Η δεύτερη επίδοση κάτω των 3 ωρών από Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο για το 2022, έγινε την Κυριακή στο Βερολίνο. Η Ντενίζ Δημάκη πέτυχε 2.53.35, και είναι πρώτη ως τώρα για το έτος. Στους 3 μήνες που ακολουθούν με τον Μαραθώνιο Αθήνας και με άλλους διεθνείς αγώνες, θα δούμε αν θα διατηρήσει την 1η θέση για τη χρονιά.
Στο Βερολίνο συνολικά 8 αθλήτριες έκαναν χρόνο για τη λίστα. Οι 7 μπήκαν σε αυτή, ενώ η Μαρία Ροβύθη ήταν ήδη, από το 3.49.28 στη Βιέννη (58η στον πίνακα). Τώρα κατέβηκε στο 3.33.17, και είναι 31η.
Η Σουλτάνα Τόκα μέχρι προχθές πρώτη με το 2.59.29 που σημείωσε στη Ζυρίχη, πλέον είναι 2η. 3η η Κατερίνα Ασημακοπούλου με το 3:01:52 στο Ένσεντε.
Για τη λίστα υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες, όπως έχει καθιερωθεί από δημιουργίας του RunningNews.gr. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς!
Από το 2021 και στο εξής, επιστρέψαμε στην κατάρτιση της λίστας με βάση τον καθαρό χρόνο.
Εκτός από τις επιδόσεις, αναφέρουμε επίσης το έτος γέννησης κάθε αθλήτριας, καθώς και τον σύλλογο με τον οποίο δηλώθηκε στον αγώνα, ή αν δεν είναι διαθέσιμος, ο σύλλογος με τον οποίο δηλώνεται συνήθως. Από το 2016 καθιερώσαμε να βάζουμε και υπερσύνδεσμο που οδηγεί στο ρεπορτάζ ή τα αποτελέσματα για την επίδοση της κάθε αθλήτριας.
Εδώ θυμόμαστε και δημοσιεύσεις του 2022 που αφορούν αθλήτριες από τη λίστα, και θα προσθέτουμε όσες νέες δημοσιεύσεις θα προκύπτουν.
Στην περίπτωση που διαπιστώνετε κάποιο λάθος, ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, ενημερώστε μας με e-mail στο info @ runningnews.gr παραθέτοντας εφόσον χρειάζεται και το ανάλογο λινκ για επιβεβαίωση.
Η λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων θα είναι αφιερωμένη πάντα, κάθε χρόνο, στην τόσο αγαπημένη αθλήτρια του δρομικού κινήματος.
Στην Δήμητρα Ιορδανίδου.
Το προηγούμενο Σάββατο έγινε ένας αγώνα υπόδειγμα, αφιερωμένος σε, και εμπνευσμένος από, έναν άνθρωπο υπόδειγμα.
Το Σάββατο 12 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή τρεξιματική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας, προσκεκλημένοι από την adidas και το community των adidas Runners Athens.
Run for the Kids with disabilities 2025 «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ Σάββατο απόγευμα 31 Μαΐου 2025 στη Βούλα
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα