Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Volos Half Marathon

Saucony

Heday Road

Kallithea Run

Taygetos Challenge

Evchidios Athlos

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
UltraMag
03 Μάρ 24 ← πίσω

Run Maroussi Σπύρος Λούης 2024

RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024Το Μαρούσι είναι η πόλη, γενέτειρα του Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου στους Αγώνες της Αθήνας το 1896, Σπύρου Λούη. Δεν θα μπορούσε ο Δήμος των Βορείων Προαστίων να μην έχει εντάξει στο πρόγραμμα αθλητικών του δράσεων έναν αγώνα δρόμου, που να φέρει και την ονομασία του μυθικού νερουλά, που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 29 Μαρτίου 1896.  

Στις 3 Μαρτίου 2024, ημέρα Κυριακή, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στους δρόμους του Αμαρουσίου, 5 και 10 χιλιόμετρα, αλλά και τα παιδιά στον παιδικό αγώνα 650μ. 

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η εταιρεία αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media διοργανώνουν αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, με την επωνυμία «Run Maroussi Σπύρος Λούης 2024». Ο αγώνας επιστρέφει στο καλεντάρι των αγώνων δρόμου μετά από 5 χρόνια με σκοπό την καθιέρωσή του για τα επόμενα χρόνια.   

Θα διεξαχθούν 5 και 10 χιλιόμετρα με εκκίνηση και τερματισμό το άγαλμα του Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, καθώς και παιδικός αγώνας 650μ.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.runmaroussi.gr υπάρχουν λεπτομέρειες για τον αγώνα, καθώς και η προκήρυξη, ενώ στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν οι εγγραφές.

Ο αγώνας διεξάγεται Κυριακή 3 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Πολλοί δρομείς και Έλληνες πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν έναν αγώνα 5 ή 10 χλμ. στο Μαρούσι, που θα τους βοηθήσει πριν τη συμμετοχή τους στον Ημιμαράθωνιο της Αθήνας, που είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαρτίου 2024.

   


Προκήρυξη Αγώνα

RUN-MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media διοργανώνουν αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, με την επωνυμία « RUN-MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024».

Οι αγώνες διοργανώνονται στη μνήμη του Αμαρουσιώτη  1ου νικητή του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, Σπύρου Λούη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Μαρούσι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και με ώρες έναρξης:

Αγωνας δρομου 10.000μ. ωρα εκκινησης 09:00 

Στον  αγώνα των 10.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω γεννημένοι 2008 και μεγαλύτεροι-τες.
Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο , 5ο και 8οχλμ., καθώς επίσης και στον τερματισμό.
Στην 2η στροφή στην Λ. Κηφισιάς οι δρομείς τρέχουν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. 

Θα υπάρχει χρονικός περιορισμός τερματισμού στη μιάμιση ώρα (90΄) 

Η διαδρομή είναι 2 στροφές (των 5.000μ.):  

Βασ. Σοφίας ( Άγαλμα Σπύρου Λούη, Λ. Κηφισίας, Αγ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης, Νερατζιωτίσσης, αναστροφή 20μ. πριν την οδό Αμαρυσίας- Αρτέμιδος, Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη, Δημητρίου Γούναρη , Βασ. Σοφίας και πάλι η ίδια διαδρομή άλλη μια φορά.

Αγωνας δρομου 5.000μ. ωρα εκκινησης 10:30 

Στον  αγώνα των 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω γεννημένοι 2011 και μεγαλύτεροι-τες. 

Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο χλμ., καθώς επίσης και στον τερματισμό.

Θα υπάρχει χρονικός περιορισμός τερματισμού στη μία ώρα (60΄) 

Η διαδρομή του αγώνα είναι η εξής: Βασ. Σοφίας ( Άγαλμα Σπύρου Λούη, Λ. Κηφισίας, Αγ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης, Νερατζιωτίσσης, αναστροφή 20μ. πριν την οδό Αμαρυσίας- Αρτέμιδος, Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη, Δημητρίου Γούναρη , Βασ. Σοφίας.

Οι διαδρομές είναι μετρημένες – πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της World Athletics.

Για τους αγώνες των 5.000μ. & 10.000μ. θα υπάρξει ηλεκτρονική  χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Παιδικος αγωνας ωρα εκκινησης 10:35

Σημείο εκκίνησης στην οδό Γούναρη και τερματισμός στο Άγαλμα του Σπύρου Λούη.
Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:25 και με συνοδεία γυμναστών θα κατευθυνθούν στο σημείο εκκίνησης.

Στον Παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν :

Αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014-2015

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Οι αθλητές- τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη .

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΕΠΑΘΛΑ 

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής στους Αγώνες των 5.000μ &. 10.000μ. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 5.000μ & 10.000μ θα γίνονται ηλεκτρονικά. 

Δηλώστε συμμετοχή

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές – πληρωμές θα πραγματοποιούνται έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Tο κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 10€ για τον αγώνα των 5.000μ. και 15€ για τον αγώνα των 10.000μ. και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής.

Για εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 20€ για τον αγώνα των 10.000μ. και 15€ για τον αγώνα των 5.000μ., χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.


Για τον Παιδικό αγώνα  των 650μ., οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνονται  στη Γραμματεία, Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  τουλάχιστον 1 1/2 ώρα πριν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 

Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί  στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00
Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00. 

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Τη ημέρα του αγώνα  θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000μ. και των 10.000μ. η διοργάνωση θα παρέχει:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης

Μετάλλιο τερματισμού

Σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023 / 2024. 

Ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Διευθυντή.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της World Athletics χωρίς Τεντόγλου και χωρίς βάδην! 25 Χρόνια Μαραθώνιος

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τα 9 συναρπαστικά οφέλη της κολύμβησης ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ. Από τον Κώστα Τσαγκαράκη, δρομέα για πάνω από 68 χρόνια και «μαραθωνοδρόμο»
Επτά λεπτά ψυχής | Seven Minutes of Soul - Full Documentary by Panos Vlahos Στη μνήμη του Kelvin Kiptum Cheruiyot - Οι 10 μήνες που άλλαξαν τον μαραθώνιο
Nutrition News

Arafineios Dromos

Marousi Run

Crete Marathon

Axios Running Festival

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.
03 Ιαν 24
Προπονητική προετοιμασία για κάθε δρομέα στο RUNAWAY
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
20 Δεκ 23
Στις 31 Μαρτίου τρέχουμε στον Αραφήνειο Δρόμο με την ομάδα του RunningNews.gr
Ο Αραφήνειος Δρόμος είναι πλέον ο δρομικός ανοιξιάτικος θεσμός της Ανατολικής Αττικής με αφετηρία και τερματισμό το Πάρκο Αναψυχής - Κολυμβητήριο Ραφήνας. Οι Δρόμοι σε Δημόσια Οδό περιλαμβάνουν τις αποστάσεις των 10 χλμ. και 5χλμ. για δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse