύονται στην κατεύθυνση αυτή και  εκ των προτέρων κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά που θα ενισχύσει με τη συμμετοχή του το σκοπό αυτό.

 

 

 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

                       Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ»
, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», διοργανώνει τον 11ο  Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

            Ημερομηνία Αγώνων: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

 

            Περιγραφή διαδρομής Ημιμαραθωνίου:

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ


Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.00 π.μ.
από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού  και οι δρομείς θα κατευθυνθούν  προς το Αίγιο περνώντας διαδοχικά από τις  τοπικές Κοινότητες, (και ομώνυμα παραλιακά χωριά), Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων. Θα συνεχίσουν  μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθούν  δεξιά προς την Αλυκόβρυση - αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων,  και ακολουθώντας έπειτα  την παραλιακή οδό, θα καταλήξουν στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός  πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, (12 Βρύσες - ιστορικός πλάτανος του Παυσανία).

Περιγραφή διαδρομής 5χλμ: Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση - 12 βρύσες).

Περιγραφή διαδρομής 1,5χλμ : Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ.  είναι επίσης  εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί στις 09:15 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι συγκεντρωμένοι στο χώρο των εγγραφών (Ανάπλαση - 12 βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν έως τις 09.00 π.μ., με τη συνοδεία των διοργανωτών, για να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου και ο τερματισμός θα γίνει στις «12 βρύσες», κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου δικαίωμα συμμετοχής  έχουν μόνο όσοι  έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, στον αγώνα των 5 χλμ όσοι είναι γεννημένοι έως και το έτος 2010 και στον αγώνα του 1,5 χλμ. όσοι είναι γεννημένοι τα έτη 2011,2012,2013,2014 (Γ΄ έως ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου).

Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. Όλοι οι αθλητές (ενήλικοι και ανήλικοι), με μέριμνα και ευθύνη δική τους οι ενήλικοι και των γονέων τους οι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς του ανηλίκου και θα διατίθεται από τους διοργανωτές στην ιστοσελίδα του Α.Σ. Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» (www.athinodoros.gr).

Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης των αγώνων.

 

Κατηγορίες κάθε Αγώνα: 1) Γενική Κατηγορία Ανδρών.

                                                        2) Γενική Κατηγορία Γυναικών.

 

Έπαθλα

1)      Για τον Ημιμαραθώνιο: Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια κατάταξης (χρυσό, αργυρό, χάλκινο)  στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες.

Στις τρεις πρώτες και πρώτους στη γενική κατηγορία γυναικών/ανδρών θα δοθεί ως έπαθλο αθλητικό υλικό (μπουφάν, φόρμα)

2)      Για τους Αγώνες των 5 και 1,5 χλμ.: Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλιο κατάταξης (χρυσό) στον πρώτο και στην πρώτη κάθε αγώνα και μετάλλια κατάταξης (αργυρό, χάλκινο) στους δεύτερο-η και τρίτο-η.

Σε όλους τους αγώνες θα δοθούν σε αυτούς που θα τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Για τον Ημιμαραθώνιο: στην αφετηρία, στον τερματισμό και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν νερά και στον τερματισμό θα δοθούν στους δρομείς χυμοί, σάντουιτς, μπανάνες και τοπικά προϊόντα.

Για τους Αγώνες των 5 και 1,5 χλμ., στον τερματισμό θα δοθούν νερά.

Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου, της Τροχαίας Αιγίου, καθώς και αρκετών εθελοντών (Παναιγιάλεια Λέσχη Μοτοσυκλέτας , μέλη του Σωματείου μας ) που θα βρίσκονται ιδίως στις διασταυρώσεις της διαδρομής.

Αναχώρηση Αθλητών Ημιμαραθωνίου: Από την παραλιακή οδό (Ζωοδόχου Πηγής) του Αιγίου, μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο («πλάτανος Παυσανία») θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης από τις 08.00 π.μ. έως τις 08.30 π.μ.

Οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο μπορούν να αφήσουν τον ιματισμό τους, ο οποίος θα έχει αποθηκευτεί προηγουμένως σε δικά τους σακίδια,  σε  οχήματα των διοργανωτών  που θα βρίσκονται στην αφετηρία για το σκοπό αυτό και τα οποία  θα τους υποδειχθούν την ημέρα εκείνη και τα οποία μεταφέρουν τον ιματισμό τους στο χώρο του τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος θα φυλάσσεται.  Παρακαλούνται θερμά οι δρομείς πέρα από τα απολύτως απαραίτητα,  να μη φέρουν μαζί τους και να μην αφήσουν χρήματα, τιμαλφή , κινητά τηλέφωνα και εν γένει αντικείμενα αξίας.

 

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και τον αγώνα των 5 χλμ. υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 27.01.2023  εκτός  αν έχει  συμπληρωθεί νωρίτερα το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων στον  αντίστοιχο αγώνα. Δε θα γίνει καμία εγγραφή στο χώρο της Γραμματείας την ημέρα του αγώνα για τους δυο αυτούς αγώνες (21,1χλμ και 5χλμ) .

 

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙ 5 ΧΛΜ: 5 ΕΥΡΩ

   Για πρώτη φορά φέτος αποφασίστηκε η συμμετοχή κάθε αθλητή, του Ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ., να συνοδεύεται με το αντίτιμο των 5€, το οποίο δε θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά θα ενισχύσει αποκλειστικά τον Σύλλογο « Το Χαμόγελο του παιδιού».

 

Το αντίτιμο το καταβάλετε στον εξής σύνδεσμο :          https://2525support.gr/product/anagki-26-11os-imimarathonios-aigialeias/  

 

Σε κάθε περίπτωση, για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας πρέπει πρώτα να  καταβληθεί το αντίτιμο και μετά να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής

 

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: ΕΔΩ

Η παρούσα προκήρυξη θα  βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα μας http://www.athinodoros.gr

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (INTERNATIONAL MEASUREMENT CERTIFICATE). Τη μέτρησή της έκανε ο κ. Δούσης Γεώργιος, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Α´ Επιπέδου της World Athletics. Η μέτρηση έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα μέτρησης επίσημων διαδρομών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα

► Η χρονομέτρηση των αγώνων του Ημιμαραθωνίου και 5χλμ  θα γίνει με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης RFID chip timing όπως ορίζουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας IAAF. Στο πίσω μέρος των αριθμών των αθλητών θα έχει τοποθετηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του συμμετέχοντα.

► Για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου θα υπάρξει χρονομέτρηση κατά την έναρξη, στο 10χλμ και στον τερματισμό.

► Για τον αγώνα των 5χλμ θα υπάρξει χρονομέτρηση κατά την έναρξη , στα 2,5χλμ (σημείο αναστροφής) και στον τερματισμό.

► Τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι LIVE σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί.

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1)      Ημιμαραθώνιος: 10.00 π.μ.

2)      Αγώνας  5 χλμ:  10.00 π.μ.

3)      Αγώνας  1,5 χλμ: 9:15 π.μ

 

            Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων:

1.για τον Ημιμαραθώνιο  εξακόσιοι (600) δρομείς, 

2. για τον Αγώνα των 5 χλμ. τριακόσιοι (400) δρομείς και

3. για τον αγώνα του 1,5χλμ εκατό (100) δρομείς .

           

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής: Για τον Ημιμαραθώνιο η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται είτε από το χώρο του τερματισμού (12 Βρύσες) και από τις 08.00 π.μ. έως τις 08.30 π.μ. που θα αναχωρήσει το τελευταίο λεωφορείο προς το χώρο της εκκίνησης, είτε και από το χώρο της εκκίνησης (Διακοπτό).

Για τον Αγώνα των 5 χλμ., θα γίνεται από το χώρο της εκκίνησης – τερματισμού (12 βρύσες) από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.30 π.μ.

   
        

Χρονικά όρια ολοκλήρωσης αγώνων: Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου είναι οι  τρεις (3) ώρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 13:00μ.μ. και  για τον αγώνα των 5 χλμ μια (1) ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11:00πμ.

 

● Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες υποβάλλονται  αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Καμία εγγραφή δε θα γίνεται στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

 

●ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:  ο χώρος της Γραμματείας να μη χρησιμοποιείται καταχρηστικά,  προκειμένου το έργο της να εκτελείται ανεμπόδιστα.

 

► ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων στη διοργάνωση θα ενημερωθεί πλήρως για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Για την ενημέρωση των δρομέων θα χρησιμοποιηθεί:  Ηλεκτρονική Επικοινωνία (προσωποποιημένη και γενική) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η οποία θα είναι συχνότερη όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ενώ  συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.athinodoros.gr

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης, εάν αυτό απαιτηθεί για τις ανάγκες της άρτιας και ασφαλούς διοργάνωσης των αγώνων.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τους Αργυριάδη Νεκτάριο (τηλ. Επικοινωνίας: 697 484 4183 ) και Άγγελο Μουρίκη  (τηλ. Επικοινωνίας: 693 843 1152)

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Γιατί ιδρώνεις (ή δεν ιδρώνεις) τόσο πολύ; Vegan για έναν μήνα: Έτσι θα αλλάξει το σώμα σου

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία: Γιατί αποτυγχάνεις πριν καν ξεκινήσεις; Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ. Εφόδια ζωής, Αγάπης κι Αξίας, για αθλητές και αθλούμενους.
Πως Μπορείτε να Αποτρέψετε τον Πόνο μετά το Τρέξιμο Ο ρόλος της Κρυοθεραπείας στην Ανακούφιση Πόνων σε Μυς και Αρθρώσεις
Nutrition News

Athens Half Marathon EXPO

Fitness Awards

Πρέπει να διαβάσετε
26 Ιαν 23
Job alert! Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές
RunningNews.gr
Αναζητούμε Γυμναστές-Προπονητές για πλήρη ή μερική απασχόληση για τη στελέχωση νέου γυμναστηρίου στα Βόρεια Προάστια.
03 Νοέ 22
9-12 Νοεμβρίου η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2022 να ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό, να υποδεχτεί το σύνολο των δρομέων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας καθώς θα παραλάβουν από τον εκθεσιακό χώρο το kit της συμμετοχής τους αλλά και τους 180 εκθέτες από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, της ευεξίας, της διατροφής, του αθλητικού τουρισμού και της αποκατάστασης.
06 Οκτ 22
Προπονήσου με τους Rundome Runners και τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο ενόψη του Αυθεντικού Μαραθωνίου
Το Rundome κάνει την εμφάνιση στους δρόμους της Αθήνας από αυτή την Τρίτη 11/10 με το πιο δυναμικό Running Community της πόλης! Τρέξε μαζί μας κάθε βδομάδα στις πιο εμβληματικές διαδρομές, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Running.
16 Σεπ 22
Αυτό είναι το πιο soft παπούτσι της New Balance

Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτόν τον κόσμο είναι πως τα πάντα αλλάζουν. Το Fresh Foam X More v4 είναι το πιο απορροφητικό παπούτσι της New Balance. Για σένα που θέλεις να τρέξεις περισσότερο.©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse