Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Άρθρα
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Evxidas

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

20 Οκτ 16 ← πίσω

Το κλείσιμο των δρόμων του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, και ο δήμαρχος που δικαιολογεί τις διαμαρτυρίες

Κώστας Παλάντζας
Έδωσε την εκκίνηση του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνιου Θεσσαλονίκης, είπε στις κάμερες ότι έμαθε πως έγινε ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα, και στη συνέχεια αποφάνθηκε: οι δρόμοι έκλεισαν πολύ νωρίς! Βεβαίωσε μάλιστα ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί.


Όταν ο πρώτος άρχων της πόλης βγάζει τέτοια αυθέραιτα συμπεράσματα λες και ερεύνησε αν οργανωτικά ήταν δυνατό να κλείσουν οι δρόμοι αργότερα, όταν προεξοφλεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει (αδιαφορόντας αν θα τεθεί σε απειλή η διατήρηση των υψηλών stantdards που διεξάγεται ο αγώνας για τα οποία χρειάζονται και οι κλειστοί από νωρίς δρόμοι), πως να μη δώσει βήμα στους ανυπάκοους πολίτες να μη σέβονται τις υποδείξεις τροχαίας και εθελοντών? Μα ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ότι κλείνετε νωρίς τους δρόμους θα λένε. Και ας χρειάζεται εύλογο χρονικό διάστημα πριν την εκκίνηση του αγώνα για να στηθούν στην εντέλεια οι εγκαταστάσεις στα ~10 χιλιόμετρα της κυκλικής διαδρομής που γίνεται δυο φορές από τους δρομείς.


Δεν θα μπούμε για μια ακόμη φορά στη διαδικασία να λέμε από την αρχή για το αν είναι σωστό να κλείνουν ελάχιστοι δρόμοι ελάχιστες φορές το χρόνο, για τα ωφέλη που θα έχει μια Πολιτεία αν περισσότερος κόσμος στρέφεται στον αθλητισμό, για τα ωφέλη που έχει μια πόλη από τη διοργάνωση ενός άρτιου διεθνή αγώνα τέτοιου επιπέδου. Θα πούμε μόνο ένα: αφού αποφασίστηκε να γίνει αυτός ο αγώνας και σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να ακολουθηθεί και το ανάλογο σχεδιάγραμμα. Στο οποίο υπολογίζεται και το κλείσιμο δρόμων σε συγκεκριμένη ώρα. Την οποία θα κρίνουν αυτοί που έχουν τη τεχνογνωσία, και κανείς άλλος. Ο οποιοσδήποτε άλλος ας αρκεστεί να δώσει την εκκίνηση και να δείχνουν αυτόν οι κάμερες που κρατάει το πιστόλι αντί να δείχνει τους αθλητές που είναι έτοιμοι να τρέξουν.


Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μόλις στον περσινό αγώνα εκτεθήκαμε διεθνώς: λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του η αστυνομία ζήτησε να μη χρησιμοποιηθεί ένας δρόμος. Που να ήξερε ότι αχρηστευόταν οργάνωση μηνών, η πιστοποιημένη μέτρηση της διαδρομής, κάτι που διαπίστωσαν οι διαγωνιζόμενοι και στη πράξη: Άκυρα (?) τα ρεκόρ στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης! και Ανακοίνωση Ο.Ε. Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μέτρηση της διαδρομής


Ο καθένας λοιπόν ας βοηθά στη καλύτερη διεξαγωγή ενός αγώνα αντί εκ του ασφαλούς με εντολές να θέτει εμπόδια για πράγματα που αγνοεί. Εδώ το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης:



Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ενδιαφέροντα στατιστικά των μαραθωνίων της Ελλάδας για το 2024 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2024. Τα πάντα, όλα όσα έγιναν μέσα στο έτος, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πως η άσκηση στη φύση ενισχύει την πνευματική διαύγεια Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Γιώργος Γκούντας : Η στήριξη πίσω από το Μετάλλιο. Μια πετυχημένη χρονιά Ο Παναγιώτης Μικρογιαννάκης στο Σπάρταθλο 2024 με στόχο το άγαλμα του Λεωνίδα και να προβάλει το έργο και την προσφορά της ActionAid!
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thessaloniki Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse