Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Volos Half Marathon

Saucony

Heday Road

Kallithea Run

Taygetos Challenge

Evchidios Athlos

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cognifuel
16 Δεκ 23 ← πίσω

11α Λιοφίλια 2023                                                                                              
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ 

«ΛΙΟΦΙΛΙΑ - Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 10.000μ.»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023Ο αθλητικός σύλλογος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΈΑΣ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία την εταιρεία συστημάτων Αλουμινίου ΛΙΟΦΑΓΟΣ και την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ,


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ


το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, τους αγώνες στίβου «ΛΙΟΦΙΛΙΑ - Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 10.000μ». Οι αγώνες που διοργανώνονται για 11η χρονιά, τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και εντάσσονται στο επίσημο καλεντάρι της World Athletics, κατηγορίας F. Ο χαρακτήρας της διοργάνωσης είναι φιλανθρωπικός, θα υπάρχει κόστος συμμετοχής 10€ (για τους δρομείς που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν) και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

Ώρα Έναρξης*

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

15:00

  2000μ Κοριτσιών 2010-2009-2008-2007

15:20

2000μ Αγοριών 2010-2009-2008-2007

15:40

Εκκίνηση 1ης σειράς**

16:45

Εκκίνηση 2ης σειράς

17:45

Εκκίνηση 3ης σειράς

18:40

Εκκίνηση 4ης σειράς

19:30

Εκκίνηση 5ης σειράς

20:15

Εκκίνηση σειράς ELITE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

21:05

Εκκίνηση σειράς ELITE ΑΝΔΡΩΝ

21:45

Τελετή λήξης – Απονομές Επάθλων

*Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής. **Οι σειρές εκκίνησης καθορίζονται βάση των επιβεβαιωμένων επιδόσεων των αθλητών-τριων.


 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΛΙΟΦΙΛΙΑ 2023 (https://forms.gle/vLcQKrr9fWqr8ANBA) από 16-30 Νοεμβρίου 2023. Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής θα επιλεχθούν οι δρομείς με τις 220 καλύτερες επιδόσεις. Θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από την διοργάνωση, ανεξαρτήτου επίδοσης. Η φόρμα εγγραφής για τα 2000μ. (ηλικίες 2010-2009-2008-2007) βρίσκεται εδώ (https://forms.gle/YSU5z5UzZyTsXraN7).

  2. Οι αθλητές που θα επιλεχθούν (τελικές λίστες συμμετοχών) θα πρέπει να καταβάλουν ηλεκτρονικά και εντός τριών ημερών το κόστος συμμετοχής των 10€ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους στην διοργάνωση. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται και θα μεταφέρεται στον επόμενο ενδιαφερόμενο. Το ανώτερο κόστος δεν αφορά τους παιδικούς αγώνες για τους οποίους η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

  3. Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής οι αθλητές-τριες δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 


 1. ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν στις 4 Δεκεμβρίου 2023


 1. ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης. Επίσης, θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη και βράβευση για τον «Καλύτερο Αθλητή-τρία» του αγώνα σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής διαβάθμισης που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (World Masters Athletics Association) οπού νικητής είναι ο αθλητής-τρία που επιτυγχάνει την μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση που προκύπτει βάσει της επίδοσης σε συνάρτηση με την ηλικία και το φύλο.


 1. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

  1. Οι αθλητές-τριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής της σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές ΣΕΓΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ενώ οι ιδιώτες δρομείς την ταυτότητα τους.     

  2. Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας, δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.


 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  1. Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2022 – 2023 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

  2. Έλεγχοι αθλητών-τριών

   1. Αγωνιστικά παπούτσια. Για τους αθλητές με δελτίο ΣΕΓΑΣ τα αγωνιστικά παπούτσια πρέπει να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mm και το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm. Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ισχύσουν για τους αθλητές-τριες που επιθυμούν την επίσημη καταγραφή των επιδόσεων τους στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και για τους αθλητές/δρομείς σε περίπτωση επίτευξης ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών.  

   2. Την ανανεωμένη λίστα με τα επιτρεπόμενα αγωνιστικά παπούτσια για αγώνες εντός σταδίου μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω του site της Ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ (Κανονισμοί Αγώνων-Τεχνικές Διατάξεις/Κανονισμοί Παπουτσιών) https://www.segas.gr/kanonismoi-agonon/. Εάν κάποιο από τα μοντέλα των αγωνιστικών παπουτσιών δεν βρίσκεται στην τελευταία έκδοση της «World Athletics Approved Shoe List», σε καμία περίπτωση και με καμία εξαίρεση δεν θα μετρηθεί η επίδοση τόσο για τον ΣΕΓΑΣ όσο και για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

   3. Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας και ένα chip που θα τοποθετεί στο αγωνιστικό παπούτσι του. Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

   4. Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.


 1. ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο, ασθενοφόρο, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

  2. Οι αθλητές-τριες με δελτίο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της για αθλητές ΣΕΓΑΣ.

  3. Οι ιδιώτες δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

  4. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ.  


 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης  2022 – 2023, καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη των αγώνων.

Email επικοινωνίας: liofilia10000m@gmail.com


Με αθλητικούς χαιρετισμούς

ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προέδρος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Αφιέρωμα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην: Τεσσαρακοστά γενέθλια για τις γυναίκες – 123 χρόνια ιστορίας για τους άνδρες World Ranking: Η περιγραφή και τα μυστικά του συστήματος αξιολόγησης των επιδόσεων των πρωταθλητών

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Δοκιμάζουμε το Mizuno Wave Sky 7 - Η επιλογή μας για τα βασικά χιλιόμετρα της χρονιάς Τρέχουμε με το φως του Nitecore HA13 - Η οικονομική λύση για βραδινές διαδρομές
Επτά λεπτά ψυχής | Seven Minutes of Soul - Full Documentary by Panos Vlahos Στη μνήμη του Kelvin Kiptum Cheruiyot - Οι 10 μήνες που άλλαξαν τον μαραθώνιο
Nutrition News

Arafineios Dromos

Marousi Run

Crete Marathon

Thessaloniki Night Half Marathon

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.
03 Ιαν 24
Προπονητική προετοιμασία για κάθε δρομέα στο RUNAWAY
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
20 Δεκ 23
Στις 31 Μαρτίου τρέχουμε στον Αραφήνειο Δρόμο με την ομάδα του RunningNews.gr
Ο Αραφήνειος Δρόμος είναι πλέον ο δρομικός ανοιξιάτικος θεσμός της Ανατολικής Αττικής με αφετηρία και τερματισμό το Πάρκο Αναψυχής - Κολυμβητήριο Ραφήνας. Οι Δρόμοι σε Δημόσια Οδό περιλαμβάνουν τις αποστάσεις των 10 χλμ. και 5χλμ. για δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse