Athens Authentic Marathon
Run Greece
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia NSCoaching My Athlete Energy Photos Energy Races Kasimis Training
Ειδήσεις
Runner Store Saucony

Vasilikos Nitecore

BNZ Compression Quarter

ASAP GRD Imittos

X-treme Stores
Cetilar
25 Μαϊ 23 ← πίσω

Ξεκίνησε η 2η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» - Την Κυριακή ο Αγώνας Δρόμου στη Λιβαδειά

Ξεκίνησε την Τρίτη 23 Μαϊου η 2η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» που διοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δράσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, που υλοποιείται με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με δήμους, φορείς, αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας και παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με πολλούς Παραολυμπιονίκες.

Την Κυριακή 28 Μαΐου η εβδομάδα ολοκληρώνεται πανηγυρικά στην Λιβαδειά με τον 2ο Αγώνας Δρόμου «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» με αποστάσεις 700μ και 5χλμ για ΑμεΑ παράλληλα με τη συμμετοχή συνοδών εθελοντών.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αρκετοί γνωστοί δρομείς και ομάδες ΑμεΑ, όπως ο σύλλογος Ιωνάς, η ομάδα "Τρέξε μαζί μου" , και μεμονωμένοι αθλητές όπως ο Νίκος Τσατσακλάς, ο Μάκης Καλαράς, η Αγγελική Σκουλαρίκη και ο Χρήστος Μελέτης.

Και οι δύο διαδρομές ΔΕΝ έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση. Η έναρξη των 700μ είναι στις 10.00πμ και των 5χλμ στις 10.15 από την Κεντρική πλατεία – Καραγιαννοπούλου της Λιβαδειάς

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ακόμα ανοιχτές στο σύνδεσμο
https://event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2023?step=1

Εγγραφές θα γίνονται και το πρωΐ στη γραμματεία 1 ώρα πριν την έναρξη των διαδρομών όπως αντιστοιχα θα γίνεται η διανομή των αριθμών συμμετοχής στους ήδη εγγεγραμένους.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε και στην αναλυτική προκήρυξη εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=56279

Ακολουθεί και το επίσημο Δελτίο τύπου της Περιφερειας Στερεάς Ελλάδας για όλη την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση: «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, η οποία επαναλαμβάνεται και φέτος σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με πολλούς Παραολυμπιονίκες.

Η δράση θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με δήμους, φορείς, αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας και παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Βασικοί στόχοι της δράσης, που καθιερώνεται πλέον, είναι:

1. Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ.
2. Να προσφέρει πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητάς των ΑμεΑ, όπως και των οικογενειών τους.
3. Να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.
4. Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην
κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

Στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων, από τις 23 έως και τις 28 Μαΐου 2023, όπως:
➢ Λειτουργία Σταθμών Ενημέρωσης, όπου θα στεγαστούν τοπικοί σύλλογοι ΑμεΑ και άλλοι φορείς, προκειμένου να προβάλουν το έργο τους.
➢ Ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και εξειδικευμένοι επιστήμονες.
➢ Διαδραστικά προγράμματα για μαθητές ειδικών σχολείων και όχι μόνο.
➢ Παραολυμπιακό Πανόραμα Αθλημάτων, όπου θα παρουσιαστούν τα αθλήματα της Παραολυμπιάδας, από διακεκριμένους αθλητές της χώρας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
➢ Αγώνας δρόμου για ΑμεΑ με διαδρομές των 700μ. και των 5.000μ. (σύνδεσμος εγγραφών: event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2023?step=1).
➢ Μουσικοθεατρικά δρώμενα με σχετική θεματολογία και με πρωταγωνιστές παιδιά
των ΚΔΑΠ ΑμεΑ ή μέλη συλλόγων ΑμεΑ.

«Ακούσαμε εκπροσώπους συλλόγων ΑμεΑ, ακούσαμε γονείς παιδιών, αλλά και τους ίδιους τους συμπολίτες μας με αναπηρίες και πήραμε την πρωτοβουλία -το 2022- να διοργανώσουμε την πρώτη Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με Παραολυμπιονίκες, με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ.»Οι Στερεοελλαδίτες αγκάλιασαν αυτήν τη δράση και φέτος την επαναφέρουμε, ακόμη πιο δυναμικά, με την ίδια βασική επιδίωξη. Θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο όσα οφείλουμε στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Να τους φέρουμε κοντά μας και μαζί να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε έργα και παρεμβάσεις που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Έργα και παρεμβάσεις, που εν τέλει θα κάνουν τον τόπο μας καλύτερο και την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. »

Σε αυτήν την προσπάθεια, σας θέλουμε και πάλι όλους συνεργούς και συμμέτοχους. Σας περιμένουμε σε κεντρικά σημεία πόλεων της Στερεάς Ελλάδας, σε πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, προκειμένου να ενημερωθούμε, να βιώσουμε τις ανάγκες των ΑμεΑ, αλλά και να περάσουμε μαζί όμορφες στιγμές!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.


Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης τόνισε:
«Η ΕΣΑμεΑ, όπως και πέρυσι, θέτει υπό την αιγίδα της την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία και οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε αυτή την περιφέρεια συμμετέχουν και στηρίζουν πρωτοβουλίες σαν και αυτή, επιδιώκοντας πάντοτε τη
δημιουργία πλαισίου συνεργασίας, εταιρικής σχέσης και διαβούλευσης με την Περιφέρεια και τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας με στόχο την προώθηση της ιδέας μιας Περιφέρειας συμπεριληπτικής για το σύνολο των κατοίκων της, με σεβασμό στα δικαιώματά τους και πραγματικές συνθήκες άσκησης τους».


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε:
«Προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι στον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ως προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, αλλά και στην ιδέα της συμπερίληψης, πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση: Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι. Στόχος μας είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά να εμπνεύσουμε, ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις ιδεατές συνθήκες διαβίωσης για
συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες».


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Η ιστορία ενός ανθρώπου που επέστρεψε στη ζωή Ο δρομέας που κατέρρευσε και δεν κατάλαβε ότι δεν τερμάτισε τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Run for the Kids
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
100 πορτρέτα αθλητών Αφιέρωμα! Οι 13 Ελληνίδες που έχουν τερματίσει το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στα 40 χρόνια της ιστορίας του
Κατάγματα κόπωσης στο τρέξιμο – Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε Μύκητες νυχιών ή Ονυχομυκητίαση – ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δρομείς
Nutrition News

Run for the Kids

BrooksVO Store

Πρέπει να διαβάσετε
29 Μαϊ 23
Αυτό το Super Shoe της Under Armour θα το λατρέψεις
Η μοναδική επιδίωξη της Under Armour είναι να κάνει τους δρομείς γρηγορότερους. Θέτει ως βασικό στόχο τη δημιουργία τεχνολογιών σε ρούχα και παπούτσια που θα βοηθούν τους αθλητές να αποδίδουν τα μέγιστα στην προπόνηση και τον αγώνα
17 Μαϊ 23
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία», Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρα 18:00 στη Βούλα
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρα 18:00 στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.B. - πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities - Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».
05 Απρ 23
SALT BOOSTER CAPS: O Ρυθμιστής ηλεκτρολυτών
Είναι ένα συμπλήρωμα ρύθμισης ηλεκτρολυτών, που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητών κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, ορειβατική πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση ποδόσφαιρο, μπάσκετ.
01 Απρ 23
Ζήσε την απόλυτη online shopping εμπειρία στο rundome.gr !
Το κορυφαίο ελληνικό δρομικό κατάστημα Rundome απογειώνει την εμπειρία των αθλητών στην αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού Running με το νέο ηλεκτρονικό του κατάστημα στο rundome.gr .

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse