Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner StoreVartholomio Triathlon

X-treme Stores
Cognifuel
17 Οκτ 15 ← πίσω

Πειραιάς Βίκος Relays 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο αγώνας θα γίνει τελικά στις 17 Οκτωβρίου:

Η σκυτάλη δόθηκε στον Πειραιά!

Τα Street Relays επιστρέφουν στο Πασαλιμάνι!

 

Τα Βίκος Street Relays έρχονται ξανά στον Πειραιά. Οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου, η διοργάνωση που είναι η πιο διασκεδαστική και εύκολη (η στροφή που κάνουν οι δρομείς είναι μόλις 2.500 μέτρα) θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στο Πασαλιμάνι.

Ένας αγώνας τρεξίματος καθαρά φιλανθρωπικός, αφού οι συμμετέχοντες τρέχουν και ενισχύουν με την παρουσία τους το ίδρυμα για την προστασία ανηλίκων Πειραιά “Ο Καλός Ποιμήν”.

Με το συμβολισμό της συνεργασίας που έχει η σκυτάλη έρχονται να γίνουν μία μεγάλη ομάδα σύλλογοι απο διαφορετικά αθλήματα, ακαδημίες παιδιών, κοινωνικές ομάδες και πλήθος κόσμου απο όλη την Αττική.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας» κα Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εφετών Πειραιά επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου καθώς και καταξιωμένοι αθλητές του Ολυμπιακού και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, καθώς και οι αθλητές Ζαφείρης Ταταράκης, Κέλυ Αραούζου, Διονύσης Αγγελόπουλος, Όλγα Χατζηνικολάου και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

 

 

 

Μώραλης: “Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες”

 

Στην παρουσίαση του αγώνα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης εξήγησε πως “έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το 2ο Street Relays, που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκυταλοδρομία. Παρεμπιπτόντως είναι και το μόνο δρομικό που έλαβα μέρος γιατί είναι μικρές οι αποστάσεις και μπόρεσα να το καταφέρω. Πέρυσι πήγε αρκετά καλά, ήταν μια συνδιοργάνωση του «Ερμή 1877», του Ο.Π.Α.Ν., άλλων σωματείων και με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού. Πάντα, ό,τι κάνουμε στην πόλη, θέλουμε να υπάρχει και μια κοινωνική διάσταση και να βοηθάμε μέσα από την όποια διοργάνωση ή εκδήλωση δομές του Πειραιά. Φέτος, επιλέξαμε μέρος των εσόδων να δοθούν στο Ίδρυμα «Καλός Ποιμένας». Όλες οι κοινωνικές δομές του Πειραιά, είτε αφορούν παιδιά, είτε όχι έχουν ανάγκες τις οποίες  η κεντρική διοίκηση και ο Δήμος Πειραιά, αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως. Κάθε τέτοια βοήθεια λοιπόν, είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει, τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Να μην το δείχνουμε μόνο χειροκροτώντας, αλλά να το δείχνουμε με τη συμμετοχή μας. Και φέτος με τον Πρόεδρο κ. Ελληνιάδη έχουμε βάλει ένα πλάνο ώστε να υπάρχουν αντίστοιχες μαθητικές διοργανώσεις”.

 

Ελληνιάδης: “Κίνητρό μας είναι η ανταπόκριση του κόσμου”

 

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Σταύρος Ελληνιάδης επεσήμανε: “Με τo 2o  Street Relays εγκαινιάζουμε τη δεύτερη χρονιά από πλευράς αθλητικών εκδηλώσεων στον Ο.Π.Α.Ν.. Αναλάβαμε πέρυσι τέτοια εποχή και φιλοδοξούμε φέτος να είμαστε καλύτεροι και να διοργανώσουμε περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις από ότι την πρώτη χρονιά. Κίνητρό μας για τη συνδιοργάνωση όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Βλέπουμε τους δημότες μας να θέλουν να συμμετέχουν, να θέλουν να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάζουν. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων είναι οι συνεργασίες, οι συνέργειες με αθλητικά σωματεία της πόλης, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά και με σωματεία εκτός πόλης, όπως είναι ο Ερμής 1877 από τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης με πολλούς οργανισμούς, αθλητικούς και μη, όπως έγινε στο “3οn3” με τον ΟΛΠ”.

 

Γέμελος: “Ο Πειραιάς δίνει ξανά σκυτάλη στον αθλητισμό”

 

O Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τα Street Relays. Ουσιαστικά ο Πειραιάς δίνει τη σκυτάλη ξανά στον αθλητισμό, συνεχίζει να κάνει αθλητικές υπαίθριες εκδηλώσεις. Το ξεχωριστό με τα δρώμενα αυτά είναι ότι συνδυάζουν την άθληση και τη διασκέδαση ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τα έσοδα θα πάνε σε ένα κοινωφελή σκοπό, στον Καλό Ποιμένα”.

 

Πλακίδας: “Η σκυτάλη έχει το συμβολισμό της αλληλεγγύης”

 

Ο Διευθυντής των Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας υποστήριξε: “Έχουμε το σύνθημα ότι μόνος μπορείς να πας πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Η σκυτάλη έχει τον συμβολισμό της αλληλεγγύης, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας που έτσι και αλλιώς το έχει ο αθλητισμός. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά με τα Kids Relays, αλλά και στους μεγαλύτερους. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά και η παρουσία όλων των εθελοντών, γιατί κάθε διοργάνωση χωρίς εθελοντές δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα και φυσικά όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, από τον Δήμαρχο που πίστεψε στη διοργάνωση των Street Relays από την αρχή, τους συνεργάτες, τον κ. Ελληνιάδη, τον κ. Γέμελο, τον Ολυμπιακό και τα πολυπληθή τμήματά του. Θα έρθουν επίσης πολλοί σύλλογοι από τον Πειραιά και από τον Σύλλογο στίβου «Σπύρος Λούης», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά με τα μέλη του, σύλλογοι από κοντινές περιοχές. Ο ονομαστικός χορηγός των αγώνων είναι ο Βίκος, πολύ σημαντική η βοήθεια του μεγάλου χορηγού Wind αλλά και της Kinder Sport, της ΔΕΘ HELEXPO και των καναλιών Novasports”.

 

Τσιλιγκίρη: “Ο Ολυμπιακός δίνει το σύνθημα να γίνουμε όλοι μια ομάδα”

 

Η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη επεσήμανε: “Μια κίνηση η οποία ξεκίνησε πέρυσι, ίσως πειραματικά χωρίς και εμείς να την γνωρίζουμε, πλέον μπορούμε να πούμε ότι γίνεται θεσμός. Ο Πειραιάς αποδεικνύει, με αυτόν τον τρόπο, ότι έχει αθλητική στόφα και μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ιστορία. Ο αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από μια απλά σωματική άσκηση. «Νους υγιής εν σώματι υγιή» είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έχει ακουστεί από όλους. Δεν ξέρω αν πραγματικά έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Το νόημα αυτών των αγώνων είναι όλοι μαζί να γίνουμε μια ομάδα. Εμείς, το σύνθημα που θα δώσουμε σαν Ολυμπιακός είναι όλοι να βγούμε στους δρόμους, να γίνουμε μια ομάδα. Θα παρακινήσουμε όλους τους αθλητές.  Από τη θέση που βρίσκομαι θέλω να παρακινήσω τους προπονητές αρχικά να κάνουν ομάδες μέσα στους κόλπους των τμημάτων του Ολυμπιακού, για να έρθουν να τρέξουν. Είναι Σάββατο απόγευμα. Είναι εύκολα προσβάσιμη η διαδρομή, μια πολύ όμορφη διαδρομή, εύκολη διαδρομή. Πέρυσι, δυστυχώς δεν κατάφερα να τρέξω, όμως ο Δήμαρχός μας έδωσε  το παρόν και δεσμεύεται, απ΄ ότι καταλαβαίνω, και φέτος. Από τη στιγμή που ο Δήμαρχός μας δίνει το σύνθημα και μας δίνει αυτήν την σκυτάλη, ο Ολυμπιακός, ο αθλητισμός και όλα τα σωματεία του Πειραιά, όχι μόνο εμείς,  θα πρέπει να πάρουμε αυτήν την σκυτάλη”.

 

Κρεντζ: “Ο Δήμος Πειραιά έχει αστική κουλτούρα και κοινωνική συνείδηση”

 

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Βίκου, Νατάσα Κρεντζ δήλωσε: “Ό,τι θέλουμε να κάνουμε, ό,τι σκεφτόμαστε σαν Βίκος, το κάνουμε αμέσως πράξη. Έτσι κάναμε τα Street Relays έναν χρόνο πριν. Είμαστε από την αρχή μαζί, έχουμε πάει σε έξι πόλεις και είμαστε χαρούμενοι που στις 17 Οκτωβρίου θα είμαστε στον Πειραιά. Ο λόγος που είμαστε χαρούμενοι είναι γιατί ο Δήμος Πειραιά χαρακτηρίζεται από αστική κουλτούρα, έχει κοινωνική συνείδηση και υπάρχει και ένα πάθος στους κατοίκους του Πειραιά για σημαντικές δραστηριότητες. Αν χτίζουμε αστική κουλτούρα και καλλιεργείται η αθλητική συνείδηση, όλα αυτά μαζί μας φέρνουν στην διοργάνωση, όπου μικροί, μεγάλοι, ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι που θέλουν να βγουν και να περπατήσουν, μπορούν να είναι κοντά μας.

 

Γιαννίση: “Τιμή μας να συμμετέχουμε”

 

Εκπροσωπώντας την εταιρεία Ferrero και το Πρόγραμμα Kinder+SPORT, η Εύη Γιαννίση Marketing Manager, Ferrero Greece δήλωσε: “Βρισκόμαστε εδώ σήμερα με το πρόγραμμα Kinder+SPORT για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον αθλητισμό, τα οφέλη του και τη χαρά που προσφέρει σε κάθε μορφή του. Σε μία νέα συνεργασία με τις σκυταλοδρομίες Street Relays που οργανώνονται σε πόλεις όλη την Ελλάδα και απευθύνονται πραγματικά σε όλους, όσοι αθλούνται και θέλουν ταυτόχρονα να περνούν και καλά, είναι τιμή μας να συμμετέχουμε κι εμείς στα Street Relays που θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου εδώ στον Πειραιά”.

 

Κοζομπόλη: “Στα Street Relays μπορούν να συμμετέχουν ολόκληρες οικογένειες”

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη τόνισε: “Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πρεσβεύει τα ιδανικά των Ολυμπιακών αξιών και της διά βίου άθλησης. Έτσι, αρχής γενομένης από την Καλαμάτα φέτος, συμμετέχουμε σε όλα τα Street Relays με τους κατά τόπους Ολυμπιονίκες μας και προσπαθούμε να στρέψουμε τα μικρά παιδιά και όχι μόνο στον αθλητισμό. Ο θεσμός των Street Relays έχει το εξής διαφορετικό: Μπορούν να συμμετέχουν και ολόκληρες οικογένειες, από παιδιά, μέχρι παππούδες. Υπάρχουν μικρές αποστάσεις και μπορεί να τρέξει ο οποιοσδήποτε και να περάσει το μήνυμα του αθλητισμού και όσα πρεσβεύει ο αθλητισμός. Είναι ένα σχολείο ο αθλητισμός. Θα τρέξουμε και στον Πειραιά, θα είμαστε κοντά στα παιδιά και σας περιμένουμε όλους να τρέξουμε μαζί.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ PIRAEUS STREET RELAYS 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10.2014

11:00-19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στο Κατάστημα Forthnet που βρίσκεται στην οδό Ανδρούτσου 143.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17.10.2014

10:00-15:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στην πλατεία Κανάρη.


17:20-18:30 Δημιουργική/Ψυχαγωγική απασχόληση παιδιών συμμετεχόντων στα Street Relays
17:30-18:40 Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 2x5000μ.
17:31-18:40 Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 4x2500μ.18:35-18:45 Διεξαγωγή απονομών Street Relays 2x5000., 4x2500μ.


18:45-18:55 Διεξαγωγή παιδικού αγώνα Kids Relays 4x50μ.
18:55-19:20 Διεξαγωγή παιδικού αγώνα Kids Relays 4x100μ.


Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα των αγώνων www.relays.gr.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Από τα Στάδια στην Τεχνολογία: Πρωτοπόροι Χορηγοί στον Αθλητικό Κόσμο 9 Συμβουλές για να βελτιώσεις την αντοχή σου στο τρέξιμο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της World Athletics χωρίς Τεντόγλου και χωρίς βάδην! 25 Χρόνια Μαραθώνιος
Περί προπονητών: μνήμη Βαγγέλη Βαγιανού Μαραθώνιος Κοπεγχάγης : με βάρκα την ελπίδα, καπετάνιος ο Καραΐσκος - σχόλια για Βιέννη, Θεσσαλονίκη
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Salomon

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
15 Μαϊ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse