Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Volos Half Marathon

Saucony

Heday Road

Kallithea Run

Taygetos Challenge

Evchidios Athlos

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cetilar
08 Δεκ 23 ← πίσω

Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου - Πεντελικόν Μάραθων 2023

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ

PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Εδώ και ένα χρόνο οι δρομείς βουνού Πέτρος και Ράνια Μάρκου ξεκίνησαν να καθαρίζουν και να ανοίγουν σιγά σιγά νέα μονοπάτια για τον αγώνα ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ.

Τους τελευταίους τρεις μήνες μπήκαν στην ομάδα και η Μαρία Σταμουλη με τον Βλάση Καραβασίλη για να συνεχίσουν όλοι μαζί τον καθαρισμό και την οριοθέτηση αυτών των όμορφων αλλά δύσκολων μονοπατιών.
 

Οι εργασίες που έγιναν με πολλή αγάπη και μεράκι είχαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αγαπάει τη φύση και το βουνό να μπορέσει να τρέξει ή και να περπατήσει με ασφάλεια και να απολαύσει το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Η εκκίνηση του 2ου αγώνα ορεινού τρεξίματος ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN δόθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Σταθμό των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έτρεξαν σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ και απολαύσαν το πανέμορφο τοπίο. 

Στον αγώνα των 22,5 χλμ τερμάτισαν 240 δρομείς και στον αγώνα των 8,5 χλμ 210 δρομείς.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για να αναδείξει την ομορφιά του Πεντελικού όρους και για να στηρίξει το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα (ΣΕΔΜ), που πασχίζει για τη διαφύλαξή των όμορφων βουνών μας! 

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο ΣΕΔΜ ήταν συνδιοργανωτής του αγώνα. Μας στήριξε και μας βοήθησε με τους υπέροχους εθελοντές του και τα πυροσβεστικά του οχήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Ματθαίο Καραμολέγκο και τη γραμματέα Ντίνα Κλεφτάκη, καθώς και όλη την ομάδα τους για την ανεκτίμητη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ο αγώνας ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN είχε τη φιλοδοξία να δώσει στους δρομείς ορεινού τρεξίματος δυο καθαρές διαδρομές με τεχνικές δυσκολίες και τα κατάφερε καθώς οι αθλητές έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι!

Νικητές 

Στη μεγάλη διαδρομή των 22,5 χλμ μεγάλος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Λιάκος με 2:21:02. Στη δεύτερη θέση ο Ιωάννης Λώλος με 2:28:50 και στην τρίτη θέση ο Ματθαίος Κοντάκος με 2:30:29.

Στις γυναίκες επικράτησε η Παναγιώτα Δημακάκου (δεύτερη στον περσινό αγώνα), με 2:56:54, στη δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Καραγιάννη με 3:21:45 και τρίτη η Σπυριδούλα Παλαντζά με 3:28:01.

Στη διαδρομή των 8,5 χμ, πρώτος ήταν ο Πρόδρομος Παρούτογλου με 40:07, δεύτερος (όπως και στον περσινό αγώνα) ο Ανδρέας Νίνης με 44:09 και τρίτος ο Ανδρέας Μεντάκης με 44:56.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελένη Τσαντήλα 53:36, δεύτερη η Μαριάννα Τσιούρη με 55:47 και τρίτη η Βασιλεία Κρητικού με 57:12.

Χορηγοί

Η διοργάνωση στηρίχθηκε από τους ακόλουθους χορηγούς. Η ενίσχυση τους με οικονομική βοήθεια ή με προϊόντα τους ήταν για μας ιδιαίτερη σημαντική. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

-Marmoline 

 ΒΙΚΟΣ 

-Sporus 

- Agrino 

- Health Pro 

- Dear Greece 

-Lucozade energy - Dole Hellas

- Zeginis Winery 

-Nature Tech 

- Acerbis 

- Almora 

- Βιοαγρός- The Bridge 

- Αρτόπουλος 

- Vivax 

- Βλάχα 

- Από το περιβόλι του παππού 

- Γλυκοπίπερο 

- Αρτοποιείο Αλέκας Τσίρκα 

- Θωμαΐδης- Προϊόντα σιδήρου και αλουμινίου.

Φορείς και εθελοντές

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση παίζουν οι φορείς και οι εθελοντές. 

Χωρίς τη σημαντική βοήθεια τους δεν θα υπήρχε και η επιτυχία!

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Αν. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καραμέρο, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της Ευαγγέλο Κυπαρίσση, τον νεοεκλεγμένο σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Μαραθώνα Νίκο Παπαργύρη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέας Μάκρης και μέλος των εθελοντών δασοπυροσβεστών Γιώργο Μιχαήλ, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Περιφέρεια Αττικής για την αιγίδα της, την επίλεκτη ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά για την ασφάλεια των δρομέων, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican για την παρουσία ασθενοφόρου, την ιατρό του αγώνα και μέλος του Τελμησσού Ιακωβίνα Βρεττού, την Μαρία Φράγκου, Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Επιστημονικού Τμήματος «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που βοήθησε στην αποκατάσταση των δρομέων μετά τον αγώνα τους, την πεζοπορική ομάδα «Μαραθώνια Μονοπάτια» και τον δημιουργό της Περικλή Βυλτανιώτη που κράτησε με την εμπειρία του και την Daniela Sanchez Merdini σταθμό της διοργάνωσης, τον πρωταθλητή μας Γιώργο Μάλλιαρη που εκτελούσε χρέη φωτογράφου, τους ακούραστους εθελοντές Θωμά Παπαβασιλείου, Χαρούλα Λέντζου, Γιάννη Ποθητό, το ζευγάρι Dorota Suchocka & Marek Bodziony, τους Ηλία Χρυσό, Μιχάλη Μαυρίκο, Αφροδίτη Σεβαστοπούλου, Ανδρονίκη Γαλάνη, Γεωργία Αιβάζη, Ελεάνα Ξυπόλητου, Διονύσια Παρλιάρου, Χριστίνα Κλεφτάκη, Ανδρέα Πανούτσο, Απόστολο Καλαιτζή, Ρούλα Βαζάνα, την Κα Ελένη και Κα Σουλα, τον κ. Θωμά για την ηχητική κάλυψη, και φυσικά όλους όσους με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν για την άριστη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης!

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τις δρομικές σελίδες RUNNTRAIL και το δημιουργό της Χάρη Μανούση, (που επίσης έτρεξε) και τα ΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ του Ηρακλή Αθανασόπουλου και την άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του δρομικού κοινού.

Ευχαριστούμε και την ομάδα του fototrexoume για τις εξαιρετικές φωτογραφίες τους.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να εκφράσουμε ιδιαιτέρως τις θερμές μας ευχαριστίες στα μέλη μας, φίλους μας και δρομείς βουνού που στήριξαν τον αγώνα με τις πολύτιμες γνώσεις τους ως έμπειροι δρομείς βουνού έχοντας πολλές συμμετοχές σε ορεινούς αγώνες. 

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μας ανήκουν στον Πέτρο Μάρκου, τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα, που με τη σύζυγό του Ράνια Μάρκου και τη Μαρία Σταμούλη πήραν στους ώμους τους ένα τεράστιο τμήμα της διοργάνωσης, τη Σοφία Στεργίου, τον Γιάννη Ευστρατίου (που επίσης φωτογράφισε εκπληκτικά τους δρομείς ψηλά στο βουνό) και το Νίκο Θωμαίδη.

Ο αγώνας είχε επιτυχία λόγω των ακούραστων μελών του ΔΣ: του αντιπροέδρου του συλλόγου Φίλιππου Τσαπατώρη, των μελών του ΔΣ Θανάση Σαρρή, Χάρη Γκανάτσιου και Δήμητρας Κούνα, της γραμματέα Ελευθερίας Δημαντώνη και φυσικά του προέδρου μας Βλάση Καραβασίλη. 

Ολοκληρώνοντας, ευχαριστούμε όλους εσάς τους δρομείς του ορεινού τρεξίματος που αγκαλιάσατε τον αγώνα και τον τιμήσατε με τη συμμετοχή σας!!!

Ελπίζουμε να μεταδώσαμε και σε εσάς την τεράστια αγάπη μας για το Πεντελικό όρος, το υπέροχο βουνό μας!

Και του χρόνου!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πεντελικόν Μάραθων 2023

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το Μέταλλο που συμβάλλει Καθοριστικά σε Κράμπες, Κόπωση, Ευερεθιστότητα και Ύπνο! Ηλεκτρολύτες. Γιατί είναι απαραίτητοι όταν κάνεις βάρη;

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τα 4 « C » της αθλητικής ψυχολογίας για υψηλή απόδοση Έχουν τελικά οι αθλητές ανοσία στην κατάθλιψη;
Bodyweight Squats : τι είναι, πως γίνονται, που σε ωφελούν! Καλλισθενική προπόνηση : Απλό trend ή κάτι περισσότερο;
Nutrition News

Arafineios Dromos

Marousi Run

Crete Marathon

Thessaloniki Night Half Marathon

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.
03 Ιαν 24
Προπονητική προετοιμασία για κάθε δρομέα στο RUNAWAY
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
20 Δεκ 23
Στις 31 Μαρτίου τρέχουμε στον Αραφήνειο Δρόμο με την ομάδα του RunningNews.gr
Ο Αραφήνειος Δρόμος είναι πλέον ο δρομικός ανοιξιάτικος θεσμός της Ανατολικής Αττικής με αφετηρία και τερματισμό το Πάρκο Αναψυχής - Κολυμβητήριο Ραφήνας. Οι Δρόμοι σε Δημόσια Οδό περιλαμβάνουν τις αποστάσεις των 10 χλμ. και 5χλμ. για δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse