Mια 15χρονη δρομέας, η Δέσποινα Φλώκα του ΑΣ Νεμέα, δεν ταξίδεψε έως την Πηγή Τρικάλων όπου διεξαγόταν το ΠΠ ανωμάλου δρόμου και όπου είχε πολλλές-πολλές πιθανότητες διάκρισης. Προτίμησε να αγωνιστεί στη «γειτονιά» της, στον ελεύθερο, λαικό 1ο αγώνα trail μονής Φανερωμένης Χιλιομοδίου. Ηταν εντυπωσιακή…Αναδείχθηκε νικήτρια όλων των ηλικιακών κατηγοριών στα 6χλμ. Κάλυψε μέσα στο χιόνι την ημιορεινή δύσκολη, απαιτητική, λασπώδη, ολισθηρή διαδρομή σε 35:11.
Με τρία δεύτερα καθυστέρηση προσήλθε στο τέρμα εντός της κατασκήνωσης Freeland Adventure camp ο Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος των Veterunners ως ο ταχύτερος άνδρας. Η 17χρονη Παναγιώτα Πανταζή από το Λουτράκι κατέφθασε 2η στις γυναίκες σε 35:58 και η 40χρονη Θεοδώρα Κοσκολέτου από το Κιάτο 3η σε 38:08. Το βάθρο των ανδρών συμπλήρωσαν 2ος ο ντόπιος Κώστας Λίτσας σε 35:17 και 3ος ο Χρήστος Μπάτσης του ΣΕΠ σε 35:24. Συνολικά τερμάτισαν 56 δρομείς.
Ο 40χρονος Γιώργος Τσουμάνης των Smart Run, πολύπειρος δρομέας, νίκησε στον «μεγάλο» αγώνα, τον ημιορεινό ημιμαραθώνιο. Σημείωσε 1ω39:32. Δεύτερος τερμάτισε ο 32χρονος Γιάννης Φκιάρας από το Γαλάτσι σε 1ω48:02 και 3ος ο 43χρονος Αρης Κουτσομπελίτης του Ερμή Αιγιαλείας σε 1ω49:33. Μια κυρία ερχόμενη από το Μαυροβούνιο αλλά μόνιμη κάτοικος Αθηνών, η 52χρονη Dragana Cejovic πρώτυσε στις γυναίκες με 2ω17:29. Ακολούθησαν 2η η 44χρονη Ελευσίνια Μαρίνα Τερζή με 2ω23:23 και 3η η συνομήλικη Μαίρη Κανάκη της Τσιμούρας team με 2ω23:37. Συνολικά τερμάτισαν 89 δρομείς. Οι δύο διαδρομές κινήθηκαν στο πανέμορφο δάσους του Χιλιομοδίου Κορινθίας σε δασικά, ορεινά μονοπάτια. Ηταν στρωμένες από χιόνι!!! Αυτή του «ημι» διέβη και από την παλιά μονή της Παναγίας Φανερωμένης. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ορίστηκαν εντός της κατασκήνωσης που βρίσκεται ΒΑ του χωριού. Επικράτησαν ελαφριά χιονόπτωση, χαμηλή θερμοκρασία και αισθητός άνεμος. Ολοι οι δρομείς απόλαυσαν τις διαδρομές, το χιονισμένο περιβάλλον και τη θερμή φιλοξενία που επιστεγάστηκε με την προσφορά γεύματος (γίδα βραστή ή γκιόσα). Βέβαια όλοι έδωσαν ραντεβού για τη διοργάνωση του 2020.
Το όλον δρομικό γεγονός επιμελήθηκαν πετυχημένα τα μέλη του δασικού συνεταιρισμού Χιλιομοδίου, του τοπικού ΑΣ «Ατρόμητος», του συλλόγου πυροπροστασίας «Σώστε το» και ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος διαχειριστής της κατασκήνωσης. Είχαν την υποστήριξη του δήμου Κορινθίων, των Ερυθροσταυριτών Κορίνθου και πολλών εθελοντών. Τίμησαν με την παρουσία τους και πραγματοποίησαν απονομές, ο Αλέξανδρος Πνευματικός δήμαρχος Κορινθίων, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μελέτης, Κώστας Παρτσινέβελος, ο Χρήστος Κορδώσης μέλος δημ. συμβ, ο πολιτευτής της ΝΔ Νίκος Ταγαράς, οι πρόεδροι των οργανωτών συλλόγων Αναστάσιος Τσουμάνης, Γιάννης Τσουμάνης, Κώστας Ραντίτσας, κ.α. Στις φωτό στιγμιότυπο από την προετοιμασία της εκκίνησης και επίσης διακρίνονται ο Γιώργος Τσουμάνης (bib 431) νικητής του «ημι», η Μαρία Μαρκουλή (bib 245) που πολύ χάρηκε το πέρασμά της από την παλιά μονή, οι τρεις πρώτες κυρίες των 6χλμ και οι τρεις πρώτοι κύριοι του «ημι» με τον δήμαρχο.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνδρομή της δομής «Γέφυρα» διοργανώνει από τις 18 έως και τις 24 Μαΐου 2026 την «5η Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», ένας θεσμός που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το Σάββατο 23 Μαϊου 2026 τρέχουμε στον αγώνα δρόμου «Run For Stroke 2026» και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Run For Stroke είναι ένας δρομικός αγώνας ευαισθητοποίησης αφιερωμένος στην πρόληψη, την ενημέρωση και τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαΐου 2026 ο Σύλλογος “Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου το 5o EVRYTANIA TRAIL RACES με 7 αγώνες ορεινού τρεξίματος. 6K, 12K, 20K, 42K, 60K , 85K αλλά και τον παιδικο αγώνα Evrytanaki 1k.
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.