Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Quantum Nicosia Marathon

Saucony

EcolifeHeday Road

Kiriakideia Filothei

Vouliagmeni Lake Run

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cetilar
19 Μάρ 23 ← πίσω

8ος Ημιορεινός Αγώνας «Στα Μονοπάτια Της Κνωσού & Του Γιούχτα»

Προκήρυξη 8ου ημιορεινού αγώνα


«Στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα»
Ο Αγώνας τελεί υπό αιγιδα της:                                                             


Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης- ΙΚΑΡΟΣ προκηρύσσει τον 8ο ημιορεινό αγώνα 

            «Στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα» την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Λινκ εγγραφών : https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=a1c53388fa8857b50c1304fcda4f84c4
 

Ο Σύλλογος, με χαρά διοργανώνει τον αγαπημένο ημιορεινο αγώνα που, γίνεται για 8η χρονιά και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικούς αγώνες ημιορεινού τρεξίματος στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα.

  Με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του όρους Γιούχτα, αλλά και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του «ευ αγωνίσθαι»,  ο σύλλογος ευελπιστεί να αφυπνίσει τους αθλητές και φυσιολάτρεις του τόπου μας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 α) Αγώνας απόστασης 23χιλ. και +1100μ. υψομετρικής διαφοράς 

 β) Αγώνας απόστασης 6,6 χιλ. & +430μ. υψομετρικής διαφοράς 

 γ) Πεζοπορική-Φυσιολατρική διαδρομή 18,5χιλ. 

δ) Κατάβαση 1600μ. -400υψομετρ.διαφορά, το Σάββατο 18/03/2023


ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

 • Αγώνας 23χιλ. στις 10:00π.μ.

 • Αγώνας 6,6χιλ. στις 11:00π.μ.

 • Down Hill 1600μ. στις 4.00μ.μ.

 • Πεζοπορική διαδρομή στις 09:00π.μ. • Ο μεγάλος ημιορεινός αγώνας 23χιλ. ξεκινά από τις αρχαιότητες της Κνωσού, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσανό φαράγγι, περνά από τις 3 ενετικές υδρογέφυρες από όπου ερχόταν το νερό στην πόλη μας, μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, και στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή, ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί. Επιστρέφει στην περιοχή Μυριστή για να συνεχίσει προς την αρχαιολογική περιοχή Ανεμόσπηλια. Από εκεί μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στο ιερό κορυφής του Γιούγχα και το  ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας το διεθνές μονοπάτι Ε4, και στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών τερματίζει στην κωμόπολη των Αρχανών. 

 • Ο μικρός αγώνας 6,6χιλ. έχει σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνοντας στο ιερό κορυφής του Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει το διεθνές μονοπάτι Ε4, συναντά αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών, τερματίζει στις Αρχάνες.

 • Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή του μεγάλου αγώνα, χωρίς την ανάβαση στο Φουρνί. 

          

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ:

Οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής και οι πεζοπόροι  θα συγκεντρώνονται από τις 08:00π.μ. έως τις 09:00π.μ. στην Πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο, για να γίνει η μεταφορά αυτών με λεωφορείο της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό. Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να μεταβούν κατευθείαν στο χώρο εκκίνησης, δηλαδή την Κνωσό, θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει για την επιστροφή τους στην πόλη. 

Οι αθλητές της μικρής διαδρομής, θα συγκεντρώνονται στην πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο. Η μεταφορά θα γίνεται από τις 09:00π.μ. έως τις 10:20π.μ. προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα, τα’ Ανεμόσπηλια.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Knossosrun.gr https://www.knossosrun.gr/


ΠΑΡΟΧΕΣ:  

 • Αριθμός του Αγώνα

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση αθλητών για τους αγώνες 23χιλ, 6,6χιλ. & Downhill.

 • Τεχνικό T-SHIRT της LUANVI για τους συμμετέχοντες στους αγώνες

 • Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες. 

 • Μεταφορά αθλητών από πλατεία Αρχανών προς σημεία Εκκίνησης 

 • Τροφοδοσία αγώνα, νερά, ισοτονικά, μπανάνες κ.λ.π. στους σταθμούς 

 • Κέρασμα στον τερματισμό των αθλητών.

 • Φωτογραφικό υλικό

 • Ασφάλεια και υποστήριξη κατά τον αγώνα από την ομάδα διάσωσης ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Για τον αγώνα των 23χιλ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι-ες  έχουν συμπληρώσει την ημέρα του αγώνα το 18ο έτος της ηλικίας τους δηλ έχουν γεννηθεί πριν την 20-3-2005. Καλό θα είναι ο συμμετέχον αθλητής να έχει προηγούμενη  εμπειρία από αγώνα βουνού και κίνηση σε μονοπάτια.

Για τον αγώνα των 6,6χιλ. επίσης συστήνεται η προηγούμενη εμπειρία σε ανάβαση και κατάβαση βουνού, ενώ οι ανήλικοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους (κλικ για την δήλωση).

Λινκ εγγραφών : https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=a1c53388fa8857b50c1304fcda4f84c4

Aιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 16/01/2023 έως και την Πέμπτη 16/03/2023.

Κόστος συμμετοχής:  α) ημιορεινός αγώνας   23χιλ.         15,00€ - 20,00€

                                        β) ημιορεινός αγώνας    6,6χιλ.         8,00€  - 10,00€

                                        γ) πεζοπορία                    18,5χιλ.       8,00€

                          δ) Downhill           1600m          5,00€ εφόσον δεν συμμετέχουν  σε κάποιο από τα παραπάνω αγωνίσματα. Για τους αθλητές που δηλώνουν συμμετοχή στο αγώνισμα των 23χ ή των 6χιλ. η συμμετοχή είναι δωρεάν. 


Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας Knossosrun.gr,  https://www.knossosrun.gr/ …………………………..


Δεν υπάρχει η δυνατότητα για Δηλώσεις Συμμετοχής χειρογραφες! 


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συνδρομή θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά και μόνο. 

Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη, με το αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα, όπου ως αιτιολογία δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή και το αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει. 


Τράπεζα Πειραιώς GR 3701727530005753015391631 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΝ ΚΡΗΤΗΣ-ΙΚΑΡΟΣ


Το αποδεικτικό  θα πρέπει απαραίτητα να σταλεί με e-mail άμεσα, στο knossosrun@gmail.com


Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Το ποσό της εγγραφής κυμαίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταβολής.

 Για τον αγώνα των 23χιλ.

 • Για τις πρώτες εγγραφές θα τηρηθεί η τακτική early birds και το κόστος συμμετοχής ως 12/02/2023 θα είναι στην προνομιακή τιμή των 15,00 αντί 20,00€.

 • Από 13/02/2023  και έως 10/03/2023 το κόστος συμμετοχής θα είναι 18,00€

 • από 06/03/2023 έως  16/03/2023 το κόστος θα ανέρχεται σε 20,00€. 

Για τον αγώνα των 6,6χιλ. θα ισχύει η ίδια τακτική και το κόστος διαμορφώνεται ως εξής:

 • Για τις  πρώτες συμμετοχές και έως 12/02/2023 το κόστος θα είναι 8,00€.

 • Από 13/02/2023 έως  και 16/03/2023 το κόστος θα ανέρχεται σε 10,00€.

Για την πεζοπορία των 18,65 χιλ. η συμμετοχή ανέρχεται στα 8,00€ έως και 16/03/2023.

Για το Downhill 1600μ., εφόσον δεν έχουν εγγραφεί σε κάποιο από τα πρώτα δύο αγωνίσματα, το κόστος συμμετοχής θα είναι 5,00€ ως 16/03/2023

ΕΠΑΘΛΑ:

  Στον αγώνα των 23χιλ. θα βραβευτούν με Κύπελλο οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες τερματίσαντες αθλητές. Ανά ηλικιακή κατηγορία,(20-39, 40-49, 50-59, 60+) θα βραβευτούν με κύπελλο ο/η  πρώτος/η και με μετάλλιο ο/η δεύτερος/η και τρίτος/η ενώ όλοι οι τερματίσαντες  θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. 

Στον αγώνα των 6,6χιλ. θα βραβευτούν με κύπελλο οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες τερματίσαντες αθλητές ενώ θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο όλοι οι τερματίσαντες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Και οι δύο διαδρομές περιλαμβάνουν ημιορεινό πεδίο και με πολλές εναλλαγές στο τερέν, όπως άσφαλτο, χώμα, πέτρα, λάσπη, ή και χέρσο έδαφος. Για το λόγο αυτό συστήνουμε παπούτσια ορεινού τρεξίματος (trail). Επίσης συστήνεται η χρήση αντιανεμικού-αδιάβροχου μπουφάν, ενώ επιτρέπονται και τα μπατόν. 


ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ-ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ 

Θα υπάρχουν 4 σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας: 1.στα Σπήλια, 2.λίγο πριν το Φουρνί, 3.στην περιοχή Ανεμόσπηλια, λίγο πριν την είσοδο στο μονοπάτι και 4. λίγο πριν το ιερό του Τιμίου Σταυρού.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη αντικειμένων στην ορεινή διαδρομή  του αγώνα. Με σεβασμό περιβάλλον που μας φιλοξενεί και μας χαρίζει αυτές τις μοναδικές στιγμές,  ας φροντίσουμε να αφήσουμε τα σκουπίδια μας στους σταθμούς τροφοδοσίας, όπου θα υπάρχουν ειδικά κυτία ή σακούλες συγκέντρωσης απορριμμάτων. 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καταγράφουν τον αριθμό του συμμετέχοντα. Όποιος αθλητής δεν καταγραφεί έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος. Απαγορεύεται το κόψιμο ή η συντόμευση της διαδρομής . Η διαδρομή θα είναι στα επίμαχα σημεία πυκνά σηματοδοτημένη έτσι ώστε να εξαλείφονται τυχόν αμφιβολίες για το ίχνος.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Θα υπάρχει συχνή σηματοδότηση της διαδρομής. Η σηματοδότηση θα γίνει με  σπρέι πορτοκαλί και κίτρινου χρώματος , με κατευθυντήριες πινακίδες, και ταινία χρώματος κόκκινο –άσπρο. Ο κάθε συμμετέχοντας οφείλει να ακολουθεί τα παραπάνω σήματα και να αγνοεί τυχόν ξένα προς τον αγώνα έτσι ώστε να  είναι πάντα εντός διαδρομής και να μην κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Προσοχή: Η σήμανση θα είναι πυκνή περισσότερο στα μονοπάτια και λιγότερο στους δρόμους. Σε καμιά περίπτωση  όμως ο αθλητής δεν θα πρέπει να διανύσει απόσταση σε μονοπάτι, μεγαλύτερη των 150 μέτρων, χωρίς να συναντήσει σήμανση (σπρέι, ταινία ή ταμπέλα). Αν αυτό συμβεί, τότε ο συμμετέχοντας βρίσκεται εκτός διαδρομής και θα πρέπει να κινηθεί προς τα πίσω αναζητώντας το τελευταίο ίχνος σηματοδότησης, Καλό είναι ο αθλητής να μην  κινηθεί αυτοβούλως και προς υποθετική κατεύθυνση γιατί αυτό  ελλοχεύει κινδύνους για τον ίδιο αλλά και για την διοργάνωση. 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ-ΟΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Για τον  μεγάλο αγώνα θεωρείται έγκυρος τερματισμός αυτό που επιτυγχάνεται εντός 5 ωρών και 30 λεπτών , ενώ για τον μικρό αγώνα εντός 2 ωρών και 20 λεπτών. Όσοι αθλητές δεν μπορέσουν τερματίσουν σε αυτό το χρονικό όριο, θα συνεχίσουν με δικιά τους ευθύνη.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Το Σάββατο 18/03/2022 στις 19.00, στον πολυχώρο τέχνης & πολιτισμού, στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών, θα δωθούν τεχνικές οδηγίες σχετικά με την διαδρομή και τις δυσκολίες αυτής, από τον εμπνευστή & διοργανωτή του αγώνα, Παντελή Καμπαξή. ttps://goo.gl/maps/42Z7xAMt4H8JW9CA6  

PASTA PARTYΓια τους αθλητές εκτός Κρήτης, θα παραχωρηθεί pasta party το Σαββατο 19/03/2023. Η τοποθεσία κ η ώρα θα κοινοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης –ΙΚΑΡΟΣ . 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού. Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, τον Δήμο Ηρακλείου. Με την συνδρομή  της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ομάδας Διάσωσης «Φίλιος Ζέυς» καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων  «Χαραυγή» & «το Βαθύπετρο».

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ: ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και διακεκριμένος υπερμαραθωνοδρόμος, Παντελής Καμπαξής, τηλ. 6946233488


Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται και στο παγκόσμιο καλεντάρι αγώνων της  ITRA (International Trail Running Association) και προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. 


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου          ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου η Γραμματεία του Συλλόγου

Μαραθωνοδρόμων Κρήτης                           &

Διοργανωτής του Αγώνα


Παπαδάκης Γρηγόριος Παντελής Καμπαξής Φουρναράκη Ειρήνη
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Υγεία: Η άσκηση φάρμακο κατά πνευμονίας και γρίπης Μυϊκό πιάσιμο (DOMS) μετά την προπόνηση – τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πόσο γρήγορα πρέπει να τρέχεις; 25 Χρόνια Μαραθώνιος
Γνωρίστε κάθε λεπτομέρεια για την Πρωτεΐνη - και τον σημαντικό της ρόλο στον οργανισμό & το τρέξιμο ΑΜΑ 2023: Διατροφικά Tips για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Μέρος 3ο
Nutrition News

Brooks

Drink Ready

fitness awardsalgotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
17 Νοέ 23
Τρέξιμο: Η προπονητική προετοιμασία για τη νέα χρονιά ξεκινάει στο RUNAWAY
Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία και έτσι κλείνει για τους περισσότερους δρομείς ένας μεγάλος αγωνιστικός και προπονητικός κύκλος, ενώ όπως κάθε χρονιά η διοργάνωση συγκεντρώνει νέους φίλους του τρεξίματος που πλέον θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
13 Νοέ 23
Οι adidas Runners Athens δίνουν μοναδικό boost ενέργειας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Οι adidas Runners Athens εκτόξευσαν και φέτος την ενέργεια των δρομέων στα ύψη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με πάρα πολλές δράσεις και περισσότερα από 600 μέλη του community να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη δρομική γιορτή, αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
27 Οκτ 23
Μια νέα σελίδα δημιουργείται στο Αγωνιστικό Running – με τα FAST-FWD NITRO ELITE & FAST-R NITRO ELITE!
Η εταιρεία αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία Nitro και δημιουργεί δύο ξεχωριστά μοντέλα το κάθε ένα σχεδιασμένο ειδικά έτσι ώστε να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
24 Οκτ 23
Cryosauna Therapy: Προσφορά Θεραπεία Κρυοσάουνας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με 15 ευρώ!
Χάρη στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης στην ιατρική, ο φυσικοθεραπευτής έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παράλληλα νέες εξελιγμένες μορφές θεραπευτικών μέσων που ενισχύουν την θεραπευτική δράση και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων με ταχύτερα αποτελέσματα.
13 Οκτ 23
Εάν θες ένα μόνο παπούτσι για τρέξιμο, αυτό είναι το NB Fresh Foam X 1080
Για τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών, το 1080 είναι το καλύτερο παπούτσι που κατασκευάζει, όπως περήφανα αναφέρει η New Balance, τοποθετώντας το στο μοναδικό σημείο που τέμνονται η επαυξημένη άνεση, οι επιδόσεις του υψηλότερου επιπέδου και η καθημερινή, έντονη χρήση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse