Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno

Saucony



Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Kallithea Run

Volos Half Marathon

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Fitness EXPO
10 Νοέ 19 ← πίσω

Ο Κώστας Γκελαούζος πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο με φοβερή εμφάνιση

Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Σπουδαία εμφάνιση σήμερα από τον Κώστα Γκελαούζο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο που συνοδεύτηκε και με την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Ο Γκελαούζος επέβαλε από την αρχή τον δικό του πολύ γρήγορο ρυθμό και έφτασε θριαμβευτικά πρώτος Έλληνας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο  με πάρα πολύ καλό χρόνο 2:19:01, καταλαμβάνοντας μάλιστα και την 3η θέση στη γενική κατάταξη.


Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Γκελαούζος κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.


Δεύτερος Έλληνας ακολούθησε ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2:26:27), ενώ τρίτος ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης (2:27:31) αφήνοντας τέταρτο τον Χριστόφορο Μερούση (2:28:06) .



Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο 42χρονος Κενυάτης John Kipkorir Komen σε 2:16:34
(ξεχωριστό ρεπορτάζ εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=43800 )


Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελευθεερία Πετρουλάκη (ξεχωριστό ρεπορτάζ εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=43801 )



Ακολουθεί και το δελτίο τύπου του διοργανωτή ΣΕΓΑΣ:



Ο Κώστας Γκελαούζος έγινε ο δεύτερος Έλληνας όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή



Μία από τις ομορφότερες στιγμές της αθλητικής του καριέρας έζησε σήμερα ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τρίτος στην γενική κατάταξη του 37ου ΑΜΑ.

Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου διένυσε την απόσταση σε 2.19.01 κι έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κι όλα αυτά μόλις περίπου δύο μήνες από τον προηγούμενο μαραθώνιο του Βερολίνου όπου τερμάτισε 2.18.37 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Ο Γκελαούζος επέλεξε από την αρχή της κούρσας να δώσει έναν καλό ρυθμό, αφού ήξερε πως είναι σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, μετά το 35ο χιλιόμετρο ο δρομέας πλαισιώθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης για να τερματίσει λίγο αργότερα τρίτος παρά τα οποία προβλήματα του δημιούργησε η βροχή στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Πλέον ο Γκελαούζος σκέφτεται τον επόμενο αγώνα του, τον Απρίλιο, εκεί όπου θα επιδιώξει την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από 2.18.00.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Καραίσκος (ΠΓΣ), που τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα με 2.26.28 και έβδομος στην γενική κατάταξη. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του, αφού τόσο το 2018 και 2017 ήταν τρίτος πίσω από τον Χριστόφορο Μερούση, που φέτος κατέλαβε την τέταρτη θέση. Ο Χαράλαμπος Πιστώλης, στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας του, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος με 2.27.31 και στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Χιώτης δρομέας στην όγδοη συμμετοχή του στη διοργάνωση διένυσε την απόσταση σε 2.28.06 και έμεινε για πρώτη φορά μακριά από το βάθρο των νικητών.Με τα δύο του παιδιά στην αγκαλιά τερμάτισε τον 16ο Μαραθώνιο του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, που ήταν 10ος στη γενική και πέμπτος στο Πρωτάθλημα με 2.28.29

Νικητής στον 37ο ΑΜΑ ήταν ο 42χρονος Τζον Κόμεν (Κένυα) που επέστρεψε στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2017 - ήταν τέταρτος - για να φτάσει στη νίκη με 2.16.34 και δεύτερος ήταν ο Φελισιέν Μουχιτίρα (Μπαχρέιν) με 2.16.43.



Οι δηλώσεις των τριών πρώτων:


Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ): "Μπήκα γρήγορα από την αρχή, ήταν ρίσκο, αλλά ένιωθα καλά, καλύτερα και από το Βερολίνο και χαίρομαι που βγήκε αυτή η επίδοση, την οποία δεν περίμενα. Είμαι ευχαριστημένος και τώρα για μένα υπάρχει ξεκούραση, θα έλεγα πως είναι Αύγουστος για μένα τώρα. Μετά θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου εν όψει της νέας χρονιάς με πρώτο στόχο να τρέξω έναν μαραθώνιο τον Απρίλιο και μετά βλέπουμε".

Παναγιώτης Καραϊσκος (ΠΓΣ): "Απίστευτα δύσκολος αγώνας, ίσως ο δυσκολότερος που έχω αγωνιστεί. Από το 25ο χιλιόμετρο και μετά έκανα προσπάθεια χιλιόμετρο χιλιόμετρο να μην εγκαταλείψω. Με επηρέασε η δυνατή βροχή στο ξεκίνημα, βάρυναν τα πόδια μου, πονούσε το στομάχι μου. Όσο προχωρούσα όμως έλεγα στον εαυτό μου «λίγο ακόμα, λίγο ακόμα». Και όχι μόνο κατάφερα να τερματίσω αλλά βρέθηκα και στην δεύτερη θέση. Με τον Γκελαούζο, ήμασταν μαζί μέχρι το δεύτερο χιλιόμετρο αλλά μετά ξέφυγε".

Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός): "Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου εμφάνιση. Ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας μου σε μαραθώνιο και πήγε πολύ καλά. Ο καιρός μας ανησύχησε, ωστόσο πήγε καλά. Πλέον σκέφτομαι το μέλλον με υψηλές προσδοκίες και ελπίζω σε καλύτερες παρουσίες"



Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Η ενυδάτωση του αθλητή Διατροφή για Άσκηση σε «Ιδιαίτερες» Κλιματολογικές Συνθήκες. Τι ισχύει για το κρύο, τι ισχύει για τη ζέστη

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Διάδρομος γυμναστικής. Γιατί η επιστήμη τον θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο για τον σύγχρονο δρομέα Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Ορεινό Τρέξιμο – Προπονητικές Μέθοδοι, Τεχνική & Οφέλη
Βίντεο : Σεμινάριο: «Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ Προπονητικής και Επιστήμης» Βίντεο : Σεμινάριο: Μαραθώνιος και καρδιά
Nutrition News

Pepsico Gives Back Kifissia

Half Marathon EXPO

Crete Marathon

Backyard ultra Rodopi Runners

Spetses

Πρέπει να διαβάσετε
06 Φεβ 26
Love is in the RUNAWAY – Σάββατο 14.02.2026
Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την αγάπη — για το τρέξιμο, την άσκηση και την καλή παρέα — με τον πιο RUNAWAY τρόπο. Το Love is in the RUNAWAY είναι ένα ανοιχτό running event για όλους, με Run, Strength και Yoga, που συνδυάζει κίνηση, ενέργεια και Valentine vibes. Σας περιμένουμε παρέες, ζευγάρια, φίλους ή και solo runners για να τρέξουμε και να γυμναστούμε όλοι μαζί στο RUNAWAY, Γεωργίου Λύρα 53, Κηφισιά.
02 Φεβ 26
Η New Balance παρουσιάζει τα νέα colourways του FuelCell SuperComp Elite v5
Η New Balance ανακοινώνει την άφιξη του FuelCell SuperComp Elite v5 σε Ελλάδα και Κύπρο To νέο αυτό version το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο για δρόμο, είναι σχεδιασμένο για δρομείς που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση από αγώνα 5 km, μέχρι και τον μαραθώνιο.
12 Ιαν 26
Αραφήνειος Δρόμος 2026: Στις 29 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ διοργανώνουν για 10η χρονιά τον «ΑΡΑΦΗΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. Η ομορφότερη δρομική διαδρομή στην Ανατολική Αττική, σας περιμένει να την τρέξετε με αγώνες 10χλμ και 5 χλμ για δρομείς καθώς και 1 χλμ. για παιδιά.
10 Ιαν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Coastal Half Marathon

Axios Running

Runster



©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse